Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 39 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 23:01 Muž sasula [274] Re: O.Tom
Pokud nemas zakrytovane akvarko, tak ani nema cenu ho zateplovat. Tam mas nejvetsi ztraty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 22:43 finnnp Re: acik
Odkud jsi a jaké by jsi chtěl.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 14:54 finnnp Re: NIKO
Já vím,že teplota stačí kolem 28.Hnědáky jsem dokonce ůspěšně držel i v trochu studenější.Při 30 stupňích a pravidelném servisu akvárek se,ale vyhnu takřka všem nemocem a ryby samozřejmě rychleji rostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2013 14:29 Muž O.Tom [439] Re: finnnp
Topím na těch 28-29° a zateplil jsem alespoň trochu co šlo. Jelikož při zakládání akvária nebyli terčovci plánovaní, nebyl zohledněný při návrhu prostor na zateplení a tak se mi mezi akvárium a zeď vejde jen 20mm polystyren. Teploměr v pokoji mi ukazuje +- 25° a ohřívač v akváriu stejně každou chvíli svítí. Jestli se někdy dokopu k tomu abych dotáhl do konce i výrobu osvětlení, tak pak zateplím i z vrchu.

Pokud zateplení nějak nevadí, nekazí vzhled atd... tak proč ho nedat, každá úspora dobrá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 12:12 Muž NIKO [527] Re: finnnp
Stačí v pohodě 28stupňů.Já to mám seřízené 28-29(zapíná,vypíná) a bohatě to stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 11:18 laKatos Re: finnnp
Co třeba to vzít z jiného konce.
Maš dvojtarif? Pokud ano tak to udělej jak já. Do dna dat topný kabel který bude nepretrzite jen mírne temperovat teplotu. ale hlavní agregát (topitka) pojedou jen v nizkem tarifu. Ve větší nadrží je obrovská akumulacni schopnost.
Takže zkontroluj si třeba tarif zda je pro tebe dobrý. Polystyren určitě použij všude kde to jen jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 10:59 finnnp – Terčovec teplota
Chtěl bych se zeptat jestli zateplení akvárií polystyrenem má nějaký vliv.Nerad bych něco začal a pak by z toho byla tužka.Mám šílené problémy z platbou elektřiny.Nebo nějaký jiný trik by se také šiknul.V místnosti mám kolem 22 až 23 stupňů a akvária z terčovci vyhřívám na 30 stupňů.Takže hodiny od ČEZu jedou na plné obrátky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 13:30 Muž Kolco [57]
Je docela možné,že dostali nakládačku od starých pardálů,nebo si prostě ještě nezvykli na nové prostředí.Zkusil bych částečnou výměnu vody a zvednout teplotu o 2 - 3 stupně.Úplně ideální by bylo přechodně krmit živou potravou,která se volně rozptýlí po celém akva / velké perloočky,korety,černé komáří larvy/.Mně nově zakoupený terčák trucoval 5 týdnů,než si zvyknul a začal přijímat potravu.Trpělivost. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2013 23:55 Mila – Plachost terčovců
Prosím o radu,

ve 450 litrové nádrží chovám 7 terčovců a před dvěma týdny jsem k nim přidal nových pět terčovců.
Jak jsem nové terčovce přidal do akvária, první dva dny přijímaly potravu celkem v pohodě
a pak nevím z jakého důvodu přestaly žrát. Ryby jsou už dva týdny schované v rostlinách a nežerou.Jen na večer někdy vyplují, ale když se lehce přiblížím k akváriu bleskem se schovají.Stará osádka terčovců je v pořádku.
Můžete mi prosím někdo poradit jetli jsou ti noví nemocní nebo co s něma mám dělat, dva týdny už je celkem dlouhá doba.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 19:25 Muž grunda [1781] - Cichlidy
tak dnes jsem přidal poprvé nově uvařenou várku výluhu z olšových šišek v kombinaci s vývarem z listů mandlovníku (tuto kombinaci zkouším poprvé) a nastalo třecí šílenství, všichni se všemi, do toho všichni se všemi bojují - máte někdo stejnou zkušenost?

