Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 76 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.03.2011 01:10 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Jó,terčovci,stále nejvyhledávanější a nejvíce rozporuplné téma...
Hromady byly popsány,a hromady se ještě napíší.Bylo zde naprosto správně uvedeno,že to,co funguje u jednoho,nemusí zákonitě fungovat u druhého,je to chov,stimulace ke tření,odchov,ale i léčba.Každý z nás,řekl bych pokročilejších začátečníků,má ty svoje zaručené recepty na to,nebo zas na ono.Není problém se o spoustu věcí podělit,dnes už chov a odchov terčovce není tak chráněné know how,ALE ! i kdyby se popsaly stohy papíru,kdyby se přečetly tisíce stránek internetu,nevyrovná se to sebemenší zkušenosti,nebo určitému posunu v chovu a odchovu terčovců.
Terčovec je specifická ryba,každá,každý pár je jiný,každá chce něco jiného,hlavně v odchovu.Kdo chce přesné dávkování léčiv,nechť si koupí drahá komerční,kdo chce využít zkušenosti někoho jiného,ať se neptá na přesné dávkování,ale zkusí si to sám... Je zřejmě rozdíl chování některých léčiv v závislosti na tvrdosti vody,pH,vodivosti a jiných veličinách.
Každý si tu svojí cestičku zkušeností musí vyšlapat sám,nikdo nikomu nedonese na zlatém podnose jak přesně odchovávat,léčit...
A kdo nezažil několik nocí nespat,protože-se třou,se kulí,se rozplavávají,se léčí...v noci vstávat,protože se ryby necítí a měnit vodu,zkoušet různé parametry vývojových vod...neví co chov terčovců,a ryb vůbec je.
Mnohokrát jsem přišel domů z práce,kolem půlnoci,jedné,a podíval se na ryby,a do tří měnil vodu...
Terčovcům se věnuji nějakých 7,8 let,možná i déle,kdysi radili mě,pak jsem radil těm,co vám tady radí dnes...trochu mne občas napadá přirovnání ,,chytrému napověz..."

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 18:55 Muž davidus [41] - CichlidyRe: trodat
Dobrá tedy, jdu to zkoušet a nebudu v pohotovosti u každého prdu. Děkuji Všem za rady. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 18:17 trodat Re: davidus
možná to nemyslíš zle,ale co se týká chovu terčovců nejde všechno úplně dopodrobna vysvětlit na to musíš časem přijít sám i třeba za cenu pokus-omyl.Co napsal dahák toho se drž to je všeobecné pravidlo.Chov terčovců je srdeční záležitost a kdo jednou zkusil již nechce jinak.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 17:28 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Dahak
Přesně tak palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   15.03.2011 16:56 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Moje rada pro tebe je asi taková...pokud chceš opravdu pěkný zdravý terčovce, tak dej pryč skaláry zredukuj terčouny na 6 nejlepších kousků, pravidelně vyměnuj vodu, krm kvalitním různorodým krmivem a pak ti zaručuju že budeš spokojenej.Šest majestátních terčovců ve třista litrech určitě působí mnohem líp, než deset podražeých nedorostlých potvor a bez urážky k tomu to u tebe asi spěje.S tím počtem a kombinací ryb co máš brzy nebudeš schopen udržet kvalitu vody.Ten flubenol jednou dvakrát do roka bych klidně aplikoval když už ho máš mě to funguje spolehlivě.
