Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2019 20:30 R Muž afc1886 [14681] Re: ladalup
Zelená vláknitá řasa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2019 19:56 Muž ladalup [3] – Poradíte?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj porádíte mi co to mám v akva za potvoru?Nemůžu se ji zbavit. Zkoušel sem měsíc v kuse měnit co 2-3 dny měnit část vody a nic. Hodnoty vody neměřím hop
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2019 12:41 Muž ZDRI [1415] Re: Džouzif
Já už se nechci znovu opakovat, ale toto mi nedá...
Podívej se na historii foto prezentace mých nádrží. AU trvale, ve velkém množství a pravidelně ho měním. Navíc mám hodně měkkou vodu téměř bez živin, vůbec nehnojím, málo ryb, málo krmení. A kytky krásně rostou, nestíhám stříhat, voda křišťálová. S řasami (od doby, co používám AU a Japoniky) už potíž nemám.

Podle mě je to s AU jako se špenátem - jednou někdo napsal (chybně), že obsahuje hodně železa a celé generace se tento nesmysl přenášel (vč. výživových tabulek a učebnic). Než někoho napadlo znovu změřit a uvést na pravou míru. Ale více k AU v příslušném tématu, tady bychom byli OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2019 12:40 Muž Smetany [1226] Re: Džouzif
Fotka k příspěvku V téhle nádrži používám AU už skoro rok a nezaregistroval jsem že by rostlinám chyběly živiny. Za mě hodně pomáhá to noční vzduchování.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 12:26 Muž Džouzif [25] Re: Smetany
No popravdě co jsem se dočetl o aktivním uhlí, tak není moc doporučováno ho používat delší dobu kvůli absorbci živin, který by po chyběly rostlinám. Prý je na to lepší Purigen. Jenomže ten ve filtru mám a taky moc nezabírá. Zkusím ho tam dát víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.09.2019 11:38 Muž Smetany [1226] Re: Džouzif
Jo aktivní uhlí je dobrej nápad. Ale velmi častá výměna vody bude mít velmi podobný efekt. Ještě bych doporučil přes noc vzduchovat. Přestat tam lít hnojivo a zkrátit (prodloužit) dobu svícení tak na 8hodin. Pokud si budete jistí že už se v akváriu odbourává všechen amoniak jde nasadit japonicy celkem dobře řasu redukují a NO2 jim na rozdíl od ryb nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 11:25 kreveta Re: Anthrax
ok zkusim a rostliny teda taky dokoupim. Chapu ze je treba mit co nejvic zarostly.
A co treba to zatemneni? Mam vyzkouset, nebo radsi ne? A svitit mam zpatky na 100% a treba jen nechat tech 5 hodin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 10:56 Muž Džouzif [25] Re: kreveta
Si asi můžeme podat ruce, stejné dno a stejné problémy i když možná trochu jiné řasy. pivo

Otázka pro zkušenější. Kde tedy děláme chybu? Je to jen špatným záběhem i když měřené hodnoty jsou relativně v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2019 10:52 R Muž Anthrax [4756] Re: kreveta
Mněň vodu častěji. Ta desetidenní nepřítomnost tomu asi dala pěkně na frak. Dokoupil bych rostliny.
Pravděpodobně ti kolegové doporučí aktivní uhlí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 10:42 kreveta Re: Anthrax
Akva je zalozeno od 15.8.
Sviceni bylo nejdriv nastaveny asi od 1 do 10 ale ted je od 5 do 10 a LEDky jsem zrovna vcera nastavoval jen na 25 a 50% vykonu ale spis tak "experimentalne". Jo a vykon maj 35W kazda.
To mas pravdu... tak nejak jsem doufal, ze se to rychlejc rozroste.
Vodu jsem menil dvakrat v prvnim tydnu, pak nez jsem odjel a vcera po tom, co jsem se vratil z ty dovoleny. Takze mam tuseni 4krat...