normálně jsem dával kombinaci šišky a dubová kůra

Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:50 finnnp – smidakkuba
Tak já to také dělám jen pro radost.Několikrát se mě stalo,že jsem z důvodů nedostatku místa odchoval ryby na velikost 4 cm + ve vytíračce 125 L.Tak jsi říkám proč by to nešlo normálně.Navíc jsem byl nedávno u chovatele v Anglii a ten na chov používá teplotu 26 stupňu,ale měl průtočné nádrže.....Do toho stajanu půjdu.Možná to bude lepší než svařovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:35 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: finnnp
Ta ryba z aukra není pěkná ale chtěl jsem jen vysvětlit že se vybarvují později.
Ten stojan jsem dělal asi 2 hodiny.Stačí si dovézt L profily.Já to mám dané na šrouby M8.Vrtal jsem to vrtákem 8,1 aby byla trochu rezerva.Mám na díry udělaný menší asi 10cm L profil kde ji mám vyvrtanou a podle toho dělám ostatní vždy kolmo přiložím udělám důlek a vyvrtám.Nic složitého na tom není pak jen natřít a sešroubovat.Je to pohodlnější při stéhování což už se mi jednou stalo jen si to rozděláš a za půl hodiny to máš celý zas dané dokupy.Akorát to vždy chytám do zdi abych měl jistotu že se to nevybulí či něco podobného i když jak si to sedne pod vahou akvárií tak se to ani nehne.
S těmi náklady ti rozumím sám jsem to tu zmenšil.Mám nyní asi 650l.Dvě výtěrky a dvě na rozplavby.Taky budu mít jenom jeden pár ale chci to dělat už jen pro radost a nechci být toho otrokem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:28 finnnp – smidakkuba
Asi mluvíme o dvou různých věcech.Když je ryba vybledlá tzv.vyblitá tak je to něco jiného než když je bez barvy a navíc šípovitý tvar.Ta ryba na Aukru je prostě paryba.......Koukal jsem na tvojí foto prezentaci a chci se ti zeptat na ten šroubovaný stojan.Jak to drží a jak to bylo složité vyrobit.Dříve jsem to svařoval,ale dnes jsem už bez možnosti.Přemýšlšl jsem,že bych sjel do Kondora pro L a něco takového smontoval.Mám šílený problémi s platbou elektřiny.Musím to nějak vymyslet,aby ty náklady klesly.Prostě musím do menších nádrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 11:50 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: finnnp
Když jsem kupoval pigeony u federiče tak dával pigeonům astaxathin aby se vybarvila kresba a viděl které může prodat měl je tedy v nějakých 7cm co já jsem kupoval krásně zbarvený.Dovezl jsem je domů a po měsící byli jak vyblití no hrůza.A zbarvovat se pěkně začli kolem 10cm jak píše bob.Takže v téhle velikosti je to ještě moc malé.Děda odchovává tigery a ti se barví kolem 7cm ale je to kus od kusu jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:53 finnnp – Bob66
Dobarven ano.Základní vybarvení světlého pomerenče,ale už ryby při této velikosti dávno mají.Teda podle mne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:43 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: finnnp
Píše 5-7cm a to ještě vybarven není, u pigeonů je běžné že se dobarví až třeba v roce v 10cm a více ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:30 finnnp – Bob66
On tam píše velikost 7 cm.To už je PB určitě vybarven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:06 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: finnnp
finnnp napsal: Je pravda,že dnes jsou vidět formy ryb které nejdou nikam zařadit.Na Aukru jsou na prodej dokonce Terčovci kteří nemají barvu žádnou.Inzerát tam píše,že jsou od barevných rodičů.Sám za sebe mohu říct,že s PB končím.Mé další ryby budou určitě hnědáci a modráci.I když sehnat čisté hnědáky bude asi také pěkný problém..............http://aukro.cz/tercovci-pigeon-blood-red-nevybarvena-ryby-i3145140325.html



