Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Je to ona
Taky si myslím, že je to C. pontederiifolia.
Bude to kryptokorýna, ale přesný druh si netroufám.
Mám stejnou
rybicky.net/fotogalerie.php… a myslel jsem, že je to cordata. Ale dnes si tak jistý nejsem.
Já bych se nejvíce klonil asi k nějaké Kryptokoryně. Ty listy na fotkách jsou tedy emerzní nebo submerzní?
Děkuji
už mi tady bylo doporučeno. Již jsem objednala cca 20 rostlinek od Rataje tak uvidíme jestli to bude stačit, nebo bude třeba ještě víc
Přesadit je můžeš vždycky ale hlavně přidej další rostliny.
Děkuji, podle toho co jsem načetla bývají Echinodory větší, měla bych ten přední přesadit tedy více dozadu ?
První a poslední je Echinodorus a prostřední to bude Ludwigia.
0 23.05.2020 06:21 LenkaB – rostliny
Starší reakce
To by mohla být ona. Díky
U mě takovej rychlík není, měl jsem ji v bazénu, ale parmičky ji daly zabrat a nenechaly ji napokoji (asi jim chutná
) , něco málo mám v NoName ale ve stínu tak jede pomalu, ale vůbec jsem netušil o kterou jde, tu ozobanou z bazénu dám dnes do Kalimantan II a snad se zmátoří a bude růst
S tou encyklopedií v hlavě bych to nepřeháněl, dost dlouho mě trvalo než jsem zjistil název, tu rostlinu jsem měl je to hroznej rychlík a nakonec skončila v létě v jezírku.
Super, díky moc, vždycky obdivuji ty co mají encyklopedii kytek v hlavě, a ty jsi na to borec, klobouk dolů. Díky
Starší reakce
Není to spíš Najas guadalupensis? (ta dělá adventivní kořeny naprosto běžně) Líp to půjde určit, až naroste nějaká nová větvička, z té polámané změti se to těžko určí.
0 26.04.2020 13:37 *Lucy* – Anubias ???
Ahojte,
Mam prosbu. Zalozila jsem si ted prvni akvarko a koupila si anubiasy. Dva jsem identifikovala jako barteri nana ale zbytek jsou mnohem vetsi a nevim kam je zaradit.
Diiky moc za pomoc.
Najas nemá ty adventivní kořeny. Jestli to není něco z naší přírody třeba hvězdoš
Starší reakce
Moje polysperma vypadá dost podobně
0 09.04.2020 19:16 Ivka – Polysperma?
Ahojte
Prosim potvrzení rostliny.mela by to by hygro polysperma ,ale podle fotek se mi to moc nezda.roste pekne,rizek za tyden zakoreni, akorat na nekterych se mi vrsky jakoby krci.malo zivin? A mam pocit ze se mi objevuje biogenni odvapeni,pokud pujde videt na foto
Predem děkuju
Starší reakce
Ola! Pozna nekdo, co je to za rostlinky?
Starší reakce
Rostlina nemá zubaté listy tak je to zřejmě Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba' Je ale více druhů Ludwigia inclinata var. verticillata.
0 08.03.2020 06:49 Andrewrbk – ..
Zdravím, co je prosím tohle za rostlinu?
Až budeš mít fotky submerzní rostliny tak je ukaž. S názvy rostlin je to tak že každé zahradnictví si je pojmenuje podle sebe a tak stejná rostlina může mít dva zcela odlišné názvy a ani rody se občas neshodují.
Přímo zastoupená v atlasu není. Ale je to varieta
rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_stellatus .
Ano, prodejci používají obchodní názvy. Takže můžou prodávané kytky pojmenovávat téměř dle libosti.
Kdyby tu byly od všech rostlin i variety se všemi obchodními názvy, tak by atlas pěkně nabobtnal.
Zdravím nedávno jsem si objednal Pogostemon stellatus broadleaf red ale v atlasu není si říkám že každý prodejce dává
nepřesné názvy nebo v atlasu nejsou zastoupeny
Starší reakce
Dikec, podle místa nálezu jsem tipoval kalužního, ale nevím.
No v každém případě jich použili hodně, asi to podle videa nikdo úplně přesně nedá.
Podle mě je tam blyxa japojica, na kořenech je nějaká forma mechu a pak bucephalandra a vzadu cryptocoryna balansae a k tomu ještě spousta dalších...
Dobrý deň, vedel by mi niekto prosím povedať aké rastliny použili v tomto videu?
youtu.be/… Díky...už jsem přemdal do paludárka k rosničce... Ještě, že ji máme...
Byli normálně v košíčku a kořeny měli, ale taky mi ta druhá přijde spíš jak dracena
... Hlavně že jsem se ptal na emerzní rostliny a říkal, že nemá. No zkusím jestli půjdou kořeny a pak kdyžtak zasadím na plánovanej vodopád...
Ty první dvě v akváriu dlouho nevydrží, podle mě to nejsou vodní rostliny (zelenec, sedoulek). Anubias kávovníkolistý to může být a poslední hledej mezi bahničkami.
Půlku názvů vždy zapomenu
a v atlasu podle fotek to nevidím
.
Vim jen že 3. by měl být kavovníkový anubias (podle vystavovatele), ale v atlasu nevidím...
Děkuji
Děkuji.
Ta 'tráva' je Liliovníček brazilský, jak psal Anthrax.
Ano, na živo vypadá přesně jako pupečník tojdílný. Ta druhá "tráva" je ale otázka, co je zač. Zatím moc neroste.
A tyhle dvě? Děkuji.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x