Terčovec - chov
Jakých pochybných metod myslíš?
Davide drž se osvědčených metod diskusářů a ne nějakých pochybných experimentů.odpověď máš u nás na ČCK.
díky,to určitě ne.bud jedno nebo druhý.mám ve vytíračce ph 7,5 takže asi chápete že touto cestou by to asi k úspěchu nevedlo
No tak ted tam maj v nádrži asi 55ks jestli se nechytnou tak ty marlbora přelovím do akva s normál filtrem a mělo by to být dobrý...
HLvně to nekombinuj s listy mandlu nebo rašelinou...Můžeš na to šeredně doplatit jako já...
Ok díky,to já potřebuju do vytíračky.Jak se s tím pracuje???asi opatrně co abych to nepřetáh
Listy mandlovníku.Dřív kyselinou fosforečnou 30%...
To ne ale mám to dělané tak že je tam bublifuk který je ale za sklem v podstatě je to jakoby v komoře a je tam jeden nasavácí otvor přes který je nalepený sít na hmyz nejjemnější myslel jsem že se přes to nedostanou ale dostali....I když je to tak jemný...Akorát mi nejde do hlavy proč to tak nedopadlo u tyrkysů jediné vysvělení pro mne je že tyrkysy netrpí na málo sekretu tudíž se na ně mladý chytli okmažitě...Měli je ne sobě po rožnutí během 10minut.
To s tím filtrem mi vysvětli.Přece nemáš externí filtr ve vytěračce že ne ??
Myslím že je nežere ani jedna protože když jsem je ted odlovil a dal k rodičům tak je zbírali a dávali na třecí místo a ve filtru jsem objevil i nějaké mrtvolky takže kdo ví kolik jich tam zahynulo....
31% kyselina chlorovodíková, ale to se hodí spíš do odchovných nádrží do okrasných je lepší nějaká rašelina/rašelinový granule.
Ve filtru ?
.Takže ten zbytek je sežranej hmm no tak sleduj která z ryb je bere do huby a nevrací.Taky mám jednu kanibalku samici, takže jí po vytření odlovuju a samec to zvládá bez problémů sám.
ph controller v hlavním akva..v třecím nijak vodu nehlídám..prostě po odlovení mladých vytáhnu i rodiče, dám do kýblu od primalexu a akvárku celé vypustím, vydrbu houbou na nádobí, filtr trochu vymačkám..pak namustím studenou vodu rovnou z kohoutku tak do 3/4 a do toho naleju tak 2 konvice vařící vody z konvice..pomalu aby sklo nedostalo šok..prostě nepoužívám teplou vodu z kohoutku a nenechávám to (kvůli tomu, že nejsem akcionářem pre) ohřívat ohřívačem...pak tam dám rodiče...nechám je chvíli proběhnout...tak aspoň 3 hoďky.. a pak začnu pomalu přílívat studenou vodu z kohoutku..to už nechávám ohřát ohřívačem na 28C..prostě aby se jim zvýšil tlak vody a aby ta voda byla studená..jako v přírodě záplavy a monzunové deště..naplním až po víčko ...no a pak jim tam dám krmení...a do 14 dní mají nasazené jikry...funguje mi to..už po 4 té takhle zafungovali..poradil romy.. díky...
0 28.03.2011 09:59 kulich Chlapi,čím stahujete ph u terčů?
Ve filtru jsem našel 27 živých mladých....V nádrži je jich asi 36 jsem napočítal ve filtru zatím 27 tak když to dám do kupy a aspon 50 by se chytlo tak by mi to bohatě stačilo...
Nepíšeš jestli ty mladý i když mrtvý tam jsou nebo ne.Měl jsem pár kterýmu pravidelně popadalo 50 procent mladejch.Vypadalo to jako by nenašli rodiče a nezačali žrát, ale jak píše rriki trvá to asi tři dny než chcípnou.
No už vím kde jsou ve filtru ted jsem jich tam napočítal 27...
tři dny mi plavali po nádrži než padli
čím menší živočich, tím víc má mladých..to proto, že se jich do dospělosti dožije hrstka...je normální, že ryby "vyrobí " 500 jiker, vyklube se jich 400, 300 se odlepí a 24 hodin se dožije 150... (obrazně, čísla jsou jen pro příklad)
POradte měl jsem vylíhlé marlboro včera večer se začli rozplavávat dobrých 120ks ale dnes je tam pouze sotva 40 jestli vůbec kteří se pomalu chytaj na rodiče...Myslíte že mohli přes noc popadat hlady?
už jsem viděl po povodních 7mi kilové kusy kaprů, štiky a bílou rybu nacpané v loužích na louce,,při tření nacpané kapry v tišině u břehu..jako sardinky..v mý 250 ce se nemačká 6 disků, zelenina a dalších pár ryb..jsou rodiny co se v 6 ti mačkají na 50 metrech 1+kk a nebo 2 dospělý na 300 metrech čtverečních...