Jsou to ještě malý, vybarví se později, u pigeonů je to normální pokud nejsou barveni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:00 finnnp – Terčovci
Je pravda,že dnes jsou vidět formy ryb které nejdou nikam zařadit.Na Aukru jsou na prodej dokonce Terčovci kteří nemají barvu žádnou.Inzerát tam píše,že jsou od barevných rodičů.Sám za sebe mohu říct,že s PB končím.Mé další ryby budou určitě hnědáci a modráci.I když sehnat čisté hnědáky bude asi také pěkný problém..............http://aukro.cz/tercovci-pigeon-blood-red-nevybarvena-ryby-i3145140325.html
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 00:16 Žena baletka [624] Re: tomas_ch
Děkuji za podrobnou informaci. Já se koneckonců nechystám ryby chovat, pouze, kdyby se náhodou zadařilo ve společenské nádrži, což je velmi nepravděpodobné. Problému jsem o to více ušetřena, že právě červené variety se mi vůbec nelíbí :-) Ale děkuji, zase se o něco lépe orientuji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2013 17:32 tomas_ch Re: baletka
Pokud jde o ten nákup, tak pozor na to, že z fotografie nebo krátkého pohledu nelze vždy existenci pigmentu odhalit. Pigmentové skrvny jsou ve skutečnosti pozůstatky melanoforů (tmavých pigmentových buňek) jejichž tvroba a rozmístění bylo tímto způsobem dotčeno právě u mutace pigeon blood(PB). Všechny varianty a hybridy této mutace (a že jich je - převážná většina žlutých oranžových a červených ryb) mají sklon k takovému pigmentování, protože ve skutečnosti nedošlo k úplnému vyloučení tvorby melanoforů (jako teřba u albínů), ale právě jen ke změnám jejich intenzity a především rozmístění. PB například postradají jejich silná seskupení v podobě tzv. stresových pruhů. Původní PB byly popelavé velmi silně a až pozdější variace jsou mnohem čistší důsledkem výběrového šlechtění. Tyto tmavé skvrny si nadále zachovávají svojí správnou funkci tedy fotosensitivitu a nervově nebo hormonálně reagují rozprostíráním nebo stažením barviva v melanoforu. I hezké exepmpláře tedy zejména při vysokém prosvícení nepopelují, ale při pobytu v tmavém prostředí nebo například při tření a vodění mladých opět stmavnou. Je to ostatně jeden z důvodů proč PB, částečně si tmavý pigment zachovávající, celkem dobře přitahují a vodí mladé.

Zcela nepigmentové červené formy v sobě zpravidla nesou už další mutovaný gen zasahující do tvorby melanophorů jako takových, takových ryb je ale pořád málo.


Posilování tmavého pigmentu je jak píše Romy důsledkem častého křížení PB s rybami na divokém nemutovanékm podkladě, což má pro PB negativní důsledek, že se roky potlačovaný výběr slabé pigmentace opět posiluje. Běžný PB a jeho přímé hybridy ovšem pigmentaci vždycky mít budou zejména v tmavém prostředí nebo při tření, je to jejich podstata.


hth
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 11:13 Žena baletka [624] Re: grunda
OK, úplně jsem to nepochopila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 10:39 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: baletka
já jsem neřekl, že to není chyba vzhledu, já jsem řekl, že ta ryba není nemocná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.04.2013 23:55 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Červení terči bez,,popela" (modří ho nemají)jsou přísně vybíráni pouze z čistých linií.Je to genetika,genetika a zase genetika.Dneska každý sprskne co se mu vytře,bez ohledu na variety,pak čekejte kvalitu...
Stačí se podívat třeba na vítěze Českého šampionátu chovatelů terčovců 2009.Je to plošný červený(Red mellon yelow face) Pepíka Pejši.A teď Kubo hledej tečky... :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:42 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Bob66
Neviděl to s klidem přiznám :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:40 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: smidakkuba
Tak to je vidět že jsi toho ještě moc neviděl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:32 Žena baletka [624]
Já se ptala proto, že wenduska se ptala, zda může být "v naprostym klidu". Tak jsem si to chtěla jen ujasnit, protože se chystám při nákupu tečkované ryby vynechat :-) Díky všem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:25 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Bob66
Kdo hledá najde vždycky.Nemusí to být přimo kolem hlavy klidně na boku na těle.Ale neviděl jsem rybu na který bych tečku nenašel :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:21 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: smidakkuba
smidakkuba napsal: Ono v i v minimální míře se to vyskytuje na všech pigeonech,marlborách atd.Zkrátka vždy tam nějaká ta černá, pigmentová tečka bude a člověk nic nenadělá.