U terčovců víc než jinde platí, že míň je víc a tím nemyslím jen počet ale i krmení a chemii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 15:59 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: miro03
Takže ńemusím mít strach že by nedorostli těch svých aspon 13cm???A že jsou zdraví...Mi se opravdu líbjej...Pěkný rudý oko,dobrý tvar a barva taky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 15:29 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: davidus
Na co dávat preventivně flubenol? U chovatelů to lze chápat při jejich množství ryb, potřebují vykrmit ryby co nejrychleji aby je mohly prodat tak to ženou masem xkrát denně, ale normální akvarista když vytvoří vhodné podmínky ve společenském akváriu pro cca 10 ks terčovců, pravidelně vyměňuje vodu, nezanedbá údržbu a krmí rozumně a pestře kvalitním krmivem to nemá vůbec zapotřebí X-) Taky jsem si tím prošel a dával rybám preventivně krmivo s flubenolem (od Mira) a výsledek - párkrát jsem z časových důvodů něco zanedbal a léčit jsem musel stejně i když jsem si myslel že když jim dám preventivně tu směs tak to bude v pohodě a nebylo ;-) Od té doby jsem to přestal používat a v případě že ryby začaly dávat najevo že se začíná něco dít jsem jen měnil vodu a léčivo jsem nepoužil až do té doby dokud jsem je měl :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 15:16 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Ty už si to můžeš dovolit dávat to tak.Někdy se přistihnu že bych byl schopen v akva takovejch pitomostí za kterých bych si druhý den nafackoval.Máš pravdu mám samé normální ryby. Asi jsou tu akvaristi co když jim pár ryb chcípne, neřeší to a koupí nové.Já chci aby kažá z nich dožila alespoň ty 4roky. Neni to otázka peněz, jen to chci umět a když mam teď ten flubenol chci vědět jak na to. Stačí mi jednoduchá rada, nejsem žádný velký myslitel.

Takže skusím jim ty mokré granule příště pocukrovat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:59 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
To je v pořádku že se zeptáš od toho je tu forum, ale přijde mi že ty potřebuješ znát naprosto přesnou dávku a to ti asi nikdo neřekne.Pokud výrobce tvrdí, že šance na předávkování flubenolem je velmi nízká a spousta chovatelů ho tu úspěšně používá už roky, tak nechápu proč jsi tak zbytečně paranoidní :).Kdyby jsi měl chovné páry v ceně několika desítek tisíc korun, tak dejme tomu máš strach o těžko nahraditelné ryby, ale to myslím není tvůj případ.Já to dávám rybám zhruba 3-4 roky tak jednou až dvakrát ročně způsobem jaký jsem popsal a ryby jsou zdravé a velmi plodné :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:45 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Raději budu za blba a třikrát se zeptám než si jednou otrávím ryby.Ve článku PPMD se o tom píše. Miro3 má jinou zkušenost z dávkováním do směsí.Flubenol by se měl rozpouštět v acetonu(neměl by rybám vadit).To je to co se píše. Mě zajímá to co každý ve svém akva dělá.
Jestli používáš flubenol a nemáš problém napsat jak pomůžeš mi. Nechce se mi lít do akva aceton a pokud možno bych to rád používal v krmení aby to bylo nejúčinnější. A kdyby platilo to že nelze ryby předávkovat proč by se někdo obtěžoval s dávkováním?

Takže pokud někdo používáte flubenol perorálně a nemáte s tím problém napsat jak,pomůžete mi. Dík
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:42 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Dahak
Soupl jsem to do Googla, a svete div se, i smrtelná koncentrace acetonu pro ryby se da najit. Uplne dole: cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:34 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: metal
To není žádná novinka :) kdysi jsem to viděl u Mira doma.Flubenol se dá rozpustit třeba v acetonu, který údajně není pro ryby nijak extrémně toxický, ale tohle riskovat nehodlám a obalení vlhkých granulí flubenolem mi přijde asi nejefektivnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:28 Muž metal [96] - Cichlidy – re.dahak
tento sposob je lepsi,ze ma to nenapadlo.clovek sa uci cely zivot aj tak sprosty zomre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 14:04 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Zkus si nasypat hladkou mouku do vody a máš z toho taky mlíko a přitom se nic nerozpouští.Kdyby jsi se spoléhal trošku víc na sebe a zkusil třeba google, tak by jsi spoustu věcí už dávno sám zjistil a nemusel tu neustále opakovat jednu a tutéž otázku.Když už ti někdo odpoví, tak kontruješ tím že s tím "vnitřně nesouhlasíš" a za dva dny se zeptáš znovu tak mi vysvětli, proč se vůbec na něco ptáš??.Radí ti tu akvaristé, kteří mají dlouholeté zkušenosti, takže si myslím že se nemáš čeho obávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 13:54 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Z destilky se po nasypání stane mléko takže něco se rozpustit musí.Také jsem o tom přemýšlel ale protože nemám ty zkušenosti a do decky dávám špičku nože raději jsem to neriskoval.Raději počkám než miro dopíše knihu.Vím že tu někdo psal že by se flubenolem nemělo předávkovat ale na to jsem moc velkej posera abych to testnul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 13:32 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Co takhle nabobtnalý granule posypat flubenolem promíchat a zkrmit.Sypat ho do vody ve které se nerozpouští je podle mě zbytečný plýtvaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 13:12 Muž metal [96] - Cichlidy – re davidus
ja robim podobne ,akurat miesto destilky davam vodu z vodovodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 11:32 Muž davidus [41] - CichlidyRe: metal
Co jsem četl vlákna miro3 má v krmné směsy také obsažený flubenol a předpokládám že touto směsí v nějaké četnosti krmí.Tak když nemají jeho ryby problém a u něj si je člověk jistý že ví co dělá, tak by to neměla být špatná cesta jak jim pomoci v prevenci proti parazitům.
