Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 46 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 22:48 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Romy
Pouze asiati a miro3 umějí ochovávat uměle ma téměř 100%.
Já to viděl na vlastní oči u kamaráda ,pro recept byl v Německu a úspěšnost asi 20-25%.Jsou prostě varianty ,kde to jinak nejde.Já svoje Dynamiky neukecám ani náhodou ,aby vodili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 17:27 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: LiborSprysl
Ten dědoušek z Floridy bude určitě Jack Wattley( www.discusfishdirect.com ),ale ani na jeho stránkách jsem nenašel nic o umělém odchovu.Je ale pravda,že jsem se do toho zas tak moc neponořil... stydim
Nicméně asi se to moc neosvědčilo,hlavně co se týče velkochovů,proto jsou jen letmé zmínky.
Pokud něco víš bližšího,nebo jsi schopen sehnat informace včetně fotek,poděl se... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 16:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Já teď tomu dědoušovi z Floridy na jméno nepříjdu, ale ty misky s odchovávanými potěry jsem na fotkách viděl...Jinak ten odchov na šabloně diska prý celkem úspěšně prováděli kluci u pana Lonského ještě za časů Sadů,lesů zahradnictví...Nešlo o kvanta odchovaných ryb, ale o pár desítek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   02.07.2012 01:10 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: LiborSprysl
Ahoj Libore.
S Kerstenem jsem byl v úzkém kontaktu při vytváření atlasových karet na Akvarista.cz.Nejen,že mi pomohl s radami při mých pochybnostech,ale dal mi k dispozici vlastní nepublikované informace,a dokonce úryvky z překladu knihy Francesca Denitta.Tady šlo hlavně o vývoj klasifikace terčovců,nebo o místa jejich odchytových oblastí.
Diskutovali jsme snad o všem,řeč přišla právě i na umělý odchov.Zásadní problém je,že je to jako s chytrou blondýnou,všichni o ní slyšeli,ale nikdo jí neviděl... ;-) Blondýny prominou... :-D

Problém je v tom,že ač je terčovec cichlida jako každá jiná,má svá specifika.Prvním,a řekl bych,že nejdůležitějším je to,že sekret rodičů,který se dodnes nepodařilo chemicky napodobit,je základní stavební kámen pro trávící trakt mladých a jeho správnou funkci.Hlavně střevní mikroflóru.Jestli se někomu jednou za čas podaří ochovat mladé bez krmení sekretem,není,myslím,nikde seriozně doloženo včetně video,nebo fotodokumentace,s doložením stáří těchto ryb.Nutnost krmení sekretem rodičů je to,co dělá terčovce jedinečným.
Pokud rodiče nenasadí sekret,mladé ryby po čase uhynou,nedokáží trávit,pokud se stačí vytvořit střevní flóra,než rodiče sekret ztratí,dá se experimentovat.
To je to,co o tom vím,experimenty jsem neprováděl,odchovy fungovaly tak,jak měly,s rozdílem max.jednoho dne,to je věcí teploty vody.Jediné,co jsem si pomáhal bylo,při problému s artemií,mlhou.Terči jí vcelku ochotně brali,ale jinak opruz...
Jinak aktivně,po ranném mládí,se akvaristice,,znovuvěnuji"asi 20 let,z toho terčovcům a skalárám tak 10 let.V plodném mezidobí,jsem lovil jiné rybičky... :-D
Ale ještě pamatuji,když se pašovali terči z NDR...
Ono v té době stejně nikdo nikomu neřekl,jak na vývojovou vodu,natož jiné vychytávky...
Ostatně o automatické líhni artemií v nádrži se také přestalo velmi rychle diskutovat.Že by to nebyl až takový šlágr?
No,a nakonec,jak chceš Libore napsat metodiku na ryby,kde(a může se to stát),každý pár chce,jinou vodu,jinak krmit,některému vyhovuje vidět na jiný pár,jinému zase ne,ty žerou to,ty zas ono....neexistuje ani přibližná šablona,každý si ten svůj klíč musí najít sám.Nehledě na to,že spousta lidí patlá variety je proto,že se spárují.
Ano,čím jsou ryby domestikovanější,je to jednodušší,ale stále to není ryba jednoduchá,a udělat krásné a čisté ryby,je umění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 21:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dahak
Dahak napsal: Mě se potěr snaží ožírat i oranžovej kužel, tak by to snad šlo napatlat i na něj.
