Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 108 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 23:13 Muž Beda [11]
Já se držim zaběhnutýho (co mi každej řiká) 1x týdně vyměnit 20% vody. Při výměně zrovna odkaluju dno a čistim filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 22:06 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: rriki
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 22:03 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: JuraS
Fotka k příspěvku Máš pravdu ,nojo ,ale já si udělal dneska ježíška a koupil 16 dospělých.Jsou v nádrži sotva hodinu takže ještě nevipadaj jak maj.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 22:02 Muž metal [96] - Cichlidy
tiez som toho nazoru,cim sa menej rypes v akva tym su mensie problemy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2010 21:11 JuraS
Nevím jak to bylo s terčovci před léty. Neznám rozdíly mezi třemi větvemi druhů či jak se tomu správně říká. Ale disky jsem si koupil, že se mi líbily a byla to výzva podle hořekování nad problémy. Jistě, vlastní blbostí jsem přišel o ty nejlepší vzrostlé ryby, o jeden produktivní pár. To vše ale vlastní zbrklostí a počátečním strachem. Dneska po čase můžu konstatovat, že čím míň se hrabu do akvária, čím kvalitnějším a prověřeným krmením krmím (ono na balkoně v praze mít kýbl vody a v něm nějaké breberky a bez propláchnutí síťky toho čehosi hýbavého jen tak vhodit do akva se nevyplácí..to už vím po trpké zkušenosti..)..takže nehrabu do akva a nechápu někoho jak může denně prostřihávat kytky...já je prostě rukou vytrhnu když jsou tak rozrostlé, že do akva není vidět..už nehnojím, nesytím co2 i když mám profi výbavu..ph mi dolů sráží hrstka rašelinových granulí a to, že odumřelé listy kytek nechávám pro krevetky a piskořky..dno mám zaneřáděné až hrůza, krmím ryby jak slepice v klecových chovech..živočichů je v akva dost aby se o to co nesežerou ryby někdo postaral...filtraci mám naddimenzovanou vlastní hlavou vymyšlenou a rukama stvořenou...neodkaluji, jen měním vodu..občas tak 1x za 14 dní ale když na to nezapomenu tak i později...přesto..ryby se mi odvděčují, že už dlouho žádná neměla problém (kromě nějakého psychického, že dominantní zahání ty slabší..)..a bez nějakých brigulí se mi odvděčili že odlovený pár co jsem sám vybral (když se dva pinďouři rvali furt o jednu xxx)..a už týden vodí...stačilo jim odsát vodu a dát ledovou plnou chloru..potvory pražský jsou na ni zvyklý...někdo radil, že lepší je kupovat větší ryby..no možná do hotového okrasného akva..ale koupit 10 prcků jak dvoukačka po 50,- kč taky není špatný..koukat jak rostou a případný neúspěch tolik nebolí jak když chcípne ryby za litr....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 20:16 Muž metal [96] - Cichlidy – re.miro03
super ze si nazad.ziaden chovatel nechcel prezradit o pritvrdzovani vody pri vykuleni lariev a potom sa clovek cuduje ze mu poter kape.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   11.11.2010 11:48 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: miro03
S tím párováním to nesouhlasím a můžeš psát co chceš.Mě samice začala pořád dlubat do samce ale on neměl vůbec zájem vůbec se na něm nic neprojevovalo naopak on neměl žádný sebemenší náznak.Samice z něj potom už vyšilovala ale nakonec se spolu vytřeli, ale začal mít o ní zájem až tak hodinu před výtěrem kdy si začli čistit třecí místo.Toto je zase moje skušenost.Co se týče omělého odchovu tak jsem možná řekl že nedorstou , dobře beru zpět ale místo toho mi to připadá nepřirozené.A jěště jedna věc já neřekl že mám dost skušeností nebo že jsem skušený, ale řekl jsem že si myslím ŽE NA SVŮJ VĚK mám dost skušeností. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 11:33 Muž miro03 [27] - Cichlidy – Re: smidakkuba
Píšeš že máš skúsenosti.No dovolím si tvrdit len skúsenosti s toho čo si vyčítal.Jedinci v hejnu sú pekne vyberavý.Spárovanie im netrvá ako Ty píšeš 2-3dni,pokial je dospievajúcich jedincov v hejnu značné množstvo sú tak prieberčivý že im može trvat výber partnera aj niekolko mesiacov.Napísal si že samica uhána samca k treniu.Ani v tomto nemáš pravdu.Samec reaguje na feromony ktoré začne samica produkovat.Pokial ich neprodukuje tak je to práve samec ktorý uhána samice k treniu.Pokial má človek prietokové nádrže a chová samce na výstvu zvlášt bi sa človek dokázal divit čo to dokáež s týmito samcami urobit.Akvárium z samicov ktorá sa chce triet je o patro vyššie a samci dochovávaný v nádrži na výstavu začnú pekne šaliet.Snažia sa spárovat medzi sebou.To len taký malý poznatok s osobnej skúsenosti.Inak Kubo na akvarko.cz v tvojej prezentácii nepíšeš ako skúsený chovatel.

