Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Děkuji, vypadá to, že to je ono

0 30.05.2016 15:24
wdenda [14] 
Dobrý den, prosím o radu

Rostlina od bratra jenž jí koupil na trzích

Děkuji
0 29.05.2016 18:18 lskoupy – Jaká rostlina - poradí někdo

Dobrý den. Dnes jsem si dovezl akvarijní rostlinu, nevíte někdo jak se jmenuje ?
Předem dík.
no, ale ještě nějaká varieta, protože klasická corymbosa je taková tužší ...

Vypada ze je to Hygrophila corymbosa
Hygrophila, mrkni do atlasu a porovnej s tím co vidíš v akváriu.
Edit: Tu polysmermu bych tedy netipoval.

Hygrrophylla polysperma bych řekl
Mokranka mnohosemenna

Zdravim
prosim jak se ta rostlinka jmenuje.Diky
grunda napsal: Libore, ne každý chce mít v akva rozmetadla hnoje
No to je typická ukázka současného hospodaření bez použití selského rozumu a nejen v akvaristice...

Když napíšu pár, tak myslím pár... pokud je problém s hnojením rostlin, tak je přece nesmysl hnát do akva chemii, když to jde přirozeně. My co jsme vyrostli na systému "hnojí ryby" to prostě vidíme trochu jinak. Vy budete lít do akvária sračky všeho druhu a budete si výskat, jaké ho máte pěkné. A viděl jsem pár akvárií s disky, kde v pohodě žily živorodky a diskům to fakt vyhovovalo ohledně stravy...
Jak jsem napsal na začátku... to je jak s tím hospodařením...

Libore, ne každý chce mít v akva rozmetadla hnoje

Rostliny jsou ruzne citlive na H2O2,nektere to poskodi hned,jine reaguji pozdeji a dalsim to vubec nevadi,ale obecne je H2O2 setrnejsi k rostlinam nez glutaraldehyd.

striekal som ho priamo na machy, na monte carlo, eleocharis.. vpodstate nebadám žiaden problém s danými rastlinami.
vadí, ale jen když je postříkáš přímo
Přihoďte pár živorodek... okřehek bude mizet jedna radost a dusíků budete mít také dost... navíc i živou potravu... Bóže ti mladí kluci si neumí poradit...

Co se týče dusíku tak já ho musím dodávat uměle tak že s tím problém nemám ba naopak rostliny ho mají málo. Klidně i pod 5mg/l
Tak ono když se na to podívám z jiný stránky, tak to má i svý výhody. Lehce přistíněná hladina a odčerpávání dusíku, což se u placek může hodit. Neblbnul bych moc a zkusil to jenom redukovat na přiměřený množství.

A co ostatní kytky? Těm peroxid nevadí?
Nevím, já s tímhle typem rostlin nebojuji, já se s nima snažím vyžít, tedy držet je v rozumných mezích.
Romane nebude opravdu nebude. Myslíš, že hladinový sběrač od eheimu my může v boji pomoc?
já ho chtěla a už ho v životě nechci, pravidelně každý týden vybrat síťkou všechno do posledního lístečku, a znovu a znovu a znovu, on tam někde nějaký lístek vždycky zbyde a hladina je jak bažina nanovo, přeji hodně trpělivosti ;)
Ja jsem ho take nechtel .. trvalo me skoro mesic, nez jsem se konecne zbavil a uz se neobjevoval ..staci jeden kousek a za chvili je toho hafo

Třeba s nějakou rostlinou. Obrníš se trpělivostí a když Johan říká, že to jde se ho zbavit sbíráním, tak to prostě jde. A až se bude manželka ptát, proč kupuješ tolik piva, máš alespoň argument a třeba se ti tam ještě bude líbit.

Ale já ho nechci pěstovat...ani nevìm jak se mi tam dostal...

pozeram do atlasu a mas pravdu so vsetkymi troma. Dakujem
liliovníček, fitónie (neakvarijní), bucephalandra?

Přátelé co mi to roste na hladině? Minulý týden jsem se snažil pozbírat vše ale tento týden je to tam znovu. Je to miniaturní max do 1cm. Děkuji.
0 22.05.2016 15:56 kerus 
Ahojte. Prosim vas, vedel by niekto z vas identifikovat tri z tychto styroch rastliniek? Pagostemon je jasny, ale co zvysok? Dakujem.
Ale máš pravdu. Postavenie listov má ako diandra. Moja chyba
Jen hádám protože není k ruce žádné měřítko.

Popis sedí, délka listů taky, i obrázky z googlu, asi budu souhlasit s dindrou

Diandra má kratšie listy (aspoň o polovicu)

Mezi odstřižky rotaly rotundiflory bylo i tohle. Ve skutečnosti je celkem výrazně do červena. Listy se nemění už měsíc, ani moc neroste. Nějaký tip?
Starší reakce
Pryskyřník to není ... porovnej to raději s tímhle, než s tím, co je ve zdejším atlasu ...
Ranunculus inundatus :
www.google.cz/…
0 15.05.2016 14:44
wdenda [14] Xpe ; Kofejn :
Děkuji moc za radu. Podívám se ke kterému je to tak nějak nejblíže

Teď už jen zjistit proč mi nekvete :/
Nikoliv nutně ... červené zbarvení této rostliny není jen o světle a mikroprvcích ... Byly vyšlechtěny různě zbarvené variety ... od zelené až po sytě tmavě červenou ...
www.google.cz/… Že by PALUSTRIS ? Zčervená časem celá ?

Ahoj,pozná někdo rostlinku v levém rohu ? Při dostatečném osvětlení má horní lístečky do červena.Díky.
Starší reakce
1) patrně Hygrophila costata ,,minima"?
2) patrně Ophiopogon - nevhodné do akva
3) netuším
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224477x