Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 43 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 15:08 DanH Re: Designer
Vím, že jsou všude ( kdyby tam nebyly, tak se tam neobjeví ani když tam budou ty podmínky mít :-D ). Ovšem že by tak často byly právě na anubisech a jinde by nebyly vůbec nebo nebo by byly neviditelné? To se mi nějak nezdá :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2015 14:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DanH
Kdybychom ten list dali pod mikroskop, oba bychom se divili, co je tam jeste dalsiho. :-D
Tahle smes ras je uplne vsude, nevyjimaje akvaria, ve kterych pouhym okem rasu neuvidis. Rozdil je jen v tom, kde ma jake podminky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 14:38 DanH Re: Designer
Mluvím o akvaristicky významných druzích. Přijde mi divné, že by se ta směsice, co jsi popsal, nacházela v tolika nádržích :-D ( nejde jen o tu moji a spekyho, četl jsem to vícekrát ). S posledním odstavcem souhlasím, jen myslím, že mnohem jednodušší je přesunout anubis, navíc z podaných informací nevyplývá, že by bylo potřeba něco napravovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.05.2015 14:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DanH
Ze vetsine druhu rozsivek vyhovuje slabsi osvetleni, je znacne neoverena "pravda" a naopak mnoho z nich si vylozene libuje v nejosvetlenejsich mistech. Rozsivka neni ani rasa, a je to vubec vyjimecna libustka prirody, je tezke vubec rict, co to je. Umi se delit, stejne jako mnozit pohlavne. A protoze ma dve poloviny schranky a jedna je vetsi (jakoby dve poklicky z oxidu kremiku), kdyz se rozdeli, zustane pulce jedna strana a druhou si doplni, ovsem vzdycky to co bylo puvodni, je vysledne ta vetsi, i kdyz puvodne to byla ta mensi. A tak chudacci, kteri dostavaji tu mensi polovinu jsou mensi a mensi, az bud vyhynou, nebo se rozmnozi pohlavne. On to vubec neni nejaky "sranda" organismus, spis ve mne budi uzas, a to mam o nich jen povrchni znalost.

Ruduchy vypadaji vselijak, a mohou to byt i spis sametove povlaky, nez by to pripominalo steticky. Ruducha muze byt pekne vetvene rostli, stejne jako sametova steticka, nebo i na pohled spis vlakna.

Zelena prisedla, je zelena, to ano. A kdyz se podivas na ty fotky dukladne, okraj listu je vylozene cerny, ja to vidim na ruduchu. Stredy nekterych listu maji zeleny povlak, je jinak zeleny nez list. A ty hnede povlaky na listech na druhe fotce, je podle mne rozsivka, ktere se tam nejak taktak dari drzet.

Co to ale presne je, ja bych to az tak neresil, to akvarium chce dostat kam patri. Takze bych zacal udrzbou (odkalit, vycistit filtr, trikrat po sobe vymenit polovinu vody, vsechno hezky postupne), decentnim prihnojenim s ohledem na zdrojovou vodu, a praci se svetlem :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 12:15 DanH Re: Designer
Většině druhů rozsivek vyhovuje slabé osvětlení. Já mám anubis přímo pod světlem a je taky zaprasenej ( přesně takhle ). Ruducha vypadá jinak ( taky je jich víc druhů, ale většinou jde o mořské řasy ) a zelená přisedlá řasa je zelená, né :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 09:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DanH
DanH napsal: Žádná z uvedených to není.To bych az tak netvrdil. Zelena prisedla v kombinici s hnedou a ruduchou, pokud to mohu z fotky posoudit, slusna sbirka :-) .

Dost to zjednodusujeme posuzovanim o co jde, ono jen hnedych (rozsivek) je pres 10000 druhu, a rika se, ze vime houby, ze tech druhu je mozna milion :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 09:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DanH
Obcas je davam pod vetsi Echinodory, tam nic moc nechce rust, ale anubiasum to staci :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 09:10 DanH Re: Designer
Žádná z uvedených to není. Ano, anubis může být bez řas, ale nesmí být na přesvětleném místě ( což jsem sem už psal ), podle mě nejlepší je dát nad anubis nějakou plovoučku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.05.2015 08:41 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DanH
To se da brat i jinak.

