Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 131 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 12:09 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Tak si tak říkám,jestli bude jmenovka Jan Řeháček také v botanické na šampionátu.S takovými extra kusy by to byl hřích nevystavovat,ne?Co jsem se ptal několika našich,,na prd chovatelů",tak nikomu toto jméno nic neříká...tak nevím... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 10:28 Muž Miras [111] – Re: Václav
já měl podobný problém při krmení vločkami, tento druh jsem vysadil a od té doby je po povlaku, no ty vločky taky stály pár korun což byla asi příčina ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 10:26 JuraS – Re: Václav
1. povlak se na stojící hladině vytvoří vždy není li v pohybu
2. i srdce má v sobě nějaké % tuku nehledě k tomu, že granulky jsou částečně vyráběny z rybích mouček co mají v sobě tuku hafo
3. osobně pozoruji, že když dám do akva rozmraženou kostku krmení, že při pádu ke dnu za sebou táhne mrak čehosi ..asi tuku..
4. raději dávám do akva kostku mraženou nebo aspoň "povolenou" ..při teplotě 29 C roztaje během chvilky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 10:20 Václav – Re: Romy
Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Krmím artemií, koretrou, srdcem s vitamíny, vločkami od sery, salátovým listem a moje otázka zní. Nedokážu si vysvětlit původ škraloupu na hladině v akváriu. Je to průhledná skvrna, která se chová téměř olejovitě. Jediný co jsem spozoroval, že pokud jsem nekrmil směsí srdcem s vitamíny tak ta skvrna se roztrhala a neměla tendenci se chovat olejovitě.
Samozdřejmě dodržuji zásady čistýho akvária a tak je pro mě tento povlak dosti velkou záhadou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 09:53 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Hanyking
Můj strejda odchovával terčovce přesně tak jak popisuješ.Pokud si dobře vzpomínám měl nádrže pospojované a neustále jimi protékala čerstvá voda.Ale jelikož je to už víc jak třicet let, tak ho v tý době účet za vodu a elektřinu trápit nemusel :).Pravda taky je že hnědý terčouny, který v tý době choval měl luxusní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 09:48 Muž pepis [15] - Cichlidy
Ach bože, jsou to jenom rybičky a ne dostihové koně, podle toho pána jsme všichni akvaristi na hovno, protože doma nemáme 1000 litrů nádrž a odtok, přítok. Na co budu mít tak velký terčovce když je nechci vystavovat? Takhle bysme tady mohli probírat každou rybu a ne jenom terčovce. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 08:53 JuraS
"vyrobit" doma v chlívku prase vážící 2 a půl metráku, kočku, že ji na židli musíš zvedat, psa co břicho tahá po zemi a křečka co se neprotáhne šprušlemi běhacího kolečka je snadné a ani to nemusí být hormonální stravou..při troše selského rozumu, roků znalostí z rybařiny ti namíchám krmení po kterém ti porostou diskové před očima..vytvořím u nich Pavlovův reflex..budou to pak ale ryby nebo jen otroci vlastní žravosti ? a budou pak vlastně hezcí ?
jen nástřel takového krmiva..co mě teď bude napadat (určitě bych ještě "šperkoval")
základ hovězí srdce, mražené mořské potvory, krabí tyčinka, sojová mouka, vaječný žloutek, kasein vápenatý, belachan, špenát, betain, carophyll red, komáří larvy, dafnie, artemie, pangamin a do části dát i česnek..
