Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Pridávam sa k "prasan"-ovi, pokiaľ sa nedá pozor na teplotný šok, tak dlho nevydrží.
Počkáme
ako sa vyjadrí za mesiac
Stringy moss mám,ten rastie pekne.Som netušil,že je i u nás v prírode.V chlade na okne hnedne a na jar sa mi opäť rozrastá.V akvárku stálezelený.Rastie dobre a rýchlo.Ten čo som skúšal od nás z potoka bolo niečo podobné ako Willow moss - Fontinalis antipyretica.Ten čo ti požierali okružáky.Nežrali ho lebo bol oslabený?
Jde o to, jaké mechy jsi zkoušel.
Já jsem zkusil kolem 25 druhů našich mechů a prakticky všechny pod vodou rostly. Nevypadaly sice hezky, ale šly. A bylo celkem jedno jestli jsem je sbíral v zimě, nebo v létě.
Pokud jsem měl trochu obavy, tak jsem je nechal někde ve sklenici udělat submersní stélky a ty jsem pak ostříhal a navázal v akváriu.
Zatím nejhezčí mech, který jsem z přírody získal je Leptodictium riparium. Většina jiných vypadá dost podobně jako Drepanocladus aduncus. Velmi zajímavá je i čeleď Fumariaceae, kde jsem pěstoval jeden né věrohodně určený druh. Bohužel byl náchylný na sežrání okružákama. Vypadal podobně jako prodávaný "star moss".
Johan napsal: Zbytečný předsudek, který je neopodstatněný!
Skúšal som niekoľko machov no nevydržal ani jeden dlhšie ako pár mesiacov.Bolo mi odporučené skúsiť previesť na emerz a potom späť submerz u mňa doma.Myslíš,že by to takto mohlo fungovať?
Jo něco jako cibule to vypadá tak to asi bude tak. Děkuji taky jsem to nejdřív tipoval na nějakou criptosku.
Pravda
Když se mu povede, tak si ho přece namnožíte. Nemusíte ho přeci brát znovu a znovu... V potoce mu je dobře a tam také patří.
No paráda
Když se mu povede, tak ještě na nějakej dojdu. Je ho plný potok
Díky za foto
Hvězdoše mám v akvárku přes týden a daří se mu. Pár snítek v druhém akvárku mám už dva týdny.
Už jsem to našel, díky za radu
Mam ho jen na zkoušku v malém akva, krásně se rozrustá. Tak uvidim...
Zbytečný předsudek, který je neopodstatněný!
Ak je z potoka a pri terajšom počasí,tak ti zrejme v akvárku dlho nevydrží.
Tak tady v atlasu neni, kouknu ještě na google
Moc dík
Chtěl bych se zeptat, co je to za rostlinku. Mam jí z potoka. Mam ji od neděle a pěkně se rozrustá a nevypadá zle...
Prosim, je Echinodorus 'Pavel Gabriel' totez jako Echinodorus 'Gabriel'? Predpokladam, ze jde jen o zjednoduseni vypustenim krestniho jmena, ale radeji se zeptam, pac na svete neni nic tak jednoducheho, aby se to nedalo pokazYt
.
jestli to má "cibuli" je to kalatka, z fotky to vypadá jako že jo
Chcel by som sa spýtať či sa dá táto rastlina rozmnožovať takým stílom ako izbové rastliny. Mám na mysli, že odrhnem list a zasadím do skliek ? Rastlinka by mal byť Echinodorus major, ale v obchode mi povedali že to je cryptokoren gigant
Jo.A ještě můžou mít emerzní listy.A pak se v tom někdo vyznej...
tydle kryptokoriny v každým akváriu vypadají jinak
Pratele, uz jsem z tech Kryptokoryn na paroh, neprestavam se divit. Ze srazu U 3 Trojek jsem si pred par mesici donesl neco, co jsem podle fotek urcil jako maly kousek (nejspis, ze to poznam lepe az povyroste, bohuzel nevim kdo ji donesl):
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_cordata_blassii
Jenze ted jak to pozoruji s novym listim, vypada jako:
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_var_brown
Wendtku mam ve druhem akvariu 'Green', takze srovnavat s cim mam.
Divim se tak proto, ze z toho jeste trci stary list, ktery je vyrazne kratsi nez ty nove a je take vyrazne sirsi. To muze opravdu Cryptocoryne Wendtii byt az tak promenliva jen podle podminek? V cem mohla byt pestovana, ze mela kratsi a kulatejsi listi? Muze to byt svetlem? Kde ji mam prilis svetla nema.
Tiež by som pozeral asi po cryptocoryne.
Mě to připadá spíš jak nějaká kryptokoryna
ale na te poslední fotce vpravo ten oddenek, to anubias bude, vepředu je kdyptokoryna
Přidejte jí do dna (ke kořenům) hnojivo na bázi jílu. Vyžaduje poměrně dost živin.
Jo, to je přesně ono, takže žádnej anubias
- Co ty dírky, copak jí chybí? Krunýřovce nemám a je to i na malé rostlince. V akvu nehnojím, ale dírky jsou tam poslední 2 měsíce, předtím měla listy krásné všechny.
A ještě bych potřebovala pomoct s touhle rostlinkou - dostala jsem ji jako anubias cca 10 cm, ale už má skoro 30 cm a její děti se mi objevují v akvárku i 30 cm od původní rostlinky. A poslední 2 měsíce se mi na ní začínají objevovat dirky (i na mladé rostlince). Co to je a čím by to mohlo být?
No ten by to být mohl, jen mě zaráží jak je to nizoučké i když to mělo slušně bohatý trs kořenů (řekla bych že už mu to nějaký čas v akvárku rostlo). No uvidím jestli se mu bude dařit jak moc poroste do výšky. Díky
Na tu je to nizoučké ne? A lístečky jsou dost tuhé.
Díky kouknu, já to dostala jako jednotlivé trsíky, ale na jedné je malý zbytek šlahounu, takže je možné, že se to množí jako třeba vesuvius, ale nastříhal to na jednotlivé rostlinky.
Dejme domu Sagitaria subulata.
trsy listů z růžice, nebo ze šlahounu? takto z fotky hádám echinodorus quadricostatus
Pomůžete mi určit co jsem dostala za rostlinku? Je to na výšku tak 2 cm a nevypadá to na úplně mladičkou rostlinku (hodně vyvinutý bal kořenů). Jsou to ty pidi trsíky vpravo vepředu.
nevíte, je toto Šípatkovec amazonský nebo Šípatkovec Blehérové? By oko. Nebo něco jiného???
Jo,to už vim taky
,já to před časem i celý proštudoval,ale tenhle dotaz byl tak trochu zkrat
Ďakujem Ivaha,
vyzera to ze si sa trafil. Ja mam tie listy na kratsich stopkach. No mozno je to iba konkretnou rastlinou. Ani na obrazkoch nie su vsetky rovnake.
A tie karasy na jar do rybníka
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [93] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x