Zelena prisedla rasa - pridanim fosforu mizi, moc dusicnanu k fosforu.
Sinice - odebranim fosforu ci pridanim dusicnanu mizi, moc fosforu k dusicnanum.
Hneda rasa - zlepsenim filtrace a tim odstranenim cpavku z vody mizi.
Steticky/ruducha - zbavit se organickeho odpadu jak to jde, najit zdroj hniloby, udrzba.
Jeleni paroh/ruducha - akvarium jak je nesnese tolik svetla.
atd. ;-)

BTW, i anubias muze byt cisty: rybicky.net/nadrz/17109/67.jpg… , konkretne tento byl koupen jako polovicni nez na fotce, neni to tim, ze je to emerz strceny do vody. Ovsem je fakt, ze tohle bylo v low-tech v mene osvetlenem miste, takze az tak velkou vypovidaci hodnotu ta fotka nema :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 08:31 DanH Re: speky
Co myslíš tím najít něco, co platí na tu konkrétní řasu? Nějaký umělý přípravek? No to snad ne :-D . Nevím přesně, co to je za řasu, ale po aplikaci přípravku bude následovat toto: řasa zmizí, rostliny přestanou růst, za měsíc rostliny růst budou a řasa taky :-D .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 07:41 speky Re: DanH
len akosi neviem čo to je za riasu.. čo to môže byť.. skusim potom nájsť niečo čo platí na tú konkrétnu riasu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.05.2015 21:57 DanH Re: speky
Anubisy holt bývaj zařasený, no. Můžeš ho zkusit přesunout do stinějšího rohu nebo pořídit nějaké řasožrouty ( krevetky ho dokážou slušně očistit, ale pro skaláry je to trochu drahé krmení ), hodně drastická metoda je vykoupat zaprasený anubis v roztoku SAVA ( jeden díl SAVA bez přísad na dvacet dílů vody, nechat 4 minuty ). Myslím, že CO2 je tady úplně zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 20:52 speky – ?? čo to je ??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku zdravím, som zelenáč, dostal som akvarium spolu s bytom v ktorom som v podnájme.. nevyznám sa.. a potrebujem poradiť...

čo to je a ako sa toho zbavím, hľadal som hľadal a našiel som že asi malo CO2 ale nechcem kupovať CO2 set len tak.. kedže nie je moje akvarko.. predsa nie je to lacná záležitosť.. svojpomocne CO2 som už vyskúšal.. prd platné.. :)))

450l akva, 19 ryb (4x skalare, mrenka nadherna, mrenka siamska, 5x tetra červenohlava, 4x neonka, 4x žralok bala, 1x prisavnik) asi správne mená.. hľadal som a tuším je to tak..

rastliny.. asi nie som si istý, hovorím nevyznám sa.. ja som skôr na terária ako akvária.. :-D
rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_coffeefolia
zdravím, som zelenáč, dostal som akvarium spolu s bytom v ktorom som v podnájme.. nevyznám sa.. a potrebujem poradiť...

čo to je a ako sa toho zbavím, hľadal som hľadal a našiel som že asi malo CO2 ale nechcem kupovať CO2 set len tak.. kedže nie je moje akvarko.. predsa nie je to lacná záležitosť.. svojpomocne CO2 som už vyskúšal.. prd platné.. :)))

450l akva, 19 ryb (4x skalare, mrenka nadherna, mrenka siamska, 5x tetra červenohlava, 4x neonka, 4x žralok bala, 1x prisavnik) asi správne mená.. hľadal som a tuším je to tak..

rastliny.. asi nie som si istý, hovorím nevyznám sa.. ja som skôr na terária ako akvária.. :-D
rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_coffeefolia
rybicky.net/atlasrostlin/barclaya_longifolia



