Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 16.10.2010 20:44 Daveedek Zítra budu přesazovat tak můžu pořídit lepší fota, a je teda nějaká obecná rada, jak poznat kytičku, která roste jen a jen pod vodou?
Přiznám se, že dříve E. latifolius a E. a E. austroamericanus byly dva různé druhy. A když jsem je tak kdysi pěstovali, vypadaly stejně jako ty dva druhé uvedené v příspěvku. Proto jsem to takhle uvedl. Teď nevím, jestli v tom mám guláš já a nebo je guláš jinde. V každém případě ta trojka nebude Sagittaria, protože podle mě ta nemá shora na listech tak výrazný středový nerv.
0 16.10.2010 20:25 Usine – Re: Daveedek
0 16.10.2010 20:24 Usine – Re: Pepan
Katterinecka má pravdu. I emerzní kytka se dá převést pod vodu. Ostatně, v přírodě to funguje tak, že spousta kytek je část roku emerzní a druhou část roku submerzní. A nevadí jim to, klidně takhle rostou, kvetou a množí se. Hodně štěstí.
to že jsou emerzní neznamená že nejsou vhodné do akvária. Velká část akvarijních rostlin může mít jak emerzní tak submerzní formu. Prostě časem přeroste na tu podvodní formu. Ta první možná opravdu podvodní není, ale můžeš to zkusit a z toho echinodoru uvidíš co vyroste.
U toho echinodoru postupně potrhávej staré listy, stejně začnou odumírat
0 16.10.2010 19:19 Daveedek Děkuji za odpovědi...takže ty první dvě se do akvária spíš nehodí a mam je dát pryč? Já si jsem to chtěl vědět taky abych si je mohl přidat do prezentace nádrže...
To první by mohla být Justicia schimperi.
To druhé snad Echinodorus austroamericanus
To třetí asi nebude ta Sagittaria, ale viděl bych to na Echinodorus latifolius, nebo něco hodně příbuzného.
0 15.10.2010 20:50 Usine – Re: Daveedek
Ty první dvě rostliny jsou emerzní tak to chvíli počkej. 2 je evidentně echinodor.
opravil jsem ti odkazy, nesmíš to psát dohromady z číslováním, musí tam být mezera.
3 je Sagittaria subulata.
0 14.10.2010 22:05 Daveedek – Rostlinky
ja ji pestuju v kvetinacku za oknem, je moc pekna
0 13.10.2010 20:04 pablo – Re: katterinecka
vím, četl jsem! uvidíme, zakoupil jsem na ostravské aqua burze skoro zadarmo...
je to ona, ale te se pod vodou moc darit nebude
0 13.10.2010 19:54 pablo – Re: Johan
jj, je ! děkuju
Když se podívám na podložku, je to evidentně dřevo. Podle toho je kytka na fotce v porovnání s reálem asi poloviční. Navíc, ty kořeny jsou evidentně větvené. Ale asi bude muset autorka fotky napsat, jaká je skutečná velikost.
Jaká je velikost jednotlivých listů?
Alternanthera, možná A. 'Rubra'.
0 13.10.2010 19:26 pablo – co je to za rostlinu
co je to za rostlinu prosím??? ta na kraji s červenými listy (celá červená)!
děkuji
Limnobium to být nemůže. Tvar listů je odlišný. U rodu Limnobium jsou listy postavené v růžici. Čili ze svazečku kořenů vyrůstají řapíky a na nich listy (či opačně, chcete-li). Kdežto tady jsou jednotlivé lístky (oni to ani nejsou listy) samostatné a další se tvoří postupným oddělením od matečné stélky a nakonci může být spojen "kořínkem". Prostě jen srovnejte fotky v atlase. Musíte se zakoukat a zjistíte, že si nejsou ani vzdáleně podobné.
Já si myslím, že to je fakt Limnobium, akorát trochu z dálky.
Takhle z vrchu se nedá s určitostí říct. Obraťte jí a koukněte kolik z jednoho "lístku" vyrůstá kořínků. Pokud jeden, jedná se o okřehek - Lemna, pokud více (třeba pět), bude to závitka - Spirodela polyrhiza.
0 13.10.2010 14:26 Forro [3] Copak je to za rostlinku? JE to plovoucí. A ze spoda je červená až fialová?
Dik za odpoved Eva
0 11.10.2010 20:26 Usine – Re: Pepan
Když jsem hledal na internetu nějaké informace, tak to byly většinou rostliny v květináčích. Aspoň pokud jde o ty vzácnější, které pod vodou nejsou vidět, přesto jsou v atlase.
To záleží na úhlu pohledu. Mi se líbí pod vodou i když nekvetou.
0 11.10.2010 20:16 Usine – Re: Pepan
Pokud jde o kryptošky tak se většinou pěstují hodně emerzně a ne pro list, ale toulec a květ.
0 11.10.2010 19:33 Usine – Re: Pepan
Na tom druhém není tak hezky vybarvená, ale ten první mi jde otevřít jenom přímo. Když jsem ho překopíroval sem, taky mi nešel otevřít.
Řekl bych že je to ona.Děkuji za odkaz.
no je to mozny ze je to kryptokoryna, ten odkaz nejde otevrit, nevim jestli jen me
Starší reakce
bolbitis mám taky, ale ten to není
0 05.10.2010 19:35 Jakub – re: katterinecka
příjde mi jako nějaká příbuzná bolbitis
Nevite prosim vas co by to mohlo byt za rostlinku? koupila jsem ji na burze jako nejakou raritni a nejak jsem si nenapsala nazev
Doufam ze aspon poroste
Starší reakce
0 28.09.2010 07:16 candino – Re: dapil
0 27.09.2010 21:21 dapil – Lotos
Nevíte někdo, co je to za kytku? Prý je to nějaký lotos.
Dík
Ta 6 je na 99 Micranthemum micranthenoides, u té trojky se přikláním k té Cabombě.
0 27.09.2010 18:44 Usine – Re: Forro
1. Bacopa
2. hnědovka křídlatá
3. Limnophila sessiliflora
4. loděnka Barbierova
5. Potamogeton gayi
6. nevím Rotala rotundifolia
0 27.09.2010 15:18 Forro [3] Ahoj mam par nových prirustku. tak se chci zeptat zda jsem je indentifikovala správne.
1. nevím
2. hnědovka křídlatá
3. nevím
4. loděnka Barbierova
5. růžkatec ponořený
6. nevím dekuji za tipy Eva
Starší reakce
dakujem za info je to presne ona .
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [154] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x