Terčovec - chov
Neni problem

ja jsem zase premejslel v ktery hospode mas to velky akva

.
někdy bych se přišel mrknout na terče

1
[425] - Cichlidy 07.01.08 18:53 Dahak Kontakt na pana Ing. Blahovce.
Budovatelů 2925
434 01 Most
+420 775 177 065
+420 777 177 065
most@bb-reality.cz
Ty pearly co ma jsou taky od nej.Jinak i ja jsem z Teplic

.
kdy si byl u Šafáře v Dubí? on měl vždycky krásný terčáky, bral jsem od něj dorostový
Jo máš pravdu Romy.Pomýlil som sa mám už hokej s tých všetkých čo ich poznám skade kto je, bol som tam a je to v Moste ale je to blízko Teplíc,iného chovatela tam v blízkosti nepoznám alebo teraz nemaju k predaju,nič.Bol som aj v Dubí u pána Šafára no on má teraz prestávku nič nemnoží má iba dva chovné páry.S Mostu som si bral pearl pigeone 30 kusov,vybral som si na premiešanie krvi šest kusov a ostatné som predal akvaristike.

Dík za opravu a ešte raz sa omluvam za popletenie.
Omyl Miro,Václav Blahovec je z Mostu.Byl jsem tam pro pearly,a jak jsem slyšel,tak Ty taky.

Z Teplíc poznám chovatela p.Blahovec maju slušné ceny.Maju realitnu kanceláriu BB-reality,v Tepliciach a vzadu odchovnu.

Jsem z Teplic. Terčovce budu kupovat tak za 3 měsíce.
Ahoj, prosím o radu, kde se dají sehnat kvalitní terčáci (pigeon pearl, malboro red...). Několik inzerátů jsem našel, ale raději bych se zeptal na Vaše zkušenosti. Kde nakupovat a kde ne ???
Díky.
Starší reakce

Ked dospeju v roku a pol,nie je to až tak zlé,ale pri kvalitnom chove dospievaju 9 až 12 mesačné do dvoch rokov však rastu.Víz príklad foto 2roky sarý terčovec blue zafír 17cm čisté telo terčovca.Vedla 2 a pol mesiaca staré marlboro yellow,v velikosti 6cm čisté telo terčovca.Na porovnanie.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak rychle (pomalu) terčovci rostou a za jak dlouho pohlavně dospívají.
Díky moc H.
Starší reakce
ahoj stačí když přidáš červenou kapii dej ji do mixeru a na jemno jí rošlehej pak to zamichej ze hov. srcem a bude to fajn změna do mesíce ahoj.
Starší reakce
1
[425] - Cichlidy 02.12.07 20:02 Dahak 
Z časopisu das Aquarium 2005.
Ahoj chtel bych se zeptat mohl bych si poridit male 4 tercovce do 112 litroveho akvarka??Maji tak 5-7 cm??

napíšem to uplne jednoducho-terčovec Heckel,pravý,červený je jedna a tá isté ryba-vid.višie uvádzané fotografie,potom je to už len o sfarbení podla čoho sa určuje poddruh,terčovec pravý-Heckel modrý,zelený,ale stále je to jeden a ten samí druh terčovca.

Řekl bych,že je to jasné.

Symphysodon discus Heckel-Terčovec Heckelův,zřejmě starší název-Terčovec pravý(červený).
Myslím,že jste vyhrál při.

Heckel

Heckel
Toto je Heckel,červený,je zřejmě starší název.On se také psal rok 1984

.Jestli došlo k přejmenování,to opravdu nevím.Toto jsou nynější platné rody,i když se mluví o tom,že rody by po revizi byly tři,S.discus,S.aequifasciatus a S.tarzoo,ale nic bližšího nevím.
Osobně pouze vím,co jsem napsal na začátku-terčovec červený-chovná forma.Jestli tím S.Frank nemyslel pouze zabarvení.

Romy ma predbehol takže mi ušetril rozpisovanie

Symphysodon discus Heckel,je přírodní forma terčovce,pozná se podle silného pruhu uprostřed těla(celkem 9 pruhů).
Terčovec červený,je vyšlechtěná chovná forma z terčovce modrého- Symphysodon aequifasciatus haraldi.Pomocí těchto terčovců byly vyšlechtěny variety Pigeon,Marlboro,Royal blue discus,ale i Cobalt blue discus...(variety bez pruhů,nebo také s 9-ti pruhy).
Známe:
Symphysodon aequifasciatus aequifasciatus - Terčovec zelený
Symphysodon aequifasciatus axelrodi - Terčovec hnědý
Symphysodon aequifasciatus haraldi – Terčovec modrý
Symphysodon discus Heckel-Terčovec Heckelův
Ostatní jsou pouze vyšlechtěné variety.
hackeluv a peaví je stejný
Včera jsem se u piva dokrve pohádal s kámošem.Já jsem tvrdil,že terčovec pravý či červený a Heckel je jeden a týž druh.On byl názoru,že se jedná o rozdílné druhy ryb.Máme tady problém Houstne,čekáme na vaše názory.
Vo všetkom suhlasim ale aj začiatočnik ktorý sa truchu pripraví nemusi mať až take problemi s chovom.Každy neako začinal ty si tiež učeny z neba nepadol.Ked posluchne tvoje rady tak by sa tym terčovcom malo dariť.Ale aj upozornujem na dobre zvaženie veľkosti akvaria
Přidat reakci
1 ...... 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147423x