prasan napsal: Beriem ak niekto predáva informácie z pokolenia na pokolenie.No žiaľ ja deti nemám,tak čo si to mám teraz brať do hrobu len preto lebo nedaj Bože menej zarobím.Je to nezmysel.Nechcem nikoho uraziť,či sa ho dotknúť.Peniaze stále budú,no česť predajcu si len tak nekúpiš.
Podľa teba je normálne ak chce zákazník kúpiť rybu, ktorá je na chov náročnejšia a ty by si mu odvrkol:,,To je v pohode,len si ju kúpte,dáte trocha sušeného a je to.,,(a do pár dní či týždňov mu uhynie)
Něžně to napsal Roman
Já k tomu dodám, protože jsem k tomu byl vyzván.
Peniaze stále budú,no česť predajcu si len tak nekúpiš.
Podľa teba je normálne ak chce zákazník kúpiť rybu, ktorá je na chov náročnejšia a ty by si mu odvrkol:,,To je v pohode,len si ju kúpte,dáte trocha sušeného a je to.,,(a do pár dní či týždňov mu uhynie)
Obecně platí, že peněz je málo ve světě, i v peněžence každého - to jsou ekonomické terie. Proto k nim přistupovat jako vy tak sadomasochisticky nebudu. Jsem rád že se živím tím čím se živím, a že mne to uživí. Takže s ohledem na povinné platby určitě neřeknu ...nedaj Bože menej zarobím... a už určitě do toho nebudu motat čest.
Ale to bych byl debil, kdybych se choval jako vy naznačujete. Dnes, v době internetu, by to byla profesní sebevražda. Zvláště pak pokud třeba ke mně pro ryby hodně chodí lidé mezi sebou příbuzní...Takže souhlasím, není dobře, pokud chovatel či prodejce prodává zákazníkovi rybu bez upozornění na náročnost jejího chovu. Ale na druhou stranu, pokud ji přes upozornění chce, tak mu ji s klidným svědomím prodám a nebudu jej přesvědčovat, aby tak nečinil. (To bych byl zase debil
)Mimochodem velmi často se stane že Pán Bůh dopustí a sekera spustí, a i tomu nejblbějšímu sedlákovi narostou tak obrovské brambory, že se jako ten co mu "sadbu" prodal, musím divit.
Takže bez hrocení zůstaneme každý na svém přístupu, protože vy se živíte zjevně něčím jiným než akvarististikou a bude dobře. Ale nedělejte z vašeho názoru dogma.
P.S Vy budete nějaká liška podšitá, že se ve 32 letech chystáte už do penálu, nebo vám názor změnila nějaká choroba? Pokud to druhé, nepropadejte depresi, to se zdraví blbě hledá. Mně to říkají furt a to marodím teprve sedm měsíců...