A produkty od Seachemu jsem pouzival uz u predchozi nadrze a byl jsem fakt spokojenej...akorat jsem nemel ten substrat, ale pisek no :/ Jinak navic sel pak akorat nove CO2 system a LEDky misto zarivek..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 10:32 R Muž Anthrax [4756] Re: kreveta
Takže jak je to akva dlouho založené?
Jak svítíš?
Máš tam dost málo rostlinné hmoty. Hnojiva podáváš zbytečně brzo.
Jak často měníš vodu?
Tím že tam budeš lít chemii bez ladu a skladu podle mě nic nevyřešíš.

Přijde mi to, že jsi se moc spolehl na spešl dno a drahou chemii aniž bys věděl co to dělá a jak se s tím pracuje. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 10:28 Muž Džouzif [25] Re: zervajs
Tak dle parametrů obecní vody z vodovodu je aktuální hodnota PH cca 6.7, Ca 20,7 a Mg 2,3. Bohužel u toho ty neřádi napíšou jednotky v jakých je to vyhodnocené. Jo a tvrdost 0.611, což mi taky nic moc neřekne.

Permanentní PH kontrolér by asi byl fajn, ale ta cena už moc fajn není a myslím si, že se to musí dát zvládnout i bez něj.

No udělám to asi takhle. Koupím ještě jedny spínací hodiny a napojim tam CO2, aby se spouštělo dřív, tak aby nedošlo k tomu výkyvu při ranním startu. Jelikož jsem nevyřešil problém zvýšenou údržbou, nechám to asi být a když nevím proti čemu bojuji, tak zkusím nastavit údržbu pravidelnou, tedy ne tak častou. No buď si to sedne nebo všechno vyhážu a začnu od znova a bez CO2 a všech podobných tvořičů problémů.

Říká se, že někdy míň je vlastně víc. Třeba to zbytečně řešim a spíš bych to měl nechat na tom kousku přírody pod vodou. Je to sice hnus, ale co s tím nedělám. hmm

Děkuji všem za snahu řešit můj problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 10:24 kreveta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím moc o pomoc! :-(
Stěhoval jsem se a tak jsem se rozhodl si znovuzaložit moje 200l akva a trochu do nej investovat, protoze sem chtel spise rostlinne plus krevetky.
Takze jsem nakoupil japonsky Platinum Soil, Sinkor LED svitidla a CO2 set s atomizerem na vnejsi filtr.
Komplet vsechny stare rostliny jsem vyhazel a akvarium vycistil savem, stejne tak jako vsechny kameny a lehce i koren, ktery jsem vydrhnul. Vsechno pak poctive oplachnul a nainstaloval. Rostliny jsem koupil nove bud invitro nebo klasicky v kosicku a nainstaloval a vse zapojil. Samozrejme jsem vycistil koplet filtr a prislusenstvi k tomu a koupil nove hadice.
Do filtru jsem dal akorat jeste Seachem Purigen.
Takze jsem vse zalozil a bubliny nastavil tak aby v doprcheckeru byla nejaka ta svetlejsi zelena. Aktualne ji mam o neco tmavsi. Udelal jsem si testy vody ph a NO2 a vse ok. Vodu jsem nemel odstatou ale klasicky vodovodni takze jsem dal Seachem Prime a pak podle navodu davkoval cely tyden i Seachem Stability a rostlinkam jsem dal i Flourish. Sviceni jsem nastavil na 9 hodin a teplota v akva okolo 24 stupnu.

Po par dnech se mi udelali na kamenech a koreni a ruzne po akva male dlouhe vlasky. Udelal jsem tak velmi chytrou vec a nalil jsem tam tam od rataje toho rasobijce(nejvetsi chyba :-D, je to pekna srajda a k nicemu) a akva cely zezelenalo a nic z toho. Nepomohl ani ten CO2 vital od nej. Odjel jsem ted ale na 10 dni na dovolenou a mezitim mi mama , ktera se mi o nej starala poslala fotku jak se to vyvinulo. Byla si pro radu v akvaristice a nejak tu rasu vycistila a nalila tam Alg Exit od Easy Life. Jeste mi snizila sviceni radikalne na 5 hodin, protoze jsem si uvedomil ze mam akva relativne blizko u balkonu (jizni strana takze zadne prime) kde je svetla relativne dost. To stejne jsem udelal ja az jsem prijel- vymenil cast vody, lehce odkalil a odstranil co slo. Popravde jsem ale docela zoufalej z toho, pac rasy uz jsem mel ruzne, ale nikdy se mi nestalo toto jeste. A to jsem se snazil vyvarovat cemnukolik, co by ji mohlo zpusobit.

