Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 96 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus – Re: miro03
Musí být bílý výkal nutně napadení parazity? Mám po dva dny ryby v akva od chovatele který je dobrý. Dnes začali poprvé žrát a jeden má bílý výkal. Před tím byli krmeny artémijí.
Jestliže má parazity tak to od něho dostanou i ostatní že? Prodejce mi řekl abych den dva počkal, nakrmil červeným a když se to bude opakovat dovezl mu ho. Je "něco" jako prevence
co by se nalilo do vody pro ostatní ryby. Karanténní nádrž nemám :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: maxo
Ja áno.Vinikajúci zdroj bielkovín.Hodnotnejšie ako mrazené,patentky,hovedzie srdce atd...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo
Krmite aj vlockami artemie?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: davidus
hrst...slovy hrst...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: miro03
Stane se. smich No toho blue neona jsem částečně tipoval podle obrázků na netu a cobalty mám doma tak vím.Jezdíš na burzu do ostravy? smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: smidakkuba
Bingo,kofola je tvoja. palec
OK kofolu to aby se mamča nezlobila. smich Není to náhodou 9 a 13. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03
V pruhoch to je.V šírke však nie.Takže zostáva len počet?Kolko ktorý? hmm Inak pivo je za odpoved nie tip?Jakub,ty bi si musel pít len kofolu,takže ak to uhádneš máš u mna kofolu.Akvaristi nad 18rokov,pivo. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Bob66
No já to s těma pruhama taky napsal takže pivo de napůl smich Vim vim už radši mlčím smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: miro03
Ještě bys mohl napsat jestli jsem se seknul s těmi Blue neon a Cobalt neon nebo mám u tebe pivo? :-D
Vyzkoušejte
Bob66 napsal: Takhle to vypadá když začne chovat terčovce někdo kdo teprve začíná a vůbec neví co to obnáší, a ještě se s tím pochlubí hmm <a href="http://www.youtube.com/watch?v=MHcMn0ZBZtU&feature=related" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=MHcMn0ZBZtU&feature=related</a>

Nádhera. hmm palec
Přesně tak nejvíc mě dostaly ty závojnatky a ty mušle nebo co to bylo za sra...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Haimdol
Je vidět že majitel ani neví že se něco děje a neví co ty ryby potřebují, jinak by to nenatočil a neuveřejnil :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – teffe green red spotted
Moje oblíbená varieta.Nejkrásnější přírodní terčovec.
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
hop palec :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Bob66
Chudáci zdevastovaný. Majitele nádrže bych doporučil semlít a nechat zkrmit. :-|
Ty vole sem se lek až se ve mě dítě hnulo smich To je hrůza co někteří ichtili dovedou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66
Takhle to vypadá když začne chovat terčovce někdo kdo teprve začíná a vůbec neví co to obnáší, a ještě se s tím pochlubí hmm www.youtube.com/…
Jj holt stará knížka :-D Díky za nové info potlesk
Tak to se asi něco změnilo, ty soutěžní třídy jsou takhle i v tom Miniatlasu od Degena :)

Zmenilo cca 3roky spet.Takto sa hodnotia ryby aj na Šampionáte v Duisburgu,Polsko,Rakusko,Itálie,atd...Českú republiku nevinímajúc. hmm ;-)
Blue neon ani Blue Cobalt jsem nikdy neměl ale myslím že cobalti mají asi o tři pruhy méně ;-) Ale je to jen tip :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66
miro03 napsal: Divoké formy sú vporiadku ale chovatelské sú špatne
pruhovaný tyrkys,plošný tyrkys,plošne červený,tečkovaný,snake skin,pigeon blood,otvorená trieda(plošne zbarvený),otvorená trieda(tečkovaný). ahoj ;-)

Tak to se asi něco změnilo, ty soutěžní třídy jsou takhle i v tom Miniatlasu od Degena :)
Já bych jen tipoval že jedna varieta má bud prožky širší anebojich má víc.
Tak teda k tým plošným tyrkysom.Blue neon-neonovo modré sfarbenie,Cobalt modrozelenkavé až zelené sfarbenie.Ešte jeden rozdiel je v priečnom pruhovaní na tele.Kto to napíše aký,tak má u mna pivo.Musí to bit odpoved,nie tip ako v sazke. ;-) smich hmm
Bob66 napsal: Jde to, ale čím se přibarvují jiné barevné formy tak na to by ti nejlíp odpověděl Miro03 X-) Myslím že už to tu i někde psal ;-)

www.akvarista.cz/…
davidus napsal: Poradíte co způsobuje kolísání pH ve společném akva? Co má za následek že se ph zvedá?Děkuji

Dovod može bit různý,neviem čo všetko je v nádrži,dno,rastliny,korene atd...?Skúste zmerat hodnotu uhličitanovej tvrdosti,vody v nádrži a vody ktorú napúštate do nádrže.Taktiež premerajte všetky ostatné hodnoty,taktiež vody v nádrži a vody ktorú napúštate.
Bob66 napsal: Potom jsou soutěžní kategorie : Heckel, Hnědý, Modrý, Zelený, Pruhovaný tyrkys, Plošný tyrkys, Červený tyrkys, Červený, Snake Skin, Pigeon blood, Red spotted, Zlatý a Otevřená třída X-) Jinak barevných variant je velké množství a stále vznikají další nové, hlavně v malajsii ;-)