www.akvarko.cz/…

Keby si bol skúsený tak bi si vedel že v den vykulenia lariev treba začat vodu pritvrdzovat.Tento chemický proces chovnému páru dáva pokyn k tvorbe sekretu.Pokial to urobiš pozde poter nemá čo žrat a uhynie hladom.Vela začínajúcich chovatelov urobí túto chybu.Myslí si že je problém v chovnom páre ale nie je tomu tak.Nesprávne počínanie sa rovná neuspech v odchove.Jedna maličkost k druhej o to kvlitnejší jedinci sú v chovoch odchovávané.Dalšiu s vecí na akvarko.cz si napísal že umelo odchované jeince nikdy nevyrastú v tak pekné a zdravé jedince ako pri klasickom odchove.Pozri sa na Malajských chovatelov ktorý umelo odchovávajú terčovce už mnoho rokov ako ich ryby vyzerajú.Vyhrávajú jednu výstvu za druhov a sú špičkov na svete v chove týchto majestátnych rýb.Jediná nevýhoda v umelom odchove je s jej praconostou.Inak umelý odchov má výhodu že poter nie je vystavený riziku prenosu nemoci s chovného páru na poter.Dalšia s výhod,respekt. pre niektorých chovatelov nevýhod je to že poter nemá sociálne vnímanie ako pri klasickom odchove.To znamená že poter nevie že má íst skrmovat poter s chovných rýb.Čiže ten kto nezvláda umelý odchov takto odchované ryby,po ich spárovaní neodchová.Trvalo mi 8mesiacov než som prišiel na to kde je problém a podarilo sa mi urobit moj prvý umelý odchov.Pre tých čo záujíma toto téma obšírnejšie,prikladám odkaz v ktorom sa o tejto deprivácii dočítate viac.
www.akvarista.cz/…
Neber moje riadky v zlom.Každý sa učíme i ja a to neustále. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 11:01 RAP
smidakkuba napsal: Svoje první terče jsem měl ve 12 a svůj první pár ve 13.Jinak to že mám na svůj si myslím docela skušenosti je dáno tím že denně studuji (rozmnožování,nemoci,chování)Atd... a hodně mě to baví, :-) lepší než se furt čučet po nějakých blbostech :)
Správný přístup palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 10:58 Vlastimil Kotyza – Re: Designer
To je známí fakt,u cichlid je to běžné s tím krmením to nepřeháněj.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 10:43 Muž Beda [11]
Já mám ty terčovce asi rok. Su teda eště mladý jelito :) Ale čtu a ptám se aj na stejný věci. Asi už su tady za vola ale on vám každej řekně trochu něco jinýho... čím víc info. tím líp. Už ani nevím kde mi řekli že cca po roce soužití v hejnu se ryby začínají párovat tak jsem tady k tomu chtěl nasát další zkušenosti a rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.11.2010 10:31 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: JuraS
Svoje první terče jsem měl ve 12 a svůj první pár ve 13.Jinak to že mám na svůj si myslím docela skušenosti je dáno tím že denně studuji (rozmnožování,nemoci,chování)Atd.A nebojím se tady napsat své skušenosti.Je to taky tím že můj děda má odchovnu terčovců a můj otec terčovce taky choval ,ale otec moc neporadí protože to je už 15 let co je měl a moc si toho nepamatuje.Ted´ má svoje moře a nic jiného ho nenapadne.Ale myslím že je to hlavně tím že studuju na netu a hodně mě to baví, :-) lepší než se furt čučet po nějakých blbostech :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 10:26 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: Designer
Tohle jsem pozoroval docela pravidelně poněvadž v chovný nádrži ryby dost překrmuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 09:53 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Rozeznani pohlavi u Tercovcu.