Prikladam i fotky po tom jak jsem to vycistil az sem prijel. Bohuzel to nejde uplne protoze na rostlinkach to porad zustava, ale snazil jsem se co nejvic. Myslel jsem ze by ta rasa mohla mohla byt spirogyra, pan z akvaristiky udajne rikal sinice.
Nekde jsem cetl ze akva zatemnit tak na 2-3 dny a vypnout CO2, ale nevim , jestli to delat vzhledem k tomu za mam kobercove rostlinky v akva.

Omlouvam se za rozsahly obsah, ale snazil jsem se to popsat co nejvice. Moc prosim o radu co s tim.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 09:47 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Džouzif
vstupní voda je důležitá, ohledně živin, zajímal by mě poměr CA a MG, (NO3)
...
s tím FE jsem to myslel kvůli měření, tedy jestli je měřitelné, podobně jako PO...
CO2 tedy dávkuješ podle dropchekru...tedy "naslepo" .( v nočním vypínání problém nevidím)

světlo máš dost blízko,v krytu s tím nic neuděláš...máš kontrolér ? ale zase plovoučky dost zastíní hmm
Substrát funguje na principu "výměny" , takže bývá těžší nastolit "počáteční rovnováhu"...
kroky dělej postupně, s několika týdenní lhůtou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 08:26 Muž Džouzif [25] Re: zervajs
Jaj to chceš po mě moc informací. :-D

Tak postupně. Vstupní voda je dle údajů obce měkká, PH 7,2. Vzhledem k tomu, že mám v provozu ještě další 4 akvarka (neaktualizovany), tak se vstupní vodou zrovna problém nevidím co se týká řas. Je ale pravdou, že po výměně vody v tom největším se mi udělá na 2 dny slabý povlak na hladině, ale pak zmizí. To ale trochu odbočuji.

Železo netestuji, ale přidávám ho jen minimálně a jen občas. Většinu železa obsahuje komplexní hnojivo, které dávám dle návodu.

Snížení PH na 6.5 skutečně reguluje samotný substrát a tuto hodnotu udržuje. CO2 je dávkováno v množství cca 3 bubliny za 2 vteřiny, což v checkeru udává středně zelenou barvu. Mám u toho nastavené noční vypínání, což může být potenciální problém v udržení CO2 hodnot. Ráno je zkrátka checker tmavě zeleny s nádechem do modra, ale během hodiny se to srovná. CO2 rozmelnuje vnější atomizer a v nádrži to dělá jakoby mlhu.

Světlo svítí docela intenzivně, je v krytu a asi 5cm nad hladinou. Na hladině mám plovoucí rostliny, které tahle řasa že spoda také napadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 08:00 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Džouzif
dokavaď se ten substrát "nenaplní" ( adsorbcí),nenaměříš ;-)
železo naměříš?
Jak často a v jakých dávkách hnojíš ? ( platí i pro CO2)
Světlo máš v krytu? Jak vysoko nad hladinou ?
Jakou máš vstupní vodu, a kolik v akva KH k tomu PH 6.5 ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 07:44 R Muž Anthrax [4756] Re: Džouzif
Neritiny jsou dobré spíš na povlaky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 07:28 Muž Džouzif [25] Re: Anthrax
Původně jsem měl se starým substrátem PO4 extrémně vysoké hodnoty a roztok musel ředit, abych něco zjistil (test JBL). Teď je to s novym substratem naopak na totální 0. Je to trochu divné, protože tam mám docela hodně ryb, takže bych čekal, že alespoň něco málo naměřím.

