Terčovec - chov
takze kdyz mam dvrdost vody dobrou na snizeni ph staci raselina?ale tati nema vnejsi filtr..takze staci vyluh??
To jsem neřek, jenom se spíš používá na snižování tvrdosti vody a na to Ph je dobrá ta rašelina.
ahaa
tak ja byl dneska s tatou pro dalsi terciky u chovatele a snizuji vodu osmozou.Ja ji ted zacal pomalu snizovat raselinou a acidem.Takze osmoza neni tak dulezita??da se to delat i bez ni?
Na snižování Ph je RO zbytečnej luxus, na to Ti stačí třeba rašelina.
Ahojky,chtel bych se vas zeptat jak je to s pouzivanim osmozy pri chovu paru terciku a odchovu mladych?je nutne pouzivat RO ke snizeni Ph??
Kočky to také dělají. Né nadarmo se říká, že špína čistí žaludek!
A někteří ptáci a savci jíl.
Tohle si taky myslím nakonec i pes, když má zkažený žaludek, tak žere trávu
0 09.07.2011 15:44 michal111 – Přidání mladých terčovců ke stávajícím
Jak dlouho může trvat přijmutí nových mladých terčovců těmi původními.
Neustále do nich postrkují a oni je ani nepustí ke žrádlu..
Když některá cichlida má problámi s příjmem potravy ,výkaly do běla,tak jsem si všiml,že taky furt do něčeho klove ,do detritu a hlavně furt oždubujou kde co ,třeba řasy jim pomáhají na dobré čištění střev.
Flubenol jsem začal dávat dnes do granulí.Nevím ale on už s hejnem nejezdí a nebo jen výjimečně. Nevím jestli mám čas ještě čekat nebo začít s Entizolem.Jediné co by možná vzal je srdce ale to teď dávat nechci.
Jestli ještě žere zkus flubenol.Tohoto oždibování řas, jsem si u nemocných ryb taky už mockrát všiml.Krmiva si moc nevšímají, ale řasy ožírají.
Mám problém s jedním terčem. Už deset dní není s hejnem.žere jen občas, většinou je neaktivní párkrát jsem pozoroval že tmavne. Je schovaný v kytkách a nanejvýš oždibuje řasu. Vodu měním 2x týdně pravidelně. Zkoušel jsem na tři dny zvednout teplotu na 32 stupňů ale nepomohlo to. Bílé výkaly jsem u něho nepozoroval. Nemohu ho léčit odděleně, nemám v čem. Myslím si že má přemnožené bičíkovce. Entizol mám. Mám přeléčit celé akva, nebo je i jiná možnost??? Díky.
tak ja tam moc svetla ani nemam,osvetleni dve zarivky a hladina je castecne pokryta rostlinama,celkem dobre zarostle myslim ze se tam maji dobre.Jsou cim dal vic hladovejsi,ze zacatku se moc nepredhaneli u zvance a ted je tam krasnej chumel pri krmeni
takze kdyz budou mit pauzicku,nevadi
aspon si taky odpocnou od svetla na chvilku
Čím míň světla tím je to pro ně přirozenější
Rozhodně to nejsou ryby které žijí ve vodě plné světla spíš naopak
Taky si rikam
takze tam kluci maji pauzicku.Uplna tma tam neni,je tam normalni denni svetlo v byte behem pauzicky
I v domovině občas náhle překryje sluníčko mrak. Takže pokud nejsou v úplné tmě, tak je jim to celkem jedno.
Ok,neslo mi o usetreni energie,to vim ze hodina ni nedela.Chtel jsem tim omezit rustu ras,tak ted jsem si nastavil 2 hod.pauzicku behem dne.Tercikum to nevadi,v klidu si plavou jak pri rozsviceni tak zhasnuti,tak sned nebudou proti
0 08.07.2011 00:43 Romy [1839] - Cichlidy Tomiino napsal: Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??
V první řadě se zeptám,proč pauza?Tou hodinou denně toho proudu zas tak moc neušetříš...
Nicméně,zdravý terčovec v kondici si zvykne zanedlouho na všechno,včetně náhlého rozsvícení,nebo zhasnutí.Ono v zimě to při používání běžných krytů ani jinak nejde...
Používám dvě dvojité rampy,kdy se rozsvěcí a zhasínají zhruba hodinu po sobě,a kromě občasného cuknutí,které je spíš vinou velmi hlasitého cvaknutí mechanických spínacích hodin,a nejspíš rezonance skříňky,jim prudká změna světla nevadí.
A i kdyby se lekl,tak se zdravý terčovec během několika vteřin uklidní,a první co ho napadne,bude se shánět po jídle a zvědavě proplouvat nádrží.
