Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to řasa?

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 110 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 16:43 Muž Yirka [9243] – Re: Tron
Jdu od toho nejjednoduššího. Nepřekrmil jsi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 16:23 marek
Tak to naozaj neviem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 16:00 Tron
JJ skusím a pls co to je???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 15:59 marek
Skús poklepať po liste s nejakou paličkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2008 15:27 Tron – Poraďte mi prosím vás co to je a jak se toho zbavit
Fotka k příspěvku Prosím vás poraďte mi jak se mám zbavit těchto věcí, Nevím co snima mám dělat

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2008 09:06 Vari
a mně se ani nestačí vyskytnout, protože mám 15 ancistrusů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 13:51 Muž chicko [124] – Re: StyLLo
bude to tím osvětlením, taky se mne vyskytuje u dna:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 13:35 StyLLo – Re: Sid
ok diky.. ja som len nevedel co je to za riasu.. asi mam slabe osvetlenie :-( hmm .. no skusim s tym nieco urobit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 13:19 Muž Sid [6736] - Rostliny – Re: StyLLo
Na 1. ("čitelné") fotce je hnědá řasa, na 2. ("nečitelné") těžko říct... :-)
Opatření proti ní je řešeno snad na desítkách stránek diskusí. Pohledejte "hnědá řasa", "rozsivky"... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 13:03 StyLLo
Fotka k příspěvku A este jedna fotka celneho skla

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 13:02 StyLLo – Co je to? Riasa? Plesen? ...
Fotka k příspěvku Zdravim! Pred dvoma tyzdnami som menil strk a v poslednom case (asi tyzden) som spozoroval na prednej casi akvaria tesne nad strkom a na celnom skle nejake tmavo hnede cudo.. (pridavam foto) Co to je? Je to nejaky druh riasy? Alebo co? Mozte mi prosim niekto poradit? Mate s tym skusenosti? Ako to odstranim? Vopred diky za odpovede..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 10:36 Muž Eff [417] - Rostliny
ano Naprostý souhlas se Sidem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 10:16 Sidonius – Re: Marťásek
Příliš málo rostlin, příliš málo světla, příliš mnoho vzduchu, zbytečné hnojení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 09:58 Žena Marťásek [5] – Effouš
Ve velkém 180L, ale teď momentálně jen na tapetě a na kořeni Mopani-na jeho černých místech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 09:42 Muž Eff [417] - Rostliny – Marťásek
Ve kterém akváriu tu ruduchu máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 09:38 Žena Marťásek [5] – ruducha
Ahojky, já bohužel mám taky v akva černou štětičkovou řasu, ať měním pravidelně vodu, ať odkaluji, ať svítím, jak svítím, vyvařuju kořeny a kameny, mechanicky odstraňuji, tak řasa tam je pořád, akorát v menším množství, nerozrůstá se dál. Uvidím co dál, jsou tam teď nový rostlinky, tak jsem zvědavá co to udělá. A s názorem, že by se měl snížit průtok ve filtru, taky moc nesouhlasím, protože to jsem taky zkoušela-dlouhodobě a výsledek byl stále stejný. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2007 08:58 Muž Eff [417] - Rostliny – duso
Přidat světlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 22:52 duso
poradte co mam robit ked sa mi urobila hneda riasa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 21:02 Zemi
Je to forma nálevníku, který potáhne sklo a rostliny v určitých případech až 1 mm vrstvou nahnědlého slizu. Málo krmit pokud možno s co druhým vynecháním, nehnojit, nepřidávat CO2 - pokud něco z toho používáš, silně vzduchovat a doporučuje se vypnout filtraci, ale s tím se neztotožňuji. No a čekat a čekat - postupně to odejde samo, ale z rostlin a skla to dostaneš jen mechanicky, takže hodně štěstí. Vycházím z vlastních zkušeností a samozřejmě pouze z tvých fotek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 20:54 rolandmynar
To na skle bych řekl neškodná ploštěnka a na té rostlince štětičková řasa.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 20:24 skull
Fotka k příspěvku a tohle taky na kvitkách