Vynalezl jsem novou metodu, jak rozeznat pohlavi u mladych tercovcu. Ujela mi ruka a prekrmil jsem srdcem. Jeden Tercovec (mam zatim 2) se nacpal do stavu koule a vylezlo mu kladelko, asi uz se nemelo kam vejit. No mel jsem skoro strach, ze praskne. Ale nepraskl, druhy den loudil jako obvykle, hezky splasknul, a kladelko zase zalezlo. Takze je to skoro jiste samec... Pozorovali jste nekdo neco podobneho, ze se Tercovec prezere tak, ze mu vyleze kladelko? Nic jineho to snad ani byt nemohlo, to snad poznam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 09:45 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: JuraS
I kdyby mel Tercovce jen pouhy rok, stale bude zkusenejsi nez mnoho z nas, vek nevek ;-) . A ze by zacal s Tercovci v 10ti? A v kolika zacal pritelcinin syn, kdyz mi pomaha okolo akvarka a je mu 6? Deti si silene moc pamatuji a daji Vam to sezrat presne v okamziku, kdy zacnete delat neco, co jste posledne delali opacne - proc? Proc? A uz to jede :) . Takze klidne Kubovi verim, ze ty zkusenosti ma, nic divneho, a informace si bud umi najit, nebo ma kolem sebe nekoho, kdo mu mel co rict.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 07:25 JuraS – Re: smidakkuba
tady v 14 ti máš buď bohaté zkušenosti (letité když píšeš o dobách spárování) a nebo dost čteš...bajwoko když počítám tak jsi musel začínat s terčovci kolem 10 ti 11 ti ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 23:13 Muž Beda [11]
Zlatý paví očka smich No snad se zadaří a ten pár mít budu. Prej dělaj páry na celej život a výtěry jsou pravydelný. Každej řiká něco jinýho. Teda že páry jsou na furt ale výtery záleží na tom jak se máj dobře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   10.11.2010 11:42 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: Beda
To záleží na každé konkrétní rybě kdy se spáruje.Měl jsem ryby které byli už v 10 měsících spárované a ryby které se spárovaly až v roce a půl.A co se týče toho jak to poznáš.Ryby si začnou obhajovat teritorium(obvykle nějaký kout) začnou čistit místo na vytření a do pár hodin popř.druhý den se vytřou.Poznáš to aji tak že samice která je zaplněna jikrami začne uhánět samce a snaží se ho dostat k místu které si vybrala na výtěr.Většinou si vybere nejsilnějšího samce aby dokázal ochránit jikry ale když nemá zájem spokojí se i se slabším.Spárujou se ti tak den dva před výtěrem.Mi se stalo i to že žádný samec neměl zájem a samička začla klást jikry a jeden samec připlul a začal se ládovat, samice ho párkrat pomlátila a on se najednou natočil a začal jikry oplodnovat. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 10:59 Muž Beda [11]
super díky... tak popřemýšlím o další nádži X-) . Po jaký době se ryby párují a jak ten pár poznám. Ty čtyři mám asi rok starý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 01:27 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Beda
Romy mám pravdu v tom,že ke starším terčovcům přidat mladší kusy je problém....Sám to mám ted v akváriu...Mám jediné štěstí v tom ,že ti mladší se nažerou hned od prvního dne.Nenechají se odstrčit od žrádla..Ale mám tam boje..Do toho se ti starší pořád třou..Tak nahánějí všechny ostatní do kouta..A to má 450 l akvárium..Už bych to neudělal..Ted to musím prostě nechat na nich jak se časem srovnají.. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 23:43 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Beda
200 l je málo i na 4 terče,natož k nim hodit další 4.Ti starší si budou logicky hájit vlastní teritorium,v jakékoliv nádrži.Jestli to jsou dospělé ryby,vůbec bych přidání nezkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 23:26 Muž Beda [11]
Zdravím. Asi jsem krapet mimo téma ale nevím do jaké místnosti to napsat. Bude problém když ke čtyřem terčovcům přidám nový čtyři. Snesou se nebo ti staší si budou hájit akva. pro sebe???? Jedná se o 200L vody. Jen chci aby se mi vytvořil pár a pak je zas rozhážu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 19:50 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Luky