 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2015 10:38 R Muž romant [27981] Re: nika
Pravidelnost, to je dobrá cesta. Vztáhni to k tomu světlu a začni si uvědomovat, že čím více světla budeš mít, tím větší výživovou potřebu budou rostliny uplatňovat, takže se ve finále můžeš dostat do stavu, že bude stačit jenom lehký přihnojení do vodního sloupce a to i bez CO2 umělě dodávanýho, čemuž když jsou uzpůsobeny, tedy nárokově vhodně zvolený rostliny, dá se to v pohodě i na dálku provozovat. Chce to alespoň rámcově vědět jakou vodu tam jako vstupní leješ, tedy zde by mě ponejvíce zajímal obsah dusičnanů a tomu bych dále uzpůsobil to přihnojení, řekněme pro jednoduchost třeba PMDD, kde si můžeš variabilně zvolit co namícháš. Ty dusíky je třeba znát i v akváriu samotným, aby se ukázalo, zda-li je produkuje a nebo naopak spotřebovává, prostě buď variantu bez a nebo s dusičnanem v podobě KNO3. Mrkni na tyhle odkazy, to hlavně pro to pochopení souvislostí. ;-) rybicky.net/clanky/625-rasy-a-podobne-organismy-v-akvariu
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2015 10:14 Žena nika [0] Re: Designer
Pani ďakujem, okrem svetla bol problem aj vo filtri pri stahovani sa molitan zosunul z hlavice a nasi si to nevsimli, tak to šlo cca 3 tyzdne.... Vyčistila som to, ostrihala cast rastlin,svietit budu len 2 trubice menej hodin a nasi maju narucene aspoň kybel vody vymenit tyzdenne (lepsie ako ani liter), pomoze pravidelne davkovanie akvaflor af 7 (doteraz to bolo pridane mozno raz za mesiac) alebo aspoň pozriet nejaky tekuty CO2??? Aj ked by bolo lepsie keby nebolo nic treba pridavat kedze som 300km od avarka hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   08.05.2015 07:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: nika
Ja to po Romanovi jeste malinko rozvedu. Aby nebyly problemy pri tolik svetle, budes uz potrebovat pridavat CO2 a hnojit. Svetlo jsi presunula do stavu hi-tech akvaria, ale zbytek tomu neodpovida, a takove reseni napul je ta nejhure zvladnutelna vec, vzdycky se to samo zvrtne k rasam.

Jestli si to svetlo chces nechat (vim jak neprijemne je dat si nove osvetleni a pak ho rusit ci jinak omezovat), pak se to da zatim vyresit pridanim plovoucich rostlin. Ty budou mit naroky na hnojeni (coz zaridis docela snadno), ale ne na CO2 ve vode, protoze si ho vezmou nad hladinou. Akvarium zastini, takze to pobezi jak ma, budes vyhazovat mraky plovoucek a mas cas resit CO2, protoze bez nej je tolik svetla do akvaria proste moc. Rostliny by chtely rust diky svetlu, ale nemaji z ceho, s cimz si mnoho ras poradi lepe nez rostliny. Jedinym limitujicim v akvariu, aby nebyly problemy, je svetlo. A tady je to vlastne opacne, svetla je dost, a mnoho dalsiho chybi. No a jak uz napsal Roman, chce to poradne rostlin, velke mnozstvi zdravych rostlin je nejlepsi obrana proti rasam. Ovsem to jsme kde jsme byli, ty rostliny zase musi mit z ceho (ziviny vcetne CO2), protoze kdyz dobre nerostou, oteviraji volnou cestu vsemoznym rasam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2015 20:29 R Muž romant [27981] Re: nika
Njn, světlená palbička do stávajících podmínek a jelení parohy už rostou. Musíš jít po souvislostech, více kvalitního světla znamená větší náročnost na přísun živin a je to celý kouzlo. ;-)
Edit: Když letmo nakouknu do prezentace tak vidím že tam není skoro čemu svítit a 3x24W na 100 litrů to je pořádnej sponzoring dodavatele enegrií. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2015 20:26 Žena nika [0] – jeleni???
Fotka k příspěvku Ludkovia prosim help... Kupila som konecne poriadne svetlo a vypada to tak ze to ublizilo akvarku :-( co s tym robit?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 19:32 jodynek Re: KarlosS
NO3 mam podle kapkoveho Tetra testu pres 25mg/l. Ted jsem odebral vodu z kohoutku a podle testu ma cista voda zhruba 12mg/l. Forum o sinicich proctu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 19:19 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: jodynek
změř NO3 kvalitním testem (sera, JBL), pravděpodobně bude nízké ...
Zřejmě jsi si pořádně nepřečetl diskuzi na kterou tě odkazoval romant.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2015 18:50 jodynek Re: romant
Je to takovy jakoby mazlavy, takze to mozna sinice bude. Hnojim PMDD, pridavam CO2, pravidelne menim vodu. Zkousel jsem menit delku osvetleni, nepomaha to. Takze uz jsem kapku zoufaly...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 18:45 R Muž romant [27981] Re: jodynek
Sinice, což ovšem není řasa, ale to tě asi tak moc nezajímá.
Edit: rybicky.net/forum/4641
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 18:41 jodynek – Hnědá řasa?
Fotka k příspěvku Nepoznáte někdo o jaký typ řasy se jedná?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 16:45 Muž Horác [3942] Re: Spiike
Mimochodem ... o pár příspěvků níž (konkrétně na Svatého Jiří :o) psal zervan, že u Staghornu (prý) pomáhá ubrat světlo X-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2015 16:32 Muž Horác [3942] Re: Spiike
je to vážně on ... na mou duši, na psí ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2015 13:45 Muž Spiike [63] – Help
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Aloha lidi,