Já si v decáku destilky rozpustím špetku flubenotu, do krmné dávky naliju tolik aby to nasáklo počkám pár minut a krmím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 11:23 Muž davidus [41] - CichlidyRe: nechápající
To je ale problém globální.Ovoce, zelenina, květiny, zvířata od doby plast. chirirgie i lidé, co už se dnes neupravuje? Dokud bude poptávka těžko se něco změní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 11:22 Muž metal [96] - Cichlidy – re davidus
ja preliecim tak dva krat rocne.preliecujem 5 dni za sebou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 11:13 Muž davidus [41] - CichlidyRe: metal
Jak často ho přidáváš?Já to zatím zkoušel přidávat do granulí 2x deně tři dny za sebou.Jen nevím jak často to dělat abych jim nějak nenaboural imunitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 11:09 Muž metal [96] - Cichlidy – re.davidus
po pridani flubenolu do krmiva sa mi zda ze maju ryby vacsiu chut do jedla.ako keby im to lepsie travilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 10:53 Muž davidus [41] - CichlidyRe: smidakkuba
Podle mne ztmavnou až budou v akva s pozadím.V chovném má jen modré dno a pozadí není. Když jsem měnil písek bílý za tmavý všichni terči okamžitě o hodně ztmavly. Já jen zírám jak je jedna ryba jako druhá, skoro žádné rozměrové rozdíly, moc pěkné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 10:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: nechápající
Kazdy jsme jiny, kazdy to bereme jinak. Nekdo jiny zase nemusi chapat, proc ma nekdo potrebu chovat prirodni formu, kdyz je jich tamhle plna reka a jeste hezcich a vetsich. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 06:47 ludo Re: davidus
Díky za kompliment.Jsem rád za Vaši reakci a přeji Vám abyste vše zvládl k Vaši spokojenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 03:05 nechápající – terčovci
člověk vzal terčovcům veškerou kresbu,udělal z nich jednobarevné placky a obdivuje je.To nechápu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 01:42 Muž miro03 [27] - Cichlidy
Pánové tento pán to s terčovcami umí,na to dám krk v reále jeho Diamnodi vyzerajú ešte lepšie,než na fotkách.Cena taktiež bezkonkurenčná. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 00:33 kulich Re: smidakkuba
podle mě vypadaj moc dobře a zdravě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 22:20 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: smidakkuba
Barva je ok, to je fotkami a tím že jsou ještě malý X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 22:19 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Bob66
To já taky no zkusím mu napsat...Ale mladý vypadají dobře..Pěkný tvar červené oko...Jen mě trochu zlobí ta barva která by měla být víc modrá než šedá...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 22:15 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: smidakkuba
Vypadají pěkně, ale já bych chtěl vidět i rodiče ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 22:10 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Co si myslíte o těchto blue diamond...Cena dobrá a vypadaj dobře..