nebudu rozebírat co je co a proč..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 08:25 JuraS
Doplním, že nejsem tak hloupý abych nevěděl, že amazonie je jednou z nejvíce deštivých částí světa, ale i při tom množství vody co tam denně procirkuluje si nemyslím, že terčovcům je celý sloupec vody nebo jeho výrazná část vyměněna za čistou dešťovku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 07:52 JuraS – Re: Hanyking
takhle si dovedu chov představit, nakreslit, naplánovat a udělat, ale ruku na srdce..já chci akvárium na koukání, jako součást obývacího pokoje, jako něco u čeho se návštěva zastaví s otevřenou hubou..to co popisuješ dovedu udělat klidně taky...voda nemusí do akva přitékat hadicí ale stačí hadička na vzducjování a dobře seštelovaná odbočka na vodě s "kapajícím kohoutkem" nemusí být měřákem ani zaznamenána..odtok za akva stejnou hadičkou a máš denní cirkulaci vody..jen zapomínáš, že je důležité aby voda byla nejen čerstvá ale aby byla i vhodně upravená...měkká, minerálů prostá a kyselá..nemyslím si, že terčovci v domovině žijí ve vodě která je stále proudící..spíš v klidné stojaté vodě kde na dně leží metry zahnívajícího rostlinstva..pochybuju, že by jim nějak výrazně svědčilo žít ve skleněné kostce bez náznaku přirozeného prostředí...ono vajíčko z obchodu a vajíčko z vesnice od chovatele je na chuť sakra rozdíl..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 05:53 Muž Miras [111] – Re: Hanyking
no v chovu terčáků se moc nevyznám, i když je to nádherná ryba a snad i já si jednou na jejich chov troufnu, ale znám jednoho chovatele, který má nádherné kusy, ale kdyby měl mít na každou rybu(dospělou)200l tak nevím nevím kam by všechny ty nádrže dal :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 00:43 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Hanyking
Nikdo z nás nevíme jaká jsou ta optimální kritéria,je velký rozdíl,bereme-li litráž chovat 1 terče v 50 litrech a 8 ve 400 litrech,kterému bude líp?Znám chovatele,kteří dokáží v 600 l rozplavce udělat výborné ryby v počtu několika desítek na nádrž.Opět budu oponovat,že ryba 15 cm v těle není žádný zakrslík.
Pochlub se svými odchovy,rád se přijedu podívat,myslím to vážně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.09.2009 00:32 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Hanyking
V něčem máš kolego pravdu,ale v něčem je to dost přehnané.Začnu velikostí,je to stejné,jako s lidmi,dejme tomu,že max.výška(velikost)je třeba 200 cm,to pro tebe znamená,že ten,kdo vyroste,,jen"do 180 cm je částečný kripl,a nedejbůh ten,co má jen 160 cm,tak by se vlastně měl utratit,neboť to není celý člověk,a zákonitě bude mít stejně malé děti.Takže špatný genetický materiál.Trochu mi to zavání,,čistotou rasy".Mimochodem terčovci,a nejen oni se měří od tlamky po ocasní násadec,tzn.,že ryba,která má takto velikost 15 cm,má ke konci ocasu velikost kolem 18 cm,ale to bys měl vědět.
Pokud terčovce chováš a měl bys už něco znát,pak dobře víš,že i když mají rodiče mohutnost a velikost,mladí takové genetické dispozice mít nemusí,alespoň ne zdaleka všichni.
Ano,imbreeding,lépe řečeno než plemenitba(ta je třeba u skotu),je příbuzenské křížení,znamená čím déle se příbuzné svazky množí,tím častěji dochází k různým genetickým mutacím a to jak barevným,tak hlavně tělesným.Obecně se doporučuje množit tímto spůsobem ryby max.do třetího,kolena",pak je potřeba oživit chov,,novou krví".
Dále budu oponovat v tom,že barva není důležitá.Je,a mnoho dalších faktorů.Pokud bys chtěl ryby vystavovat,tak kritéria jsou taková,hodnotí se:
1)struktura tlamky,nesmí být propadlá,ani,,hokejka".
2)barva a velikost oka,nejlépe sytě červená,i když jsou formy s jantarovou barvou.
3)žábry,červené,nesmí odstávat,být zdeformovány,nebo zkrácená žaberní víčka.K tomu se hodnotí prsní ploutve,nesmí být natržené.
