Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.04.2019 21:09 Anďaska Re: DenisLin
Černá řasa. Jestli máš anubias na hodně osvětleném místě, tak ho přesun do stinného. Listy anubiasu můžeš vykoupat v roztoku sava a vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 20:11 Muž DenisLin [7]
Fotka k příspěvku Ahoj, pradíte mi prosím co je to za řasu a jak proti ní bojovat?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2019 18:40 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Planorbella
Po vcerajsej vymene vody sa existujuce chlpky zmensili ale nove pribudli na inom mieste...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2019 15:08 Muž Planorbella [643] Re: Maq
Díky velmi srozumitelně napsané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.03.2019 08:25 Maq Re: Planorbella
Planorbella napsal: čím se živí ti nálevníci a spol? Vyskytují se ve vodě z kohoutku látky, které dokáží zužitkovat? Poradí někdo?
Nálevníci (raději používám termín "protisté") jsou heterotrofní, tzn. živí se organickou hmotou. Někteří aktivně "loví" bakterie, houby, jednobuněčné řasy, jiní žerou jen mrtvé.
Ve vodovodní vodě by určitě nemělo být to, čím se živí. Z organických látek se významněji tolerují jen huminové látky, které nikdo prakticky nežere (takže se nerozkládají, neslouží za potravu bakteriím).
Ve vodovodní vodě však určitě jsou minerální látky, které využijí v první řadě jednobuněčné řasy a sinice, a tím už vzniká organická hmota. Takže se to rozjíždí.
S "vyhladověním" nálevníků ale žádnou praktickou zkušenost nemám. K otázce zda měnit nebo neměnit vodu nic neříkám; pravděpodobně to bude záviset na konkrétní situaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 18:17 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Planorbella
Vyzerá to presne ako na tých fotkách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 18:14 Muž Planorbella [643] Re: Cyklohentán
Dost možné moc to nevidím jen takový povlak tak jsem jen napsal to co mě napadlo.
Opravdu pokud mechovka tak nevadí.
S tou výměnou vody ti neporadím. U nálevníků (což je vorticellu též) se doporučuje nevyměňovat vodu aby látky využili a výměnou vody nedostávali další ale čím se živí ti nálevníci a spol? Vyskytují se ve vodě z kohoutku látky, které dokáží zužitkovat? Poradí někdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 18:12 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Planorbella
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 18:08 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Planorbella
Takže teoreticky zvýšiť výmenu vody by malo tie organizmy vyhladovať. Tak vyskúšam a poviem ako to dopadlo. Je to asi príbuzné vorticelle, parazitu krevetky ktorý tiež filtruje vodu a vyzerá veľmi podobne. Možno je to on hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 17:56 Muž Planorbella [643] Re: Cyklohentán
Ano organické znečištění.
Plankton asi ne ten pomáhá také k filtraci vody(mechanické)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 17:53 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Planorbella
Takže príčinou asi môže byť plankton vo vode => bordel voda? Je pravda, že som dlho nevymenil vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 17:44 Muž Planorbella [643] Re: Cyklohentán
Možná mechovky.
Pokud jsou to ony, tak na škodu určitě nejsou. Živí se filtrací vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 15:59 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Chlpy
Fotka k příspěvku Na ludwigii repens mám také maličké biele chĺpky pripomínajúce vorticellu. Je to na škodu? Neviete čo je príčinou? Je to len na ludwigii a pár listoch hemianthus glomeratus hmm
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2019 12:25 Muž Smetany [1226] Re: medamedas
Já bych nevyloučil ani možnost že jsou tam obě ale sinice je velmi pravděpodobná. Někdy odezní sama pak je to super. Někdy ne a to pak není jednoduché hledat příčinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 12:06 Muž medamedas [6] - TetryRe: Oldass
Pokud to tedy sinice je. A já doufám, že ano, protože zbavovat se vláknité řasy je krapet vícero problematičtější :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 10:51 Muž Oldass [806] Re: medamedas
Máš nové aqua, sinice mi v tomto stádiu vždy zmizela sama. Já myslím, že tady je lepší nepanikařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 10:14 Muž medamedas [6] - TetryRe: Smetany
Asi smrdí. Když ji vytáhnu tak smrdí jako zelenisko z rybníka, to jo, všiml jsem si zápachu, ale nic katastrofického. Nevím jak lépe to popsat. Sinice? To je celkem problematická záležitost ne?
