Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 08.05.2010 15:15 Hostmir – Rostlina
Prosím o identifikaci rostliny, kterou jsem dostal od kamaráda a nevím co je zač..
Starší reakce
Oni skutečně snědí všechno. Vykládal mi kdysi jeden kamarád, že měl na návštěvě Vietnamce a protože musel na dva dny odjet, vybavil mu jídlem ledničku. Po návratu zjistil, že jeho asijský návštevník si udělal na fungl nové teflonové pánvi omeletu z nitěnek. Byť to bylo v době, kdy tato pánev byla úzkoprofilové zboží, putovala do odpadků.
...sice trochu OT -ale ked sme pri tej Limnophile aromatice a Vietnamské kuchyni...som si to pozeral a "oni" tam pouzivaju fakt kadeco...vela zeleniny a kadeakych "burin"...
...toto som vcera fotil ked som ju kupil...
...jeden den pod vodou - a uz je cela zelena...-to bude fakt zaujimave...
Tak jsem se zabrala do toho zkoušení
, že jsem si neuvědomila, že tvoje fotka je dole
, ano, vypadá to na stejnou rostlinku. Takže teď jen doufám, že se jim bude dařit a časem si je porovnáme
viac na tu v pravo - ved pozri to foto par riadkov nizsie - akurat ze som to fotil bleskom...
Ta tvoje Eustralis se podobá víc na kterou moji rostlinku ( já mám E.sp. vpravo). Když si teď po pár minutách ty ruce pořád "čichám"
, tak snad mírně aromaticky by mohla vonět právě spíše Eustr. ( ale možná si to už sugeruji
).
...sakra tak sme zas tam kde sme zacali
tak len cakat...
Tak i chutnají stejně
, nijak
, tak teď jsem fakt moc zvědavá, co mi časem v akva vyroste
tak zostavame pri citrone a kmíne
-a ja som sa uz "tesil"
Tak chuť jsem nezkoušela
, ale "rozpatlala" jsem nejen lístky, ale i kus stonku, počkám na Sida a možná ještě ochutnám
Kdo ví, co kdo prodává...?!
Super nápad
, povinně \"čichala\" celá rodina
, ale rozdíl téměř nulový, měla by být ta aromatická vůně opravdu tak markantní? Příště bych si to vyzkoušela ještě v obchodě
...este pockam na Darku - ako vonia? a ci chutí?
Limnophila aromatica "Zajímavosti: Má zajímavou chuť a vůni připomínající citron a kmín. Používá se ve vietnamské kuchyni kde se nazývá NGO om."
...Sid musim Vam dat palec
tak ta moja "nic"...-ale nezjedol som to....
Vemte z každé kytky jeden lístek a rozemněte jej mezi prsty - jeden v levé a druhý v pravé ruce - a přičichněte k nim.
...dik za to porovnavacie foto...
ale co je co? ani \"Pan Boh nevie\"
mozno je to aj ta ista rastlina - trosku \"ine\" podmienky a je to...
...fakt len pockat co z toho bude
Shodou okolností jsem si obě zmiňované rostlinky dnes pořídila ( od Rataje) a rozdíly jsou opravdu minimální
Nevím, jestli to bude na fotkách vidět, vlevo Limnophila aromatica má o trochu větší lístečky a červenější stonek, jinak rozdíl u emerzů téměř žádný, uvidíme časem, co vlastně p. Rataj prodává
sakra tak teraz prave citam ze Eustralis sp. od Rataja je vlastne Limnophila aromatica...
-tak toto je neskutocene...teraz co je vlastne pravda???
0 29.04.2010 18:32 drateník – Re: fernety
óó děkuji
je to přesně ona
0 29.04.2010 16:47 drateník takhle roste nad hladinu
0 29.04.2010 16:46 drateník nevíte někdo, co by to mohlo být?
Je to Eustralis sp. Také ho mám v akva od Rataje.
0 29.04.2010 15:21 zrada – Re: kortezhugo
á) je správně. Ústav pro choré má pravdu.
no prave som to doniesol domov z akvaristiky...
Rataj pise ze Eustralis sp. ale ked pozeram atlas v pohode to moze bit aj Proserpinaca palustris
tak fakt neviem tie emersy su strasne podobne...
co je toto?
Starší reakce
repens (podobne jeste vypada palustris)
...toto je ludwigia u mna aj nad vodou...
aka???
no je to Hygr..-ved som ti aj dal
- ale aka ??? ja som kupoval viac druhov....a co mi v akva neslo islo na "sucho"...
ee - tu nesadim emers
Hygrophila
Bacopa ?
to bude nějaká "normál" co se prodává na parapet k onku do místnosti že ?
svatební krušpánek
ee...ludwigie nemam emers...
...no ja tu mam nieco "tazsieie"
-v lavo Hemianthus....v zadu Rotala rotundifolia...
A
co je toto v predu???
ale najdi v atlase Tigera ?
to už je pro přesné určení detail - já přesně Tigera mám
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [162] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x