Stres není otázkou změny osvitu,ale hlavně podmínek a osazenstvu v nádrži,zdravotního stavu a nakonec i povahy ryb.
tak ja mam jen dve zarivky zabudovane v krytu,vypynaji najednou,tak nevim jestli je to dobre,jestli mam nechat stale pauzu nebo to dat svitit bez pauzy...
Taky dávám pauzu ve svícení na dvě hodiny,ale vypínám postupně na třikrát,nejdřív zářivka a potom tři úsporky,zhasnou dvě a potom ta poslední to vše v patnácti minutách,přes spínací hodiny.Ráno takto rozsvicuji a večer zhasínám....
Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??
S výmenou vody je to tak,čím viac jej a častejšie vymeníš o to krajšie ryby ti vyrastú,lepší apetit do žrania,budú profitovat.
Občas se mi stávalo, že se mi vytřely dvě samice spolu a jikry jim zplesnivěly až za dva dny.
Bílé jsou neoplodněné
Děkuji a myslel sem jak se poznají podle barvy ? protože některé jikry byli čistě bílé a některé normální takové nahnědlé.
Oplodněné jikry poznáš dle toho že neoplodněné většinou do pár hodin mi osobně tak do 2 hodin splesniví a pak mi začne část jiker plesnivět až okolo 30 hodiny po výtěru...
zrovna se nam opet trou,chtel bych se zeptat jak se poznaji oplodnene jikry a jakou maji mit barvicku??dekuji
Jo ti tam byli jen pár dní.Jak jsem tam dal terče,ale hned jsem je dal pryč.Pak to bylo v pohodě 3měsíce a teď:( co mám teda dělat?Nějaká chemie?
Na jedné fotce jsou v akváriu terčovci a skalára
Vypadá to na vnitřní parazity
Teplota 30.Trus normální možná je to počátek střevních bičikovců.Se skalárama nechovám terčovce.Zrychlené dýchání je a žábry pracují obě.
Čím krmíš a jakou máš teplotu? Kombinace terčovců se skalárami také není nejšťastnější, zkontroluj jestli nemají zrychlené dýchání a pracují obě žábry a jaké mají výkaly
Zdravím.
Potřeboval bych radu.Ze dne na den se mi stalo,že Terčovci změnili barvu nějak začinají být pohublí a přestávají žrát.Divně se drží v koutu akvária:(Podle testů-ph,No2 a No3 je vše v normálu i teplota.Nevíte co by pomohlo?Přikládám foto.
Chyba možná bude v tom že je neprůbojný a nebo může být s ostatních ryb ve stresu..
no, já právě když si procházím internet, tak terče - teda modrý a jiný světlý varianty - maj většinou na hodně světlým dně - buď naprosto bez substrátu, nebo bílej nebo hodně světlej štěrk..
ale že by to bylo i ve světle, to mě nenapadlo.. spíš jsem myslela, že je to způsobený jakýmsi vrozeným instinktem ryb, že se snaží uzpůsobit svoje zbarvení okolnímu prostředí, aby lépe zanikaly a byly tak v bezpečí před predátorama..
mno, holt časem vyzkoušíme a uvidíme..
Samozřejmě že při tmavém dně vyniknou barvy a ryby vypadají lépe, ale záleží i na světle a u modrých variant je to vidět nejvíc
Ono například ale červená forma terčovce je nebo lépe řečeno působí daleko červeněji a sytěji na černém než na bílém dně...
Vybarvení ryb záleží nejvíc na tom jaké máš světlo, třeba u modrých variant když jsem změnil osvětlení na teplejší barvu a ubral jsem dvě trubice a vyměnil dno za černé tak z krásně modrých ryb byly černé
Když jsem dal původní studené zářivky a rozvítil všechny naplno tak byly vybarvené nádherně a daleko lépe než s původním světlejším dnem
no, já mám právě zkušenost se 2 mrškama, a to nad černým štěrkem, a jeden z nich šel do modra a jeden držel bílou.. mno tak těžko říct, holt se to bude muset vyzkoušet..
Nevím ale poprávě mi kdysi pod ledkami šli dost do modra a když jsem dal žárovky tak šli hodně do růžova...
tak si dneska při večeru filozofuju nad vlivem substrátu na barvu terčovců ... jak myslíte, že by dopadlo vybarvení varianty white butterfly nad substrátem o tmavě hnědé barvě, přesněji nad ADA Amazon II.?
někdo vitamíny dává ,někdo nedává ,jak už zde bylo psáno je to o pestrosti stravy ,četnosti krmení a pravidelné výměně vody,potom jsou ryby v dobré kondici.Můj poznatek je takový,že pokud dávám vitamíny pravidelně do krmení jsou ochotnější se třít,jinak na vitalitu ,zbarvení a funkci rostlináře to nemá vliv,alespoň taková je má zkušenost.
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x