Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 162 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:42 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee - tu nesadim emers :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.04.2010 00:40 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2010 00:37 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
Hygrophila :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:34 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee - je to "akva"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:31 Muž karelpavel [18]
Bacopa ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:25 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
to bude nějaká "normál" co se prodává na parapet k onku do místnosti že ? :) svatební krušpánek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:13 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee...ludwigie nemam emers...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:10 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
Ludwigia ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:09 Muž kortezhugo [983]
Fotka k příspěvku ...no ja tu mam nieco "tazsieie"
-v lavo Hemianthus....v zadu Rotala rotundifolia...
A X-) co je toto v predu???
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 23:33 Muž karelpavel [18] – Re: milan666
ale najdi v atlase Tigera ? ;-) to už je pro přesné určení detail - já přesně Tigera mám ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 23:15 Žena Kerze [14]
Jestli je to Sagitaria, tak platyphylla - má 2x širší listy než subulata...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 22:18 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: Kerze
sagittaria (subulata, nebo pusila?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 21:25 Žena Kerze [14]
Fotka k příspěvku Prosím vás, co je tohle ? Od nákupu to úplně změnilo listy a já ztratila cedulku... stydim
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 19:23 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Tak to dopadlo tak, že jsem vzala květináč, ze zahrady do něj nasypala kompost a zasadila tam dracénu. Doufám, že jsem pro ní udělala to nejlepší a příště! - příště si napíšu co chci a jak to má vypadat a půjdu shánět.

Děkuji všem za čas strávený odpovídáním na můj dotaz.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 18:49 Usine – Re: provokater
Nemá to cenu se z tebou bavit o rostlinách jak je vidět máš vždy pravdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2010 11:48 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Já mám v baráku Zverimex a můžu potvrdit, že výběr kytek prodavač nechává na dodavatelovi. Jsou dohodnuti, že jednou cca za měsíc dodají krabici kytek a tím to hasne. A i když je prodavač akvaristou ochotně prodá to co mu dodají a nijak nezkoumá druh je to smutné, ale je to tak. Nicméně musím se i zastat prodavače, protože co si lidi dovedou navymýšlet je do nebe volající a ne každý přijme rady a pak už nezbývá než se řídit heslem náš zákazník, náš pán. Jo a ještě je nutno si uvědomiti kolik zboží má v nabídce. Nedovedu si dost dobře představit učit se o každém výrobku nazpaměť několik údajů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 10:34 Muž Wrata [21] – jeste jedne peknej odkaz :)
vypada to,ze zrovna tahla dracaena aspon podle toho co se tam pise je kerovita: )
www.rostliny.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:50 Muž kortezhugo [983] – Re: provokater
Je to "tak"...Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon...maju aj u nas v akvaristike "stale" :) -ako rastliny su to pekne a urcite sa aj dobre predavaju...ale si zoberme trebars Cryptocoryne affinis tu som tam nevidel pekne davno...jednak je to za to ze je v podstate "neznicitelna" a clovek ju kupi len "raz"...ale sa cudujem ze sa vseobecne "vytratila" z akvarii...

Este k tomu Acorusu a inym...tiez som ich kupil uz X krat -len som mal zle info,nemal som net,cca 10rokov dozadu...a info som cerpal z knihy Akvaristika začina u rostlin - od Rataja vydana 1980...
a ani tam sa neuvadza ze vydrzia pod vodou "kratko"...
Ale v dnesnej dobe si clovek zapne Google a za par sekund vie co chce... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:47 Muž wayn [79] – Re: provokater
No já se vedle vůbec necítím kolego ;-) Prodejny vůbec nezkoumají katalogy. V několika jsem byl svědkem objednávky rostlin. Paní do telefonu řekne: "pošlete nám ty co obvykle". To co jsem psal klidně ale může pramenit z neznalosti, která prodejci zaručuje odbyt, tak proč by se po něčem pídil. A je pravda, že dracena i po měsíci pod vodou v obchodě bude nejspíš vypadat líp než echnináč. To ale také nevyvrací to co jsem napsal.
Píši o převládajících běžných prodejnách, existují řídké výjimky, čest jejich práci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:20 kreten
wayn napsal: provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím... ;-)

