Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 19.04.2015 12:17 Slav3k [23] Zdravím
, dostala som k rybičkám rastlinku, jedná sa o rastlinu: Hydrilla verticillata? Nemám ju zasadenuú iba sa vznáša pri hladine, môže to tak byť? Asi skôr to bude Najas guadalupensis...
Hádat se nebudu
jen jsem navrhoval další podobnou alternativu
0 14.04.2015 12:44 RAP každopádně je to ale liliovníček ...
Nechci se hádat, ale myslím si že opak je pravdou. Rostlina udělá výhonek, na něm vyroste cibulka a teprve z ní vyroste další rostlina
0 14.04.2015 10:57 RAP Podle tvaru těch listů mi to přijde jako emerzní forma.
Sagittaria sice dělá cibulky, ale až starší a vzrostlejší kusy.
Podle té druhé fotky ne. Sagittaria dělá na bázi malé cibulky. Ale v prvé řadě by to chtělo kvalitnější fotku.
Neboj se, udělala si dobře je to stejný plevel.
Zkuste se podívat na Lilaeopsis.
0 13.04.2015 19:21 Barčuša –
Re: RAP Tak co to teda je? Každopádně už jsem jí rozstrihala a zasazela, snad jsem to nepodelala
Václave, já si nemyslím, že je to Eleocharis.
Je to nějaký Eleocharis takže rozstříhat a zasadit.
0 13.04.2015 18:47 Barčuša Ještě jedna fotka
Ustřihnout ano, ale zasadit vždy tu horní novou část a tu spodní zařasenou vyhodit. Tak budou rostlinky vypadat pěkně.
zdravíčko
koupil jsem rostlinky, prodavač říkal - vodní mor. takže sem odhadoval, že je to vodní mor kanadský, ale když jsem ho podle atlasu začal krátit, tak na ustřiženém konci zůstala ustřižená a nevypadá vůbec pěkně a navíc se hodně obalují řasami. rotliny kvetou dál a hodně a potřebují hodně zkracovat, ale nevím jak se o ně správně starat a jestli to je vůbec ta rostlina co si myslím. neporadil by někdo? jsou to ty dlouhé šlahouny vlevo.
Starší reakce
s ohledem na kvalitu fotky je to stejně jen hádání
přiklonil bych se k emerzní formě hygrophyla difformis už jen proto jak ty listy uhnívají...pokud se ti do několika dnů celá květina rozpadne nevyhazuj jí při troše štěstí ti z ní vyrazí submerzní listy...ty jsou mnohem hezčí
a pokud je to ona patří rozhodně do zadní části nádrže
(ale přesadil bych jí až se submerzníma listama)
Trochu mi to připomíná kytku Rorippa aquatica.
Moc na to nevidím, ale tipnu si, že je to Rorippa.
0 07.04.2015 21:19 DaveAkva – KYTKA
Prosim co to je za kytičku?
0 07.04.2015 21:18 DaveAkva – KYTKA
Ahoj,prosím co je to za rostlinku?
To druhé je kryptokoryna, pro úplnost
0 05.04.2015 19:10 NyanBunny OK, povytaženo.
Prý do výšky moc nevyrostou. Ale stačí mi vědět, že je to Echinodorus, pak si to někdy najdu, až se nějak víc "vyjádří", snad půjdou. A znova děkuji mnohokrát za bleskovou pomoc.
Hezký večer.
Proč ty echinodory místo zasazení rovnou pohřbíváš??
To místo na rostlinách, odkud vyrůstají listy má být vidět, máš je moc hluboko...
příjde mi to jako nějaká zanedbaná echinodorus tropica jak vysoká má být až vyroste? může to být i horizontalis
0 05.04.2015 16:59 NyanBunny – Jaké jsou to rostliny?
Ahoj, přinesl jsem si domů z akvaburzy pět rostlinek a tyhle dvě jsem doposud nenašel v atlasu, takže Vás prosím o pomoc. A předem děkuji!
0 03.04.2015 19:55 Nytekk23 – pozná někdo rostlinu?
Dobrý den,na burze jsem koupila rostlinu a po 6 dnech z ní zbylo tohle,je to vůbec akvarijní rostlina ??.. děkuji za odpověď
vaaclav napsal: Nevím jak vám ale mě narostla za týden 20 - 30 cm.
Však říkám, někomu 20cm za týden, jinému ani cenťák
To jsou ty rozdílné podmínky
Nene nejsou tmavé fleky vypouklé
vaaclav napsal: Já bych ti ji ale radši vymluvil, sežeň si něco podobného, třeba Limnophila aromatica, 'Cuba' roste příliš rychle.
Takhle bych to asi nezobecňoval, ale bude zřejmě záležet na konkrétních podmínkách, ve kterých je pěstována.
fakt jo?
Já mám vedle sebe zasazený L. aromaticu, P. stellatus a právě inclinatu verticullatu "Cubu" a roste nejhůř
, nejrychleji mi jede aromatica...
Jsou všechny na první pohled stejný, jen ta cuba nemá zoubkování
Spíše jako Limnophila sessiliflora.
Myslite rychleji nez Cabomba caroliniana?
Já bych ti ji ale radši vymluvil, sežeň si něco podobného, třeba Limnophila aromatica, 'Cuba' roste příliš rychle.
Pan Sýkora neboli firna Fytosel a právně od něj jsem měl Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba'
fytosel.eu Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [70] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x