Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Díky. Je to z článku v německém týdeníku, tady je kdyžtak odkaz:
anno.onb.ac.at/… (s. 667-669)
To druhé vypadá jak hnědovka.
MsJitka napsala: Poradíte, o jaké rostliny jde? (je to ilustrace z r. 1887)
Kdybych byl škodolibý, poradil bych se pozeptat autora, ale to levé by mohl být nějaký Echinodorus (E. major), u toho pravého asi autor trochu popustil uzdu své fantazii.
P.S. To je z nějaké publikace?
To je proto, že má hodně světla. Taky mi to dělaly.
Jasne dik.Zasazena je asi 3 tydny ale uz ma novy listy takovy ty tmavy.
Chvíli počkej, je asi nově zasazená. U mě takhle vypadá po doručení a zasazení skoro každá
Ale vypadá to na nějakou wendtovku. Chce to čas.
To si myslim taky.Ale jaka mela by byt mala a roste celkem pomalu.
ňáká kryptokoryna
Jaka je to rostlinka dekuji predem
Starší reakce
Takhle u mě vypadala jako mladá rostlina Cr.retrospiralis. Potom se začaly prodlužovat, zabarvovat i vlnit okraje listů. Dnes vypadá takto
Ale taky se asi pletu
0 11.03.2018 16:05 Medvis –
Re: Maq To je fakt. Když jsem ji dostal, byla hladká a celá zelená. Teď je vroubkovaná a ze spod do hněda. I C. Pontederiifolia od bráchy u mě pozměnila tvar i barvu
"Vroubkované okraje"...
Kryptokoryny se bez květu determinovat nedají. Podle podmínek mohou tvořit listy většinou výrazně různé.
Je fakt, že pokud někdo danou kryptokorynu důkladně zná z vlastní zkušenosti, tak ji často pozná, ale podle znaků, které se těžko vyjadřují slovy, těžko zachytí na fotkách, a stejně fungují jen s určitou mírou pravděpodobnosti.
Díky, podle popisu to vypadá na tu Albidu. Úvodní fotka ve zdejším atlasu nemá vroubkované okraje, proto jsem ji přehlídnul
Mohla by to být C. albida nebo C. spiralis.
0 11.03.2018 14:44 Medvis – Úzkolistá
Ahoj, dostal jsem ji od bráchy a ani s atlasem se mi ji nedaří identifikovat. Prosím Radu starších o pomoc
Dobrý den,
rostlinka, kterou jsem koupila pod názvem hydrocotyle dissecta tím, za koho se ji vydávají, ve skutečnosti není.
Ze začátku jsem jiné listy pokládala za změnu emerz - submerz, ale listy téhle rostliny jsou přímo obří proti rostlinkám z atlasu pod názvem h.dissecta.
Ale já vím přeci
Je to přirostlé nebo zachycené? Když si to zvětším, tak mi to úplně nejvíc připadá jak napůl sežraná mrtvá ryba...
EDIT
Což asi nebude, podle toho, co tam máš... Neřešil bych, vyndal bych, prozkoumal bych...
Ty jsem tam dala proto aby bylo videt na tu ovalovitou cast vedle nuzek. To nevim, co je.
Podle mě jsou to nůžky...
0 10.03.2018 18:32 Andaska – Co to je?
Ahoj, nevite co to je prirostle na tom javskem mechu? nevim, jestli to je neco ziveho nebo nejaky bordel? Mech jsem kupovala pred 3 dny ve zverimexu a ted cucim co se to tam objevilo.
Starší reakce
Tak 3 je jasná. 2 to netuším sice jsem měl kdysi něco podobného ale protože to byl přímo dovoz z Afriky tak pochybuji že by to bylo on, ani jsem si ho pořádně nevyfotil ale rostl podobně jak popisuješ.
0 03.03.2018 20:44 NHKG [3900] - Hadohlavci Není tu náhodou nějaký odborník na rdesty (Potamogetony)?
