Lomariopsis lineata má zakulacené listy což na obrázku není vidět. Jsou spíše dělené do V a takhle vypadá spíše Monosolenium tenerum. Nejsi sám co má nebo měl obě rostliny. 

Mohli byste mi prosím poradit s určením? Pokouším se v prezentacích doplnit seznam rostlin, a nejsem v tomhle zrovna úplně šikovná
Dnes jsem koupil v superzoo tuto rostlinku pod m. Matogrossense, ale je dost načervenalá.Nebude to spíše M. Tuberculatum. Díky za pomoc s určením.
Dostala jsem tuto rychle rostoucí stonkovku a nepoznačila si hned název a zprávy jsou fuč. Ví někdo? (Nemyslím Ludwigiu)
Tak trochu pokrok v mém pátrání po rostlinách z Papaloapan. Mám fotku. Pozná někdo o jaké rostliny v tom humusu se jedná? (i když jsou v emerzní formě)
... že to je Aponogeton undulatus, ale jistý si nejsem. Získal jsem od Milana Murka, který to měl beze jména. Jedná se ale určitě o živorodý aponogeton - místo květů rostou na stonku mladé rostliny s hlízami. Teprve u mě začíná růst.
Takovouhle krásu jsem našla vedle nové silnice na sídliště Máj u nás v ČB.
Zdravím, prosím věděl by někdo o jakou rostlinku se jedná? Koupila jsem ji dnes na burze, ale pan prodavač to nevěděl

Ahoj. Chtel bych si doplnit prezentaci o rostlinky co mi tam chybi. Prosim vas zkusene o určení. Obrazek 1 a 2 je mech (ale nevim jaky), bez blesku a radeji i s bleskem, protoze to na tom mobilu ty obrazky nic moc.. a pak dalsi obrazky 3 a 4 je neco jineho a nevim co jelikoz to v obchodu nemeli zaznacene. Prodavac mi sice nazvy rikal, ale ja si to jaksi nezapamatoval. Děkuji
copak je to za rostlinku? tohle vyrostlo ze semen poslanych z číny.odnožuje to.jedina ze 4 druhu.bohužel bez udani druhu.neber to za 0.3eur
Nazdar odbornici. Dnes jsem koupil rostlinku viz obrazek, ale nazev nevim. Pozna nekdo z vas zkusenych co by to mohlo byt? DekujiZpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225439x