Asi jo. U jiných ryb se to mazalo třeba na kámen či květináč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 17:10 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: LiborSprysl
Mě se potěr snaží ožírat i oranžovej kužel, tak by to snad šlo napatlat i na něj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 12:43 KamilM Re: Romy
Diky Romy. Na těchto stránkách je to docela slušně napsáno od A až po Z,ale mně zajímá víc zkušenosti vás zkušenějších a věřím že se metody budou lišit. Já první várku mladých odlovil ve 4týdnu a začal přikrmovat asi po 14dnech od rozplavání.Všiml jsem si že hodně mladých(asi těch odvážnějších) jezdí oždibovat drobky rodičům když jim kousek směsky h.srdíčka někde zůstane chvíli ležet bez povšimnutí,dokonce se mi zdálo že ti malí poznají že je to dobrota a utrhují se od rodičů když krmím h.srdíčkem a hledají zbytky,ale jen vždy pár odvážnějších.Momentálně máme druho várku mladých tak je to pro nás nové a pozorujem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 11:34 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dahak
Něco bude možná na stránkách floridského šamana :-), nestora diskařů, se mi teda před chvílí doneslo. Ta šablona je ve tvaru diska a směsky si ale prý tutlá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 09:38 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: LiborSprysl
Tenhle recept by mě taky zajímal :) na YT jsem před časem objevil i návod na podobnou pastu z vařených žloutků(a dalších přísad) plus tam bylo něco, co drželo tu pastu na podkladu i ve vodě.
Bohužel už to nějak nemůžu najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 09:00 Muž Priest [325] - CichlidyRe: KamilM
Fotka k příspěvku Nevím jak ostatní,ale já začínám přikrmovat artémií sedmý den po rozplavání potěru.Snažím se je přikrmovat 4 až 5x denně a až začnou sbírat a hledat potravu ze dna(zhruba po třech týdnech),tak jim rozdrtím granule.Je důležité udržovat akvárium čisté a hlídat množství dusíkatých látek jinak hrozí většinou přemnožení žábrohlístů a tím i pořádný průšvih protože tak malé ryby bez léčby uhynou.Mladé odlovuju když už rodiče sekret nemají,nebo začnou být agresivní.Takhle odchovávám já,je možné že někdo dělá něco jinak,ale mám to ověřené v praxi. ;-)
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.07.2012 06:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Především Kerstenova pojednání na téma disků jsou v Čechách zdrojem informací pro většinu chovatelů těchto ryb. Možná bys pro zpestření mohl Romane někde najít metodiku odchovu mladých, (dá se to použít pro umělý odchov i při dokrmování), poté co rodiče již (nebo vůbec) nemají sekret - na šablonu ve tvaru rodičů. Také už nejsi nejmladší smich , ale přece jen nevím, jestli tu dobu pamatuješ jako aktivní akvarista...Já jako nediskusář jsem s tím experimentoval docela úspěšně někdy na začátku osmdesátých let. Na šablonu se nanášel potěr, jehož základem byla játra, většinou kuřecí a pak samozřejmě směsky vitamínů. Do nádrže se to vkládalo až po zaschnutí. Nutno říci, že to docela fungovalo a jak jsem zjistil z vyprávění pamětníků, nejen u mne. Asi to bylo někde publikováno... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2012 00:00 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: KamilM
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 22:13 KamilM
Jo a ještě k tomu h.srdíčku musím potvrdit že po něm fakt rybky rostou doslova před očima,co máme ryby od 3měsíce letošního roku doma tak tomu ani nemohu uvěřit když se koukám na fotky jak byli malincí když jsme je první den co byli doma fotili..