Teď si čtu o sinicích a jejich nástup bývá často se zeleným zákalem. Ten jsem měl, ale už jsem jej odstranil. Ale nevím zda to byl zákal způsobený zelenou řasou a nebo právě sinicemi. Teď už to neujistím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.03.2019 21:18 R Muž afc1886 [14704] Re: Smetany
Taky mi to příjde jako sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.03.2019 21:15 Muž Smetany [1226] Re: medamedas
Smrdí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2019 21:04 Muž medamedas [6] - Tetry – Co je to přesně za řasu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím poradíte mi co je to přesně za řasu? Díval jsem se na obrázky řas, ale nejsem si zcela jist. Přijde mi to jako vlaknita řasa, ale nevím. Tvoří takové někdy až chumly. Na fotkách je vidět už po odstranění, protože před tím vlala nahoru až 10cm. Trošku slizká, při odstranění se dá trošku namotavat. Není ale úplně pevná a většinou se pretrhne. Někde jsou zas vidět takové tenké vlasy jen. Spíš se drží jen na utricularii a na mechach.
Akva mám nové založené přes 4 týdny. Děkuji za přesnou identifikaci od zkušenějších a eventuální rady jak na nejlépe na ni. Diky
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 17:16 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní pralesRe: Maq
jo, dělám úprav dost, to bezpochyby. Akvária jsou dvě a snažím se najít nejlepší cestu, jak to právě v mých podmínkách bude šlapat co nejvíce bezproblémově. Tzn i bez chemia ideálně. Třeba bezúdržba bez techniky, kterou tu ještě nemám zavedenou jako další nádrž jede v pohodě´m tam se rovnováha udělala sama a jen občas nasypu potěru trochu krmení a doleju vodu. To je takový malý zázrak. Neučesaný, zarostlý, plný šneků ale s čistou vodou. Tohle, jak je tam ten poměr jiný, víc ryb na míň rostlin, vyšší teplota tak to funguje zas jinak a na filtru je to prostě závislé. Což nevadí, je to prostě normální akvárium. Jen tím chci říct, že do sterilna to určitě nehrotim, chemii se snažim nepoužívat, zbytečně tam nelejt různý vodičky atd. Ale prostě stále hledam cestu, jak mít udělané to prostředí tak, aby to fungovalo. A když vidim problém, který se nevyřeší sám, ale zhoršuje se, hledám, co s tím, zas shnít si to nechci nechat :) Než jsem našla snad finální dno, holt to byl pokus omyl - ty zkušenosti nemám a když se zeptám, je to co akvarista, to názor a každému vyhovuje dno jiné nebo něco děla ten tak, druhý onak, někdo solí, někdo nesolí, někdo hrotí svícení na minuty a počítá bublinky ...a to já nejsem. U mě se musí ty akvárka dost starat sama o sebe a vyrovnávat mou nevyrovnanou péči. Ono když měnim dno, většinou přeskládam i dekorace, to jo, takže je to takový hodně neustálený, ale snad už jsem na nějaké klidnější cestě. Doufám. Vypadá to, že to všechno byla ta egerie. Té to prostě nějak nejde. Ta mechovka tam je, ta ničemu nevadí. Je tam trochu nějaká zelená řasa, ale minimum. Když se to nebude pokrývat tim hnědym hnusem, kterej tam zřejmě i zvyšuje NO látky, tak by to mohlo být zas OK. Snažim se aby bylo dobře rybám, dobře to fungovalo a aby se na to i hezky koukalo a to jde ruku v ruce. Prostě mě nenapadlo, že ten humáč může být rozpadlá rostlina :) Většinou jsem se na dotaz dozvěděla, že "tam máš hnědou řasu, tam máš sinici, tam máš ruduchu..." Až tady se přišlo na (trochu hloupou) příčinu. Takže za mě tady dobrý :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2019 16:22 Maq Re: paní Cthulhuová
Když čtu Tvoje příspěvky a přidám k tomu čtení na Tvé prezentaci (ten Rijád či jak :) ), tak z toho mám dojem, že jsi příliš akční.
Například dekorace. Akvárko má dva měsíce, a Ty píšeš v prezentaci něco v tom smyslu, co nepřipouští jiný výklad, než že jsi je měnila. Jinde vidím zmínku, podle které jsem vyrozuměl, že napřed byl jiný substrát a teď je nějaký nový. Porůznu zmiňuješ spoustu akcí, jednu přes druhou.
Určitě toho děláš moc, pere se to navzájem, a těžko se hledá příčina čehokoliv. A podle mého odhadu děláš nějakou chybu v údržbě, něco asi moc udržuješ v čistotě.
