Mohl by mi někdo pomoct určit tuhle kryptokorynu? Koupila jsem ji jako C. cordata, ale jak se zdá, bude to něco jiného.
Rozjela se "pěkná" debata, to jsem nečekal...
Tady to je. Lomariopsis lineata ve stínu a na místě, kde jsem se jí rok nedotkl.
Lomariopsis lineata má zakulacené listy což na obrázku není vidět. Jsou spíše dělené do V a takhle vypadá spíše Monosolenium tenerum. Nejsi sám co má nebo měl obě rostliny. 

Mohli byste mi prosím poradit s určením? Pokouším se v prezentacích doplnit seznam rostlin, a nejsem v tomhle zrovna úplně šikovná
Dnes jsem koupil v superzoo tuto rostlinku pod m. Matogrossense, ale je dost načervenalá.Nebude to spíše M. Tuberculatum. Díky za pomoc s určením.
Dostala jsem tuto rychle rostoucí stonkovku a nepoznačila si hned název a zprávy jsou fuč. Ví někdo? (Nemyslím Ludwigiu)
Tak trochu pokrok v mém pátrání po rostlinách z Papaloapan. Mám fotku. Pozná někdo o jaké rostliny v tom humusu se jedná? (i když jsou v emerzní formě)
... že to je Aponogeton undulatus, ale jistý si nejsem. Získal jsem od Milana Murka, který to měl beze jména. Jedná se ale určitě o živorodý aponogeton - místo květů rostou na stonku mladé rostliny s hlízami. Teprve u mě začíná růst.
Takovouhle krásu jsem našla vedle nové silnice na sídliště Máj u nás v ČB.
Zdravím, prosím věděl by někdo o jakou rostlinku se jedná? Koupila jsem ji dnes na burze, ale pan prodavač to nevědělZpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225652x