Terčovec - chov
Měl bych tam jen terčovce nějakyho ancika a možná nějakou neonku co ty na myslíš že by to šlo??A kolik terčovcu by do 200l akvaria mohlo být??
a co v tom akvariu dal bude?
Tak akvarium o rozměrech 100*40*50 ???Šlo by to??
no spíš napiš jaký můžeš mít největší akvárium,jinak je to ryba,která potřebuje aby jsi ji věnoval trochu času.
0 23.10.2014 21:49 hanzys – Dotaz
Zdravím jaká min. velikost akva je pro terčovce a kolik se jich tam může být??
Starší reakce
Až jim dojde že jsou k ničemu tak je sežerou,dlouho už to trvat nebude.
To Acik/Priest,
Znáte původ těch Marlbor? Rodiče? Marlbora jsou jen barevná forma pigeonů, takže křížení těchto forem je lepší z možných. Samozřejmě, že při křížená vzoruprostých ryb s rybami se vzorem lze čekat variabilitu ve vzoru i jeho množství, ale s popílkem by problém být neměl. Pokud se takové křížení rozpadá na pruhované ryby, musel být alespoň jeden z rodičů heterozygotní (nositel pouze jedné alely pigeon = pocházející z rodičů z nichž jeden nebyl čistokrevný pigeon). Takže za mě ať se množí
Samozřejmě přeji hodně štěstí.
Tomas_ch
Oni se také rádi vytírají na vrchní plastový lem topítka a to nepomůže ani otočení.
Taky se mi to u některých párů stávalo,řešil jsem to ochrannou síťkou...
tak jeden par bude mit smulu,dal ty jikry na topítko a ja ho musim zapnout,jedno to nezvlada vytopit
Jak se spárovala dominatní ryba tzv.Velitel akvária.Tak to dokážou dotáhnout hodně daleko.Teda jestli tam nemáš nějakého mocného čističe skla.
jo jo necham je,zatim si oba pary jikry hlidaji,tak jsem zvedav,jestli to vydrzi do rana
Klidně je nechej.Přepárovat to není problém.
joooo taky to nechci krizit,byl bych rad,kdyby se parlovali stejny druhy
ale na začátek je necham,stejnak si to požerou,aspon bude vice krmení
U mne to dopadlo žlutou rybou z jemným takřka neviditelným klasickým pruhováním u hlavy z popílkem a černýma ploutvema.Z dalšího odchovu těchto ryb pak padalo snad cokoliv.Myslím si,že křížení nemá valný význam.
takhle bych to nenechal,určitě si někdo pošmákne
Jen je nech,možná mi na mou otázku odpovíš Ty.
tak se mi vytreli jak marlbora,tak i pigeon a marlboro,ale nechci mit dve formy spolu
Priest napsal: Spíše by mě zajímalo křížení varianty Pigeon x Marlboro.Má někdo zkušenosti s kvalitou mladých?Slyšel jsem o zvýšeném množství černého pigmentu. Ideální je když se vybere pár sám,ale přepárovat samici s jiným samcem samozřejmě jde.
Starší reakce
0 31.08.2014 11:08 RAP No tak acikova výkrmna je v podstatě přerybněná.
To si může dovolit jen člověk, který okolo nich denně pendluje.
Do nádrže této velikosti, zařízené jako společenské akvárium, bych si dovolil dát tak maximálně 6 vzrostlých terčů.
Rád si nechám poradit,co se týče času,tak u mě je to tak opravdu jednou týdně,což se obávám možná nestačí?
naprosty souhlas a musi byt i cas se starat o ryby,nekdo ten cas tomu investovat nemuze a pak muzou vznikat problemy...
romant: jo ta vykrmka je super,vidim presne jaky jsou to bordelari
Priest napsal: Neexistuje rovnice podle které by jsi se mohl řídit.Vše záleží na tom jestli bude akvárium společenské,kolik času věnuješ údržbě(výměnám vody a odkalování)a jak kvalitní budeš mít filtraci.Pokud budou ryby malé,může jich být více atd... I já si nejsem jist zda bych to zvládl,proto se poptávám dopředu,je my jasné,že placky je jak říkáš,vyšší level i já to tak cítím. V jedno jsem se již naučil: a to nejdříve si zjistit co která ryba obnáší a pak se do toho eventuelně pustit.