Divoké formy sú vporiadku ale chovatelské sú špatne
pruhovaný tyrkys,plošný tyrkys,plošne červený,tečkovaný,snake skin,pigeon blood,otvorená trieda(plošne zbarvený),otvorená trieda(tečkovaný). ahoj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: davidus
Pred pár dnami som písal čo všetko do zmesi pridávam.Presne kolko čoho však neprezradím.Mimo granule pre sútažné terčovce a kasein je zmes rovnaká ako u iných chovatelov s malými rozdielmi. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus – Re: miro03
Mohl bych od Vás dostat recept na přípravu hovězího srdce i s příměsí není li to know-how? Jedná de mi o recept jako když naše ženy pečou buchty.Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus – Re: Pedro
Terčovec je hejnová ryba, podívej se co tu mají lidi za rozměry akvárií, spočítej terčovce a jsem zvědavý jestli najdeš jednoho co bude v limitu co uvádíš. Hejno je minimálně 7 takče by tu musel každý mít akva kolem kubíku. Nejsem odborník ale to co píšeš se mi zdá nadnesené. Myslím že se to nedá počítat stylem ryby /litry.
Zdravím.Omlúvam sa že neodpovedám tazatelom,ktorý mi smerujú otázky,za posledné dva dni sa nestíham ani len poriadne najest,takže snad zajtra už bude klud a napíšem odpovede. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus – Re: JuraS
To máš hozeno ve venkovním filtru 8 kuliček rašeliny které zmáknou stáhnout pH z 7 na 4,5?
Tomu se mi ani věřit nechce. A jak dlouho v tom filtru vydrží?

www.sklorex-akvarium.cz/…-/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – re.athos
polistyren sa lepsie tvaruje nez ytong.vydel som uz tehly v akva ,ale ytong este nie.podla mna to bude obsahovat cement,ja by som to do akva nedaval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Athos
Má to své pro a proti rašelina je přirozenější a kyselina pohodlnější.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Athos
díky ještě se zamyslím nad tou rašelinou, a uvidím, každopádně se mi kombinace kys. libí více prozatím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: JuraS
Jaká rašelina je nejlepší asi si objednám od sery.
Pro athos-Počítáš správně možná 15ml je to 30% kyselina ale chce to optarně shazovat, já třeba když jsem to takhle zhazoval s ze 7,5 na 5 tak jsem si to naměřil a co půl hodky jsem tam trochu chrstnul.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki – Re: Athos
40 kapek do 100 l pokud je voda míchaná s vodou z řádu
18 kapek do 100 l pokud je jen chemicky upravená
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
ta samička co se mi už po 13 té (včera zhrzený samec pingeona drasticky vyžral všechny prcky lítající okolo šťastného párečku) vytřela je podle těch fotek Tiger Turquoise a samec je hnědák...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: smidakkuba
pučovina....vyměň u za i...pár kuliček rašeliny od sery mi drží v 250ce s 45lt filtrem pH na 4,5 z 7 které mi teče z vodovodu..a už asi půl roku...hrst kuliček..v kostce 50*50*50 jich mám hozených volně na dně asi 8 a jikry mi nezplesnivěly ani jednou..3x se vytřeli a 2x odvodili...vodu vůbec nijak nekontroluji a jediné co hlídám je teplota na 28,5...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: Romy
jo... Romane..máš recht..je to wono...bingo..
takže jesltiže 2ml:211L = -0,5 a v mém případě je to
370L : 3ml = -0,5
a potřebuji to srazit o cca 2 stupně tak to je 12ml? kolikaprocentni je to kys. ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Athos
Na 211L akva aby to zhodilo.
smidakkuba - 2ml do kolika litru aby ti to shodilo o 0,5 ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo – Re: Romy
No bingooo! Konecne aj mi nadsenci budeme vediet o com sa tu toci palec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: davidus
Dávám kyselinu podle potřeby.Přidávám postupně po 2ml a měřím většinou mi 2ml udělají asi 0,5° PH a vydží to tak jak to je dokud nevyměním ale ve společenský je to jiné já použival ale aji ve společenský.Sehnal jsem jí u svého dědy který ji má hodně ještě z dob kdy měl velkou rybárnu.Myslím že dnes jí davají jen na živnosták.
Pro JURAS:Rašelinu už mám objednanou ale potřebuju Ph shodit tak na 5,5.Tyrkysáci to mají tak rádi a samotná rašelina to až tak nesníží ale má to dobrý vliv na ryby. :)
jinak pěkný odkaz díky
možná to sem nepatří do tohoto fora, ale šlo by použít do akva vytvarovany ytong zakonzervovany epoxi nebo něčím podobnym?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
JuraS napsal: někde tady byl uveden odkaz na web na fotky jednotlivých druhů...

Nemyslel jsi tohle?Kdysi jsem to sem dával. aquainvent.com
davidu- jsem potěšen, že nás tu je více
bob66-diky
a zkuste se více rozepsat o tom snížení pH
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: davidus
cokoliv co se používá na čištění záchoda a je to tekutý tak základ je kyselina fosforečná...co blbněte , proč kyselíte vodu chemií ? copak jste nečetli a neslyšeli nic o rašelině ? obyčejný kořen vytažený z rašeliniště a opláchnutý vodou udělá víc zázraků než jakákoliv komerční sraČka...čest výjimkám..ale tou není kyselina litá do vody...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus – Re: smidakkuba
To tam dáváš 2-3 ml na to 240l akvárko a namícháváš to ve vodě kterou jdeš dopouštět? V tomto poměru ti klesne pH ze 7 na 6?Jak dlouho to vydrží?Kde bereš kyselinu fosforečnou?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [96] ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147471x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=4751