Možná neuškodí si připomenout, že akvárko je nádoba plná špinavé vody, špinavých ryb, špinavých rostlin, hoven, bakterií a řas. Čisté to nikdy nebude, akorát to v případě úspěchu vypadá tak nějak "přírodně".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 13:17 Muž Smetany [1226] Re: paní Cthulhuová
Doporučil bych granulované uhlí tu houbu co máš ve filtru říznout v horni třetině a místo té třetiny dát uhlí až ho nebudeš chtít můžeš tam vrátit zbytek houby nebo třeba dát siporax. Na té černé houbě není toho uhlí ani na kávovou lžičku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:47 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
ještě mě napadla možná menší blbost, přidat na čas do akvária filtr, takovej ten hnanej vzduchem, ale tu houbu dát tu černou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:36 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Asi debilní dotaz, ale lze použít třeba odstřižený kus z uhlíkového filtru do digestoře? Nebo musí být ten akvaristický - je nějak rozdílný? I když tam jsem to viděla asi spíš jako molitan... Teď jsem našla, do tohoto filtru je to jako molitanová houba - místo té, co tam je. Když si vyhodím tu, co tam je tak začínam s nitrifikací nanovo... asi udělam pokus s tim uhlíkovim filtrem do digestoře :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:25 Andaska Re: Smetany
Přesně tak, jak jsem psala v komentáři níže. Aktivní uhlí bych dala stopro ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:25 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
jo, uhlí by šlo zkusit určitě. Pokusím se tu něco sehnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:23 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Ale vyházela jsem teď egerii, odkalim a necham bejt a uvidím. Třeba za to fakt může ta rozpadající se mrcha :) Mě právě to hnědé svinstvo, jak jsem to fotila zvětšené přišlo, že tam nevidim žádnou rostlinnou strukturu, že jsem už i podezřívala jestli to nedělaj šneci, jako odpad, ale ty jsou tam dlouho a nemnoží se, spíš mizí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:21 Muž Smetany [1226] Re: paní Cthulhuová
Já bych se ještě přimlouval za aktivní uhlí do filtru. Můžeš z toho udělat pokus do jednoho akvaria ho dát a do druhého ne a můžeš pak poreferovat jestli funguje nebo ne.
Snažím se zbírat nějaké info o možnostech použití (zatím mám zkušenosti téměř jen pozitivní nejhůře neutrální)a každou zkušenost uvítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 12:20 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Tak teď už v tom mám teda guláš :-D Žila jsem v domnění že tekuté CO2 se přidává pro kytky - že jako fotosyntéza, CO2 tam - kyslík z kytky ven :-D a kytky za přidání CO2 dávaj palec nahoru a ona je to desinfekce, co tu kytku může zahubit? Nebo jde o koncetraci, jakože všeho moc škodí?
Nehnoj... Bivoj už ve dně je. Jiní zase řikaj hnoj, bez toho to neporoste pořádně, jestli řasa dej CO2.
Původně můj postoj byl že na chemii z vysoka kašlu, ale tenhle hnědej humáč mě dostává dů úzkejch, jinak nejsem zastánce různejch vodiček, úvéček, plynného CO2 ... a fungovalo mi to perfektně... donedávna. Nicnedělání a lití čistý vody jsem sama dělala jako první a nevedlo to nikam, jen se to zhoršovalo, až jsem sáhla po hnojivu na podporu rostlin a CO2 proti řase... Ono se to hezky radí, nic nedělej, jen měň vodu. Někde, kde je třeba aby si to sedlo a vytvořila se rovnováha asi jo, ale tady to znamená jen zhoršující se stav.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:57 Andaska Re: paní Cthulhuová
Nehnoj a měň vodu ;-) Prostě tam nic nelej kromě čisté vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2019 11:45 Muž Planorbella [643] Re: paní Cthulhuová
Je to desinfekce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:42 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
A páč tomu fakt zas tak moc nerozumim, to CO2 tekuté - proč by mělo přispívat k rozpadu rostlin? Jaký mechanismus k tomu vede? (trochu mě to mate, když se to prodává naopak na podporu rostlin)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2019 11:40 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
to jsem tam začala dávat až po tom, co se objevil ten svinec v domění, že je to řasa. Rozpad byl už předtím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:35 Muž Planorbella [643] Re: paní Cthulhuová
To CO2 tam nedávej, možná kvůli tomu se ti rozpadávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:33 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
je tam pár dní danej Bivoj pod kytky, to by jim mělo snad trochu pomoci s růstem a tedy spotřebou látek z vody a mohly by nehnít, třeba :) Vyhážu egerii, odkalim. A pak přidám něco na podporu nitrifikace, aby se třeba rychleji osídlilo porézní Manado. Proti řasám tam cmrndnu CO2 (rataj) to snad nemůže být na škodu víc než k užitku. A uvidí se, co to udělá nebo neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:20 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Ono krom toho, že je to hnusný tak je problém s NO2 a NO3. Potřebuju to nějak vyřešit, jinak budu prakticky lejt dennně 20 litů do každýho akvária a bez výsledku. Dřív se mi tohle vůbec nedělalo a to gupky hnojily jak zjednaný. Ale tady s razborlandem a bettou je to teď jak žumpa, když to necham dýl. Zkusim vyházet tu egerii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:20 Muž Planorbella [643] Re: paní Cthulhuová