Dnes jsou to macci. Krmnou směs si děláme sami a odhaduji že tak 70% obsahuje h.srdíčko určitě,krmíme min 4krát denně ale kombinujem směs srdíčka s granulema a artémkou .Snad nás vámi zmiňované trable nepotkají.Přeji hodně zdaru všem začínajícím jako jsme my a nebojte se toho! hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 21:52 KamilM
Chlapci vaše debata na téma srdíčko byla velmi poučná ale je fajn že už jste si to vyříkali a chci vám umožnit ať si můžete vyměnit názory a nás "nováčky" poučit i co se jiných věcí týče a tak by mně zajímalo (určitě nejsem sám) jaký máte názor na krmení potěru,čím začít přikrmovat a po kolika dnech začít přikrmovat artémkou a po kolika dnech odlovit od rodičů? My máme teprve druhou várku mladých, dost v tom tápem a jsme nejistí, tak uvítáme každou radu a názor.Díky :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 16:54 threat – hledám chovatele
Nechová někdo terčovce v okolí Uherského Brodu-Zlínský Kraj,ozvěte se,sháním tak 5-10 kousků.Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2012 21:55 Muž NIKO [527] Re: Bob66
Za rok a půl jsem žádné problémy neměl a mám je v okrasném akvárku,jak jsi tu kdysi nedoporučoval a krmím jak krmím :) Slíbil jsem Ti,že Ti příští rok pošlu fotky mých terčovců.NEBOJ,NEZAPOMĚL JSEM ano ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.06.2012 20:52 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: NIKO
Řešíš tady krmení srdcem už poněkolikáté, ale stále se jen držíš toho svého, ani tebou uvedené články nedoporučují stálé krmení h.srdcem X-) A pokud někdo s terčovci začíná, a má je jen na dívání v okrasném akváriu, tak jak správně napsal RAP, je naprosto zbytečné krmit h.srdcem, spíš než radost z ryb si koleduje o problémy ;-) Stačí si jen pročíst fóra o terčovcích, hlavné nemoci X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 13:25 Muž NIKO [527] Re: RAP
"To si na omylu, moje ego v tom roli nehraje."
Mne jsi nepřesvědčil. smich
No,někdo mi tu napsal,že terčovci v okrasném akvárium nevydrží,že tam nepatří.Odpověděl jsem,že za rok budu své terčovce tu prezentovat.Asi to nebude potřeba,prezentuji svá akvárka průběně celý rok ano
Určitě jsi ten článek čet,já také,ještě dříve,než jsem si terčovce pořizoval a nejen ten.Ale Tvé slovo "OBČAS" jsem v článcích nikde nenašel.Nemíním se s Tebou více dohadovat,krmím "gulášem" každý den,terčovci mi pěkně vyrostli,jiným také(krmí také "masem") a žádné problémy nemám a oni možná také ne.
Začni raději napřed radit jak udržovat akvárka aby byly OK,PROTOŽE I V AKV.KDE NEJSOU ROSTLINY MŮŽE PROBLÉM VZNIKNOUT.Tím některým začínajícím hodně pomůžeš ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.06.2012 12:53 RAP Re: NIKO
NIKO napsal:....Já vím,je to o Tvém EGU,musel bys přiznat,že Tvá rada není až tak dobrá.....
To si na omylu, moje ego v tom roli nehraje. Svou chybu uznat umím, ti co mě znají ti to potvrdí.
Ten článek jsem četl už dříve a několikrát, nevyvrátil můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.06.2012 11:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Tento text mi unikl a rozhodně je velmi zajímavý svým popíráním neschopnosti terčovců, a já myslím, že to bude i u jiných cichlid, trávit hovězi srdce. Pokud je správně připravené...Autor není evidentně tak mimo, jako právě ti jiní popírači... smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 11:47 Muž NIKO [527] Re: RAP
RAP napsal: NIKO napsal: Já jsem pro,ale přece si nemohu nepovšimnout a nereagovat na takovou radu.Mi je celkem jedno co kdo zastává,ale když něco chci někomu poradit,tak napíši vše,nebo neradím.
U jiných kritizuješ a sám se toho nedržíš! potlesk


Omylem jsem Ti dal plusový palec,tak si ho "užij" :-D

Nemohu nekritizovat Tvoje rady a než někomu vtloukat hloupost do hlavy,tak je lepší neradit!!! ano Ryby třeba "nepůjdou" jak by si po Tvých radách představoval,tak opět poradíš nějaký blud a budeš KRÁL,protože všechno víš :) Když si každý začínající projde nádrže a zjistí si,že někdo má terčovce,projede si jeho prezentaci,uvidí v ní jak je akv.zařízené a jak mu funguje.Pak se může pokusit třeba podobné akv. udělat si sám.Na různých stránkách najde víc informací a některé jsou hodně kvalitní!!!Že jsi nezačal vyvracet tenhle článek co poslal romant? smich Nebo ho napsal hlupák???
® romant [2708]
www.discus.cz/…
Já vím,je to o Tvém EGU,musel bys přiznat,že Tvá rada není až tak dobrá. smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 11:47 Muž LiborSprysl [9015] Re: RAP
RAP napsal: LiborSprysl napsal:...Já vím, že kdo krmí srdcem, tak na Žižkově musí mlčet a kdo proti němu bojuje, tak je in.....