už si nevím rady, v krevetárku se mi objevila tato řasa a nevím co s ní. Myslel sem si že to je jelení paroh jako že asi je. ale nevím jak mu účinně zamezit v růstu aby pomalu sám zmizel.

nevíte někdo co s tím a zda je to vážně on??

Díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2015 07:24 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Vermut
Objevi se znovu. Zlikviduje ji mene svetla a zmena pomeru fosforu a dusiku. Moc fosforu vuci dusiku a do toho dost svetla, vysledkem je sinice. Moc dusiku a malo fosforu, vysledkem je zelena prisedla rasa.

Jinak sinice se podle svetla umi stehovat. Jak je dost, je na dne. Uberes, na dne nestaci, mas ji ve vyssich patrech. A kdyz jeste uberes, muze se octnout az na hladine jako povlak, a zmizi az kdyz svetlo nestaci ani tam. Odsat sinici jak to jde a par dni nesvitit je ale jen prvni pomoc. Zjisti jak jsi na tom s NO3, a kdyz malo, pripadne pridej KNO3.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2015 20:19 Vermut Re: romant
Sakra. Prakticky jsem to ze stromu vystříhal a vyměnil polovinu vody v nádrži uvidím co se bude dít. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2015 18:34 R Muž romant [27981] Re: Vermut
Sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2015 18:27 Vermut – Jávský mech
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevíte někdo "co" to je? Udělalo se mi to v korunce stromu, vypadá to jako by to ten mech "balilo", je to na omak i tvrdší a na fotce jsou i bublinky zřejmě z co2 že je to nepustí na hladinu. Ihned jsem to vystříhal.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.04.2015 23:23 Muž larix [1420] Re: vrkal
Videl by som to skôr na rozsievky. V akvárku fungujúcom 3 týždne to nepovažujem za problém, časom by mali zmiznúť bez nejakých cielených zásahov.
PS: Cryptoryne parva vyzerá inak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2015 19:54 Muž vrkal [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku dnes jsem na anubisu a parvě objevil malé zelené chomáčky. vypadá to na zelenou řasu, mám pravdu?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 20:49 Muž larix [1420] Re: MrUnknown
Mne to pripadá ako rozkladajúce sa rastlinné zbytky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 19:19 Muž RBeil [174] Re: Sid
mi když brala roha tak škla do růžovo červené barvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 17:23 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: RBeil
Umírající rudocha neexistuje. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 15:48 Muž RBeil [174] Re: MrUnknown
Vypadá to jak umírající rudocha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 10:27 MrUnknown
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes jsem objevil v akva opět něco neznámého. Tvoří to jakési vlákna nebo chomáčky, má to sytě oranžovou barvu a nikde nemůžu najít, co že to vůbec je. Pozná někdo, co je na fotce? Díky ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   26.04.2015 11:03 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Mislow
...Sinice nema rada moc dusicnanu...
Není to spíš tak, že sinice (obecně) dusičnany (ani amoniak) v prostředí díky schopnosti vázat vzdušný dusík nepotřebují a mají tudíž výhodu oproti konkurenci, která se (až na výjimky) bez těchto forem dusíku neobejde?
(Z "vodních konkurentů" dokáže fixovat N2 snad jen Azolla.)
A prosazují se tedy zejména tam, kde mají vhodné podmínky (zásadní předpoklad!) a přitom řasy a vyšší rostliny jsou inhibovány deficitem pro ně dostupného dusíku?
Dostatek NO3 (NH4) v prostředí není IMO tím, co vadí sinicím, ale naopak - vyhovuje jejich konkurentům. A to ve svém důsledku sinicím "škodí"... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2015 23:21 Muž Mislow [304] Re: beermajkl
