Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Pepan a drvi: Děkuji, už to pročítám.
Ta kryptoška bude asi C. pontederiifolia a ta Cabomba bude nejspíš Limnophila sessiliflora.
Nějakou Kryptokorynu jsem dostala za Pistie, která to je? Díky.
A Cabomba opět?
Dva v přeslenu má.
A jak říkám, Limnophilu jsem měla,tu bych poznala.
Pozná se to jednoduše Limnophila sessiliflora té rostou řapíky dokola v jednom přeslenu je jich tam hodně vedle sebe, kdežto Cabomba caroliniana má řapíky jen dva v jednom přeslenu.
Cabombu neznám, ale Limnophila to není.
Hmmm, tak totu študuju. To "Egerioidní" má nejčastěji 3 lístky, ale našla jsem i 4 a 5
Větvení u kořínků hojné-jak oddenky, výše už nevětví.
To druhé je Caromba. Jsem si říkala, že to na to Ceratophyllum nevypadá. Limnophilu jsem měla, ta má ty lísty trochu jinak větvené.
A možu to Osavovat? Ať je to, co je to.
Cabomba caroliniana
Zřejmě Egeria a Cabomba, ještě se podívej na Limnophila.
Je to Egeria densa a Ceratophyllum submersum-čím víc se na to dívám, tím víco otm pochybuju? Caromba?
Tonkinensis určitě ne. Spíše ta undulata.
Nevíte prosím jaký je to za druh Kryptokoryny?Může to být undulata nebo crispatula var. tonkinensis nebo...?Je asi 10 - 12 cm vysoká...Koupena dnes na burze a zapomněl jsem název...Předem moc děkuji
Ale roste
...me v substratu roste primo kralovsky
. Jak uz bylo receno, zalezi hodne na intenzite osvetleni.
Nech ho jako plovoučku
Nedávej do substrátu!Neroste.
Ok, tak zapojim i druhou 30w zarivku, ale bojim se rasy
Anubias
Málo světla
Internodia jsou velmi dlouhé.Přitlač na intenzitě a uvidíš.
Diky a nechybi mu neco, ze je tak vytahly a prazdny?
Jinak jeste bych chtel zjistit tuhle rostlinu s nejvetsimi listy, snad pujde poznat. Diky
0 09.03.2017 15:17 kmara [10] - Cichlidy Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli tohle je cabomba caroliana a proc vypada tak jak vypada.
Diky
Starší reakce
Děkuju Drvi
,tápal jsem mezi třemi rostlinami a tato je jí velice podobná.Nechám povyrůst.Ještě má staré,docela bídné listy.Vrchol (5listů)jsou již nové.
Mmm, tvrdou vodu bychom tu měli...dobrá tedy.
Díky,trošku se jí podobá,ale tahle má přírůstky docela rychlý a už je vyšší než udává tvůj odkaz z atlasu.A stáie táhne do výšky.
jestli poroste z tohoto kousku nevím,ale jinak roste velmi rychle a větví se.Je to dobrý(né-li nejlepší okysličovač vody.Vhodná i jako třecí substrát.Nevadí jí ani tvrdá voda.
0 05.03.2017 22:38 Angus68
Angus68: Jo,to jsem si myslela. Díky. Jen nevím,zda to dát do akva, jestli se moc nerozleze...teda jestli se takový kousek vůbec chytne.
lenkator: Jako podle listů bych taky řekla Vallisnerie, ale ty další Vallisnerie takový oddenek neměly. Ten oddenek s tou dceřinou rostlinkou je mnohem tenčí. Vallisnerií jsem měla fakt hodně, velké i malé, i s dceřinnými rostlinkami, ale měly jiné kořínky, hustší a jemnější.
Magic,vaaclav: Už to Googlim a teda nevim. Nějaké znaky, co bych mohla z tako malé rostlinky vykoumat?
To vzadu je dceřinná rostlinka vallisnerie na odenku. Takhle se roztahují po celém akváriu.
Je to Egeria densa
To prvé by mohol byť lileopsis.
Našla jsem zamotaný v prostřihu Vallisnerie. To jedno trochu jak Vallisneria vypadá, ale má to jakýsi tlustší oddenek, což ostatní neměly. Taky to dělá miminko-dceřinou rostlinku. Ostatní Vallisnerie měly pouze kořínky a miminka. To druhé by mohla být Egeria třeba? díky...
0 05.03.2017 19:52 Angus68 –
Re: Maq Máš pravdu.Ale s největší přesností se druh Kryptokoryny určí až podle květu.
Kryptokoryny klamou tělem. Jinak řečeno, v každém akváriu narostou trochu jinak.
Teprve až vedle sebe porostou pár měsíců, můžeš s jistotou říct, jestli je to stejný nebo jiný druh.
Jiná fotka.A vendetka to asi nebude,tu mam hned vedle a je tam hlavně rozdíl v délce řapíku.
Je to Ludwigia super red, případně Ludwigia repens.
Díky Pepan,je to krásná rostlinka.Pokaždý vypadá jinak.Já jí mám ještě malinkou
Ahoj,šlo by tu Kryptošku trošku líp fotnout? Mě by to taky zajímalo,která to je.Dík.
Díky,s tím akorusem jsem si nebyl jistý,tak půjde ven,stejně neroste a na jeho místo se už tlačí C.Vendetka.Kryptokorynu povytáhnu,ale stále nevím,co je zač....
Ta druhá je Acorus. Vyhodit, neroste pod vodou.
Obě: příliš hluboko zasazené, a kryptokorynám konkrétně to docela vadí. Povytáhni je tak, až budou malinko vidět kořeny.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x