To je suprovej blud! ano

Myslel jsem že na Žižkově frčí hlavně gely... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.06.2012 09:32 RAP Re: NIKO
NIKO napsal: Já jsem pro,ale přece si nemohu nepovšimnout a nereagovat na takovou radu.Mi je celkem jedno co kdo zastává,ale když něco chci někomu poradit,tak napíši vše,nebo neradím.
U jiných kritizuješ a sám se toho nedržíš! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.06.2012 09:27 RAP Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal:...Já vím, že kdo krmí srdcem, tak na Žižkově musí mlčet a kdo proti němu bojuje, tak je in.....
To je suprovej blud! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.06.2012 14:54 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
Vím,že jsi mi dal plusový palec,ale to jsem psal všeobecně pro ostatní.Promiň,že jsem to napsal jako odpověď Tobě.Když někdo s terčovci začíná(nejen s nimi),měl by mít rozum a sehnat si nejdříve co nejvíce informací.Třeba narazí i natuhle debatu a "popřemýšlí".Možná si Tvoje i moje doporučení "vezme"(nejen naše) k srdci a další začínající akvarista bude mít radost,že se mu daří. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.06.2012 14:44 R Muž romant [27987] Re: LiborSprysl
No já ty směsi přirovnávám k již zde zmiňovaným gulášům, každej ho vaří trošku jinak a originálně a stejně je to i s těma směsma. Prostě si to každej kdo chce, může odzkoušet a zaexperimentovat. Receptů je možno dohledat nepřeberné množství, tak mletí zdar a ingrediencím zvlášť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 14:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Ale vždyť ten váš spor komentuji od začátku po palcích pro tebe. My v tuto chvíli nemáme žádný nesoulad a to ostatní jsem již vyjádřil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 14:40 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
Já jsem pro,ale přece si nemohu nepovšimnout a nereagovat na takovou radu.Mi je celkem jedno co kdo zastává,ale když něco chci někomu poradit,tak napíši vše,nebo neradím."ZANEŘÁDIT" si akvárium může někdo i granulemi,takže rozdíl v granulích a směsích se srdcem žádný nevidím.ZÁKLAD je,starat se o "čistotu" dna,výměnu vody atd.Nebudu nikoho přesvědčovat,že moji terčovci mi v podstatě za rok vyrostli o 10 cm a teď měří bez ocasní ploutve asi 15cm.Tak kde se stala chyba při krmení v mém "dekoračním" akváriu kde takovou směsí krmím?Každý máme jiné zkušenosti,ale když se mi nedaří udržet akvárko tak jak má alespoň trošku být - nesvádím to na krmení a neodrazuji od toho druhé! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 14:33 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
romant napsal: Na tom co jsi napsal něco je. Prostě není nad osobní zkušenost ať již je dobrá či špatná. ;-)
No víš co...mně taky hrozně štve to brutální odblaňování, vybírání všeho co tam nepatří, tak to dělám fakt jen když jsou potřebné kytky v plném květu. Semelu kdeco a nemohu si to vynachválit, já ani ryby. A to si pamatuji pana výživáře, jak se v Hradci na výstavě ošíval nad tím, že tam míchám česnek, páč je pro ryby taky fuj...no jak je mým zvykem, nepřesvědčil mne. smich Tak proč se přesvědčovat navzájem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 14:25 R Muž romant [27987] Re: LiborSprysl
Na tom co jsi napsal něco je. Prostě není nad osobní zkušenost ať již je dobrá či špatná. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.06.2012 14:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
NIKO napsal: V článku o krmení piraň jsem slůvko občas nenašel.No,vidím,že jsem ranil ego odborníka ano
Nehledal jsem místo na rýpání,ale nenašel jsem Tvé vysvětlení napsaného,tak jsem se ptal PROČ!!!Krmení "masem" v okrasném akvárku není špatně!!!
Ty tvoje knedlíky jsem pochopil,ale Tobě se do hlavy nějak nedostalo,že těch osum knedlíků je mnou udělaná směs s hovězím srdcem, dávaná terčovcům víc jak Tvoje OBČAS!Za to nemohu.Tak se měj a když chceš někomu radit,tak mu řekni vše(MOŽNÁ NECHCEŠ ;-) )

Tož děcka...oba děláte ryby dlouho, tak proč přesvědčujete jeden druhého? Stejně to ten novonadšenec číst nebude, protože si s tím hašteřním neví rady...Srdce nesrdce. Já vím, že kdo krmí srdcem, tak na Žižkově musí mlčet a kdo proti němu bojuje, tak je in. Ono to stejné je i na Moravě...tak si nechme své pravdy a třeba zvídavý čtenář zkusí srdce umlet a přidá se na jednu či druhou stranu... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 12:17 Muž NIKO [527] Re: RAP
V článku o krmení piraň jsem slůvko občas nenašel.No,vidím,že jsem ranil ego odborníka ano
Nehledal jsem místo na rýpání,ale nenašel jsem Tvé vysvětlení napsaného,tak jsem se ptal PROČ!!!Krmení "masem" v okrasném akvárku není špatně!!!