Ahoj, rostlinky jsou rychlejsi spotrebovat dusicnany nez fosfor, takze zalezi na pomeru jaky v akvarku mas. Muzes si pohrat i s osvetlenim, pokud ti sinice zacne vyskakovat, ci zredukovat hnojeni obsahujici fosfor a kombinovat s KNO3. Sinice nema rada moc dusicnanu, ale rada fosfor, .... jednoduse reseno ... a taky ma rada svetlo ... a moc akvarijnich zivocichu ji nekonzumuje. Ale s touto znalosti se s ni da bojovat pomerne snadno. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2015 22:30 Muž larix [1420] Re: beermajkl
Kosti stavovcov obsahujú pomerne veľa hydrogénfosforečnanov (fosfor). Sépiová kosť je fylogeneticky skôr podobná ulite slimákov, takže je tvorená takmer čistým uhličitanom vápenatým. Z toho dôvodu sa v súvislosti so sinicami nie je čoho obávať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2015 21:56 Muž beermajkl [3]
Jěště bych se zeptal,četl jsem že pro výskyt sinice je celkem dobrý startér např.kostěná dekorace,mám v krevetárii kousek sepiové kosti,může to být problém?Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2015 21:32 Muž beermajkl [3]
zdravím,tak příčinou vzniku sinice bylo asi opravdu překrmováním,když jsem měl pancéřníčky a netušil jsem jak krmit,tak jsem dával hikari granule tři denně,všiml jsem si že štěrk v přední nádrži je pod první vrstvou plný zbytků krmení.To jsem dnes pořádně rozryl odkalovačem a odsál pryč z krevetária,padla na to skoro třetina nádrže,mám velký průměr hadice odkalovače.Ostříhal jsem napadené články rostlinek sinicí a ráno jěště oškrabu sinici za asistence odkalovače ze skel.Díky za rady ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2015 06:41 Muž beermajkl [3] Re: larix
Díky,moc velký výskyt sinice v krevetárii nemám,řekl bych že minimílní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 21:37 Muž larix [1420] Re: beermajkl
Neviem potvrdiť, či to je všeobecné pravidlo ale Neocaridina davidi minimálne nejaké druhy siníc konzumuje. Vo vedre som mal nachystaných cca 400-450 kreviet na odvoz do predajne. Hodil som k nim z karanténneho akvária niekoľko stoniek Rotala wallichii, na ktorých bolo malé množstvo sinice. Do rána boli všetky stonky absolútne čisté (a všetky krevety živé). Samozrejme ako hlavný spôsob boja proti sinici to asi fungovať nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 21:15 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: beermajkl
Nekteri sneci ji mozna i zerou(tusim Okruzaci),ale vetsinou jde o jejich posledni jidlo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 21:00 Muž beermajkl [3]
Jěště bych poprosil k té sinici,je možné že jí třeba krevetky nebo plži požerou?Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 19:45 MrUnknown Re: Horác
Díky pánové ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 19:43 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Horác
Staghorn (jelení paroh) naozaj reaguje na svetlo, vytvára sa na dobre osvetlených miestach, ubratie svetla alebo plávajúce rastliny (odporúčam Salviniu) pomáhajú. Bežnej štetinkovej ruduche je intenzita svetla dosť ľahostajná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2015 19:35 Muž Horác [3942] Re: MrUnknown
No ... pokud je to opravdu Staghorn (tedy ruducha), doporučuju vytrvat ve výměnách vody (případně přidat další opatření ke zvýšení hygieny v nádrži) a podpořit rostliny. Nevím, jestli bych ubíral světlo ... jestli je světla moc nebo málo, záleží na množství živin ... ale to už je obehraná písnička :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 19:31 R Muž romant [27981] Re: MrUnknown
Spíš bych to napsal, dodat rostlinstvo obecně, zvláště nějaký rychlerostoucí tzv. plevel. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [43] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121138x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020-jaka-je-to-rasa?od=2101