Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přihoďte pár živorodek... okřehek bude mizet jedna radost a dusíků budete mít také dost... navíc i živou potravu... Bóže ti mladí kluci si neumí poradit...
Co se týče dusíku tak já ho musím dodávat uměle tak že s tím problém nemám ba naopak rostliny ho mají málo. Klidně i pod 5mg/l
Tak ono když se na to podívám z jiný stránky, tak to má i svý výhody. Lehce přistíněná hladina a odčerpávání dusíku, což se u placek může hodit. Neblbnul bych moc a zkusil to jenom redukovat na přiměřený množství.
A co ostatní kytky? Těm peroxid nevadí?
Nevím, já s tímhle typem rostlin nebojuji, já se s nima snažím vyžít, tedy držet je v rozumných mezích.
Romane nebude opravdu nebude. Myslíš, že hladinový sběrač od eheimu my může v boji pomoc?
já ho chtěla a už ho v životě nechci, pravidelně každý týden vybrat síťkou všechno do posledního lístečku, a znovu a znovu a znovu, on tam někde nějaký lístek vždycky zbyde a hladina je jak bažina nanovo, přeji hodně trpělivosti ;)
Ja jsem ho take nechtel .. trvalo me skoro mesic, nez jsem se konecne zbavil a uz se neobjevoval ..staci jeden kousek a za chvili je toho hafo
Třeba s nějakou rostlinou. Obrníš se trpělivostí a když Johan říká, že to jde se ho zbavit sbíráním, tak to prostě jde. A až se bude manželka ptát, proč kupuješ tolik piva, máš alespoň argument a třeba se ti tam ještě bude líbit.
Ale já ho nechci pěstovat...ani nevìm jak se mi tam dostal...
pozeram do atlasu a mas pravdu so vsetkymi troma. Dakujem
liliovníček, fitónie (neakvarijní), bucephalandra?
Přátelé co mi to roste na hladině? Minulý týden jsem se snažil pozbírat vše ale tento týden je to tam znovu. Je to miniaturní max do 1cm. Děkuji.
0 22.05.2016 15:56 kerus Ahojte. Prosim vas, vedel by niekto z vas identifikovat tri z tychto styroch rastliniek? Pagostemon je jasny, ale co zvysok? Dakujem.
Ale máš pravdu. Postavenie listov má ako diandra. Moja chyba
Jen hádám protože není k ruce žádné měřítko.
Popis sedí, délka listů taky, i obrázky z googlu, asi budu souhlasit s dindrou
Diandra má kratšie listy (aspoň o polovicu)
Mezi odstřižky rotaly rotundiflory bylo i tohle. Ve skutečnosti je celkem výrazně do červena. Listy se nemění už měsíc, ani moc neroste. Nějaký tip?
Starší reakce
Pryskyřník to není ... porovnej to raději s tímhle, než s tím, co je ve zdejším atlasu ...
Ranunculus inundatus :
www.google.cz/… 0 15.05.2016 14:44 wdenda [14] Xpe ; Kofejn :
Děkuji moc za radu. Podívám se ke kterému je to tak nějak nejblíže
Teď už jen zjistit proč mi nekvete :/
Nikoliv nutně ... červené zbarvení této rostliny není jen o světle a mikroprvcích ... Byly vyšlechtěny různě zbarvené variety ... od zelené až po sytě tmavě červenou ...
www.google.cz/… Že by PALUSTRIS ? Zčervená časem celá ?
Ahoj,pozná někdo rostlinku v levém rohu ? Při dostatečném osvětlení má horní lístečky do červena.Díky.
Starší reakce
1) patrně Hygrophila costata ,,minima"?
2) patrně Ophiopogon - nevhodné do akva
3) netuším
řekl bych, že ta jediná je akvarijní, pravděpodobně nějaká kryptokoryna.
0 08.05.2016 22:26 Caspi
Jj, je to ono
Taky poprosím o konzultaci: myslím, že to samé má Kaira na první fotce u příspěvku z 4.5.2016 9:20hod v pozadí (předchozí stránka). Ceratopteris thalictroides - rohatec jemnolistý? Děkuju
To by mohl být profi soil od Rataje, má to podobnou barvu i zrnitost.
Jsou tam dva anubiasi nějaká malá Cryptocoryne potom Cryptocoryne aponogetifolia Ceratophyllum demersum. Je to nějaký pálený jíl, těch je ale poměrně dost v tom ti neporadím. Jsou to jak laciné tak poměrně hodně drahé substráty.
0 05.05.2016 22:23 laki3 – Pomuzete?
Caute, prikladam jednu foto, kterou sem poridil dnes narychlo pri priletu obchodem, pomuˇuzete mi prosim rict jake rostliny se na foto nachazeji? rad bych se timto inspiroval, aneb at zije copyright
ještě.. mohl by mi někdo říct, co to je za dno?? takové drobné "granule"?? mohu-li to tak nazvat..
Už to že je ta rostlina panašovaná by tě měl trochu zarazit. Já jsem si kdysi dávno taky koupil klasickou trojkombinaci Acorus, Hemigraphis, Ophiopogon jenže internet neexistoval a jediná dostupná literatura od Rataje to na seznamu samozřejmě měla. Acorus mě léta rostl v jezírku napůl potopený.
Není zač.
A houští z toho teprve bude, žádný strach. Je to obrovská rostlina. Jestli ji máš vpředu, tak ji být Tebou dám dozadu.
Tipnul bych si ta prostřední podobná Hygrophille
Rostou přesně jak říkáš, ze středu a jakoby se rozbaluje, den dva to trvá. Tak díkes moc za určení.
Hygrophila je klasická stonkovka, to Tvoje mi ale přijde jako trs listů vyrůstajících z růžice. Jestli rostou mladé stočené listy zprostředka, tak je to ten rohatec.
Myslím tu mrkev, ale nevím jestli teda má pravdu Zoidik nebo ty, každé se v něčem podobá
. Furt se větví přímo od spod a tvoří takový houští. Když vidím tu jak si dala ty, tak to je spíš hodně stonků vedle sebe. Ale ten vrch mi sedí víc od tebe.
U nás se rostliny nepatřící pod vodu do akvária běžně jako akvarijní prodávají takže si musíš dát pozor ty co si kupuješ. Buď rád že jsi si nekoupil další.
www.akvarijni.cz/…
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x