Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Na tom pravém fotu by mohl být Ech. Tropica.Mám ho,bohatá růžice krásně zelených listů,u mně vysoký 8 cm.

Ahojte, neviete nahodou aky druh kryptocoryny. Tusim predajca spominal nieco zacinajuce na Z
Moc děkuji ještě se podívám

Tipnul bych nějaká Ludwigia... Repens třebas?
Vypadá to na Ludwigia.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co je to za rostlinku.V atlasu tady na rybicky.net jsem ji nenašla(nebo možná přehlédla)
Předem děkuji za odpověď

Starší reakce
Hlavně, že ji podařilo určit

a o to šlo. Tak ať ti roste

Echinodorus 'Tropica' vznikl mutací ve sklenících a to co vidíš na fotkách už žádná další mutace není jen špatný růst a postupné zmenšování rostliny.

Vendo, tohle je mutace jedné a té samé rostlinky?

Tomu se ni nechce moc věřit.
Na té první je ještě mladá rostlinka, to může být kterákoliv. Třeba takhle u mě vypadá Ech.'Janii'

zasazená v substrátu a né rostlá na šlahounu

To druhé je asi určitě echinodorus tropica

Na druhé fotce mi to přijde jako Ech.tropica

U této rostliny mi nějak unikl název, ostatní se snažím evidovat. Roste mi tu už 10 měsíců, během té doby změnila listy(přechod na submerz) a výrazně zakrsla, což si vysvětluju "přebytkem" světla (v atlasu u mnohých rostlin popisováno) a nebo, a tomu věřím víc, se jí prostě nedaří. Roste dost pomalu. Listy jsou dlouhé max 5cm, nové listy čím dál menší. Mám tu fotku aktuální i po založení nádrže. Za případné info díky...
Starší reakce
Děkuji za info,zítra letí z akvária pryč.

Dobrý večer,dostal jsem od kamaráda 2 rostlinky beze jména.Ví někdo název?
Starší reakce
Diky, tak to jsem mohla poznat, tu mam raky.

vzhledově se moc nepodobají (barva, velikost atd...).... děkuji ale s touto odpovědí se moc nespokojím....
vím že jsem ji viděl na burze (cca 7 měsíců nazpátek)takovou malou cacorku a byla cca za necelé dvě kilča.... tak jsem ji vzal a po pul roce klidu v poslednich dvou měsicich jede jak urvaná z řetězu.

prosím o pomoc při specifikaci.... rostliny (viz označeni na foto).... nějak mi začiná zaplevelovat akvarium...
Z tý druhý fotky větší rostliny bych řekl, že je to wendtii 'brown'

Starší reakce
Projel jsem atlas na všechny možné hvězdoše a patrně to bude tento:
botany.cz/…
Znáš ty rostliny nebo na to máš nějaký botanický klíč?
Řekl bych že to bude nějaký hvězdoš Callitriche.

Ahojte,
před nějakými dvěma týdny jsem se byl podívat na Macoše a z Punkvy v okolí se mi podařilo vyndat trs téhle drobné rostlinky. V řece tvořila skoro až koberec (nízký), po celé šíři. Trs na fotografii má výšku asi 7 cm (v popředí je krevetka a větší kulička Osmocote). Máte tušení, co to může být zač? Nijak zvlášť to neroste, ale drží se. Má podobně svěží zelenou barvu, jako Limnophila sessiliflora.
V rámci průvodců flóry při Punkvě se mi nepodařilo najít nic takového.
Starší reakce
0 07.10.2018 18:22 Radka – Rostlina

Co je to za rostlinu?

je to affiniska. Ale uprostřed druhé fotky koukám, že ti tam roste s velkou pravděpodobností i Cr.lutea

0 03.10.2018 18:16
PetrO [823] 

Zdravím vás pánové.
Když jste se tady tak pěkně sešli, chtěl bych vás také poprosit o radu
Tohle asi nebude to stejné, že? Normální Affinis?
Díky Petr
Úžasná proměnlivost barvy listů této krásné rostliny
Fotka přesně vystihuje to, o čem jsme tady celou dobu debatovali

Vše je vysvětleno

Je to stejná rostlina, jen zasazená trochu víc ve stínu.
Jestli je to stejná rostlina jako na fotce ta zelena, pak odvolavam, co jsem odvolal.
Jak se ti to podarilo?
Není. Ještě jsem neviděl Flamingo, které by úplně ztratilo ružovou barvu.
Co píše Angus68 o tvaru listu, neplatí jen pro Flamingo. Nezapomínejme, je to je barevný hybrid a podobné tvary musely mít i výchozí rostliny.
100% Flamingo.

O ty moje tady nešlo
To co má afc1886, to na Flamingo dle listů ( tvar, puchýřky, spojení řapíku s čepelí) vypadá určitě
Ale u Xbourna bych si jenom mohl tipnout. Nechal bych ji vyrůst (více listů) a stejně bysme to na 100% nemohly asi určit. Poznají se podle květů, ale komu kvetou?

I když, 'tropica' mi kvetla.
Načervenalých listů (ze spodní strany) mi roste u vícero druhů.
Já bych tipnul 'Tropicu' MiOya má užší listy i jako malá rostlinka.
Jeho Kryptoška (Anguse) je Flamingo na 100%...dle fotek.

Tvoje není Flamingo. Možná Tropica.
Nemyslím, že Flaminga někdy budou čistě zelená. Na jedné rostlině mohou být proměnlivé listy
rybicky.net/fotogalerie.php…
Podotýkám, že mám Flaminga od Larixe, který o nich napsal článek do Akvária. Stejná populace. Jen jsem se o ni trochu méně staral.
P.S. Co máš, jsou jednoznačná Flaminga s typickou proměnlivostí barev listu.
0 03.10.2018 15:50 Angus68 – Re: JirkaŠčobák
Je to jistě zajímavé téma Jirko. Vycházel jsem ale z barvy rostlin, které mi tu rostou. A ani jedna není zelená

Ani ty nový, malinký.
U každého je to prostě jinak. Co nádrž, to jiný skvost

Hlavně že nám rostou, holky barevný
OT, prosím.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224869x