Jaká je to řasa?
0 23.01.2009 21:55 Romiš – Re: Lukša
Na sinice jsou ampulárie skutečně dobrou investicí.
Držím
, ať se vám co nejdřív podaří sinice zrušit!
Rada to špatná nebyla, jen se týkala jiného problému. Přeju ti, aby tě tvoje nově založené akvárko nedonutilo začít nad řasami bádat. Ikdyž - štěstí přeje připraveným
Nevím o tom nic, navíc řasu nedokážu identifikovat, takže je dost možné že jde o něco uplně jiného. Za špatnou radu se tímto všem omlouvám...
Tak zatím ampulárky nezlobí.Jde vidět jak požítají tu sinici.Snad to dopadne dobře.A vám taky moc děkuji za pomoc a k dokopaní k tomu abych ty šneky koupil nebo to alespoň zkusil.
Pozor, tady je řeč o sinicích a těch si tebou zmiňované siamky ani nevšimnou.
Ampulárky mám taky 3ks a řasy si nějak nevšímají. Koupil jsem krunýřovce jednopruhé (máš je taky) a taky žádna sláva. Tak sem nasadil 4ks Parmy siamské a nestačím se divit jak jim to jde.
Pořád plavou spolu a co začne jedna čistit, ostatní se hned přidaj. A můžu říct, že se s tím opravdu nemazlí. Až mám strach co bude, když jim dojde řasa...
0 23.01.2009 01:26 Romiš – Re: Lukša
A zjistil jsem že v tom akvarku co mě trapí je sinice. Protože popis jiných akvaristu odpovidal...
Tak to jsem rád, že jste to zjistil a že popis jiných akvaristů odpovídal.
Možná jste si nevšiml, ale včera jsem vám napsal tohle:
"Pokud budou mít dostatek jiné potravy v podobě např. sinic, které, jak se domnívám, jsou právě to, co vás trápí, rostlin si nevšimnou." Tak jsem dnes koupil 2 ampulárie.Jsem zvědav jak to dopadne.A zjistil jsem že v tom akvarku co mě trapí je sinice.Prrotože popis jiných akvaristu odpovidal a z hladiny jsem před chvílí odsával takovou mazlavou nazelenalou vatu.Snad proti ni ty amplárky pomohou.
0 22.01.2009 21:34 Lukša [18] 0 22.01.2009 17:39 conwiq – Re: conwiq
další obrázek
0 22.01.2009 17:37 conwiq – conwiq
Nechci zakládat nové vlákno, vložím dotaz tedy sem. Nevíte náhodou, co je tohle za řasu? Nikdy jsem ji neměl a ted se mi celkem rychle rozšiřuje po akva? děkuji za odpovědi...(řasa viz foto)
Sem to asi omylem hodil nekam jinam, jenze ja se chtel zeptat co to mam v akva ja a nic podobneho takhle bělaveho sem jinde nenasel :/
0 22.01.2009 12:01 ezechiel [70] - Rostliny Prosím témata o řasách vkládat do sekce řasy.
A klasicky: Než založíte téma, podívejte se do již existujících a pište tam... Zrovna pro tento problém je jich spousta.
Díky
0 21.01.2009 22:07 Romiš – Re: Lukša
Přesně, jak píšete - buď budou pracovat a sekat latinu nebo je dáte "do oběhu".
0 21.01.2009 21:10 Romiš – Re: Lukša
I já píšu o ampuláriích v souvislosti se sinicemi!
Na vláknité a štětičkové řasy bych ji nedoporučoval.
Ampulárie-z nich mám strach protože vím jak jim chutná Cabomba caroliniana už jsem se o tom přesvědčil v jiné nádrži k večeru jsem ji sázel a když jsem přišel ze školy tak už nešla zachránit pustili se do ní všichny ampulárie.A to sem tam měl i řasy(zelenou štětičkovou a vláknitou) ale raději spasaly tu Camombu.Ale už jsem četl od vícero lídí že jsou dobří na sinici ale nedá mi to
0 21.01.2009 20:25 Bexi krevetky hlavně caridina japonica nebo různé neocaridiny které by se ti tam i množily
0 21.01.2009 20:09 Romiš – Re: Lukša
...poraďte nějaký způsob jak se toho zbavit (kromě ampulárie ta by mi zničila rostlinky)...
Já bych vám naopak doporučil právě ampulárie.
Pokud budou mít dostatek jiné potravy v podobě např. sinic, které, jak se domnívám, jsou právě to, co vás trápí, rostlin si nevšimnou.
V nové nádrži se perou různé druhy řas o živiny a místo na světle. Na chvilku vyskočí rozsivky, pak třeba samy zmizí, pak zavládne sinice, nebo třeba ten tvůj neřád. Tícíckrát omílaným řešením je správné dno, adekvátní filtrace, mírný pohyb vody, mraky rostlin a trpělivost. Také světlo je v první fázi důležité. Čerstvě koupenému rostlinstvu trvá nějakou doubu než začne fungovat a živiny zpracovávat. Přebytek živin a světla, které rostliny nevyužijí, si naopak dopřejí řasy. Ale při záběhu akvária ta řasa není zas tak na škodu, také živiny, kterých je nadbytek zpracovává.
Když zatemnit, tak úplně a aspoň na 4 dny. Ryby hladem nepomřou. Ideální je obalit to celé alobalem a hodit na to deku. Pokud to pomůže, tak po odtemnění odkalit, odstranit neprosperující části rostlin a vysadit hromadu rychlerostoucích rostlin.
Neřeknu ti, zda tyto bakteriální či houbovité shluky jsou konkrétně sinice, ale podle mých zkušeností by zatemnění mohlo zabrat. Ovšem u tebe bych to nezkoušel, akvárko je čerstvé a počkal bych pár týdnů až se zajede, třeba se to vystříbří. U Lukši bych ale temno zkusil.
Ještě se zeptám, když ti tenkrát radili: na 4 dny zhasnout pak to odkalit a pak na další 2 dny ještě zhasnout
Tak jsi zhasnul, nebo to akvárečko důkladně zatemnil, aby tam ani trocha světla nepronikla?
Todle co mas ty mam presne ja. Bily mazlavy jak takovej kal nebo co a je to vsude.
Nebyla by tam i nějaká fotka té problematické řasy, pokud tam něco takového je? Na té poslední fotce je cosi vidět, ale přestože mám monitor solidní, zrak mi tak dobře neslouží.
Pokud jsou jediným problémem rozsivky (hnědá řasa), nedělal bych si z toho hlavu. Příčinou by mohlo být nedostatečné osvětlení - v tomto případě však spíš nerovnoměrné osvětlení. Pokud se světlem nehodláš noc dělat, nic se neděje, přihodil bych tam krevetkám ještě pár nenáročných rostlin, například jávský mech. Dubové listí tam bez obav můžeš ponechat.
Podívej se po tématu listí v akváriu případně po článku o lístí v akváriu.
Ninco to hnědé by mohly být Rozsivky
0 20.01.2009 22:26 Polux – Re: Lukša
Jak tak koukam na tu fotku tak zacni treba tim ze vindas to listi z akva co tam muze hnit.Nemas akva nekde v miste kam sviti hodne denni svetlo ? No a jak koukam tak tam je vetsina kytek plovoucich teda bez korenu je to tak ?
0 20.01.2009 19:24 Polux – Re: Ninco
Chce to cas a zkouset ruzne moznosti a pevne nervy tak at se dari !!
Přidat reakci
1 ...... [108] ...... 112
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121511x