Poradi mi někdo přesný název tohoto druhu? Pokud bych se pro nějaké rozhodl tak určitě něco takovéhle přírodní formy nechtěl bych asi modrý zelený ani jiný barvy 
Těch 50cm stačí.Důležitější než tato výška bude pravidelná výměna pro terčovce vhodné vody.
Nepovažuji se ani trochu za experta, o akva vím zhruba tolik, kolik si přečtu tady a ke čtyřem terčům jsem přišel tak trochu jako slepý k houslím. Překvapivě už úspěšně přežívají skoro rok a čtvrt a někteří začínají dosahovat značně "jatečné hmotnosti". Dneska jsem zaznamenal jednu (menší => nejspíš holku) hlídkovat u listu šípatkovce s něčím, co bude asi snůška jiker - prosím potvrďte / vyvraťte někdo. V kladném případě - je tu nějaká minimální naděje, že z toho něco bude? A můžu šanci (ve společné nádrži, nehodlám budovat množírnu) nějak zvýšit?

Já mám ROZHODNĚ přerybněné pracovní akvárium, takové "společenské s Terčovci" a při teplotě 29-30stC tam s Terčovci (2ks dvouletí, 7ks ročních dospívajících) žijí Neonky červené (cca 15 ks), dokonce i pár obyčejných, Razbory klínoskvrné (cca 10 ks), Parmičky černopruhé cca 10 ks), Ancistrus (3 ks), Giboš (1 ks), Čichavec Perleťový (1 ks), Sumeček sklovitý (3ks). Toto je dlouhodobá osádka bez úhynů (cca půl roku, co uhynulo jsem niajk nenahrazoval), naprostá většina "neTerčových" ryb je tam cca dva roky a díky tomu že parazitují na tom co dávám Terčům, tak jsem nikdy neměl tak vypasené Neonky, tak velké Razbory... Akvárium 120x50x50, čistý objem cca 230l. Ale mám velký biofiltr, ten je při takové osádce zřejmě nezbytný. Jediný velký úhyn jsem měl při výpadku elektřiny (hřeším na to a ještě pořád jsem nepořídil záložní zdroj aspoň na jedno pidičerpadlo).Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146786x