Mám 3 druhy viz fota:
1. Tu si myslím, že to je Potamogeton perfoliatus.
2. Vůbec netuším druh. Blbě se fotí, má listy hrozně daleko od sebe (cca 10cm) a listy jsou úzké a dlouhé až 15cm.
3. Potamogeton gayi, tady to je na 95% jisté.
C.Flamingo mám, ale z této Tvé fotky se to nedá na 100% potvrdit. Keříčkový tvar ale souhlasí...
Měl by to být tento druh. Na internetu je většina fotek rostlin v emerzu a ty vypadají trochu jinak. Tohle je submerz
www.google.cz/…:
Dobrý deň Táto rastlinka mi bola predená pod názvom cryptocoryne flamingo. Avšak po pozretí obrázkov na internete si nie som celkom istý či je to skutočne ona. Neviete čo je to za cryptocorynu. ( mám podozrenie že je to len klasická cryptocoryne walkeri ).
Vopred ďakujem za vaše odpovede. S pozdravom cherchan
Dnes mi přišla tato rostlinka pod názvem Gymnocoronis spifanthoides z eshopu Rostlinná akvária.Když jsem ji rozbalil byly noviny trochu zmrzlé
nevím jestli přežije.Podle mého zkoumání to ale ta rostlinka podle názvu není.Nevíte co je to za rostlinku?Nevím kam jí zasadit jak bude veliká.
Starší reakce
Pokud bude mít dobré podmínky, tak hezky kvete. Byla by škoda ji zabít pod vodou.
Bude to ona a půjde z akvárka ven
Ale nevadí, buď ji dám kamarádce do terárka, nebo si ji zasadím
Díky!
H.siamensis má úplně jiné listy
Ďakujem za tip. Je to vraj Hygrophila corymbosa 'Siamensis'. To zaradenie medzi Hygrophilu veľmi pomohlo. Zdá sa, že aj tá svetlejšia farba je OK.
Aqua Daho tuhle kytku produkuje a pokud jim do krámu přišla v kolekci, možná to byl důvod chybějících cedulek. Podle názvu si člověk kytku dohledá na internetu a zjistí si její vhodnost. U kytek bez názvu to napadne málokoho. Takže jsou dvě možnosti. Buď si založit paludárium, nebo ji vrátit.
Je dost podobná... Ale pro akvária prý nevhodná a mně ji vyloženě doporučili... tak uvidím
U té druhé kytky bych zkusil porovnání s Reineckea carnea.
Ospravedlňujem sa, moja chyba.
Je to tá istá rastlinka, odstup medzi 2 fotkami 1 týždeň. Tá v pravo je samozrejme tá staršia foto. Je vidieť, že pôvodné listy boli tmavšie, nové sú bledšie.
Akvárko je v zábehu, založené 2.2, rastlina sadená 4.2. Od začiatku sa starajú o hnojenie iba 2 ampulárie /do včera neprikrmované/, od 12.4 aj 2 "zábehové" gupky /krmené maximálne striedmo/ a cca. 3-4 denne výmena vody - 8L z cca. 35L.
Rastlinka je priamo pod svetlom, cca. 3W 5000K LED žiarovka, teplota okolo 26°C.
Sorry, ak to je príliš off topic, ale domnievam sa, že tá rastlina v dobrej kondícii môže vyzerať aj inak
To druhé vypadá jako nějaké spatiphyllum. .
0 21.02.2018 12:41 Libra – Co to je zac?
Ahojte. Poradite prosim,co to je za rastlinku?
Prisla v balicku spolu s dalsimi, z akvaria, vyhana nove listy.
Vdaka.
Zajdu, já to zjistila až doma...
Děkuji, to bude ona
Poradím ti zajít si zpět do toho obchodu a vysvětlit jim, co se stalo. Urcite ti řeknou, co mas a příště si daji pozor
Tá prvá je najskôr nejaká Hygrophila, asi corymbosa alebo polysperma. Ale druhú nepoznám
Koupila jsem si rostlinky a slečna v prodejně mi chytře vyndala cedulky...
Můžete mi prosím pomoci s identifikací?
Světlo
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x