Obávám se, že jste kolego s tímto uvažováním přece jen ve větší míře vedle a platí spíše to mé, o té neznalosti prodávajících, a to i s tím, že se vám budou snažit prodat nějaká ta hnojiva, aby se vám příště vedlo lépe. Věřte mně že vím moc dobře o čem mluvím. Většinou totiž na prodejny objednávají očima, aniž zkoumali více údajů v katalogu - červená kytka, ta se bude dobře prodávat, tu si lidé budou chtít koupit, protože je výrazná. Klik a je. Použil-li jsme srovnání dracena - echináč, pak vězte, že z něho ten echinodorus vychází hůř ne proto, že vy rozdáte dcerky, ale protože z většiny pěstíren nevydrží přechod pod vodu a zakrátko opadají listy a lidi je vyhodí, nevěda, že většina z nich začne růst posléze a od dalšího nákupu lidi odradí. Zatímco tuholistá dracena nebo acorus vydrží pod vodou třeba i rok a pak zdechne, no tak se třeba koupí jiná, protože "rok vydržela". Ale to je už věc jiná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:09 Muž wayn [79]
provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:08 Muž kortezhugo [983]
ja len nechapem ked uz v akvaristike predavaju napr. Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon a ine...preco nepredavaju Sansevieriu ??? tu som mal v akva viac ako rok.bez problemov X-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:04 Žena Kerze [14]
Je pravda, že mám určitý okruh prodejen, které navštěvuji - schválně jsem to spočítala - sedm. No, a stěmi jsem učinila výše popsanou zkušenost. I v tom Hornbachu záleží, na kterého prodavače člověk narazí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 07:52 kreten – Re: Kerze
Takto kategoricky to samozřejmě nelze postavit, protože pokud chcete tvrdit že "jedině v Horbachu", tak jste navštívil jen velmi málo akvaristických prodejen. A i v těch, co byly hodně špatné, se to lepšit začíná:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 07:40 Žena Kerze [14]
Zatím jedině v Hornbachu mi byli schopni říct, co jsou akvarijní a co bahenní kytky, jaké mají nároky na světlo, jak jsou háklivé, a to celkem přesně. Stejně tak nejlépe rozumějí rybám (aspoň podle toho, co si pak doma ověřím na webu). Sice mi jednou chtěli prodat Přísavku Thajskou jako vhodnou do mého akvárka, ale je to jeden blud v porovnání se spoustou jiných v ostatních prodejnách. Ve většině prodejen s akva potřebami je zcela neškolený personál, který od sebe nerozezná ani ryby, natož kytky, pokaždé, když nějakou kytku nazvu latinsky, tak po mně chtějí, ať jim ukážu, která to je...Při prvním nákupu, jako zcela nezkušenému začátečníkovi se seznamem z internetu v ruce, mi prodali Acorus místo Sagitarie, třeba...Tož tolik o mých zkušenostech z obchodů - je potřeba předem vědět, co chci a také přesně vědět, jak to má vypadat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 05:24 kreten
vaclav napsal: Milý Libore přečti si co jsem napsal a všimneš si slůvka "NAŠI". Všechny naše firmy prodávající rostliny mají v nabídce akvarijní (neakvarijní) rostliny. Prodavače do toho nepleť ti si jen tyto "akvarijní" rostliny v dobré míře objednají a také prodávají. Je jim opravdu jedno jestli je to Acorus, nebo Echinodorus
:) z hlediska lingvistiky nelze od prodávajících (Václav napsal Všichni naši prodejci...)oddělit prodavače v obchodech, bych dodal k tvé připomínce. Tak jako mají v nabídce terarijní rostliny naše firmy, mají je i zahraniční- viz tento případ - a jak jsem již v předchozím příspěvku konstatoval, trvalo poměrně dost dlouho, než je začaly výrazně označovat - podobně jako firma, které se týká tato polemika. A pak bych musel opisovat svá slova. Momentálně nevím o NAŠÍ firmě, která by neměla rostliny označené - symbolem nebo textem - kam patří. Ale vím, že si toho prodavači málo všímají...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 21:25 Usine – Re: provokater
Milý Libore přečti si co jsem napsal a všimneš si slůvka "NAŠI". Všechny naše firmy prodávající rostliny mají v nabídce akvarijní (neakvarijní) rostliny. Prodavače do toho nepleť ti si jen tyto "akvarijní" rostliny v dobré míře objednají a také prodávají. Je jim opravdu jedno jestli je to Acorus, nebo Echinodorus
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:32 kreten – Re: Wrata
Díky, jsem rád ujišťován, že už jsem přestal být naivním ... potlesk palec :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:30 Žena Lea [1]
Tuhle kytku jsem koupila taky v zverimexu jako akvarijní s názvem Cordyline Compacta. Taky do mě všichni hnustili, že hned rychle ven. Nechala jsem jí, mám jí v akvu přes 3 měsíce bez újmy, z vrcholu jí leze spoustu nových čerstvých lístků. Byla od Rataje s poznačením, které jsem si v Ratajově knížce následně našla - rostlina, která pod vodou vydrží až rok. Líbí se mi, proto jí nechávám v akvu dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:24 Muž Wrata [21] – asi chybna interpretace
www.dennerle.de/…

