Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Prosím, nepomohl by někdo s určením tohoto druhu echinodoru - prolezla jsem zdejší atlas odshora dolu a nepodařilo se mi ho s žádným ztotožnit.
Díki moc , dnes už ide do kvetináča
aj ja - a nebudem sam
...konkreetne mne stacil "kusok" cca 2-3mm
inac najde sa kopec ludi co ju zhana....
Pravděpodobně Riccia fluitans
0 23.03.2011 21:56 Fugee Jo, a ještě, co je tohle za rostlinu? (je plovoucí)
0 23.03.2011 21:28 Fugee Tak jsem ten mech vyndal, snad to tak za 3 měsíce bude přeměněné. Se světlem ani hnojením nebude problém, o víkendu budu rozjíždět domácí kvašení a nějak zkusím přidat i světlo, i když mám na krytu málo místa na zářivku, díky za pomoc.
Zrovna tuhle sem nezkoušel. Pod vodou běžně roste. I v docela velkých hloubkách, spíš bude problém v náročnosti. Asi bude chtít kvalitní hnojení i světlo.
0 23.03.2011 21:12 Fugee Je, a jo, já se díval na jiný druh.
Jak dlouho trvá přechod na submerzní? Nevíte?
Cardamine amara roste hlavně v Evropě. Do Japonska nezasahuje.
Možná, ale takto sázet mechy z přírody není vhodné. Nejdřív je někde ve flašce převeďte na submersní a pak dejte do akvária pouze submersní lodyžky. Cardamine amara možná. Spíš ale ne.
0 23.03.2011 21:07 Fugee Cardamine amara to asi nebude, je původem z japonska, našel jsem ji v ČR.
0 23.03.2011 21:06 Fugee Rostlina je tam teprve první den, ještě nestihla vyrůst, jde mi hlavně o to, jestli tam ty rostliny vydrží.
0 23.03.2011 21:02 Fugee Tady je:
0 23.03.2011 21:01 Fugee Ano, dám sem ještě tu první fotku zvětšenou.
Ta rostlin z té poslední fotky je ta samá co na té první fotce? Začínám být trošku zmatený.
Mě to spíš připomíná Hypnum cupressiforme.
0 23.03.2011 20:56 Fugee Ani jeden z nich nebyl přímo z vody, všechny jsou z kamene, co byl ve vodě těsně nad hladinou. Vzhledem mi to připomíná hrubožebrec kapradinovitý, i charekteristika je shodná. Přikládám foto druhé rostliny.
Ty mechy sou takhle neurčitelný. Ten poslední asi nebyl přímo z vody že? spíš nějakej plochej kámen či vodorovnej klacek trošku dál od hladiny, že?
a u té první nebude větší rozlišení té rostliny vlevo?
0 23.03.2011 20:39 Fugee Nejsou z obchodu, zkouším, jak se chytí kytky z rybníku.
0 23.03.2011 20:37 Fugee Nejsou z obchodu, zkouším, jak se chytí kytky z rybníku
Ty asi nebudou z akvarijního obchodu, že? (nebylo by větší rozlišení?)
0 23.03.2011 20:10 Fugee Dobrý den, nevíte, co je tohle za rostliny?
V akváriu roste krásně, udržuje si stále světle zelenou barvu. Natrhala jsem ji normálně na zahrádce, kde pokrývá beton. Akorát mi na ní vadí, že po celé délce stonku pouští kořínky. Někomu se to ale líbí.
Dobrý den. V akvaristice jsem koupil tuto krásnou stonkovku pod názvem Ambulia. Podle atlasu se tak říká rostlině Limnophila sesiflora, ale nějak se mi nezdají stejné. Tahle nemá lístky rozštěpené, ale jen jako jehličky a na koncích je při dostatku světla červená. Nevíte někdo, o jakou rostlinku se jedná?
První Cryptocoryne aponogetifolia. Možná moc měkká voda, nebo ste jí teď přesadil.
Druhá: Anubias barteri (snad var. nana)
OT
ja sa vzdavam
0 22.03.2011 20:37 Slav3k [23] Prosím, pomůžete s identifikací této rostlinky ?
A poradí mi někdo co chybí tomu listu vepředu ? (dostal jsem tu rostlinu už s některými listy děravými, kolem děr to začalo žloutnout až hnědnout, hniloba ?)
díky
Ustavprochore má pravdu. Je to Zelenec bichetův (viz odkaz) a tato rostlina na rozdíl od druhu Ch. comosum na kořenech hlízky má. Je absolutně nevhodná pro pěstování pod vodou. Jo a mimochodem, zkuste někdy věřit těm zkušenějším. Ušetříte si možné problémy a i peníze.
www.akvar.cz/… Sulo napsal ...na koreňoch má malé priesvitné hlúzy...
a verte tomu ze to chlorofitum je
Dik , ale chlorofitum to neni to je v strede listu biele a na okrajoch zelené a táto rastlinka to má opačne a ešte na koreňoch má malé priesvitné hlúzy .
Když ona je trošku nezvyklá. Krom toho ludwigie se mezi sebou kříží a např. to, jestli to je L. palustris či L. repens či odnich vyšlechtěné formy se prostě v akváriích rozlišit nedá.
L. repens to asi není, tu jsem chtěl původně, ale pán na burze říkal, že už se mu nevešla do auta. Jenže v tom zmatku jsem ztratil poznámku se jménem.
Je to možné, ale ruku do ohně za to nedám.
Rostlinu nevyhazujte. Dejte ji do květináče a máte celkem hezkou pokojovku.
Vyhoď dno i rostlinu.
Chlorophytum (zelenec), do akva se nehodí. To, v čem je zasazený, taky moc ne.
0 21.03.2011 15:14 Sulo – ???
Prosím Vás môže niekto určiť aká je to rastlinka ?
vaclave, děkuji za užitečnou radu. Příště budu na to myslet. Jinak rostlinka má bez kořínků 5 cm.
Yirko, romante, děkuji za odpověďi i za odkazy.
Při focení je dobré přidat třeba 10 korunu, aby jsme měli nějaké měřítko, jak je rostlina velká.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [145] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x