www.discusforum.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:59 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: davidus
Nemoc je v drtivé většině způsobena nevhodnými podmínkami v akváriu nebo nevhodným krmivem, takže bych doporučil snažit se vytvořit jim vhodnější podmínky a nemocem předcházet ;-) V tvém případě bych pár týdnů krmil jen suchým krmivem a dodával jim vitamíny + častější výměnu vody a pozoroval je a jejich výkaly X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:51 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Bob66
A je to cesta s tím flubenolem a třeba máčení granulí? Zdá se mi to menší zlo a šetrnější pro ryby než při prvním příznaku zasypání celého akva na 14 dní léčivem. Třeba špatně pozoruji ale v 300l se mi stává často že se některý na dva tři dny někam zašije a žere méně než ostatní a po pár dnech je zase vše OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:47 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: davidus
Co takhle kvalitní fotka terčovce s výkalem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:43 Muž davidus [41] - CichlidyRe: metal
Také jsem to skoušel jen si nejsem jistý jestli to zabírá?Pozoroval jsi nějaký pozitivní účinek? Jak často takto krmíš.Nerad bych flubenolem vypěstoval nějaký návyk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:40 Muž davidus [41] - CichlidyRe: trodat
A nebo ještě jinak se zeptám.terčovec je úplně v pohodě u jídla první, žádná chudinka tmavá v koutě a dlouhej prázdnej výkal u zadku. A ptám se, léčit nebo čekat? Jde mi jen o to abych necpal entizol při první příležitosti do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:36 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: davidus
U terčovců je důležité naučit se je pozorovat a rozpoznat kdy se začíná něco dít, jak napsal už trodat jsou to ryby které neumřou ze dne na den jako některé, ale dávají svým chováním a zbarvením najevo že není vše v pořádku a je potom na chovateli zda případný problém objeví včas a předejde léčbě nebo to zjistí až když je léčba nevyhnutelná X-) Tohle se nedá přesně vysvětlit, takové zkušenosti se získávají až léčbou nebo bohužel i úhynem, potom už je na člověku jestli si i z takových situací dokáže vzít co je třeba a poučí se nebo se to bude opakovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:35 Muž davidus [41] - CichlidyRe: davidus
Nechci tu prudit ani chytračit, víc hlav víc ví a jak se to jinak dozvím?Když se v hospodě zeptám kdo dělá disky možná se přeptaj jestli na kolo nebo motorku.Chovateli je přes šedesát a dělá je 20 let, nemá potřebu mi nějak lhát. Mám od něho DVD o nemocech a přesto mě zajímají zkušenosti ostatních.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:31 Muž davidus [41] - CichlidyRe: trodat
Tak potom nerozumím tomuhle. Chovatel mi prodal šest terčů 8 cm v těle. Byli všichni zdraví byl jsem u něj v pěstírně 2 hodiny a ryby viděl. Žrát začali po cca 5 dnech a jeden z nich měl dlouhý bílý výkal.Nestranil se žral ale měl ho v deseti dnech 4x.Odvezl jsem ho spátky chovateli, ten ho dal do karantény a po týdnu ho dával spátky k ostatním bez léčení. Proč teda nenastalo to poslední stádium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:25 Muž davidus [41] - CichlidyRe: trodat
Jsi si jistý tím co píšeš?Takže nemůže terčovec třeba leknutím odstartovat reakci v těle, jednou dvakrát bude mít prázdný dlouhý výkal a po zklidnění se vrátí do normálu bez toho abys ho léčil? Jsme tady na fóru a tak čím víc názorů tím líp.Bude moci každý porovnat jak to sedí.U tebe nepoznám jestli je to zkušenost nebo opis,takže názor, dík za něj ale nikam mne neposunul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:19 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
trodat napsal: Každopádně ti dá terčovec najevo,že s ním není něco v pořádku,ať již zbarvením nebo chováním a je na tobě aby jsi včas zasáhl.Bílý výkal je (před)poslední stádium nemoci...