4)oblast hlavy,tzv.čela.Hodnotí se ideální tvar.
5)hřbetní ploutev,nesmí být natržená,hlavně v oblasti ploutevních paprsků.Lem musí být oblý a minimálně protažený.
6)ocasní ploutev,jasně ohraničené zakončení,paprsky rovné,přechod mezi hřbetní a ocasní ploutví jasně rozeznatelný.
7)řitní ploutev má stejná kritéria jako ploutev hřbetní.
8)břišní ploutve musí být symetrické,nezlimené a bez tzv.rozdvojení.
9)barva,sytost a kresba.
Selekce je samozřejmě nutná,ale kvalita ryby se pozná až po nějakém čase,pak se tyto nechávají do chovu a dále se můžou šlechtit křížením i s jinými varietami k ustálení barvy.
A 15 cm diskus na výstavě není žádným průserem,ale u barevných variet je to důsledkem šlechtění...není to tak,že ryba roste,zůstává stejná,jen několik kusů je větších.
Je pravda,že v Duisburgu jsem viděl terčovce i 22 cm v těle,ale byli jediní a o krmení bez hormónů bych si dovolil silně pochybovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 00:04 Václav – Re: Hanyking
Zdravím, zajimavý je že se tu zaměřujete na krmení podle kterýho udajně rostou do uctyvhodných 20cm.
Je však nutno podotknout, že ke zdravímu růstu a tak velikýmu pouze krmení nestači. Je nutný si uvědomit v jak veliký teplotě máme a jak rychle u nich probíhá látková výměna. Všeobecně je známo, že při teplotě okolo 30 oC a vyšší je látková výměna rychlejší a tudiž i růst. Pak tu máme i faktor kvality vody, při částý výměně je tu výskyt řas. Je tedy důležitý jak se o vodu samotnou staráme a jakou vodu doplňujem do nádrže. Potom je možný gygantycký růst za předpokladu, že máme dosti kvalitní rybu v akváriu. Ovšem bych i tak rád vyděl že v akváriu všechny kusy okolo 20cm, je totiž známí že terčoveč udržuje hyrearchiji. Tudiž tu máme dominantní páry ( z pravidla obry ) a pak to jde vzestupně dolů. Zdá se, že tu lidi opijíte rohlíkem a přitom moc dobře víte jak se terčovci chovají. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 23:58 Hanyking – Re: Hagar
Já nepíšu o odchovu ale o chovu. Oni by se líbili i kdyby měli 5 cm a čpičaté hlavy ale terčovec má měřit cca 20cm. Chov není snadný ani levný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 23:54 Hanyking – Re: Romy
To jsou podmínky které se blíží k optimálním. Pochopitelně snese i určitý kompromis ale to se projevuje na kvalitě ryb. Rozšířeny jsou zakrslé linie které stěží dorůstají 15cm. Terčovec by měl ale měřit 20 cn což je ryba 3X těžší než 15 tka. Ale lidem to stačí tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 23:48 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Hanyking
To jsou dost našponovaná kritéria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 23:12 Hagar – Re: vladislav
to máte pravdu,lidi terče chovají VĚTŠINOU kvůli jejich vzhledu,povaze a mají je rádi i když nemají 20cm a hlavně málokdo má ambice se jejich chovem živit :-) Já jsem mělanapř.2 velké red tyrkysy-20 a 18cm a můžu říct,že jsem blbější-ve smyslu hloupější-ryby neměla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 22:50 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Hanyking
Jo napsané je to pěkně .. palec Dovedeš si představit kolik by asi takový provoz nádrže vyšel za rok??Pokud máš nějaké foto tvojí nádrže s terčovci tak nám ho sem dej pro inspiraci..At se podíváme jak se mají správně chovat ..Díky.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 22:39 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Já myslím,že všechno o velikosti není ..Byl jsem v České Lípě..Bylo tam pár velkých výstavních kousků..Tenhle byl fakt pořádný..Ale já osobně bych do akvária tak velké ryby nechtěl..Myslím,že mnoho chovatelů kteří mají doma okrasné akvárium je rádo za velikost okolo 12 cm..Pokud jsou to zdravé ryby tak je drtivá většina lidí nadmiru spokojena.. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 22:34 Hanyking – Re: Onďas
