Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 23.06.2013 12:11 Petr – identifikace
Ahoj, nevíte prosim co to je za rostlinku?
Starší reakce
Egeria densa to určitě nebyla. Spíš tak Elodea canadensis. Co se týká téhle rostliny, tak sice je to hodně špatná fotografie, ale zkusil bych to srovnat s Callitriche cophocarpa.
Ze bys zapomel fotku? Asi uz jo
.
Starší reakce
Některá z marsilek (Marsilea hirsuta ?).
Nevíte prosím, co je tohle za rostlinu? Pokrylo mi to postupně téměř celé dno akvária, rosrůstá se odnožemi. Díky.j
Starší reakce
ajooo
Dík moc. To se mi museli asi poplést štítky když jsem kytky vybaloval.
a ještě jedna nepovedená fotka
Nevíte někdo co je tohle za rostlinku? Pravděpodobně cryptocoryna, ale nejsem si tím vůbec jistý. Byla koupená z aqua-daho jako cryptocorna lucens, ale začal jsem se o to zajímat až teď. Měla to být totiž rostlinka nižšího vzrůstu. Já jí mám až k hladině a problém je ten, že nemá žádné mladé výhonky. Má někdo radu jak ji případně přinutit k množení? Spodní staré listy opadávají a nahoře rostou stále nové a nové.
Cryptocoryne pontederiifolia
Prosím, poradíte mi, co je to za rostlinu?
Super, ale asi to bude ten zmiňovaný alisma plantago ;)
Neviem, či tvoj telefón podporuje túto funkciu ale nabudúce skús pri fotení mobil otočiť v ruke o 180 stupňov
A na tvojej fotke je podľa mňa
Alisma plantago-aquatica.
tak si otoc mobil
Ted jsem to fotil znovu, na mobilu mi to nejde převrátit :/ bohuzel
Aha, tak to sem našel no. Jen sem viděl tenhle název Echinodorus cordifolius ssp. fluitans tak jsem myslel že to ono neni. co znamená to ssp.?
0 30.05.2013 17:45 Fil – Echinodorus Fluitans
Dnes sem zakoupil v PetCenter nějaké ty kytky a hledal, četl jsem si o nich něco zde v atlase, ale jednu sem tu nenašel a to Echinodorus Fluitans..aspon tak je to napsané na štítku..mohl by mi někdo říc nebo poslat odkaz atlasu s tou to kytkou?
Bude to tak, díky moc
1 - tipuji Hydrocotyle leucocephala
2 - Egeria najas
3 - bych se také přiklonil k té Cryptocoryne affinis
První tipuji na pupečník, druhé vypadá jako nějaká egerie, ale je hrozně droboučká-stonek s listy má cca půl centimetru průměr. a třetí je kryprokoryna asi afiniska, ale nevím, nikdy jsem kryptošky neměla. Poradí mi někdo?
A ještě tenhle echinodor?(vlevo od vesuviusu)
On se tam do toho listim plete Echinodorus, ale jinak ano, mohla, mam ji taky a vypada stejne.
Ahoj,pomůžete mi prosím s určením týhle kryptokoryny? Mohla by to být
Cryptocoryne x willisii ?
chtělo by to fotku ve větším rozlišení. Odkud jí máte?
Neví někdo co je to za rostlinku?
Roste strašně do výšky, vyrůstá ven z akvária, šlahouny mají až 40 cm.
Děkuji
To bude on jen má ještě emerzní listy.
0 27.05.2013 12:04 Fil – Je to echinodorus bleherae?
a ještě jedno foto..
0 27.05.2013 12:03 Fil – Je to echinodorus bleherae?
Ahoj, právě sem přijel ze zverimexu a kupoval sem tam kytku (měla by to být podle štítku echinodorus bleherae), ale koukal jsem zde na obrázky této rostliny a přijde mi jiná než ta moje..tak tedy mam opravdu echinodorus bleherae, nebo jen spletli štítky..
Tomas Enderson napsal: Tohle bude nějaký Echinodorus, ale já se v nich moc nevyznám. Jestli se tu objeví Václav tak bude vědět přesně o který se jedná.
Martin Honzejk
...a nebo také ne...
Václav napsal a Martin neviděl
...To druhé je asi echinodorus.
Tohle bude nějaký Echinodorus, ale já se v nich moc nevyznám. Jestli se tu objeví Václav tak bude vědět přesně o který se jedná.
Martin Honzejk
A toto je druhý úlovek, prodávaný jako Anubis - což se mi nějak nezdá...? Předem děkuji... Petr
Ahoj všem, měl bych na Vás prosbu, dotaz... Dnes jsme na burze koupili "trs" tady té kytičky, prodávající se pouze pod názvem "trávníček"
Zná někdo lepšejší označení?
Děkuji... Petr
Scarlet snake se mi "rozmnozil" vyndanim z kelimku, vidim v akvarku 4, uz maji submerzni listi. Takze ho mas u mne
. Jeste jsou celkem male, ale listi pribyva.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [109] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x