Mám trochu bobky tam přidávat fosfor. Abych to neposral ještě víc. Radši ten test udělám ještě jednou.

Nemám uvedenou dobu sviceni, to je pravda. Svítím 11 hodin denně a ne úplně naplno. Mám vyzkoušeno, že se pak objeví zelená řasa na skle.

Říkam si, jestli by mi v tomhle boji mohli pomoci Neritiny? Máte s tím někdo zkušenosti?

Ještě ale přijít na to v čem je zakopaný pes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 07:00 R Muž Anthrax [4756] Re: Džouzif
Zkoušel jsi udělat něco s tím, že máš PO4 na 0?
Z té fotky nejsem schopen tipnout co to je. Bude to shluk řasy (možná je tam rozsivka) a dalšího bordelu?

Máš tam relativně silné světlo. Nějak jsem se nedočet, jak svítíš. Možná.jsem to přehlédl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 06:32 Muž Džouzif [25] Re: ctibum%
Deník dělám jen občas a většinou jen větší zásahy. Běžné i mimořádné výměny snad není třeba psát na web. Taková údržba je snad samozřejmostí. Ale jestli to pomůže k určení řasy, tak výměna části vody probíhá 2x až 3x týdně 20 až 30 litrů s tím, že povrchově (neryju do dna) odstraním nečistoty a řasu. Dno je zarostlé z 80% většinou rychlerostoucimi rostlinami. Po výměně dna probíhala údržba 4x týdně 20 litrů po dobu několika týdnů.

Pravděpodobně na tu řasu bude mít velký vliv světlo. V druhém neaktualizovanem akvarku s objemem 25 litrů není žádný problém s řasou, ale nepřidávám tam CO2 a světlo je velmi slabé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 06:23 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Džouzif
trošku výše popisuje Maq nějakou podobnou "záležitost" mě neznámými slovy :-)
jakože "shluk sraženin" ( česky) kterou vytváří organické znečištění...a na to je dobré aktivní uhlí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 06:11 R Muž ctibum [6902] Re: Džouzif
Poslední deník máš měsíc starý. Chybí popis údržby po výměně dna i aktuální celkové foto...
EDIT I když jestli s řasou bojuješ 3 měsíce a dno jsi měnil před měsícem a půl, tak tím to asi nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 05:17 Muž Džouzif [25] Re: vaclav
Vzhledem k tomu, že se jedná o substrátu z černé hlíny, nevytváří žádné NO2, čpavek či jiné látky způsobující růst řas. Samozřejmě je nejspíš může podpořit formou živin které obsahuje, ale to by na tom ta řasa musela růst. A i přes to jsem při výměně dna dbal na zvýšenou údržbu a výměny vody pro záběh.

A co je s mojí prezentaci, kterou jsem ještě před napsanim dotazu kontroloval jestli je aktuální? Trochu tomu nerozumím. Potřebuji jen pomoc v určení řasy, abych mohl na ni cilene zaútočit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2019 00:07 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Džouzif
Vyměnil jsi dno a postupoval jsi podle návodu jak se z takovým substrátem zachází to znamená dodržel jsi postup s výměnou vody? Aktualizace prezentace by neškodila. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2019 23:54 Muž Džouzif [25]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím. Už nějakou dobu (asi 3 měsíce) se snažím bojovat v nádrži Pepkov s řasou na přiloženém obrázku. Potíž je v tom, že asi netuším s čím vlastně bojuji.

Předpokládal jsem, že je to Rhizoclonium, ale když se řídím postupy pro její likvidaci, tak je to marný boj. Nejde zlikvidovat zvýšením množství CO2, výměnami vody, dokonce v zoufalosti i odkalením dna, snížením nebo zvýšením světla, tekutým uhlíkem a ani ničím jiným.

