Ahoj. Dnes jsem objevil nějakou zelenou řasu, může mi ji pomoc někdo upřesnit jaká to je. A pokud možno jak nejlépe odstranit? A zatím jsem ji našel jen na jednom listu leknínů jinak nikde.

Dobrý den, nevěděl by prospím někdo, jak skoncovat s touto řasou? Naleju přípravek proti řasám, týden akvárko vydrží a pak se hned začne tvořit tato řasa. Vysaju, vyměním třeba 10 litrů vody a za dva dny je tam znova, po celé ploše. Mám nádrž na 240l. Moc děkuji…
Ahoj všichni, mohli by jste mi poradit, co by to mohlo být za řasu? Mám ji jen místama na substrátu a sem tam na skle.

Dobrý den, nevěděl by někdo prosím co se mi rozšířilo po akváriu a jak se toho zbavit? Je to něco jako tmavě zelená až hnědá řasa. Zkoušela jsem měnit teplotu vody, osvětlení nebo různé přípravky na řasy a nic to s tím neudělalo.

Nějaký názor, na kamenech se mi začala dělat řasa, mnou vítána. Jen bych rád věděl co to za řasu je. Je pouze na osvětlených místech kamenů. O zelené si myslím že to je nějaký druh "zelené přisedlé řasy", nemá vůbec dlouhé štětičky, vypadá jako kousky mechů. Ta hnědá mi přijde jako nějaký druh "přisedlé ruduchy", dělá jakoby pár ostrůvku sem tam pouze na dvou kamenech. Vypadá to jakoby byly hnědé kuličky poskládané kolem sebe.

Ahoj, v akváriu se mi udělala podivná vláknitá řasa temně zelené až tyrkysové barvy. Na řase se drží bublinky. Nevíte někdo co by to mohlo být a jak to zlikvidovat ?
Zdravim, potrebovala by som poradit ako zatocit s touto zelenou riasou alebo co toje. O akvarium sa staral manzel ale tiez nevie co s tym, takze je to na mne a ja som totalny amater. Akvarium som uz raz vycistila ale objavilo sa to znova pokrylo rastliny a kazdy povrch vlatne. Rybky ziju ale vyzera to hrozne. Dlho bolo akvarium krasne potom sme sa rozhodli vymenit strk a pozadie a priniesli sme aj nove rybicky a teda asi sme si to tam nejako zaniesli. 

Ahoj

No to biogenne odvapnenie sa mi nejak nezda.PH 8-8,5; KH 7.

Dobrý den, chtěl bych touto cestou poprosit o radu. Na rostlinkách se mi dělá řasa, která rostlinky barví do tmavě zelené až černé barvy (asi GSA řasa?), také se v akváriu vyskytuje zelená řasa - především na kamenech (asi Spirogyra) a také zelená řasa na mechu (asi Rhizoclonium), viz foto. Všechny rostlinky se hýbají, tak doufám, že proud je dostačující. Také vím, že mám velmi tvrdou vodu z kohoutku, ale může taková voda způsobovat všechny tyto problémy?

Dobrý den všemZpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 122192x