Ty tvoje knedlíky jsem pochopil,ale Tobě se do hlavy nějak nedostalo,že těch osum knedlíků je mnou udělaná směs s hovězím srdcem, dávaná terčovcům víc jak Tvoje OBČAS!Za to nemohu.Tak se měj a když chceš někomu radit,tak mu řekni vše(MOŽNÁ NECHCEŠ ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 11:51 RAP Re: NIKO
Pořádně nečteš dávat hovězí maso maximálně piraním a to jen občas důležité slovíčko OBČAS
Dát do krmné směsi rybí maso, ani nepípnu. Prostě hledáš místa pro rejpání, místo rozumné debaty, která přinese výsledky. Moje chyba, že jsem se do toho nechal zatáhnout. Tím debatu s tebou končím!

A jestli si nepochopil nadsázku s těmi knedlíky, tvoje chyba!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 11:25 Muž NIKO [527] Re: RAP
Ještě malý dodatek pro Tebe,jak je to s krmením piraň!
VÝTAŽEK Z ČLÁNKU-http://hobby.idnes.cz/video-masozrave-pirane-v-obyvaku-nejsou-problem-jen-pozor-na-prsty-1p0-/rybareni.aspx?c=A090611_121737_hobby-mazlicci_mce

U mladých rybek při krmení vystačíte s živými nítěnkami či škrabaným masem, později se piraně krmí kousky masa, nejlépe rybího. Ale nepohrdnou ani hovězím srdcem, občas se jim zavděčíte i vločkami.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 11:07 Muž NIKO [527] Re: RAP
RAP napsal: NIKO napsal: Místo abys jim vysvětlil a zdůraznil že základ je - "starat" se o dno,tak raději DOPORUČÍŠ-nekrmit srdcem.....
A že si to nevysvětlil ty hned na začátku, když si takový zastánce?
Osobně jsem toho názoru, dávat hovězí maso maximálně piraním a to jen občas. Dát do krmné směsi rybí maso, ani nepípnu.


Vidím,že jsi chytřejší,vysvětlovat jsi to tu začal Ty,ale polovičatě!Jak jsi mi doporučil krmit gulášem se šesti,udělal jsem chybu-dával jsem jim osum,je to na nich vidět(a jsou v okrasném)! Myslím,že nikdo terčovce nekrmí jen hovězím masem,ale udělanými nebo koupenými směsmi. anoPiraně jsem nechoval,tak s jejich krmením zkušenosti namám.Jestli se někdy do toho dám,informace si seženu,neboj! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 10:27 anonym172 – zajímavé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 10:25 RAP Re: NIKO
NIKO napsal: Místo abys jim vysvětlil a zdůraznil že základ je - "starat" se o dno,tak raději DOPORUČÍŠ-nekrmit srdcem.....
A že si to nevysvětlil ty hned na začátku, když si takový zastánce?
Osobně jsem toho názoru, dávat hovězí maso maximálně piraním a to jen občas. Dát do krmné směsi rybí maso, ani nepípnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2012 17:26 Priest
Ahoj,krmím srdcem,granulemi a vším co terčovcům chutná.Nevidím důvod proč jim nedat směs s h. srdcem kde mám navíc možnost přidat věci které bych do nich normálně nedostal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2012 16:42 halenar1984 – tercovce
ja som da sa povedat zaciatocnik a krmim tiez zmesou zo srdca a za mesiac od kupenia ryb mi narastli skoro o centak :-) ako hovori NIKO treba dbat na udrzbu akvaria hlavne je treba strazit N latky vo vode aby neboli vysoke aspon podla mna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 14:55 Muž NIKO [527] Re: RAP
Dávám jim guláš s osmi a pěkně mi vyrostli.Zvládnul jsem to,jsem šikovný!