Lze ji poměrně snadno odstranit odsáváním, ale neskutečně rychle se objeví ve stejném množství znovu, dokonce už druhý den po jejím odstranění. Roste úplně všude. Dále se mi v akvárku objevil i Staghorn a dříve i Ruducha. Ty se ale na rozdíl od téhle dají poměrně snadno likvidovat nebo tedy spíš vím, jak se jich zbavit a momentálně už Staghorn ustupuje.

Právě jsem také udělal testy PO4 - absolutní 0 a test NO3 - 10mg/l.

Věděl by prosím někdo co to je a jak se toho postupně zbavit, nějaký živočich nebo co bych mohl ještě zkusit na její likvidaci? Řasu v takovémto množství vážně nechci.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2019 15:33 Muž Smetany [1226] Re: svist
To bude spíš sinice a co s ní se zkus dočíst ve vláknu o sinicích. Případně tam pokládej dotazy k nejasnostem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2019 15:28 Muž svist [3] – aka je to riasa?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, vedeli by ste mi poradiť o akú riasu ide? Je to hnedý povlak po kameňoch, koreňoch. Aj na listoch anubiasu sa to objavuje. Na oter odolné, z koreňa to ide ľahko zoškabať, z kameňa dosť ťažko. Ocením aj radu čo s tým. ďakujem za ochotu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 14:16 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Smetany
Trend je jednoznačně vzestupný a je vcelku jedno jestli je to vodou nebo kamením řekl bych že obojím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 14:00 Muž Blackie89 [493] Re: JirkaŠčobák
jo problémy tam byly, ale pak už se mi zdálo, že se to ustálilo. pak to šlo zase z kopce...
můžu je dát do akvária prezentace " Moje první " , ale tam je už ryb dost a asi bych ty prťata od tam už nevylovil..
akvárium prezentace "krevet(Bet)árko" ještě není dostatečně zajeté...
případně můžu narychlo zajet takové přechodné na dobu co by bylo třeba, akvárko co mám navíc 60x30x30, ale to si myslím, že bude na ty rybky trochu moc....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:53 Muž Blackie89 [493] Re: zervajs
vzduchování na noc zkusit můžu, nekrmit či trošku obden taky nebude problém, jen s tím hnojením si nějak nevím rady... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:53 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Blackie89
Problémy jsi tam měl ještě před rybami. Takže jsi ještě neměl dávat ryby.
Není se co divit. Testuješ rostliny, se kterými nemáš zkušenost (asi), trávník ti nejde. Živná půda pro řasy a sinice.
Máš ty ryby kam přehodit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:51 Muž Blackie89 [493] Re: vaclav
šutry si myslím že jsou pořád stejný a vodu neovlivňují, spíš se ten substrát platinum soil už nasytil tvrdostí ze vstupní vody a dávkováním hořčíku, čímž si tvrdost ještě zvedám....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:50 Muž Blackie89 [493] Re: Smetany
Ty dusičnany jsem začal přidávat na zkoušku skrz tu sinici (dle měření mi spadne za týden z 25 mg/l na cca. 10 mg/l ), fosfor jsem zkoušel ve větším na GSA řasu. Hořčík dodávám pořád stejně týdně 30mg/l denním dávkováním abych dosáhl poměru cca 1:3 s vápníkem ve vstupní vodě (94 mg/l).
vzduchování na noc zkusit můžu a uhlí do filtru taky můžu zkusit...

