Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlinaStarší reakce
Taky mě ta rostlina napadla, ale jen proto, protože jich moc jezírkových neznám.
A palec si nezasloužím?
ne dělám si srandu. Každopádně pěkná hádanka.
Ano to byl také jeden z mých nápadů. Zkusím stratiotes aloides?
Ano i ne, je to vlastně něco podobného jak u echinodorů ale tam s přeslenu vyroste pod vodou několik rostlin, tady většinou jen jedna a ostatní odpadnou do dna a na jaře z nich vyrostou nové rostliny.
Myslím, že na fotce je turion - zimovací pupen, který vodní rostliny vytváří, aby přežily zimu. Akorát nevím čeho.
A množí se tak jak je na fotce?
Tak mám jí v akváriu z důvodů kdybych v jezírku o ní náhodou přišel. V mé prezentaci akvárií ji ale nehledej. Každý rok jí tak i trochu rozmnožím.
A roste ti v akváriu, nebo ji tam máš za nějakým jiným účelem?
Ne. Není to ale akvarijní rostlina i když ji v akváriu mám už několik let.
Že by nějaký turion? Myriophyllum verticillatum?
Starší reakce
0 07.10.2019 14:53 R vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
jo to je ona
asi je to jednoduché ale zkusím. Kvítek které rostliny je na fotce?
Starší reakce
0 22.08.2019 12:27 R vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
Super! Je to ludwigia
.
Tak nějak mi kvetla Ludwigia Palustris...
No jo, pryskyřnik, to mě taky mohlo napadnout
žlutá
a já že to jedna a ta samá
Dvojka Vrbina, trojka Plavin? Ta jednička asi nebude Stulik, co?
Která fotka
Vrbina penízková a Plavín?
Blatouch bahenní to není. Re Silvie to je kyprej u nás roste v pangejtech u silnice.
Všechny jsou ve zdejším jezírkovém atlase.
tipnu tu fialovou..vstavač polní,ale moc ti nevím..
Starší reakce
Pěstovat kalifornské žížaly je hodně jednoduché, zvláště pokud mají takový přísun zbytků rostlin jako mám já. Potrava pro ryby také dobrá ale nemám tak velké a řezat je na kousky se mě moc nechce.
Slyšel jsem, že tahle tekutina existuje, ale vidím ji poprvé.
Přemýšlel jsem nad věcmi, které vyprodukují přímo rostliny.
Práskači
Ano je to jak já říkám žížalín z kompostéru. Na rostliny v květináčích to funguje výborně.
Žížaly, žížaly, jak vy to děláte, kudy vy lezete, tudy vy kakáte... ?
Tak hnojivo to určitě je, po prázdninách ho vyzkouším v akváriu ale nic co bych si míchal.
nějaké hnojivo...
Nic co by se lisovalo.
Starší reakce
NHKG napsal: Asi to bude jednoduché, ale ten květ mi udělal radost. Moc akvarijních rostlin u mě nekvetlo.
H. zosterifolia? Asi jsem to napsal jak Bulhar, ale ty dvanáctky působí
Já když chvíli počkám, tak mi to najde daný příspěvek, zkus to. Jinak tady je screenshot ořízlý z fotky na mobilu, co jsem tehdy vyfotil.
Mě ten link hodí na začátek tématu květy akva rostlin...takže jsem ho nenašla.
Já ho teď fotit nebudu, a už pomalu odkvétá. Nafotil jsem ho tehdy, jak jsem dal link, ale žádná fotka neprošla, tak už je pozdě, mám tam na trsu tak 3 květy, nuž moc malé.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x