Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Poradíte s identifikací? Díky...
Pokud to chceš zjistit, musíš dát té rostlině to co potřebuje - čili dostatek světla a živin, potom poroste tak, jak má a přirozeně se vybarví. Pokud budou listy úzké dlouhé a zbarvené do růžova či růžovohněda se středovou linkou uprostřed čepele listu, jde o Hygrophila lancea. Pokud se zbarví do oranžova nemajíce tu středovou linku, jde o Nesaea crassicaulis.
Ještě přidávám fotku ze synova aq, tam je více zelená, jen vršek je růžový a stonek do fialova. Je to tedy h.lancea? Díky
Já ji mám trochu světlejší, ale to může být podmínkami. Vytáhl jsem to z agaru, jsou to asi 4 malé kousky a fakt pod vodou skoro stojí. Řekl bych že v růstu je i Anubias proti tomu "divočina". Ale věřím popisku na krabičce i popisu tady. Shoduje se to.
Můžeš mít něco jiného než já protože já ji koupil klasicky v košíčku a přechod na emerz nevypadal dobře a ani potom nerostla příliš pěkně, skoro mě chcípla tak jsem jí někomu daroval a tomu odešla.
Člověk nesmí koukat jenom na barvu. Habitus to má úplně stejný, rychlost růstu odpovídá a barva se může lišit podle světelných podmínek, vody a hnojení. Jako příklad uvádím třeba svoji Barclayu. Když jsem ji dovezl, vypadala skoro jako Barclaya longifolia Green a dneska je nádherně červená a kvete. Stoprocentně má Fanatic pravdu.
Lancea to asi nebude, skoukla jsem fotky na vebu a moc se tomu zatím nepodobá, to už bych spíš tipla na tu ammannii. To druhé je určitě macrandra. Nechám to růst a uvidím jak se tomu bude dál dařit. Díky
Podle mě to H. lancea je. Mám ji v jedné nádrži. V podstatě stojí a vypadá úplně stejně. A u mě to stopro lancea je, protože jsem ji koupil jako agarovku s popisem.
Tak Hygrophila lancea to asi nebude, sice neznamená že když něco mě neroste že to nemůže být u někoho jiné ale podle mě je to rostlina která pod vodu skoro nepatří. Spíš bych řekl že je to nějaká Ammannia.
To asi ne, tato je růžová už od kořene a řídká mi taky nepřijde, docela se jí daří, zatím
Nemůže to první být Pogostemon stellatus (jen s řidšími listy)?
Díky, hledám v atlase a pořád mi na to nic nepasuje
Ta první má dlouhé úzké růžové listy. Ta druhá má tenoučké listy, jakoby papírové, zvlněné. Začaly růst až když jsem jim dala víc živin a světla. Pokud by to byly ty z odkazu, tak asi dlouho neporostou, chtějí měkkou vodu a ph pod 7, to nemám
kouknul bych buď na rod Ammannia nebo Nesaea
Pozná někdo co by to mohlo být? Dostal jsem to z aqua daho zdarma a bez popisku. Děkuji
Obojí je limnophila jen z různých podmínek, to ale časem poznáš kdyby se jednalo třeba o Limnophila aquatica. Ostatní rostliny by jsi měl mít správně.
Díky, k té cabombě, to mi říkal prodavač v akvaristice, že je to ona... To řidší i hustší je teda jeden druh a to
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora , nebo nemůže být jedno z toho právě ta cabomba? Ty ostatní, který jsem nějak určil jsou správně?
To Bella, rostlinky jsou tam nafocený zvlášť.
A jeste je tam egerie - to je to to dlouhy v pravy casti. A zda se mi, ze tam je i nejaka kryptokoryna?
To první je nejspíš Rotala a druhé Microsorum jaký je to druh už snad zvládneš sám.
0 30.03.2017 16:16 M1cz – Nové akvárko
Ahoj, prosím o pomoc s identifikací rostlin v mém akvárku:
rybicky.net/nadrze/26926-v-kancelari
Snažil jsem se je dle atlasu identifikovat, ale nejsem si s ničím jistej a u některých vůbec nevím, tak prosím o pomoc. Ty (asi snad) cabomby mám ze dvou zdrojů, jsou různě husté, ale předpokládám, že je to stejný typ.
Moc díky.
Jsou to rostliny které měl někdo hozené na hladině a proto jsou tak zkroucené. Podle mě je to Ludwigia repens 'Red'.
Dá se nějak do konverzace pozvat uživatel? Docela by mě zajímalo, co by na to řekl Vaaclav...čím víc na to čučím, tím jsem si méně jistej
Právě, to je ono, co mě na tom zaráží...ale protože ji doma mám, tak jsem si všiml, že jsem měl již několikrát s docela širokým stonkem...Zas rozšíření listu hraje pro Ludwigii...no, nebude to asi snadné
Nemůžeš vytrhnout jeden znak z kontextu. Síla stonku a postavení listů na něm ukazuje na Alternantheru. Ale fakt bude dobré udělat ještě jednu fotku.
Ale je to zapeklité, ta splendida v tom taky je
Možná by pomohla fotka z jiného úhlu, ale taky se kloním k názoru že je to nějaká Alternanthera.
řekl bych, že je to Ludwigia repens rubin
Nejaka Alternanthera, mozna splendida.
tak je to asi Hedyotis salzmannii, byla nejvíc podobná
Atlasy-Atlas akvarijních rostlin-Akvarijní rostliny (vpravo)ukáží se ti hlavní fotky všech akvarijních rostlin ve zdejším atlase. Trochu si zahledej.
díky moc, a je tam ještě jedna, vpravo dole, má takové drobné lístky
zleva Hygrophila pinnatifida, Limnophila aromatica, Proserpinaca palustris.
potřeboval by jsem poradit co to je za rostlinky, dostal jsem je od kamaráda, ale on už taky neví
Mě celá odchází..nevím proč.
jj, to vypadá na emerzní formu
jj už jsi rožním....
asi jsem dostal emerzní kusy....
0 27.03.2017 18:53 laKatos Prosím o identifikaci...
děkuji
Starší reakce
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x