Terčovec - chov
Na chov běžných forem, řekněme tuzemské produkce(ne odchytů) ty parametry jsou akceptovatelný.
Pro chov 25 GH není problém na množení ,ale jo.
A najde se tu chovatel, který terčovce úspěšně chová ve tvrdé vodě?
Uvidíme
Milí chovatelé terčovců, jakou máte tvrdost vody?
u toho testu no2 si nejsem jistá, má být neměřitelné, ale už to poslední kapátko má barvu žluté, dál už se to na jiný odstín nemění, zůstává v barvě, kterou tam na kapu.
Také jsem o tom četla, naopak jsem pak někde četla, že ryby chované v této vodě jsou odolnější než v měké vodě. Mají se do nového akva hledat ryby, které jsou už a tuto trdost zvyklé
Pokud bych neměla měkkou vodu raději bych se do terčovců nepouštěla.
0 06.06.2013 15:33 vendulas – množství ryb?
Ahoj už asi týden se snažím pojmout informace na tomto fóru o těchto rybách a mám jeden dotaz, v jakém množství je chováte vy? Já mám cca čisté vody 560 a viděla bych to na terčovce s neonkami, ale je těžké říci kolik ryb... Čistím jednou týdně, hodnoty se drží na normě, no2 se drží do hodnoty 0,3 mg/l . Nikdy jsem neměřila, ale chtěla bych začít s těmito rybami tak se snažím vše zajistit. po dvou nevydařených testech no3 se třetí objevil do 20 mg... bylo by toto pro ryby hodně špatné?? ph 6, kh 3, gh 14 ta tvrdost kolísá od 7 - 14.- děkuji
neznám nikoho, komu by se to povedlo. Ale je fakt, že neznám všechny
Tak určitě to je možné,ale pravděpodobnost bude blízko k nule.Mě se to zatím nikdy nestalo.
Ale ano, sem tam se to povede, jako u skalár.
placky? to dost pochybuji, u mě se třou každý týden 2 páry, mladé se vykulí - ale rodiče je uhlídají sotva 20 minut.
Což pak o to.Placky se ti ve společné nádrži vytřou,ale to bude asi tak vše.Odchov ve společné nádrži je nemožný.Pro odchov určitě klasickou 125L kosku.
Pokud budeš chtít něco efektivněji odchovat, tak ta vytíračka bude vhodnější. Jinak bych to nechal na přírodě, ona někdy překvapí a i ve společenským se dá něco málo odchovat.
0 04.06.2013 10:52 Michal Ahoj, reaguji tedy na příspěvek níže, ohledně toho páření, myslíte, že se mi vytřou ve společný nádrži s jinými rybami, nebo mám koupit nějaký akvárko 50x50 holý čistý a dát je tam?
Proč evidentně podražená.Je stará 13 měsíců a má 12 cm v těle.Ve dvou letech bude mít 15 až 16 cm.Možná.....Je prostě jen sparchantěle rostla,ale to je prostě můj dlouholetý problém.Asi špatný genetický materiál.Zkoušel jsem i různé vývojové vody a výsledek je pokaždý stejný.
Zkus Vallisneria gigantea. Ta musi rust vsude a i hezky pristini hladinu
OK, se zabrakem nic. Ale ta ryba je evidentne podrazena a tipuju to na zanedbanou lecbu vnitrnich parazitu. Jen jsem chtel poukazat na to, ze nepouzivani leciv a ponechani prubehu nemoci na prirode a imunite ryb taky neni uplne spravna cesta pokud chces mit hezke ryby
Tak samozřejmě je pokaždé nepřineseš.Třeba z koretrama by jsi je přinést neměl,ale třeba s výřníkama pokaždé.Já to řeším tak,že co nachytám mimo koreter tak leju do jezírka na zahradě v kterém nejsou ryby.Od tud pak chytám na skrm.
Přistíněnou hladinu, to mají rádi. Nějaký vzrůstný rostliny, jako třeba echináče, kořeny k možnému schovávání se, vodu lehce zabarvenou rašelinovým výluhem, to se jim bude líbit.
Částečné přistínění plovoučkami je pro ně vhodnější než celá volná hladina
Jak jsi na to přišel.Co má špatná stavba těla společného z žábrákem.
0 04.06.2013 09:43 Cenda – Rostliny k terčovcům
POradíte někdo,nebo máte zkušenost s rostlinami do akvária k terčovcům? Mají rádi nějaký úkryt,nebo zakrytou hladinu? Děkuji
finnnp napsal: Ty asi hodně utrácíš u Sery za léčiva.
To jsi vydedukoval z čeho
rriki používá chloramin-t, tak jako každý normální chovatel, co vím tak od Sery má maximálně nějaké krmení
finnnp napsal: Nakonec se to projevilo tak,že obě ryby byli po chvíli zasaženy těžce žábrohlísty.Jen jsem zvedl teplotu na 32 a po týdnu to bylo v pohodě i bez léčiv.
Moc v pohode asi nebudou jestli vypadaji podobne jako na fotce k prispevku 02.06.2013 21:30
finnnp napsal: A jak víš,že ty žábraky nemají.Zdravý Terčovec to přejde ani by jsi to spozoroval.Právě při tom nákupu a posléze změnou vody a prostředí se to někdy vymkne a žábrák se namnoží nad ůnosnou mez......
S tímhle souhlasím, ale pokud by jsi žábráky dotáhl pokaždé s živým krmením, tak je celé akva tak zamořené že by se projevily i u zdravých ryb
Když to jde tak krmím živým denně.