Takže mé postřehy k chovu. Terčovec je natolik výjmečná ryba, že by se měl chovat samostatně. Pokud se do aqa dá dno a rostliny je to na úkor dokonalých podmínek. Doporučuji holé dno. Na 1dosp. rybu 200 litrů vody. Výška alespoň 60 LÉPE ALE 70 CM. Pokud je aqa konstruováno na neustálý malý přítok (přikapávání) čisté vody je to dokonalé. Denní výměna 20% stačí. Potrava : základ by měli tvořit komáří larvy. Na to je terč. přizpůsoben. Příp. jiní malí korýši. Úmělá krmiva jako doplněk. Potravy ad libidum. Občas nechat vyhladovět den. Pak terčovci narostou. Jsou to velké majestátné ryby vyžadující velkou péči.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 21:36 Hanyking – Re: Bob66
No to je spíš průser než zajímavá zpráva, že diskus 15 cm má šanci na výstavách. V lit. je udávaná sice max. velikost cca 20cm ale to je u divokých. Barevné formy jsou již domestikované ryby. Znaky domestikace jsou třeba rychlejší dospívání větší vzrůst atd. Pokud se ovšem dokola spolu páří sourozenci (což se dělá všude třeba kvůli barvě) tak vzniká tzv. imbredingová deprese a jeden z projevů je malý vzrůst. To, že i někteří Asiati mají malé generační ryby je způsobeno tím, že je hlad po barevných mutacích. Takže stačí dobrá barva třeba na defektním nosiči a zákazník je uspokojen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 19:18 Muž pepis [15] - Cichlidy
Janku, ty víš prd co rybám škodí když koukám na tvojí nádrž :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 18:56 janek
v 250l akva pri krmeni 7.krat denne si tak mozes uhnat dajake choroby,prekrmovanie rybam skodi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 18:55 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Ricky
To máš jako s lidma.Taky jsou většinou schopný mít děti už od 12-13týho roku ale dospělí rozhodně nejsou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 18:51 Ricky
Me se sparovali a vytreli tercovci ve stari 5-6 mesicu. Velikost meli tak 8 cm. Taky se mi to zdalo hodne brzo ale stalo se.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 18:40 Rick – Re: pepis
Dekuji, za konkretni odpoved
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 18:13 Muž metal [96] - Cichlidy
moj nazor je ze pokial sa tercovec chova v spolocenskej nadrzi s inymi rybami a chovatel nemieni odchovavat,tak ja zbytocne pchat do nich jak do kacky.vela chovatelou ma 250.l akva a maju tam 5.kusou tercou,neviem kde by im tam vosli keby narastli na 20.cm.na taky chov s krmenim 7 krat denne treba aspon 500l.akva.takych nadrzi je tu tak 15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 17:35 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: Rick
Jinak k tomu krmení 8-9 cm terčovce, pokud můžež tak alespoň 3-4 denně, nepřekrmovat, počítej 1 kostku na dvě ryby při každém krmení, je to sice nepříjemný, ale uděláš dobře když co nesežerou do 5 minut odsaješ a denně nebo obden vyměníš 20% vody dle velikosti akvária, čím větší je, tím pomaleji se voda kazí. Sleduj výkaly jestli nejsou bílí a dýchání, všimni si že když se horší kvalita vody tak tě terčovec upozorní zrychleným dýcháním a pak je třeba vyměnit část vody jinak se rozjedou žábrohlísti a jak začneš léčit, tak se můžež dostat do kolotoče a ryby podrazit, napsal jsem to radši všechno polopatě, protože nezáleží kolik jídla jim dáš 1 denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 17:30 Rick – Re: JuraS
