Terčovec - chov
Niekto kysleinu riedi,niekto ju kape 90percentú.Ja ju kapem rybám dá sa povedat pár hodín pred výterom,priamo do vytieračiek k chovnému páru.Po premeraní hodnot 4-5kvapiek kysleiny fosforečnej 90percentnej.Po hodinke premerám hodnoty a dokapem na požadovanú hodnotu.Chce to cit a poznat východzie hodnoty vody.Netreba hned hodit kysleinu do koša.Poraneného samca pokial ešte žije vyfot a pridaj sem foto.Pridaj do nádrže Esha 2000.Mne sa nedávno samica nacpala za topítko a hnusne si spálila pol tela.No dnes je opetovne pred trením.V tvojom prípade však mohlo dojst aj k popáleniu žiabier atd...Čo bi mohlo bit Tvojmu samcovi osudné?!
Jestli ryba leží na boku,není to dobré,je třeba vyměnit vodu,dodávat jí čerstvou a aplikovat léčiva proti druhotnému zaplísnění,to je na ty spáleniny.Záleží na rybě,jak si s pH šokem poradí. Držím ti palce.
no to je hustá,myslím 90.prostě jsem samce spálil,to už bude asi špatný
Stejně se mi to nějak nezdá kolikaprocentní to máš?
vždyt říkám že jsem blbec.dal jsem pár kapek do 100litrový nádrže.a asi jsem to dostalo přímo na ryby.
Já jsem to takto dělal ale dal jsem si do 2L pet lahve potřební množství kyseliny a vodu....Zatřepal a postupně vlíval toto když se dostalo na mou rybu tak se jen lekla...
máš stoprocentní pravdu.byla to chyba.no myslím že to samec asi nerozplave.ležel na dně na boku a trhá se z něj kůže.nevím co s tím
Jakmile začneš srát do vody chemii, stojí to zaprd, já si vystačím z olšovejma šiškama a rašelinou. Ted bych přejel vodu bud Uv lapmou, nebo aspon nasad nějaké antibiotika otevřená rána zavání plísní. Nedal si sem foto možná by bylo lepší utratit. PS ( pokud manipuluješ z kyselinou zkoušej vzít z akvárka 1 litr vody nakapej do ní kyselinu a měř, pokud ti víde 2 kapky na 1 litr abys měl ph třeba ze 7 na 6 tak si snadno vypočteš kolik potřebuješ na dané množství vody ale rozhodně nedávkovat najednou zředit třeba do 10litrů a pomalu dolejvat (osmotickej šok, popálení) jen rady pro příště.......
tohle bude asi špatný.jsem blbec.leží na boku dýchá a má opálenou kůži.jestli vydrží do rána tak to bude div.co s tím.asi nic
Mi se taky povedlo popálit rybu ale pouze sebou asi 5cukla troch se vyplašila ale nic víc....
0 04.04.2011 22:49 kulich Chtěl jsem stáhnout ph kyselinou fosforečnou.stala se mi ale asi nehoda a při dávkování jsem zasáhl samce kyselinou.ryba leží na boku na dně a trhájí se z ní kousky kůže.vyměnil jsem na dvakráte vodu.stalo se někomu něco podobnýho??jsem blb.myslím že se z toho asi nedostane
Lancer napsal: Chtěl jsem původně jinou barevnou formu, ale mám nabídku na red melone ve velikosti 8-10 za 400,- Kč kus.
Vis, v jednom Te nechapu. Kdyz jsi chtel jinou barevnou formu, proc si ji nekoupis a proc si chces koupit neco jineho? Stejne nejspis budes dal touzit po tom co jsi puvodne chtel. Proc kupovat neco jineho nez chces? Jen proto, ze to muzes mit o par dni driv, nebo ze jsou jini chovatele kousek dal?
Je ale fakt, ze clovek dokaze zmenit nazor a zacne se mu neco libit az kdyz to v realu lepe vidi, takze pokud uz ted chces tyhle, jako bych nic nenapsal.
0 04.04.2011 07:17 JuraS I nádherný pár "vyrobí" z vrhu 200 mladých dobrých 30 kriplů..prostě příroda..ti pomalý a deformovaní jsou snadnou potravou pro predátory tak, aby se hlavní hejno silných jedinců mohl schovat..a je tedy velmi pravděpodobné, že i "kripl" pár bude umět vyrobit nádherné jedince...
Mi na te fotce mladých se nejvíc líbí ten vzadu pigeon zalezlý vypadá pěkně....Myslím že má dobrý ryby rozhodně se ho poptej a dobře ryby pozoruj...