Místo abys jim vysvětlil a zdůraznil že základ je - "starat" se o dno,tak raději DOPORUČÍŠ-nekrmit srdcem. :-D Jak jednoduché palec potlesk
No,snad do okrasného akvária nebudou sypat moc granulí,ty také nejsou moc vidět a zapadnou,vlastně,vždyť to není "maso",tak se nic nestane ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 14:26 RAP Re: NIKO
A jsme tam, kde to minule skončilo. Prostě začátečníkům to nedoporučuji. Ty co už mají něco za sebou, mají svoje osvědčené postupy, od kterých neradi upouštějí.
Když to po technické stránce zvládneš, dávej jim třeba guláš se šesti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 13:35 Muž NIKO [527] Re: RAP
Nepíšeš tu nic,co by každý akvarista nevěděl.Dávky snad kontroluje každý a ví kolik čeho rybám dává.Při určitých pravidlech udržování "čistoty" v akváriích nevzniká v podstatě žádný problém a jeden "zapadlý kousek" v 400l akváriu nebo i menším problém neudělá.I když někdo s terčovci začíná,tak to neznamená,že hov.srdcem nemá krmit.Zvýšená "údržba" dna,nejen u terčovů a výměna vody mi zaručuje,že mám akvárka OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.06.2012 12:59 RAP Re: NIKO
NIKO napsal: .... já nevidím žádný rozdíl v tom,jestli krmím terčovce v okrasném akváriu,nebo v jiném.
Ale já ano. V odchovném akva čili sklo, voda a nějaká filtrace veškeré zbytky v pohodě odsaješ, nic ti nikam nezapadne. Navíc v něm lépe kontroluješ dávku.
V okrasném akváriu se dnem, rostlinami a dekoracemi můžeš zapadlý kousek dávky lehce přehlédnout a výsledek si můžeš domyslet...........
Navíc ivule čestně přiznala, že s terčovci začíná, proto jsem ji doporučil s hovězím nezačínat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 08:22 Muž NIKO [527] Re: romant
Měli by si to akvaristi chovající terčove přečíst a popřemýšlet ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2012 08:15 R Muž romant [27987]
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.06.2012 07:57 Muž NIKO [527] Re: RAP
To nemusíš opakovat pro mne,ale pro ty,kteří teď začínají.Každý má jiné zkušenosti s krmením a já nevidím žádný rozdíl v tom,jestli krmím terčovce v okrasném akváriu,nebo v jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 07:47 RAP Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Protože nynější "velevědci" najednou točí zeměkoulí na druhou stranu. Já vím o co vám jde, leta to fungovalo a najednou je všechno špatně
Vždycky jsem byl proti krmení terčovců jakýmkoliv masem teplokrevných živočichů, což může potvrdit i Romy. Nejsem žádný velevědec, ale snažím se používat trochu selského rozumu.
kolik se například drží ryb u výpustí odpadních vod, a kolik se drželo ryb zvláště kolem jatek vím určitě já
Zapomněl si na trochu důležitý fakt, množství vody a možnost ryb od výpustě odplout do méně zatížených vod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 07:34 RAP Re: NIKO
NIKO napsal: A proč ne?
Myslím, že my dva jsme na toto téma už diskutovali a nemám důvod to zbytečně opakovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 06:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Tys Romane střízliv vždy ve svých názorech a já s tebou souhlasím, avšak zkus mne přesvědčit o důvodu..."od této praxe krmení srdcem velmi upouští,hlavně v okrasných akváriích"...já ho prostě s ohledem na ryby nenašel. Předesílám, že nechci důvody typu, že ta ryba se v přírodě se srdcem z krávy také nepotká...Víme oba, kolik se například drží ryb u výpustí odpadních vod, a kolik se drželo ryb zvláště kolem jatek vím určitě já, nevím, jestli ty ses s tím potkal...Pravda je, že nestojím o důvody "technologicko-zpracovatelské", jako že se musí víc topit a že to ryba nestráví, nic jí to nedá a podobně...ty znám a nesouhlasím s nimi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2012 00:18 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Protože nynější "velevědci" najednou točí zeměkoulí na druhou stranu. Já vím o co vám jde, leta to fungovalo a najednou je všechno špatně smich

Libore,nedramatizuj to,...sám víš,že účel světí prostředky,a že srdcem krmil,nebo krmí každý z nás,nejvíce ti,kdo odchovávají...,proč,to už také ví celá akvaristická veřejnost,takže,proč ,,velevědoucí" a proč by mělo být všechno špatně......?
Nikdo netočí zeměkoulí nazpět,nicméně se od této praxe krmení srdcem velmi upouští,hlavně v okrasných akváriích,ale ve velkochovech to funguje,ale co bych Tobě povídal... ;-) ahoj

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [46] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=2251