No ono se neco nejak tvrdi a neco nejak roste. U rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens se pise doslova: >>...a teplotu do 26°C. Vyšší teploty snáší jen krátkodobě.<< a pritom ja ji pri 28°C až 29°C (obcas se i 30°C zadari) musim obcas poradne kusy vyhazovat, jak roste. Nejde jen o teplotu, je spousta dalsich vlivu. Jiste, mozna by to rostlo jeste lepe pri nizsi teplote, ale ze by tohle bylo kratkodobe snaseni, se mi nezda ;-) . Zrovna tak nektere ryby chovam pri nevhodne vysoke teplote a treba tak velike (relativne mlade kusy, desne rychle vyrostly) a nenazrane Xiphophorus maculatus jsem videl jen malokdy. Mam dojem, ze nekdo neco jednou napsal, treba na zaklade prirodnich podminek v urcite lokalite, vice si netroufnul (nebo ani nezkusil), a vsichni to pak opisuji. Nehlede k tomu, ze plus minus nejaky stupinek neni ostra hranice, ze uz neco nejde a nebo neco uz jde. Jiste nemusi byt ledacos optimalni, ale neznamena to, ze to nejde. A tak chovam Platy (nebo jeste hure Tetry cisarske) s Tercovci pri teplote vhodne pro Tercovce, a ostatni ryby vubec nevypadaji, ze by byly nespokojene. Mozna casem napisu, ze jsem se mylil, tohle tvrdim na zaklade par mesicu, nikdy drive jsem v akvariich takove horko nemel, ale zatim to vypada tak, jak pisu :-) . BTW, to ze ziji v CZ vubec neznamena, ze kdyby byla v zime teplota jako v lete, ze by se mi darilo hure ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 19:19 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Luky napsal: Ahoj tak jeden terčovec by potřeboval v dospělosti 30-50litrů.

Je ti jasné,že tato otázka byla položena před čtyřmi roky??? hmm Příště se zkus podívat na datum ;-) bylo to 23.01.06 15:52:53.Nebo si srovnej řazení příspěvků... ahoj

A spodní hranice teploty,je věcí více faktorů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 19:05 Muž Luky [0] - Amerika
Spodni hranice pro terčovce je 28C... což je nejvyšší hranice pro některé běžně dostupné kytky. A na jednoho dospelyho terčovce je potřeba počítat 30-5Ol
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 19:02 Muž Luky [0] - Amerika – Re: Martin Král
Ahoj tak jeden terčovec by potřeboval v dospělosti 30-50litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 16:20 Cyril
Maxo píše,že ze dna jim to vyžerou sumečci.Tak zkus jiné krmení - mražené artemie mají tendenci se volně vznášet a jen pomalu klesají ke dnu a mražené koretry plavou na hladině.Všeobecně se dá říct,že terčáci z granulí moc nadšení nejsou.Ti moji je brali jen když jsem je nechal pořádně vyhládnout a to jsem jim dával Hikari /100ml za 289Kč/.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 14:09 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
maxo napsal: Mam pocit ze asi sypem moc,ale aby aspon cosi chytili tak musim.Poradte sad .



Proč by to musely zrovna chytat, běžně si berou krmení ze dna X-) Hlavně nepřekrmuj jinak se ti bude zhoršovat kvalita vody a poznách to na rybách ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 14:06 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: maxo
Pac kdyz jsem zjistoval stejne info o leceni, jako ze take nemam Tercovce moc dlouho, musel jsem si nejak pomoct smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 14:06 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Designer
Nejlepší je pořídit něco takového aukro.cz/… taky ji používám a zase tolik nestojí a je přesná což je u chloraminu nutné odvážit přesné množství
X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 14:02 Muž maxo [9] – Re: Designer
Ako si prisiel na to, ze prave rozmyslam nad tym ako to navazit potlesk ? Dik za radu palec .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 13:55 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Dahak
No a 1.5g se navazi na beznych kuchynskych vahach dost spatne, a jeste hure 150mg pro 10l. Takze se navazi 15g a rozpusti v litru vody. Pak se nabere injekcni strikackou 10ml z toho namichaneho 1l a ten obsah strikacky se teprve da do 10l kyble s vodou. Vim, ze je to snadne, ale kdyby to nekdo neznal... A co s tim zbytkem, kdyz zbyde skoro cely litr? Vydezinfikovat si zachod nemuze skodit a vzhledem k minimalnimu prodejnimu mnozstvi nekterych veci (treba zde konkretne Chloramin-T), to neni az takova skoda ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 13:21 Muž maxo [9]
Este sa chcem spytat na krmenie.Krmim granulami JBL, ale ta efektivita je hrozna.Tak 90% padne na dno, lebo ty lenivci tu granulu skratka netrafia.Panciernikov ide roztrhnut co su prezraty.Kolko takych granuliek spotrebuje 1ks?Mam pocit ze asi sypem moc,ale aby aspon cosi chytili tak musim.Poradte sad .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 13:16 Muž maxo [9] – Re: ludo
To by nemal byt problem, v aqva mam tak 7,2-7,3.Vodovodna ma prave 7,5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 12:53 ludo – Terčovci-chov