Jestli jsi pamatuješ tak nedávno jsem tu psal.Jak se mě povedlo popálit ryby kyselinou.Nakonec se to projevilo tak,že obě ryby byli po chvíli zasaženy těžce žábrohlísty.Jen jsem zvedl teplotu na 32 a po týdnu to bylo v pohodě i bez léčiv.Žábrák se prostě utrhl z uzdy,protože ryby nebyli fit.
S tímhle ale souhlasit nejde, pokud se ti žábrohlíst rozjede tak se ho nezbavíš zvednutím teploty, nebo se nejedná o žábrohlísty
Nějakou takovou reakci jsem čekal.Ty asi hodně utrácíš u Sery za léčiva.
A jak víš,že ty žábraky nemají.Zdravý Terčovec to přejde ani by jsi to spozoroval.Právě při tom nákupu a posléze změnou vody a prostředí se to někdy vymkne a žábrák se namnoží nad ůnosnou mez......Jestli jsi pamatuješ tak nedávno jsem tu psal.Jak se mě povedlo popálit ryby kyselinou.Nakonec se to projevilo tak,že obě ryby byli po chvíli zasaženy těžce žábrohlísty.Jen jsem zvedl teplotu na 32 a po týdnu to bylo v pohodě i bez léčiv.Žábrák se prostě utrhl z uzdy,protože ryby nebyli fit.
Námluvy
edit: Roman byl rychlejší
Michal napsal:...nevíte o co mu jde?
O množení...
0 03.06.2013 22:45 Michal Ahoj, měl bych takový dotaz, asi tak 3-4 dny pozoruju, že jeden z terčů se nějak zvláštně třepe, jako by měl epileptický záchvat a dělá to většinou když je v blízkosti ten druhý modrý terčovec, nevíte o co mu jde? Mám tomu věnovat pozornost?
viz. video, sorry je to mobil kvalita
www.youtube.com/… finnnp napsal: Jestli krmíš živím tak jsi žábráky dotáhneš skoro vždy.
Nezlob se na mě, ale tohle je blábol, stát se to může, ale že je dotáhneš skoro vždy
Živím krmím pravidělně, ale žábráky jsem z toho nikdy neměl, vždy jen při nákupu nových ryb
Jestli krmíš živím tak jsi žábráky dotáhneš skoro vždy.Každá ryba když má v pořádku imunitní systém tak jsi s stím poradí sama a bez léčiv.Nebudu tedy mluvit o imunitním systému,ale napíši když je ryba zdravá a v kondici.
Dobře,ale to nemá s imunitou nic společnýho.Člověk pokud má sníženou imunitu, tak není plný blech vší.Žábrohlíst je parazit rozmnožující se živorodě ,nebo vejcorodě.To ,že chovatel něco zanedbá a dopustí,aby se ta havěť rozmnožila nad rámec únosnosti stí imunita nemá co do činění.Souhlasil bych pokud by se jednalo o viry, bakterie,ale ne vnější paraziti.
Děkuji,dobrá věc,nalezeno-objednáno
Je to redukce na kohoutek, kupoval jsem to myslím že v OBI, prodává se to jako komplet i s tou koncovkou se sítkem
Já tě pochopil.Prostě sichr.
Problém je že se nenamnožil je to jen jakási prevence než je pustím dál.
Já myslím,že hodně.Někdo jsi myslí,že ryby vykoupe v Chloraminu a je po problému.Já bych to spíše řešil hledáním problému proč se Žábrák namnožil nad ůnosnou mez.
Co je to prosimtě za spojku?Teď jsem se snažil něco podobného najít na netu a nenašel,spíše nevím co hledat,pořád odšroubovávám sprchu,kde už jsem taky tu matku nejednou zničil.Tohle je dost dobré.Díky.
Já je převzal od člověka, který do toho vlítnul, tak po různu je nakoupil a je to tedy mix neznámého původu.
Svoji 400 litrovou nádrž jsem původně plánoval pro malé rybky, rájovec deissnerův a podobně
Nebyla ale dokončená a tak jsem vzal terče, že je zkusím. Akvárium pozměnil a dodatečně zateplil jak to šlo.
No a z toho mixu hodně ryb popadalo, především malých a takových co od prvního pohledu vypadaly nezdravě. Léčil jsem tu i střevní parazity. Nejvíc problémů bylo právě s touhle variantou terčů, žlutí/oranžoví různě tečkovaní co mi byl řečen název pigeon. Všichni terči byli celou dobu i při střevních parazitech spolu a mám tu kusy jiných forem, které nikdy žádný problém neměly. Jsou krásní, velcí a poslední 2 měsíce se mi tu zhruba 1x týdně třeli. No, ale pro jikry mám špatnou vodu.. jak jsem se tu ptal na rady.
Nejhorší je,že lidi jsou blázni.Včera mě třeba frajer,že ryby co jsem mu prodal nežerou a jsou divný.Tak jsem k němu asi 20 km jel domu.On měl doma akvárium asi tak 50L ryby tam měl snad i z měsíce.No asi třicet ryb a divil se,že mu moje ryby stonaj.Za krátký čas udělal ze zdravých ryb vlastně živoucí mrtvoly.
Co má imunita společného s vnějším Parazitem?
Možná to nepomůže ale mám čisté svědomí.
Já myslím,že to stejně nic nevyřeší.Když prostě poklesne imunita ryb.Žábrák je první co se projeví.
Já léčiva používám.Vždy než něco dám na prodej šupnu do akva preventivně cyprinopur aby lidi pak neječeli že maj žabráky.
Tak Koblasu znám a využívám,ale tyhle krmiva jsem u něj nenašel.
Teď to stejně zkusím dořešit s Aquamasterem...
Přidat reakci
1 ...... [33] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x