Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Johan mně vyvedl z omylu, měl jsem to taky špatně pojmenovaný, ne C. Nevilii, ale C.Willisii, tak promiň
viz. o něco níže Johanův druhý odkaz
Tak to asi fakt vypadá na C. Nevillii
Asi se prodejce přehmátl, měl je tam u sebe "nahňácaný" s Wendtii 'Tropica', green a brown... no nic, je taky pěkná
malyLibor napsal: ...působila, že ví, o čem mluví, když říkala, že ty kryptošky pěstují submerzně... ale asi si spletla submezní a emrzní
Ono v tom je dosť rozdiel, keď niekto pôsobí, že vie čo hovorí a iný vie čo hovorí... Na druhej strane, ja si tiež často pletiem pojmy
Na mne ta paní taky působila, že ví, o čem mluví, když říkala, že ty kryptošky pěstují submerzně... ale asi si spletla submezní a emrzní
Ale nevadí, jsou z nich moc pěkné rostlinky... jen je nepříjemné, že jako C.cordata jsem je zasadil hned vedle Cwendtii "Tropica"... ale budu do dvou týdnů dělat trochu změny, tak je mohu rozesadit
To ukáže čas, mám je tam teprve týden. Ale kupoval jsem to na burze od největšího prodejce, kterej vypadal, že ví co pěstuje
Tak to asi přeci bude ta willisii dle toho druhého odkazu,ale tady v atlasu se jí moc nepodobaj, přesto si to tedy v prezentacích přejmenuji a svou foto zašlu do atlasu, aby ostatní s tím neměli tolik problémů
Děkuji... Mně paní tvrdila, že je to submersně pěstovaná rostlina, tak jsem ji podle atlasu určil jako C.cordata
Ale jak se přepeřila, tak jsem věděl, že to bude něco jiného... každopádně je hezká.
Taky si mylím, že to je C. wendtii.
A co ta moje kryptoška ze 20.10.2012 18:09? Dokázal bys mi poradit? Nebo to půlpy trefil s tou C.wendtii?
cos tam hodil tyhle odkazy, tak jedno foto u toho druhého odkazu by i odpovídalo, ale teď na to koukám jen v netbooku, budu se na to muset podívat pořádně doma na velkým displeji . zatím dík zítra dám vědět co jsem tedy při porovnávání oběvil
Ta poslední fotka v atlasu u C.lucens by byla podobná ale fakt nevím
a to co mám u své nádrže se pak jmenuje? ja jsem to kupoval z pěsírny z Jaroměře jako Cryptocorynu nevilii. Rád si to případně opravím, ale kde tedy získám skutečný název, když každý to pojmenovává jinak?
C. nevillii s se nepěstuje. Pod tímto jménem se pěstují C. x willisii a C. lucens.
nejspíš ano
to Ti pěkně povyrostla
taky bych potreboval identifikovat: v mladi se tvarila jako walkeri lutea
rybicky.net/fotogalerie.php… ale docela krute vytahla a ted bych rekl spis wendtii green
Souhlas, Wedtii... jinak to byla emerzka jak se patří.. mám je nově taky, jen 'Tropica'. Ještě teda vypadají spíš jak Anubias
tak čekám až se přizpůsobí. Zatím jí ale furt rostou submerzní listy
...pak se jí rozpustili listy (a to prý byla chována submersně) a přepeřila se. Teď ji tedy rozhodně určit nedokážu... Poradí někdo?
V květnu jsem si od paní Hakové koupil kryptokorynu. Moc se mi líbila, ale paní Haková nevěděla, jak se jmenuje. Tak jsem ji zkusil určit sám podle zdejšího atlasu a myslel jsem si, že by to mohla být C.cordata....
Děkujeme za pomoc
Ta poslední by mohla být Hygrophila angustifolia.
a poslední
další
Ahoj, potřeboval bych poradit s rozlišením 3 rostlin, tahle první je podle nás růžkatec, ale nejsme si jistí a 2 se nám nepodařilo tady najít, resp. nevíme k jaké je přiřadit, díky za pomoc.
Nepletete se.
(I když poznávat rostlinky podle fotek, natož nepříliš kvalitních, je o ústa, tu plevuňku bych tipl na A. sessilis...)
Tak bych si troufl tvrdit, že to Sid myslel ironicky... To, že napsal pouze rody nebylo proto, že by nevěděl přesně, co je to za rostliny... Napsal to asi úmyslně, aby se jmalyska snažil a pohledal třeba v místním atlasu rostlin nebo se poptal strejdy googla... prostě aby se naučil malinko samostatnosti... ale třeba se pletu a je to jen moje učitelská deformace
To si netroufnu říct přesný druh, u těch alternanther se to nikdy neví přesně. Viděl bych to možná na reineckii.
Tak ještě určete tu alternantheru, ať se Jirka nemusí obtěžovat.
Ta druhá je Ophiopogon japonicus, bohužel rostlina nevhodná do akvária.
Hledejte mezi Alternantherami a Ophiopogony.
...a tahle? V popředí ta dvojitá-z jednoho kořene. Děkuji
Prosím, co je toto za rostlinku?
Starší reakce
Mockrát děkuju
Super. Tak jestli je to C.affinis, tak už jsem si jist, že to u mne v akva je také C.affinis. To mám radost
Prosím vás můžete mi poradit co je to za kytku?? Domnívám se že to bude Cryptocoryna, ale netuším jaká. Předem vám velice děkuji
Starší reakce
tak tak, a ještě líp se s ní pracuje, když použiješ síťku na ovoce
Díky všem, je to opravdu Riccie. Je to celkem pěkná kytka, jen bych ji rád přesunul a nevím jak. Když to čapnu a přivážu na šutr, tak to bude oukej ne?
Je to Riccia - tuhle svého času prodávala Tropica.
Jinak vzadu, ty camcoury, je Drepanocladus či Leptodictyum.
Tohle riccie nebude. Mě to přijde spíš jak nejakej mech, ale javskej to asi nebude. No snad to pozná Johan.
Martin Honzejk
OP napsal: Do akvárka jsem to určitě nedával
...musel
toho staci kusok - zo 2mm
Copak to je za chuchvalec? Do akvárka jsem to určitě nedával. Celkem se mi to líbí, a hlavně to roste krásně pomalu.
Ano jsem, podle mě se jí říká var. Tropica.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [124] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x