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 20:23 skull
Fotka k příspěvku tohle na skle, vypadá to jako malí červíci nebo řasy je toho plný skolo, když to jeden den setřu, druhej je to zpátka a je toho plná v voda :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 20:23 skull
Fotka k příspěvku tohle je na kvitkách

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 20:22 skull – CO to je?
zeptám se stručně :) : Co to je? Kde se to tam vzalo a co s tim? akvárko 50L je týden založené ještě bez ryb filtr jede nonstop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 14:11 Muž Eff [417] - Rostliny
Souhlasím s Gošicí, jen upřesním
5) nepřekrmovat...ryby můžou mít i jednou za týden půst, aby prošmejdili a vyčistili akva

na :

nepřekrmovat...ryby můžou mít i týden půst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2007 14:06 DJomber – diky
ok diky vsem moc za prizpevky akva cele znova predelam,koupim rychlerostouci kvetiny a zacnu casto menit vodu diky moc hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 18:31 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Já bych nepředělávala, je lepší se začít starat a ona potvory zmizí, ovšem je to běh na dlouhou trať. 1)vysavovat veškeré dekorace (dokonce i ty co se zdají nenapadené) + rostlinky, které to vydrží..anubias 2) protrhat radikálně ostatní napadené rostlinky 3) vysadit rychlerostoucí rostliny (seberou živiny z vody a na ruduchu žádné nezbudou 4) pravidelně odkalovat a jednou týdně měnit 1/4 vody 5) nepřekrmovat...ryby můžou mít i jednou za týden půst, aby prošmejdili a vyčistili akva 6) zakoupila bych SAE, podle druhu ryb v akva. Pokud se vše bude dodržovat a budeš akva udržovat v čistotě, tak ruducha začne sama ustupovat X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.12.2007 17:45 Muž Johan [4957] - Rostliny
a nebo další možnost. nechat to být ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 17:28 Žena kosiska [18] – to chicko
Když už teda opravovat chyby, tak neříká se celí ani celý, ale celé... (akva celé předělat)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.12.2007 17:25 Muž chicko [124]
no to by taky nemuselo vést k úspěchu, protože by se mohl majitel tohoto akvária znova dopustit stejných chyb.Jo a ve slově "celí" se píše Y :-D :-D :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 16:42 Hony
ja bych to udělal takhle jestli to je menší akva celí bych to předělal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 14:21 happy85
co můžeš bych zkusil vyndat, vyvařit a ošetřit savem.. to ostatní jak je psáno níže.. chemii bych nepoužíval
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 13:12 Muž chicko [124]
Tuto řasu je poměrně težké odstranit. Je dobré se ji snažit co nejvíce odstranit mechanicky, potom posílit růst rostlin(řasobijec),časteji měnit vodu a hlavně radikálně snížit průtok filtru(tyto řasy mají rády prodící vodu, která jim přináší živiny). dále bych mnohem méně krmil.při odstraňování této řasy dochází většinou i k poškození vodních rostlin, tak počítejte se strátama.Jinak chemie určitě existuje, ale je to pouze krádkodobé řešení, nejdříve musíte zlepšit celkové podmínky v akváriu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 12:59 :-)
čistá voda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 12:22 :-(
Existuje nějaký chemický přípravek na odstranění této řasy? Já mám v aq něco podbného. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 12:18 Muž georged [44] - Živorodky
To to musíš mít v celém akva a na všem :-O . Že jsi nenapsal tento dotaz dřív :-| . Je to štětičková řasa... nejspíše ze staré vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 12:11 :-)
ukázková ruducha, gratuluju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 12:03 Muž Nik [191]
tohle ti nebude žrát nikdo a tu řasu budeš mít pořád, dokud nezměníš podmínky v akváriu - zeslabit čerpadlo na filtru, častěji měnit vodu a pořádně odkalovat, přidat na osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 11:13 rolandmynar – Re: Mrakoplash
To je určitě pod mikroskopem. :-| Tohle přece nevyroste za den. Nebo že by to někomu nevadilo? Nevěřím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 11:07 R Muž Mrakoplash [1776]
coze to je jak housenka