0 27.03.2011 22:19 halenar1984 uz som videl v 200 litroch aj 5 kuskou a darilo sa im celkom fajn
0 27.03.2011 21:24 FoRgY [42] - Cichlidy Je tento štrk (
www.shopakva.sk/… ) vhodný k terčovcom ? A ako je to aj z kremičitým pieskom ?
Taky je mi to divný jak sem psal 6 dní a ani se netkli a jak jsem jim tam dal trochu granulí tak se po tom vrhli jak piraně...
Změna druhů u krmení terčovců je o trpělivosti,oni si na jinou stravu zvykají velmi pomalu,a čím starší ryba,tím je to složitější.Jestli jsou zvyklé jen na granule,pomalu jim tam přimíchávej jiné druhy,aby si zvykly na jiné chutě.Znám to naopak,zvykat ryby z masa na granule je občas,,porod",ale naopak,to jsem ještě neslyšel...
Já bych je rád krmil různými krmivy ale měli hladovku 6dní a stejně se netkli ani artemek,koreter,patntek,srdce...
Záleží na výkalech a celkovém stavu ryby,jak už jsem psal,napadení vnitřními parazity to být nemusí,ale i tak je na pováženou,jak byly ryby krmeny.Granule nejsou samospásné,a jde o to,zda složení odpovídá reálu,a jestli je to pro ryby,co se týče vitamínů a minerálů dostačující...Vnitřní parazité jsou i ve střevech naprosto zdravých ryb,je jen na nás,jestli se přemnoží a stanou se hrozbou pro dané ryby a ostatní obyvatele akvária.
Pokud je hladina vitamínů a hlavně minerálů nízká,organismus si tyto látky čerpá z chrupavčité části hlavy,tím vznikají díry.V tomto případě není problém ryby dát zpátky do kondice.Já to řeším preventivně Fishtaminem a občas přidám do vody minerální sůl od Sery.Dávat jen granule,je i tak jednotvárná strava,i kdyby měly složení jak anabolika...
Donud je 3 dny pustu jim neuskodi a pak ti sezerou cokoli ale dej jim jen malou davku
Takže by to nemusely být paraziti oni totiž dospělí dostávaj hlavně granule a skoro nic jiného...Nebo lépe řečeno byli na to zvyklí a nic jiného nechcou...
Kubo oni ty potvory jsou jinak zbarvený v šeru ,jinak na světle a hlavně jde taky o genetiku jsou chovy ,že 7cm je plně zbarvevý.A pak jsou ryby ,který pomalu jdou do zmíněných oceanů.Takových to fotek je na netu mraky.V roce 1998 jsem si koupil Diskus atlas v době kdy BD začínali a já měl štěstí je mít mezi prvními od kamaráda J.Hejzlara ,který je vůbec jako první u nás udělal.V to atlese máš jak nádhernou modrou rybu tak i nevýraznou.Tahle ryba pokud to bude samička tak se bude později barvit.
Co se týče barvy nejlíp odpovídá poslední fotka v prezentaci
Ty BD jsou sedmiměsíční. Možná špatné fotky.Já mam problém vyfotit nádraží natož rybu.
Vy jste mi tu psali že ta ryba kterou vyfotil davidus BD že je to mladá nevybarvená ryba...Dle fotky usuzuji že k těm 10cm bude mít a tam už by to zbarvení docela mělo být stálé..
Řekl bych že ta ryba na fotce nebude úplně mladá ale k těm 10cm a tam už by měla být docela vbarvená.Já taky nevím jak to myslíš a která ta ryba se Ti zdá nevybarvená.
No tak to nevím jestli se tam dostanu...ALe sehnat kvalitní BD je umění měl jsem vyhlídlý nádhrený ale už je vyprodáno..
Tak to asi neposílá, ale za zeptání nic nedám.Musel by ses projed do Poděbrad
No a kde si byl když sem hledal kvalitní BD poptej se ho jestli ryby posílá...
V říjnu rok a je to 1pár ze tří co mám
To jsem si také myslel.Nerad něco zbytečně leju do akva.Jen jsem chtěl vědět že neníněco čím by se to třeba jen potřelo.
Nebyls na světě když on měl terče v pěstírně,pochybuji že by si je nechal pokřížit on je přes BDčka.Až za ním pojedu vyfotím párek.
Ono se to nemusí projevit tím že pár byl čistý ale třeba jeden s předešlých rodičů nebyl čistý....
Mimochodem ty rodiče bych teda rád viděl.
Dva mají 10cm dva 8cm v těle a vytřený byli v srpnu.
chlapovi co mi je prodával je šedesát a dělá terče přes dvacet let. Rodiče měli 18 a 19 cm.Nemyslím si že by měl křížence.
Řekl bych že ta ryba na fotce nebude úplně mladá ale k těm 10cm a tam už by měla být docela vbarvená...Ten aloegel mám doma používá se to právě na malé rnaky apod. pomůže to prý tomu tělu že se potáhne větší vrstvou slizu a nedostane se tam plísen a taky to pomáhá k regeneraci..
Náročný ,ryby tě vyjdou levněji než u nás jen musíš dát dohromady 7boxů
Moji prckové 5-6cm
Přidat reakci
1 ...... [70] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x