co se týče toho hnojení - už jsem z toho jelen, přesněji mi poradit kolik toho tam mám zhruba týdně tedy dodat by prosím nešlo? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:40 Muž Smetany [1226] Re: vaclav
Ona ta Ada taky neumí zázraky vzhledem k tomu že vstupní Voda je tvrdá jak beton a poslední měření bylo 2 dny po výměně vody. Neházel bych to na kameny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:26 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Blackie89
Podle měření se ti ty šutry rozpouští a tvrdost jde nahoru takže ten substrát asi úplně nefunguje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:16 Muž Smetany [1226] Re: Blackie89
Jen pár postřehů. Pokud máš ve vstupní vodě 25mg dusičnanů nevidím důvod proč s nimi ještě přihnojovat. Zvlášť když máš na dně ADU obohacenou o zásobní substrát. S fosforem bych zkusil taky střídměji. Nevidím nikde info o hořčíku ale ve vodě ho poslední dobou moc nebývá. Vrátil bych se k jeho dodávání.
Jestli ten chchiros něčemu pomáhá nebo ne ti nepovím ale za sebe bych ho zkusil vyřadit a místo toho začít po zhasnutí vzduchovat. A pokud máš možnost tak bych ještě zkusil přidat aktivní uhlí do filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 13:12 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Blackie89
sinice není řasa, a tak se k tomu musí přistupovat.
psal ti už někdo , že hnojíš "víc" ( v prezentaci) a to máš vyhnojené dno a substrát z živinami... takové pozvání sinice neodmítají :-(
edit:
asi :
potřebuješ "posílit" mineralizaci ( přeměnu organických látek na anorganické..)
pomáhá kyslík, nekrmit...
na sinici ( některým ) pomohlo to jiným ono, jiným nic coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2019 10:41 Muž Blackie89 [493] – řasa a sinice
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj
Mohl by mi někdo poradit prosím co s tím? už si nevím rady....
Je to nejspíš GSA řasa a hlavně sinice.
Hlavně s tou sinicí už si nevím rady. tone
podrobný popis co dělám a nedělám v prezentaci nádrže "Pokus o rostlinné".

Předem děkuji všem za nápady a názory.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 12:13 Muž Smetany [1226] Re: ricardo2
Ty do týden založeného akvária dáváš hnojivo?

Jinak nevím jak třeba EI ale střídmější metody zvládají krevetky bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 12:00 ricardo2 Re: Smetany
Dakujem. Chcel by som tam mat krevetky, aj nejake male rybky len neviem ci to zvladnu pri tych davkach hnojiva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 09:52 Muž Smetany [1226] Re: ricardo2
Je to shluk rozsivek vláknité řasy a pravděpodobně i hub a bakterií. Celkem běžná věc v novém akváriu. Ono to časem zmizí samo až se zaběhne akvárium ale nějakou dobu tě může trápit jde to relativně dobře odsávat nebo namotávat na kartáček na hadice. Šneci by s tím taky pomohli ale nevím jestli šneky chceš. Myslím že tak za 14 dní až měsíc (podle dusitanů) by se dali nasadit japonicy a ty to spasou relativně rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 03:57 R Muž afc1886 [14681] Re: ricardo2
Rozsivka, koukni na odkaz do modrého rámečku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2019 20:08 ricardo2 – Aka je to riasa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Aka je to prosim riasa a ako sa jej zbavit. Pred tyzdnom som zakladal akvarium. Rozhodol som sa pre hnojenie estimative index. Vraj pri nej nehrozia riasy ked je dostatok co2. Mne sa zacinaju tvorit. Kde urobili sudruhovia chybu. Dakujem
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 15:13 Muž Planorbella [643] Re: zervajs
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Líp to nepůjde, je hrozně tenká, a k tomu ještě s mým mobilem je zázrak, že se mi to povedlo tak vůbec vyfotit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 11:01 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: lacewings
takže ruducha smich
počkáme na ta fota.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 09:09 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
-z mého pohledu se nejedná ani o jeden z vedených druhů (Cladophora glomerata ,staghorn)
-pokusil bych se o detailní foto ''větvení'' ,usnadní to určení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 08:21 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Troppau
ta roste více v "trsech" ne ?
ale proč by nemohla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 06:46 Muž Troppau [20] Re: zervajs
Tím bych si bez mikroskopu nebyl úplně jistý. Klidně by to mohla být i Cladophora glomerata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2019 05:52 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Planorbella
Jelení paroh (staghorn)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2019 21:34 Muž Planorbella [643]
Fotka k příspěvku Nezná někdo prosím název této řasy?
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121139x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020-jaka-je-to-rasa?od=501