Zadny automat. Normalne chodim do prace. Pred praci jim hodim kostku, az prijdu odpoledne z prace zase dve kostky. Po par hodinach zase a vecer taky. Nikdy jim nehazu vic nez dve kostky najednou. Mezitim granule. Da se to zvladnout. Hodne lidi me strasilo, ze kdyz je nebudu casto krmit tak je velikostne podrazim, tak jsem je krmil a krmil. Ted maji 9 cm a chci to krmeni omezit. Takze myslite ze tak dve kostky (napr. koretra, cerny komar, mysis) k tomu trochu granuli by jim ted melo stacit a budou rust? Nebo to do nich mam "cpat" porad ve velkem? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 16:58 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: hanyking
Terčovec ve velikosti 15cm je už hodně kvalitní ryba pokud má dobrý tvar a kresbu tak má velkou šanci i na výstavách X-) velikost 20cm je maximální udávaná to znamená že ji dosáhne málokterá ryba ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.09.2009 16:29 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: hanyking
Byl jsem u spousty chovatelů, ale Vámi udávaný rozměr ryb jsem viděl pouze na soutěžních výstavách.Šuškalo se, že jsou to nadopovaný kousky patřící polským vystavovatelům :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 16:07 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Hanyking
Viděl jsem pár videí z Malaysie a o kvalitě bych pomlčel, ze sta ryb jedna výstavní a zbytek podprůměr, u chovatelů tady u nás najdeš daleko více kvalitních ryb, něco jiného je otázka šlechtění v tom nemají konkurenci X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 16:04 Muž pepis [15] - Cichlidy
To je pravda, ale těch 20 cm je moc a to že má v těle po dvou letech 12-15 cm je dost a rozhodně to není bezcenný podmírák, zkuste v průměrně velkém společenském akváriu dopěstovat několik terčovců do velikosti jakou prosazujete a sám uvidíte že to nemusí jít a můžete se snažit sebevíc a cpát do toho peněz kolik chcete a přitom můžou mít velké rodiče, vždyť terčovec je krásná ryba a nemusí mít obří rozměry, stačí když to není 7 cm mrzák s centimetrovým okem a špičatou hlavou, ale i to se stává a pro někoho i taková ryba má cenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.09.2009 15:54 Muž metal [96] - Cichlidy – re.bob66
na tie fotky som upozornoval romyho us pred pol rokom,potvrdil mi to ale neopravilo sa to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:52 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
Jj je to tam, ale to je špatně X-) Zrovna tak fotky u jednotlivých druhů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:51 Hanyking – Re: pepis
Jo nejsme v Malaisii a tak vychovat terčovce prvotřídní kvality stojí peníze. Nemluvím o množení ryb. V tom nelze Asiatům konkurovat. Mluvím o tom, že průměrný terčovec v našich aqa je zakrslý v porovnání s kvalitní generační rybou třeba právě na farmě v Malaisii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 15:47 Muž metal [96] - Cichlidy – re.bob66
tuna na nete v atlase pisu ze dospievaju po 2.rokoch,ztoho som usudil ze by to tak malo byt.ja ich chovam kratko a neodchovavam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:25 Muž pepis [15] - Cichlidy
S tím přístupem souhlasim, určitě častější výměnou, nepřerybněností, odsáváním nesežraných zbytků potravy, kvalitním několikadením krmením a přeléčením ryb při nákupu dosáhneme s trochou štěstí větších kusů než při špatný péči, ale to co vy říkáte ( zajímalo by mě kdo jste ) je přehnaný, tady nejsme v Malaisii a společenská nádrž není výkrmna a prostě jste to s tou délkou přepísk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:24 JuraS – Re: Hanyking