Při použití CHLORAMINU-T musí mít voda zásaditou reakci min. pH 7,5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 08:45 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: maxo
Dávkování je 1,5g na 100litrů vody, takže si to budeš muset spočítat podle toho kýblu :).Kýbl kolem 15ti litrů bude stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 08:20 Muž maxo [9] – Re: Bob66
Co to je väcsi kybl? Kolko litrov a kolko gramov prasku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 22:36 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: maxo
Můžeš v celém akva, ale pokud je na tom tak jak říkáš tak jsem jim dával jen půl hodinovou koupel ve větším kýblu a vždy to zabralo na 100% bez jakéhokoliv vrácení příznaků X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 22:29 Muž maxo [9] – Re: Bob66
len nemam moznost odlovit na samotku. da sa to aj v celom aqva? inak toho jednoho pozorujem uz druhy den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 22:22 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: maxo
Může a nemusí, občas se stává že nějaký kus chvílemi dýchá jen jednou a pak to přestane samo, pokud by to bylo trvalejší nebo by se přidaly i jiné kusy tak bych doporučil koupel v chloraminu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 21:44 Muž maxo [9]
Fesaci tercaci sa stale schovavaju ale aspon navecer vyplavaju.Len u jednoho som si vsimol ze dycha len na jednu ziabru,ale plava s ostatnymi a aj jest ide s nimi.Je to naznak niecoho vazneho?Treba liecbu?Zatial mam v zasobe len Chloramin-T.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 16:57 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: JuraS
Stává se mi to taky.Zhruba tak 10-15 procent potěru nejeví o rodiče zájem, nekrmí se a brzy umírá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 14:45 JuraS
Terčovci mi už 2 den vodí mladé. Vzorně se střídají, nevadilo jim ani když jsem odsával howna a dolíval studenou vodu. Vše v pohodě. Všímám si však že část prcků, několik se nějak toulá po nádrži a ne aby se živili na tátovi či mámě. Je to normální, že část prcků má porouchané iq aby věděli kde najdou prvotní stravu ? Předpokládám, že ano, že je to přirozený stav.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2010 13:26 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: maxo
Neboj ;-) . Rybky se bezne takhle otrou, treba o hranu listu Echinodoru. Kdyz to bude ryba delat porad, asi k tomu ma poradny duvod. Kdyz obcas, jak pise Bob66, taky Te obcas zasvrbi jen tak nos :) . Myslim ze se spis podivej, jestli Ti Tercovci dychaji na obe zabra. Uvidis to nejlepe pohledem co nejvice zepredu a zespodu, jestli se nehybe jen jedno skrele. Bohuzel i timhle jsem prosel... asi toho bylo na ty me male ubohe Tercovce najednou nejak moc :( .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2010 12:18 Muž maxo [9] – Re: Bob66
Uf, to som rad. Asi som zo zaciatku trochu precitlively, az moc ich sledujem. A nemam to s kym konzultovat. Esteze existuje teni-net. Ale su to uzasne ryby.Uz konecne zacali smejdit po aqva a sem tam nieco odzobavaju z rastlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2010 11:49 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: maxo
Taky se podrbeš když tě něco svědí :) Pokud by to dělalo víc ryby a pořád tak se může jednat o nějaké parazity např. žábrohlísty ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2010 11:46 Muž maxo [9]
Dnes som si vsimol u jednoho terca ze sa pomali priblizi k listu a potom sa svihom obtrie o ten list. Ale nerobi to casto. Co to moze znamenat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2010 21:58 Muž maxo [9]
Chalani sa dnes trosku pustili do jedenia. Skusal som granulku SAK55 a potom aj mrazene patentky. A tie ich konecne trosku rozhybali a osmelili sa. Nebolo to bohvieco, ale na zaciatok moze byt. Zajtra odkalim dno a budeme pokracovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2010 15:58 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: maxo
Srdce musíš odblanit, namlít a pak zmrazit syrové X-) Můžeš do něj přimíchat i různé přísady a udělat si krmnou směs podle sebe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2010 15:44 R Muž romant [27987] – Re: maxo
Pokud je máš od chovatele, tak je krm tím co měli u něho.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [108] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146349x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=5351