Podle fotek se mně rybky hodně líbí, ale chtěl jsem se raději zeptat, přece jen u mě bude ještě převládat velké prvotní nadšení
Chovatel bydlí docela blízko a pokud používá vodovodní vodu, tak by rybky nemuseli být ani tak špatné ze změny, protože ji máme velmi podobnou
Tito terči by měli být kvalitní tento chovatel mi totiž nabízel jejich rodiče a psal že rodiče jsou okolo 16-18cm a barvu mají taky pěknou takže myslím že kvalita to je sice za vyšší peníz ale hold za kvalitu se platí...
a tady je foto dorostu
0 03.04.2011 18:33 Lancer – začátek
Dobrý den,
chtěl bych začít s terčovci a potřeboval bych v začátku poradit nebo spíše zhodnotit stav a kvalitu rybek.
Chtěl jsem původně jinou barevnou formu, ale mám nabídku na red melone ve velikosti 8-10 za 400,- Kč kus.
Děkuji a přikládám fota
jetli to dělají Italové tak to vše vysvětluje
Koupil jsem vitamíny
www.akvashop.sk/… a překvapilo mě že když jsem otevíral balení nebyla lahev nijak pečetěná.Plastový uzávěr co je na obrázku a žádné jištění proti změně obsahu. Kdyby tam nalil někdo vodu ze šťávou a poslal mi to poznám prdlačku. Vyrábí to Italové.Prodávají Slováci. Má někdo zkušenost??? Nerad bych aby to po.... Čech.
dekuju tady je to uz srozumitelne
Já taky bez komplikací... není to třeba chemií?
Má někdo šneky Nerittina v akva s terčovci? Dal jsem si do akva čtyři a do týdne bylo po nich. Jediné co jim může vadit je teplota vody nebo pH 5,5-6,5.
Máš pravdu díval jsem se na cenovku a už ani nevím s čím jsem si to poplet.Ale postup sedí.
Nevím co to tam máte za ceny
já teď kupoval litrovku za 29 korun.
Jsou to poměrně mazáci maj za sebou 3-4 odchovy po 75 a víc mladejch...
Kubo, jestli je to jejich první výtěr, nech to tak jak to je. Jen přes vstup do filtru dej jemný biomolitan.
Tu já do kolony kupuji za 30kč a rybám bych jí nedal ani náhodou, za ty prachy mám fosforečnou.
Jen taková otázka myslíte že ted se můžou ještě vůbec na rodiče chytnout...Většina jich je ve filtruopět a ti co jsou v akva ty furt sbírají...Takže bych je odlovil do akva s volným filtrem a zkusil další výtěr..
Kyselina chlorovodíková 31% v drogerii okolo 160Kč litr.Zředit 3:1 nalej do třech dílů vody jeden díl kyseliny a u akva 250l ti 10 ml srazí pH opřibližně o půl stupně. Pomalu dolívej a měř.
přesně jak říká Honza.My jsme na cichlidklubu všichni jedna velká parta.jsou tam super lidi a spousta výbornejch akvaristů a myslím že každýho uvítá vedení mezi náma
Jenom Davida doplním. Sice obě fóra patří k sobě, na hostingu je ale pověšené každé zvlášť. Neplatí tedy jedna registrace po obě, je potřeba podstoupit registraci na každém zvláš´t, pokud bude mít někdo zájem o obě. Když jsme s tím začínali, byla phpbb3 ještě v plenkách a my taky s tím uměli prd. Teď by to sice šlo sjednotit, vzhledem ale ke stovkám registrovaných by v tom vzniknul příšernej guláš a tak to raději necháváme takhle postaru...
jsem ti to říkal.Koukni na skalár forum na pěstírny.možná že tam najdeš něco zajímavýho
Už mi to schválil
neboj Honzik ti to schválí rychla a rád
Už jsem se tam registroval akorát ještě musím počkat až mi to schválí...
určitě koukni,myslím že je to tam slušný.my jsme s rrikim i členy klubu.je dost zajímavejch témat a fotek pěstíren a kontaktů na slušný chovatele
NO tak možná se asi přimíchám a pročtu to tam...
klidně se míchej,jedná se o český cichlidklub.webovky jsou ceskycichlidklub.eu.tam najdeš všechno.můžeš se zaregistrovat.je tam skálár forum a taky oficiální stránky cichlidklubu tak tam jsme taky trošku rozjeli debatu o terčích
Proč?To není nic tajného .Je to český cichlid klub a pro prohlížení je nutno se zaregistrovat.Téma terčovce jsme zavedli minulý týden.O cichlidách a skalárech je tam mnoho užitečných informací.Na toto foru chodí opravdový profíci.Spoustu informací lze použít i při chovu terčáků.
AHa proto nevím co to je....No tak do toho se vám nebudu míchat...
rriki napsal: Davide drž se osvědčených metod diskusářů a ne nějakých pochybných experimentů.odpověď máš u nás na ČCK.
MImochodem asi blbá otázka co ČCK?
Listy mandlu mi poradil známej kterej už několik let odchovává jen na tomhle funduje mu to tak...
Rašelinou počínaje a mandlovníkem konče.
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x