měnit vodu každý den si dovedu představit jen automaticky zařízené..ale hrabat do akva každý den a šmejdit tam hadicí to bude kontraproduktivní čili na p....ryby budou víc vystresované než když jim jednou týdně odsaju a vyměním část..já prozatím měním týdně tak 8-10 cm plochy a 1x měsíčně 1/3 nádrže..aby je netrefil šlak z chloru a z náhlé změny pH..v nádrži udržuji pH 6,7 a z kohoutku mi teče pH 7,5 a to je skok jak se ohnout k vejfuku nastartovaného náklaďáku a nadechnout se...a potom já osobně se nemíním chovem zabývat (přidělávat si problémy co s mladejma co mi už vypadávají z akva kolik jich tam je...dejte mi pokoj..) a tak šampion je pro mě každej disk co mám v akva..holky mají v oblibě toho mýho nejmenšího s nevýrazným tvarem těla..třeba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:16 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
Párují a pohlavně dospělí jsou v roce X-) Do 2 let rostou, to jsi si trochu popletl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 15:14 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
V půl roce můžou mít těch 9cm ;-) Když je o ně dobře postaráno tak se přírůstky pohybují 1-2cm za měsíc X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.09.2009 15:10 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: hanyking
Plácáš tady pěkné nesmysly no To že jen velikost je důkaz kvality může napsat jen ten kdo tomu vůbec nerozumí, daleko více záleží na stavbě a tvaru těla a kresbě, tak jak napsal pepis X-) To že rodiče byly menší nebo mají horší kresbu nemá až takový vliv na potomstvo, zrovna od takových rodičů může být prvotřídní šampion ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.09.2009 14:56 hanyking – Re: metal
To je rozdíl mezi dokonalýn a konvenčním přístupem. Chceš kvalitu tak pro to musíš něco udělat. Stačí Ti nedorostlá ryba tak se nemusíš moc s chovem zabývat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 14:48 Muž metal [96] - Cichlidy
to by si musel byt nezamestnany aby si denne menil vodu,alebo sa venovat len odchovu tercov a mat to ako zamestnanie.obycajny pracujuci clovek je rad ked vymeni vodu ras tyzdenne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 14:36 Muž metal [96] - Cichlidy – re.juras
moje maju 8cm tie najvecsie,ale ja ich chovam granulami ,hovadzie ras za tyzden,bojim sa zivu potravu do nich pchat castejsie aby daco neschytali.odhadujem tych chovatelou co to stale chovaju zivou ze budu omnoho vecsie od mojich.mne by sa vecsie ani do mojej nadrze nezmestili.a urcite zalezi aj aku velku mas nadrs.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 14:22 JuraS – Re: metal
díky..a velikostně to vychází na kolik cm ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.09.2009 14:20 Muž metal [96] - Cichlidy – re.juras
tercovci dospievaju do 2rokou.po dvoch rokoch sa zacinaju sparovat.ja mam terce stare rok a pol a zatial sa nedavaju do parou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 14:17 zeck – Re: Hanyking

Ty máš všechny Terčovce přes 20cm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2009 14:15 Muž metal [96] - Cichlidy
nie som si isty ze by tercovec pol rocny vyrastol na 9cm,skorej na 4-6cm.ale o tom by blizsie vedeli povedat dahak alebo romy ktory ich odchovavaju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 14:05 JuraS – Re: Rick
Zajímá mě zda jsi nezaměstnaný, student na prázdninách, akva v práci či jinak co mě nenapadá..nedovedu si představit jak normálně pracující člověk dokáže v pracovní den krmit doma umístěné akva 7x denně mraženými kostkami..mě osobně 2x denně sype krmítko směs krmiv a večer po návratu z práce jim dám 1 kostku mraženého srdce a 1 kostku nějakých zmražených potvor..a to z toho důvodu, že hladově kostku roztrhnou a pak vyzobávají ze dna co tam spadlo..naházet jim víc kostek krmení a na dně to bude hnít...jen mě zajímá, zda nemáš nějaký automat na dávkování mražených kostek...třeba...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [131] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=6501