Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ale co se týká zvlnění listů u Kryptošek,tak s tím světlem souhlasíš,nebo né?
Oni v obchodech kupují kolekce rostlin, protože vycházejí levněji. No a když někde vypadnou cedulky, prodavačky to strčí do prvního košíčku, kde je volno. Proto ty omyly. Přímo u výrobce to asi není, protože tam asi o těch kytkách v distribuci vědí dost.
Tak to je možný
protože se mi to samý přihodilo v Ústí
C x wilisii jsem nikdy se zvlněným listem neviděl. Jestli nebyla omylem cedulka s tímto názvem v košíčku u jiného druhu. Takto jsem koupil kdysi jeden Anubias, ale na košíčku byla cedulka Hygrophila. Když jsem prodavačku přesvědčoval, že popis je špatně, dívala se na mě jak na blázna, tak jsem si tu "Hygrophilu" koupil. Bylo to tuším z AD a proto i cena byla úplně jiná než za Anubias.
Jo? A to silné světlo "vlní", a nebo slabé?
0 05.07.2017 21:40 Angus68 –
Re: Maq Zvlnění listů má na svědomí intenzita osvětlení
Pánové, když máte takové zkušené oko... Já jsem si onehdy koupil C. x willisii a teď se dívám, že tady v atlase má na všech fotkách rovné okraje listů; ale ta moje je má zvlněné. Je to vidět na fotce z mojí prezentace, kterou jsem přidal včera (na Jirkovu žádost "nekróza Sagittaria subulata", v levé části fotky). Dostal jsem nějakou jinou kryptokorynu?
Ostrá fotka bude až se otočím doma, z telefonu je to hůř vidět zda je kvalitní nebo ne. I když utvrzení v kryptpšce mi stačí
Konkrétně ta nevilka je celkem atypická kryptoška a myslím si že není zaměnitelná s jinou.
Možná ale, že označení "srílanská kryptokoryna" Turbínce stačí. Upřímně, ono by to ani při ostré fotce nemuselo být přesnější.
Mi se to spíše jeví jako C. nevillii, ale je to hádání z koule a proto chci lepší fotku.
Stoprocentně kryptokoryna.
P.S. Možná walkeri.
Má někdo tušení co by to mohlo být? Měli to navolno v neprodejné sekci v Hornbachu
Ahoj,
u mě takhle vypadá vendtii""brown" a retrospiralis
Ale nechci bejt za chytrýho
Třeba je to úplně jinak
První odhaduju wendtii, druhou spiralis.
Starší reakce
Děkuji. Zredukoval jsem ho...on je docela hezký, ale budu jej muset hlídat.
0 28.06.2017 20:54 Maq Já jsem vlastně chtěl sdělit názor, že mně se okřehek ze všech plovouček zamlouval nejvíc, protože se nikde nedržel a nestínil a dá se v pohodě redukovat nemlich tak, jak to vyhovuje.
Akorát že já jsem imperialistický dusík hatil tak vehementně, až jsem okřehky vyhubil hlady.
Dobrý nápad. Hned zítra ji svým Limnobiím pořídím.
Soudruzi, tomu říkám boj proti imperialistům. Jenom místo toho "naši" bych tam dala také, jelikož v neposlední řadě je tu také naše armáda nitrifikačních bakterií.
Ale tu vlajku bych sundal. Nevim, proč mají mít pistie svojí bojovú zastavu.
A nebo, plány našich škodlivějších N látek zhatí naše pistie boubelatý.
0 28.06.2017 20:27 Maq Dusík imperialistů sníží, okřehek boubelatý.
Jestli se toho okřehku chceš zbavit, vyhoď všechny plovoučky a sbírej. Plovoučky ti pak klidně dám znova. Já okřehek nikde v nádržích naštěstí nemám.
No poslední rostliny jsem přinesl 11.4., takže buď čekal v záloze, nebo jsem ho donesl s Neritinama z Hornbachu před dvěma týdny. V každém případě děkuji za pomoc.
asi L. perupsilla, ale jistej si nejsem. Jinak okřehky se zatáhnou snadno s rostlinama a zbavit se jich dá trpělivou likvidací síťkou, čeřřenou hladinou, asi i ryby by si daly. Něco k přečtení:
rybicky.net/clanky/892-okrehek-v-akvariu jako to úplně nejmenší? to je některý z okřehků (Lemna)
Ahoj.
Nedaří se mi identifikovat tu drobnou, plovoucí rostlinu na fotkách. Hlavně nevím o tom, že bych si ji kdy pořídil. Můj typ je tohle :
rybicky.net/atlasrostlin/salvinia_minima je to doslova mor!!! Od NHKG mám Salvinia molesta, ale ta je mnohem větší, jak je vidět na fotkách. Jedině že by se rozjela až teď, dosud byla neviditelná.
Oba jsou druh kriticky ohrožený.
0 28.06.2017 12:01 Rami [161] - Jihoamerické cichlidy Ahoj
Co jeto prosimvas za rostlinu?
0 27.06.2017 14:54 Jarda62
Starší reakce
To by mohlo býti ono. Díky.
Můžemi někdo určit tuto rostlinku - ten jeden výhonek, co se odráží ve skle? Byl to max 1cm čehosi v prostřihu,zkusila jsem to píchnout do substrátu a roste.
Kousek vedle je 1 výhonek Egerie (další jsou krátké a nejsou vidět na fotu) - jsou si podobné, ale má to trochu jiné lístky.
Starší reakce
Může to být leccos nejen Alternanthera, ale asi bych trochu počkal až to obroste.
Možná lepší výživa a intenzivnější světlo. Ale která to je, to nevím. Ony tyhle kytky bývají variabilní, takže stejná varieta se za různých podmínek může chovat různě. Prostě je to nějaká Alternanthera.
Ďakujem za odpoveď, predpokladal som že bola pestovaná emerzne a moje predpoklady boli potvrdnene. Je mozne, ze pri vyssej intenzite svetla by listy opat zmenili farbu alebo uz na to mozem zabudnut?
A typy na alternatheru?
Až podle třetího snímku jsem poznal, že se jedná o nějakou Alternantheru. Ta kytka byla pěstována emerzně, neboli nad vodou. Pak byly stonky nastříhány, zakořeněny v košíčku a dodány do prodeje. Tam si ji koupil kamarád a nasadil ji do akvária, neboli pod vodu, kde má ta kytka výrazně méně živin než v pěstírně, mnohem méně světla a možná i nižší teplotu. Reakcí je, že se kytka přizpůsobuje novým podmínkám. Na posledním snímku je vidět, že přelistuje, čili shazuje listy narostlé v pěstírně a začíná si vytvářet nové, které mají trošku jiný tvar a hlavně jinou barvu.
Zdravím, na vystave som kupil tuto rastlinu. Zabudol som sa opytat na nazov. Fotky z bleskom boli fotene hned po kupeni a osadeni do kamaratovho akvaria(ja sa este len chystam zakladat). Po tyzdni mi poslal fotku ze stratila tu krasnu fialovu farbu. Otazka je že čo to je za rastlinu a druha otazka je prečo stratila farbu? Mohla byt len prifarbena aby sa na vystave lepsie predavala alebo ma malo svetla??
Ďakujem
To první by mohlo být něco z okruhu Echinodorus urugayensis nebo E. osiris.
0 08.06.2017 15:23 Ladis67 – Co je to za echinodor?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x