Přesně tak palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2011 20:11 trodat Re: davidus
Každopádně ti dá terčovec najevo,že s ním není něco v pořádku,ať již zbarvením nebo chováním a je na tobě aby jsi včas zasáhl.Bílý výkal je (před)poslední stádium nemoci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:03 trodat Re: davidus
Vždyt ti to psali,pokud vidíš h...o,krátké 5-7mm dlouhé a tlusté,jako špalík je to v pohodě.Pokud se táhne za rybou 4-5cm tenký cancor je po srandě a musíš přeléčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 19:49 Muž metal [96] - Cichlidy – re.davidus
jako preventyvne som daval nasiaknut flubenolom len granule,srdce a patentky som zatial neskusal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 19:13 Muž davidus [41] - CichlidyRe: rriki
A tady se chci zeptat, když takový výkal odpozoruješ co uděláš?
a) Okamžitě rybu přelovíš do karantény a začneš léčit?
b) Přeléčíš automaticky celé akva
c) Budeš ji sledovat a až když se to bude opakovat dáš a) nebo b)

já vlastně ani nemám kde tu karanténu dělat tak každopádně b) ALE KDY? Myslím si že jedno bílé H ještě nemusí znamenat léčbu nebo se pletu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2011 15:37 Muž davidus [41] - CichlidyRe: ludo
Všechny Vaše reakce jsou naprosto v pohodě.Není tam nic co by se mě dotklo, nebo co by bych neskousl. Chápu že ty co jste jmenoval a Vy tam také patříte,ostatní to tak také vidí mají zkušenosti za které vděčí lásce k rybám, studiu zahraničních materiálů metodám zkoušek a úspěchů. Jsem ten co má pár rybek a snaží se aby mu prosperovaly. Nechci aby byly pokusné a opravdu se raději dvakrát zeptám než něco udělám. Mrzí mě úhyn každé ryby a nemám potenciál znalosti ani vědomosti jako třeba miro3 abych to posuzoval pro mne na vědecké úrovni. Je mi jasné že každá nádrž, osazení a prostředí je rozdílné a vždycky budou nějaké rozdíly v reakci osádky nacokoliv. Takže děkuji že máte trpělivost, snad přijde doba že i já jednou někomu rozumě poradím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 11:34 Muž rriki [818] - CichlidyRe: davidus
Je bílý výkal a bílý výkal.Pokud krmíš srdcem tak jevněm tuk a ryby jej kolikrát nestráví a vylezé bíle h.,ale pevné to samé platíu roupic.No a pak je bílé h.žlučovité barvy táhnoucí se slabé a víš ,že je zle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.03.2011 11:31 ludo Re: davidus
Nechtěl jsem se vás dotknout, ale spíš přimět k tomu aby jste víc přemýšlel nad tím co se tu píše.Pokud nevyzkoušíte jedno, nebo druhé jak se chcete rozhodovat?Každému ryby a AQ funguje trochu jinak, co je pro jednoho výborné druhému třeba nefunguje vůbec.Žádný přesný návod neexiztuje.Osobně se počítám za začátečníka a amatéra, pokud zde něco zdělím je to moje osobní zkušenost a neznamená to, že musí u každého fungovat stejně.Za tu chvíli co se terčovci zabýmám jsem dospěl k názoru, že úspěch může mít pouze ten kdo má trpělivost, učí se svým rybám rozumět a musí zkoušet,zkoušet a zase zkoušet.Myslíte si, že úspěšní chovatelé jako DAHAK, ROMY, Bob66, miro03, rriky a další by dosáhli svých úspěchů bez toho co jsem výše napsal?Lidé co mě znají osobně vám jistě potvrdí, že pokud vím poradím rád jen mě nebaví se opakovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 11:22 Muž davidus [41] - Cichlidy – začátky
Ještě pořád nedokáži posoudit kdy začít léčit vnitřní parazity a tak chci používat ten flubenol jen ve žrádle a jen občas. Ve společném se mi stává že občas některá ryba má bílý výkal ale zatím se mi nestalo že by to trvalo nějak déle. Podle mě je asi unáhlené hned léčit celé akva. Jen nevím jestli je to v pořádku?Máte to ve společných akva také tak? Myslím si že se mohla jen vylekat a že je to reakce na stres a že se za řádově dny dá dopořádku. Ale třeba se pletu. Nechci ale mít z nádrže podmínky jak v pěstírně kde je jen jeden druh voda dle tabulkových parametrů a žrádlo.To by mě ta akvaristika moc nebrala. Přemýšlím o tom správně nebo je to jinak? (myslím výkaly, léčba - mikroskop nemám)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [76] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=3751