Terčovec - chov
Ne budou tam jediní páni
skalárky jsem dala kamarádovy do 260tky a v akva mám pouze 15 teter krvavích, 8 ramirézek, 3 parmy siamské a ty pancíky se 3 ancistrusy. s pancíky jsme spokojená opravdu vše vyjídají a nestalo se, že by tam byly zbytky o detrit se starají piskořky a ty jsou taky ok. Tak uvidíme mamka má 50 v 350 a je to jak plivanec do moře
jen se raději optávám abych to nepřehnala
Neonky nejsou moc velcí čuníci tak bych to viděla 50 hlavé? KLIDNĚN JO
Ahoj tak mám možnost dát konga k novému majiteli a vzít si neonky. Tak v březnu si pojedu pro terče asi 8-10 ks, bez kong bude v 560L akva cca 30 malých ryb - krvavky,ramirezky plus 18 pancíků - panda,napský a skvrnitý. Kolikati hlavé hejno si můžu vzít abych si nepřerybnila akva? Neonky nejsou moc velcí čuníci tak bych to viděla 50 hlavé? Co myslíte??? čistím každý týden nijak to nešulím
0 11.12.2013 20:28 Gaduz Chtěl bych se optat, mám k dispozici vodu o pH=6,1 (pro chov terčovců myslím ideální). A dále mám k dispozici vodu o tvrdosti vápník a hořčík = 1,30mmol/l. Chtěl bych se zeptat, jak se přes tuto hodnotu dostanu na hmotnost CaCO3 a celkově na nějaké hodnoty ohledně tvrdosti vody? Nemám s těmito přepočty žádné zkušenosti
0 11.12.2013 18:43 O.Tom [439] Dá se nějak říct, určit, co by mohlo být příčinou jakéhosi zvrásnění těla terčovce ?
viz fotka, pár který se zrovna tře a zrovna se spároval takový pěkný kus s takovým "mrzákem"
ale oni to nežerou,dostavají čerstvý spařený špenát.. to JÁÁ dostavám mražený!!!! kde to jsme kudla
Jj, milášci naši, dovedou nejednoho majitele pozlobit.
Přidej jim více zelenýho v krmení.
Starší reakce
vytíračku už má, potřebuje pořádné akva
O.T. prosím
ale pohled jak se starají/hlídají byl pěkný
Však říkám, učí se.
Vždy nějaké jikry zbělají.Při mém posledním výtěru bylo asi 200 jiker a vykulilo se zhruba 60 rybek.Po měsíci jen jedno umrtí.
Romy to máš pravdu,jen k samotným plackám mám respekt a co potom s prckama
EDIT: jikry jsou po první noci stále na svém místě a pár hlída,ale jedna už je bílá,tak si nejsem jist,zda včera sameček oplodňoval, uvidíme zda zbělají všechny
Jestli se ryby třou,plůdek se vykulí,je třeba jednat...jinak nebudeš zralý nikdy...
Jak jinak se učit?
Já měl prní prcky snad ani ne půl roku po pořízení placek...
Odchovu se prostě nevyhneš
Romy dovedu si představit ten krásný pocit,ale opravdu do odchovu nejdu,nejsem dost zralý,jinak díky všem co maj zájem pomoci či už pomohli
souhlas, taková péče se u jiných ryb nevidí
Přeju hodně štěstí,ale pozor.Jedna věc je ryby vytřít,druhá odchovat,v tom souhlasím s Priestem.A pokud se opravdu podaří,tak není hezčí pohled,než když rodiče vodí své mladé...,a to je výsada cichlid...
Vím moc dobře, co říkáš, ale takhle by jsme mohli pokračovat do rána, ale vo tom to není, však já zde tu euforii ponechávám.
Máš pravdu,ale ta euforie se bude střídat se zklamáním a až se mu to povede tak bude šťastný a já mu to přeju,protože v životě je takových chvil málo.