Typ akvaria: Terrarium :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:10 kreten – Re: vaclav
Milý Václave, jen ne zcela dokonalá znalost prostředí obchodů v České republice tě omlouvá, že mne podezříváš z naivity při hodnocení stavu mysli prodavačů v akvaristikách objednávajících a posléze prodávajících akvarijní rostliny. Neb ani ty jsi své dokonalosti nedosáhl za týden, je spousta lidí, kteří se teprve učít býti dokonalými znalci akvarijních rostlin a mnohým není jasné značení na cedulkách v košíčcích ani po roce působení v obchodě. Protože žijí v tom, že když objednávají z nabídky pětitelů akvarijních rostlin, musí mít ta firma v sortimentu pouze akvarijní rostliny. Ono to trvalo dost dlouho, než renomované rostlinářské firmy začaly značit rostliny na těchto cedulkách. Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Teď jsem to po přečtení reakce kupujícího ještě doplnil - vidíš, že mám pravdu a nejsem naivní, ale znám prostředí našich obchodů lépe než ty:-)!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:06 Muž Yirka [9123] – Re: Zénais
Za ty peníze ti doporučuji ji zavčasu vytáhnout a dát do normálního květináče ať z ni něco máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:06 Žena Zénais [4] - Labyrintky – Re: vaclav
Tak to je teda drsné. Nestačím se divit. No, i když, dneska se jedná jen o peníze tone Takže bych tomu asi měla věřit. Ach jo, takže opravdu vyndat?
V akvárku vypadá tak pěkně... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:03 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Mám tady k ní cedulku a je tam schéma. obrázek akvárka a že se má zasadit asi doprostřed, že je prý vhodná i pro cichlidy a že se má pěstovat v 22-28°C.

Dodavatel - DENNERLE ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:02 Usine – Re: provokater
Máš naivní představu že se prodavač spletl. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 20:00 Usine – Re: Zénais
Je to tuholistá rostlina která něco vydrží a to i dočasné ponoření pod vodu. Bohužel dlouho nevydrží možná měsíc nebo i déle. Všichni naši prodejci prodávají rostliny do akvária nevhodné z velkou chutí. Takže to chce trošku hledat které koupit a které ne.
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/clanek/136
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 19:56 kreten – Re: Zénais
Zjevně přišla v baliku rostlin v krabici a prodavači si nevyšimli jejího označení. Je to rostlina používaná v teraristice k dekoraci. Potažmo ji samozřejmě můžete mít na nočním stolečku. Pokud kouknete na tu cedulku, není tam značka na toto upozorňující, může tam být i text? Nevím kdo je dodavatel rostlin ve vašem obchodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2010 19:53 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Zénais
Suchozemská.
Kytkám chvíli trvá, než chcípnou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 19:50 Žena Zénais [4] - Labyrintky – Záhadná rostlina - aneb Je suchozemská nebo ne?
Fotka k příspěvku Ahoj, koupila jsem si v dobrém obchodě s akvaristikou rostlinu do akvárka s názvem " dracaena firebrand ". Měli jí tam normálně ve vodě.
Po přemístění do mého AQ a publikování tady, se ozvaly hlasy, že je to prý suchozemská rostlina a do vody nepatří. Prý jí mám vyndat, třeba to ještě přežije..

Jenže nešlo mi do hlavy, proč by jí prodávali jako vodní a měli jí ve vodě ve výborném stavu!
Tak jsem jí v AQ nechala a sleduju její stav. Dneska(tj.4.den po koupení) je stále v pohodě, nepozoruju na ní nějaké změny.

Přidávám fotku, pomožte mi vyřešit záhadu. smich
Děkuju.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2010 08:21 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
karelpavel napsal: Ano, řek bych <a href="http://rybicky.net/atlasrostlin/nymphaea_lotus#dalsifoto" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasrostlin/nymphaea_lotus#dalsifoto</a> ahoj

Nie, nie, je to ´´tiger´´
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 22:38 R Muž Silent [5949]
Proč zakládáš opět nové téma? Tvůj dotaz je tady rybicky.net/forum/13273…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 22:37 Muž karelpavel [18] – Re: robert
Proč zakládáš zbytečně nové téma když už se ptáš v jiném ?????? no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 22:35 Muž robert [0] – Jaky druh?
Fotka k příspěvku :-O Kdo mi poradi co je to za rostlinku?Je to ta barevna vlevo dole.Je to druh Lotosu? :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 22:04 Muž karelpavel [18] – Re: robert
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 18:45 Muž robert [0] – Rostliny
Fotka k příspěvku Vi nekdo co je to za rostlinu?Je to nejakej druh Lotusu? X-) ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2010 10:09 Jakub – Re: Zénais
Lepšie rastie prichytená na nejakom kameni napr.: omotať silonom alebo nitkov ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2010 10:02 Žena Zénais [4] - Labyrintky – Re: Jakub
Jé, děkuju moc! Prosím tě, můžu se ještě zeptat - když tahle rostlin nemá být v substrátu, tak kam jí mám v akváriu dát? :-) Připadá mi divné, že by se mohla přichytit na kámen a jak jí tam mám přichytit než se tam přichytí sama? coze :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2010 09:34 Jakub – Re: Zénais
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2010 09:25 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Fotka k příspěvku Ahoj, dostala jsem novou rostlinku do AQ, je sice v trochu horším stavu, ale doufám, že se jí u mě zlepší. Akorát že netuším co to může být za rostlinu. Vypadá trochu kapradinovitě.. Nevíte? Aspoň přibližně :-) Díky!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 19:25 Žena Kerze [14]
No, svítím tam celkem dost - zářivka je sice jen 0,5W/l, ale večer přisvětluju 40W žárovkou a přes tam svítí denní světlo - akvárium je u jižního okna. Výborně tam jde Alternanthea, která mi v šedesátce živořila...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [162] ...... 181

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 222710x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192?od=8051