Podle mě je to, jak popisuju sázka na daleko větší jistotu a výsledek směřuje k radosti z ryb, což se mnohdy v případech, kdy si člověk myslí že to zvládne, velmi rychle zvrtne a je z toho zbytečný zklamání. Čímž tě rozhodně nechci podceňovat, ale přecijenom placky jsou stále vyšší level a vylámat zuby se na nich dají.
I to je varianta,nerad bych si ukousl větší sousto než jsem ochoten spořádat,jelikož zatím nevím co terčovci obnášejí.
Osobně bych se mrknul do prezenatace k acikovi a šel nejdříve cestou té výkrmny a až se ryby ukáží, vyselektují, někdo poroste, někdo ne, tak posléze je instalovat do tzv. výstavní společenský nádrže i s nějakou tou zeleninou. Volil bych spíš menší vrstvu dna, ono by to i vyplynulo z té výkrmny, to se potom člověk nestačí divit, co toho vyprodukují a dojde ti, že se nikdy nepodaří v akvu kde je substrát to držet v takový čistotě, jako holouše.
Jde my v podstatě o to,že hodlám koupit akva a zatím nevím jakou velikost. Jelikož Terčovci jsou pro mě asi takoví vrchol co bych chtěl chovat(možná ne hned,ještě se mám co učit
),proto sonduji jaké podmínky potřebují.Ze začátku bych asi choval něco podobného co mám,ale pokud se pak rozhodnu pro Terčovce,tak chci mít už akva patřičných parametrů,pak už ho nezvětším
Neexistuje rovnice podle které by jsi se mohl řídit.Vše záleží na tom jestli bude akvárium společenské,kolik času věnuješ údržbě(výměnám vody a odkalování)a jak kvalitní budeš mít filtraci.Pokud budou ryby malé,může jich být více atd...
10 jich muzes dat v pohode
Tak jinak,kolik by byl optimální počet Terčovců na cca 500l vody ,samozřejmě je třeba počítat z nějakým hejnem něčeho malého (neonky,nebo tak něco)
no hele ja planuji si dat do 450l 12 tercovcu,muzou me ukamenovat,ale ono taky zalezi na cloveku jak se k tomu postavi,protoze ze zkusenost vim,jaky to jsou prasatka
a nedokazal bych si predstavit,ze bych mel menit vodu 1x tydne...
patamatix napsal: A co velikost akva,versus počet ryb? Chci koupit nové akva,proto bych ho chtěl pořídit na míru rybám,které bych pořídil. A co velikost akva,versus počet ryb? Chci koupit nové akva,proto bych ho chtěl pořídit na míru rybám,které bych pořídil.
7,5 je ještě v pohodě,výše by už mohl být problém.
Uvažuji o chovu Terčovců,tak přemýšlím o hodnotách vody co nám tu teče.Ph mám 7,5 - dle atlasu se udává ideálně 5,5-6,5 ,mělo by to nějaký zásadní vliv na chov? Nehodlám neustále upravovat vodu,raději si pořídím ryby kterým vyhovují parametry vody co tu mám,bez úprav.
To samé co se týče tvrdosti,udávaná do 10,já mám 15.
Jen je nech čistit, vytírat a konzumovat. Asi tuší že se jde v pondělí do škol, tak taky trénují tu svojí školu.
Starší reakce
Jaké blechy?
blechy
Čím to krmíš?Já mám na zahradě sudy s dešťovkou a Terčovcům dávám černou komáří larvu.Výborné krmení a hlavně pro něj nikam nemusím jezdit.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x