Nedá se nic dělat.Placky máš pěkný tak do toho budeš muset prásknout.
jj ty jsi nemasíroval, "oni" určitě budou vědět
jinak díííky moc!!!
Já nemasíroval,ale pokud se rozhodneš odchovávat tak co budu moct,rád pomůžu.
na to já nemám... (možná jo?)
dyt před pár měsíci zpět jste mě masírovali,že placky
Tys to trefil
Učí se.
Starší reakce
To je pravda.Já to spíše beru podle sebe.Holé nádrže se prostě lépe odkalují když něco to dno očistí.
0 18.11.2013 12:08 acik [416] Tak to bych neviděl jako dobrý příklad. Držkolezci jsou bordeláři a když, tak jedině do čistých nádrží bez dna, kde je vidět, co se má odkalit.
Nejlépe nějaké ryby co snesou vyšší teplotu a pomohou ti v akváriu z chovem.Třeba Ancík.
Prosím porad te jake ryby k terčovcům ?
..myslela jsem že hodnoty mají být na 0
Acik ti to vysvětlil přesně.
tak já jdu znova číst protože v tom mám zmatek myslela jsem že hodnoty mají být na 0 někde na jiném fóru my bylo řečeno od slečny že hodnota no3 má být na 0. tak jsem byla nervozni že neco delam spatne a hledala zpusob jak dosahnout minima. Děkuju jdu lapat další info
Ta jestli budeš mít u placek NO3 jenom 10 mg/l, tak to je hodně slušnej standart a spíš můžeš mít problémy s rostlinama, než s rybama, ostatně kolega acik to popsal jasně.
no2 na 0 je ok,no3 v žadnem případě nesnižuj,drž to 10-25mg/l, malá rada,no3 si mužeš regulovat pistiema,jsou to plovoucí rostlinky a když bude malo no3 10mg/l vyhod par pistii a jak se začne no3 zvyšovat,tak je nech ať se množí... tohle bych tedy řešil v jiném vlákně
kytky mám a budou. Tak pokud jsem to pochopila tak tyto dvě hodnoty mají být na nule ne?
ty chces snižovat no3 z jakeho duvodu? kytky tedy nemas a nebudes mit?
cituji: Moderním a velmi účinným a elegantním způsobem jak odstraňovat dusičnany z vody ve sladkovodním akváriu, je použití tzv. nitrat filtrů, nebo když chcete nitrat absorbérů. Jedná se o materiál, který má tu schopnost absorbovat z vody škodlivé látky jako jsou dusitany, dusičnany a další ve vodovodní vodě obsaženy škodliviny.
V dobrých akvaristických obchodech dostat koupit nitrat filtr.
Byl by jsi tak hodný a poslal mi přímo nějaký odkaz na tento filtr nebo nějaké info nebo přesný název?Jen se podívat, nemůžu to pod ničím najít
Jaké tedy hodnoty mám hlídat a v jaké hodnotě nejsou škodlivé? NO2 mám neměřitelné ale mám problém s NO3 píše se, že do 10mg/L je v normě, je to tedy neškodné? Mám testy Tetra u No3 je voda světle žlutá tedy že se nezabarví, ale na měřítku není nula pouze nejmenší hodnota <0,3 mg/l a u No3 10mg. Jak mám dosáhnout snížení? I když čistím každý týden,hodnota se za pár dní znovu zvýší na 10mg...trocha se bojím, abych neměla problémy..
Nitráty, dusičnany nejsou až zase takovým problémem, oproti nitritu, dusitanům a když budou v akváriu rostliny, tak bych se jich nezbavoval nějak cíleně a praktikoval klasický častý výměny vody a není třeba kupovat nic, tedy pokud vstupní vody neobsahuje nějaký nadstandartní množství dusičnanů. To co popisuješ, je spíš použitelný u chovatelů tlamovců, kde je akvo bez spotřebitelů dusičnanů.
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x