Když jsem předával egerii z jednoho akva do druhého tak to nedala a rozpadla se. Všechny rostliny co vidíš že jsou jen trochu rozpadlé tak ty už dej pryč většina egerky už měla konec jistý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:16 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Dno je tam párdní nové (Manado - proprané mix s hnědým Platinum soil (předem namočené a hnědým flexi, propraným) V druhím akváriu se to už po včerejším úklidu dělá zase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2019 11:14 Andaska Re: paní Cthulhuová
Takové nánosy se mi dělaly, když jsem hodně odkalovala nebo při proprání vnitřního filtru. Rozvířil se bordel a bylo to všude...hlavně na rostlinách. Přestala jsem se hrabat ve dně, přidala aktivní uhlí a je klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:12 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
odkaluju denně a rostliny co začnou odumírat dávám pryč. Prostě nevim. Snažim se používat mozek a najít příčinu a nějak mi už dochází fantazie... Každej den akvárium vypígluju, tohle odsaju a druhej denmůžu dělat to samý. Ale ta egerie, to mě nahlodává, zkusim jí dát pryč úplně. Tak přecejen všechny ty kousky co odumřou neohlídam.... Ta je tam poměrně nově. To by mohlo mít spojitost. Díky za tip :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 11:05 Muž Planorbella [643] Re: paní Cthulhuová
Já myslím, že se Ti rozpadávají rostliny hlavně ty egerky.Zezačátku mi to taky v akva dělala jsou to takové jakoby "sražené" kousky, vlastně odumřelá rostlinná hmota. Napadené rostliny vyndej pryč a odkaluj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 10:56 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Obávám se, že to nepůjde "nechat být" Dokáže to udělat obrovskej nánost toho svinstva, je to všude a na všem Fotky kytej jsou den po vykoupání v CO2... každej den z toho odkalim toho hnusu dost. Jako odkalovat 2x denně to už je hrdcore i na mě :-D Ten nános kytky ničí, egerie jsem už vyházela velkou část do koše... Jsou to asi tedy dvě věci, jedno ty mechovky a ten hnědej puckatej svinec je něco dalšího. Ten mi tam vadí. Ancík připlave na rostlinu a bordel je všude... Jsem tedy zas na začátku, nevim, co to svinstvo je, to hnědé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 10:39 Muž Planorbella [643] Re: paní Cthulhuová
Vůbec to neřeš, máš to celkem pěkně zarostlé, řasy tam budeš mít pořád ale jen tak málo a to až taková katastrofa není. Mechovky si tam nech, vždy se objeví, když je jich potřeba a jsou užitečné. Filtrují Ti vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 10:17 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: paní Cthulhuová
Máš relativně nová akvária s podle mě s nedostatečnou filtrací (objem jen 0,2l). Nezmary a mechovky bych neřešil, nějak moc neškodí a většinou časem sami zmizí.
Zkusil bych klasiku. Častější výměnu vodu. Aktivní uhlí taky může pomoci v odbourávání znečištění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 10:07 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní pralesRe: vaclav
To bude asi fakt nějaká mechovka, co koukam. Bude na to fungovat něco proti nezmarům, jestli je nějaký přípravek na ně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 09:41 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní pralesRe: Smetany
koupala jsem včera v CO2 mimo akvárium, zrovna tu rostlinu na první fotce. Udělá se to znova. Na nezmara bych nesázela, ten vypadá víc nepravidelně a má těch "chapadýlek" podstatně méně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 09:20 Muž Smetany [1226] Re: paní Cthulhuová
To na fotce č.3 by mohl být nezmar a ten se jako nákaza chová a jak název napovídá není snadné se ho zabavit. Ty chloupky se mi objevily když sem přesazoval kytky ale zase do čtrnácti dnů zmizely. Mám ve filtru pravidelně měněné uhlí které mohlo ale nemuselo způsobit zlepšení.
Edit: Václav byl rychlejší.
A to tekuté CO2 věci spíš zhorší než zlepší dá se použít na lokální aplikaci nebo ještě lépe ke koupeli mimo akva. Z pravidelného dávkování do akvaria nic dobrého nevzejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 09:06 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní pralesRe: vaclav
Dělá se to v proudu i tam, kde proud prakticky neni. Měnim teď vodu prakticky denně, odsávam odkalovačem a doleju čistou. A za den, dva je to tam znovu. Klasické rady na to prostě nezabíraj. Ani tekuté CO2, víc světla, míň světla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 08:58 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: paní Cthulhuová
Nevidím tam nic hrozného, nevím jestli nemáte neznary nebo mechovky. Změňte proud v akváriu a zkuste častěji měnit 1/3 vody. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121233x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020-jaka-je-to-rasa?od=601