Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Prosim povecte mi co som si to dotiahol domov.
dakujem
OK dik
2 01.01.2011 21:56 Usine – Re: Jirkaass
Nech jí plavat na hladině.
sice neivm kde sem ji vzal xD protoze sem ji nemel
co s ni mam delat mam ji nechat plavat nahore nebo ji mam nekam dolu dat?
ano, je to riccia fluitans
Dnes jsem nalezl v akváriu něco.Myslím si že jde o riccii mohly byste my poradit???
PS:nekvalitní foto (špatný foták-nastavení fotáku) kdyžtak si pište o přidání fota
Určitě ano.
Není to spíše Limnophila sessiliflora?
nazdarek, snítku tohodle jsem dostal s krevetkami, uz ji musim zastrihavat, co by to mohlo byt? ceratopteris? cabomba? diky za jakoukoliv radu
Tak to se mi zatím hodí, tak díky
já si to přinesla ze srazu,ale nevadí mi, chytám jí do síťky když je toho moc,ale dobře to redukuje dusičnany v akva.
Jojo
zajímalo by mě, kdo ji zatáhnul ke mě
uvidíš, zachvíli se toho budeš chtít zbavit
jen dávej pozor aď ji nezatáhneš k někomu dalšímu, asi by neměl radost
nevadí, jedinej problém je že se rychle rozrůstá a může stínit rostlinám dole
A vadí to nečemu, když tam toho zatím moc není ? Asi ne co
muselo se to tam dotáhnout s kytkama, v pytlíku s rybama nebo tak nějak. Těžko se toho zbavuje, musíš se to snažit vylovit všecko. Nebo to taky žerou kaprovitý ryby, ale dávat tam karase nebo závojnatky asi nebude to pravý ořechový
Stačí si přinést jednu jedinou rostlinku a když se jí daří je velmi invazivní. Zavlečeš si ji snadno s novými rostlinkami.
Díky a mohl bych vědět z čeho se mi to tam dělá ? Nikdy jsem tam nic neměl takového.
0 29.12.2010 13:49 kmara [10] - Cichlidy Zdravím zajímalo by mě, co je tohle za malé lístečky. Mám toho celou hladinu.
Díky
Projděte si ve zdejším atlase Ludwigie.
ty, kterých je v AQ více a mají delší listy a více špičatější je Cryptocoryna affinis a ta v levém rohu ve předu AQ a na kořenu je nejspíš Anubias barteri 'Coffeefolia' -
0 28.12.2010 10:30 tomas120 – Re: parisse
Affinis
Myslím, že to skutečně je asparágus a dávat ho dp akvárka je zbytečné. Shnije a udělá bor.... nepořádek.
0 27.12.2010 16:06 tomas120 No neviem, podľa mňa to nemá význam dávať do akva... A čo to vlastne je za rastlinka? Kde si to zohnal?
myslím si, že nemá cenu to tam dávat, určitě uhnije co nejdříve! Ale zkusit to můžeš, to je všechno tvoje věc
.
Příště prosím pojmenuj téma nějak, ať jde poznat o co se jedná.
Vypadá to jako "asparagus", takže podle mě ji tam dát můžeš, ale neporste a za chvíli uhnije.
ja to nepoznam ale da sa dat vsetko ja som tiez dal jedno do akvarka a potom som zistil ze neni vhodna do vody tak som ju vybral a to som ju kupil v akvaristike
2 27.12.2010 15:27 Radimek – prosim o radu
zdarvim chci se zeptat na neco jestli by se dala dat tahle kytka do akva diky za rady a odpovedi
Děkuji, kdysi jsem dostal chumáč kryptošek, tak se to teď snažím roztřídit - tohle je naštěstí už poslední.
Podle mě spíš C. wendtii, ale C. wendtii, walkeri, beckettii a odnich "odvozené" druhy se od sebe hodně těžko poznávají a určitě jsou v pěstírnách i prokřížené, takže bych tu vaší za C. beckettii v klidu považoval.
Hezký večer,
rád bych se zeptal, zda-li je následující rostlina Cryptocoryne beckettii, popř. která jiná? V současné době celková délka +- 25cm, přičemž listová čepel délky 10+ cm, šířky 2-3,5cm. Více viz foto. Případne mohu nafotit i kořeny. Předem děkuji za pomoc
Starší reakce
ten echinodorus vypadá jako oriental, měla jsem taky takové maličké a vypadaly stejně
ta prvni asi nejaka ludwigie (repens?)
s echinacem neporadim
ano to bude ono dekuji
Ahojte zase bych potreboval poradit s jendou rostlinkou mam ji z burzy ale nazev si uz nepamatuji ale neco verona nebo tak nak
dekuji za urceni druhu
dekuji
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [151] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x