jak se ti podarilo nechat to zajit takhle daleko ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 10:57 Muž isamik [180]
Co nejdriv zkusit trochu pohledat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 10:55 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 10:44 DJomber – Re: DJomber
Fotka k příspěvku kuš, ta fotka se tam nšjak nechce zobrazit sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 10:41 DJomber – neznámá řasa, pomozte určit + jak se jí zbavit prosím
ahoj akvaristi,
v akvárku se mi začala vyskytovat řasa, přesně nevím jaká to je ale myslím že štětičkovitá. (viz foto) pomozte mi prosím určit o jaký druh řasy to je a jak se jí zbavit.Uvažuji o kominíčcích ale chci mít jistotu, že je budou žrát. a taky jestli je kominíčci snesou s párem skalárů amazonských

díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 14:13 Radka – .
Lariso ,nejspíše máte ve vodě hodně "živin" z těch pavích oček.Pomohlo by snížit počet rybek a přidat co nejvíce rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 14:10 Radka – .
Mě Echinodory zvládly i ty 4 minuty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 14:00 Žena Rebbie [71]
Dají se vysavovat i echináče, prosííím? Třeba jen na dvě minutky? Se o ně bojiiiiiim sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2007 10:45 Muž Eff [417] - Rostliny
Požírání rostlin plži jsem důkladně studoval ve svých třech nádržích. Výsledek je tento:

1. větší akvárium (prezentace Pro Emmu) : Mnoho rostlin, sem tam řasa, 3 ampulárky(+ asi dvacet mimin), asi 10-20 piskořek, minimum okružáků. Zde všichni plži fungují jako úklidové komando, potřavy mají dost. Žerou výhradně starší, poškozené listy(mj. kryptokoryny) a řasy. Potrava pro ryby na ně nezbyde, krmím tak, aby nic nespadlo na dno. Například odumírající list Cryptokoryne Petchii(cca 3-4cm) dokáže 3cm ampulárka spořádat během jedné minuty.

2. šnekárium 25l (prezentace není) : desítky okružáků, ampulářích mimin a pár piskořek, řasa žádná, pouze na rostlinách, které sem dávám k očištění, rostlinami je nádrž nacpaná. Pokud jsem plže nepřikrmoval, ampulárky úspěšně spásaly ricci, limnophilu, a z Ceratopteris siliquosa zůstaly jen stonky. Ne že by mi to vadilo, ty rostliny tam byly pro účely jejich potravy a tohoto pokusu. Anubias, který byl původně celý černý, pokrytý nesetřitelnou řasou a zralý na savo, plži vyčistili asi za měsíc téměř k dokonalosti.

3. kreffetkárium (další prezentace) : Jednu ampulárku jsem nasadil na úklid zelené řasy a sinice. Uklizeno měla si za tři dny. Pak ještě nějakou dobu vydržela o řasách, ale později se pustila do nových(!) výhonků Hemianthus callitrichoides. Zůstaly stonky nových výhonků a nové listy byly pryč. Prostě měla hlad a taky v té době zplodila dva kokony.

Z toho tedy vyplývá: Pokud jsou plži ve větším, hustě zarostlém fungujícím akváriu, fungují jako úklidová četa. V měnším akváriu se Ampulárie (nikoliv okružáci, těm stačí málo) při nedostatku potřavy přiživí i na zdravém listu jemnolisté rostliny, což je možno regulovat přikrmením vločkami (po těch dou jak slepice po flusu) a zvětšením počtu rostlin.

Vím že jsem objevil již objevené, jen jsem to chtěl shrnout pro plžoskeptiky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2007 09:23 Sidonius
Je vidět, že člověk nemůže vycházet striktně jen ze svých zkušeností...
Díky za reakce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2007 08:35 Havel-st
2 týdny zakořeňující Hygrophilu, asi 10cm, už měla třetí nový dvojlist zblajzly ampulárie za noc až ke dnu. Ani jim nevadilo, že byly týden na mrkvi a kapustě. Je fakt, že dospělých, prosperujících rostlin se ampulárky, ani okružáci netknou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [110] 112

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 121769x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3020-jaka-je-to-rasa?od=5451