Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Vrbina je neskutečný plevel, bacha na to. Pokud to vysadíš na zahradě, tak se toho nezbavíš. Vím o čem mluvím, dost se u toho na chatě navztekám, když se té mrchy snažím alespoň částečně zbavit. Roste úplně všude a je hodně houževnatá.
Zrovna jsem byl u ,,Hansestadt Rostock,, když jsi dla toho ,,Ozelota. A asi máš pravdu. Moc díky. Kamoš si nemohl vzpomenout jakej to je.
Echinodorus možná 'Ozelot'?
Dostal jsem od kamoša nějakou moc bujnou rostlinku. Poradí prosím někdo, čím mě to obdaroval? Děkuji.
Starší reakce
No ono se to plazilo po zemi,zkusim to jako emerz,na malou vrstvu štěrku...Díky...
Bude ale bude to samý kořínek. Větší parádu to ale dělá na suchou.
Která,a bude to růst v akváriu...
Vrbina
0 11.08.2019 17:42 Silviebaris Prosím o identifikaci,nalezana v zatopénem lomu-stojatá voda...
Starší reakce
Možná máš pravdu ale co firma to jiná rostlina.
vaclav napsal: Ta první rostlina vypadá hodně zajímavě tak ji opatruj a namnož. Takhle prolamované listy jsem u tohohle typu rostliny ještě neviděl.
Takže bych po delším pátrání řekl, že je to Hygrophila polysperma Ceylon
zkusil jsem to,na jedněch stránkách ji je trochu podobná,tak asi jo
Zkus vygooglit, jak vypadá emersní...
0 06.08.2019 15:03 micuda – prosím jaká je to rostlina
Dnes my byla doručena objednávka,ale připadá že poslali jinou rostlinu,nevíte co to je za rostlinu,prý by to měla býti sagittaria platiphylla ale na fotkách vypadá jinak.Díky
Starší reakce
Myslím tuhle
Je moc velká variabilita a barva listů
Mít ji doma, je mi jedno, jak se se jmenuje
Nené, Cr.blassii
Dávej si pozor na to aby rostlina nezjistila kde je hladina, všechny listy k ní směřující se stříhají jinak budou všechny na hladině.
No v atlasu ta rostlina není, roste docela dobře, ve stavu v jakém přišla se rychle vzpamatovala, osvětlení střední, bez COčka... Čekal jsem že do týdne bude po ní...
Edit: už jsem ho našel "Nymphaea lotus" tady v atlase...
Akvarijní rostliny většinou nemají z těmi přírodními nic společného to tvrdil už 80 letech při vydávání svých knížek Karel Rataj. Srozumitelněji řečeno každé zahradnictví prodává něco trochu jiného. Naše klasické pěstírny se sveřepě drží těch Ratajových názvů i když je svět úplně někde jinde.
No mám ho z Aqua-daho, ale už se mi od nich stalo, že mi poslali echináče pod určitým názvem (co bylo objednáno), ale ve finále to byly nějaký kultivary...
Je spousta barevných variet a ješťě pocházejí z Ameriky a Asie. Určit co je co je dost obťížné. Koukni se do atlasu úvodní fotka je red různém firmy ale pod tímto názvem prodávají kde co.
S kolegou jsem se dostal do sporů a tvrdí že Tiger Lotus Red vypadá trochu jinak (listy)...
Podle barvy listů a poměrně hodně znatelného puchýřkování- Cryptocoryne blassii
To jsem si také myslel, nicméně jich je hodně ale žádná, která by vypadala takto
(dle mého samozřejmě). Každopádně díky
Kryptokoryna, ale jaká to si netroufám určit.
Ahoj kolegové, poradil by mi někdo o jakou rostlinu se jedná?
Díky
Co je prosím tohle za plovoučku?
Té první rostlinky mám ještě v misce v hlíně asi 100 sazenic, jen je nemám kam dát.
Ta první rostlina vypadá hodně zajímavě tak ji opatruj a namnož. Takhle prolamované listy jsem u tohohle typu rostliny ještě neviděl.
Já mám pocit že to druhé bude polysperma.
Spíš ludwigia. Ale nejsem si jist.
Jj taky si myslím. A to druhé asi taky, že? Ale co přesně to fakt nevím.
První je nějaká hygrophila.
Starší reakce
To hodně záleží na světle.
To bude ono. Jsem zvědav jestli bude také do červena
Děkuji
Podle mě je to ta C. parva
Takhle u mě vypadala Cr.lutea, když byla ještě malinká
Já bych řekl že je to Cryptocoryne nevillii.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x