Viděl jsem dost ryb, ať mladých nebo chovných párů na kterých bys žádnou nenašel X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2013 23:18 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: baletka
Pigmentové skvrny tzv. popel je chyba, je vidět hlavně na červených formách terčovců. Zčásti je to dědičné a částečně je to dáno kvalitou vody X-) Několikrát se mě stalo že jsem si přivezl čisté ryby a když nebyl čas a výměna vody byla jednou týdně tak začaly černat. Začal jsem měnit vodu denně, max. obden a do dvou týdnů byly zase čisté ;-) Pokud jsou dospělé ryby s popelem tak do chovu by se dávat neměly, pokud dotyčnému jde o kvalitu a dobré jméno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:17 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: baletka
Do chovu by tyto ryby neměly smich Ono v i v minimální míře se to vyskytuje na všech pigeonech,marlborách atd.Zkrátka vždy tam nějaká ta černá, pigmentová tečka bude a člověk nic nenadělá.A odchov je velmi rozmanitý.Měl jsem pár pigeonů kteří byli hodně tečkatí ale dávali potomky dalo by se říct čisté a naopak pár marlbor který byl čistý ale tím že byl v minulosti zkřížen s red tyrkys tak dával extrémně tečkaté prcky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 23:01 Žena baletka [624] Re: grunda
Promiňte, prosím, ale před pár týdny mi asi dva chovatelé řekli, že tyto pigmentové černé skvrny jsou "chyba", že by se neměly vyskytovat. Resp. v okrasném akváriu je to asi na vkusu akvaristy, ale do chovu by prý tyto ryby neměly. Jak to je?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 15:09 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: wenduska
ano může, není zač
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:59 Žena wenduska [0]
Jojo, to je přesně ono... Takže tohle mě může nechat v naprostým klidu? Díky moc!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:36 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: wenduska
chtělo by to fotku, jinak jen tak od boku střelím - je to tzv. popílek, pigmentové skvrny. Pokud to vypadá takto: www.flickriver.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:32 Žena wenduska [0] – Tercovec Marlboro red - černé skvrnky/tečky
Ahoj! Přivezli jsme si 3 ks terčovců Marlboro, cca 15cm. Az doma jsme si všimli, že mají na sobě (na čele a na ploutvích) takové černé skvrnky, někdo víc někdo míň... Můžete nám prosím někdo poradit, jestli je to standard, nějaká nemoc nebo je to jen ze stresu ze stěhování? Všechny hodnoty v akvariu by měly být OK!

Za rady díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 17:44 Muž acik [416] Re: romant
určitě se nebojím určitého zbarvení,jen kdyby byl kořen,který barví minimalně,tak mi to vadit nebude... no každopádně se už těším až začnu stavět,pochlubím se :)
romant napsal: Nikdo Tě kamenovat nebude(tedy já ne). ;-) Ono je to vždycky o kompromisu a povětšinou je akvárium součástí interiéru bytu a ne každý skousne Black water v obýváku, ale to ani nebylo smyslem mojí odpovědi. Ono když budeš v té 450 litrovce mít jeden byť slušnej kořen kterej bude i třeba barvit, tak to bude ten efekt nádechu a to je podle mě rozumnej kompromis. :-) Až barvit přestane, tak přicmrndneš nějakej rašelinovej výluh a bude. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.03.2013 17:38 R Muž romant [27987] Re: acik
Nikdo Tě kamenovat nebude(tedy já ne). ;-) Ono je to vždycky o kompromisu a povětšinou je akvárium součástí interiéru bytu a ne každý skousne Black water v obýváku, ale to ani nebylo smyslem mojí odpovědi. Ono když budeš v té 450 litrovce mít jeden byť slušnej kořen kterej bude i třeba barvit, tak to bude ten efekt nádechu a to je podle mě rozumnej kompromis. :-) Až barvit přestane, tak přicmrndneš nějakej rašelinovej výluh a bude. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 17:32 Muž acik [416] Re: romant
souhlasím s tím co jsi napsal,určitě chce každý vytvořit takové akvárium aby se tam místním osadníkům líbilo,ale asi mě ukamenujete , nechci zas takové akvárium přes které nepůjde vidět , takže jemné zbarvení mi nevadí... jsem si vědom a vím,že zbarvení je právě naopak přirozené a pro ryby dobré.

edit: myslím,že jsme uplně odbočili od původního příspěvku :):)
romant napsal: Já osobně kořen a klidně i barvící kořen považuji za přirozenou součást interiéru akvária kde jsou terčovci, prostě mě to příjde jako snaha o napodobení jejich přirozenýho prostředí. Úplně bez kořenů si to akvo taky dovedu představit, je to individuální záležitost majitele. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.03.2013 17:19 R Muž romant [27987] Re: acik
Já osobně kořen a klidně i barvící kořen považuji za přirozenou součást interiéru akvária kde jsou terčovci, prostě mě to příjde jako snaha o napodobení jejich přirozenýho prostředí. Úplně bez kořenů si to akvo taky dovedu představit, je to individuální záležitost majitele. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 17:11 Muž acik [416] Re: romant
co když nemá někdo žádný kořen v akvariu ,který obsahuje terčovce? vim,že zbarvení není na škodu...
romant napsal: Ono to sem skoro až nepatří(ta moje poznámka), ale poptávat k terčovcům kořen který nebarví, to jseš tak trochu sám proti sobě, no spíš proti těm rybám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 19:15 Muž kofejn [963] Re: muťa
Mně leze otík po skalárách, ale ty z toho fakt nadšený nejsou :-| .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 18:29 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: muťa
Kdysi jsem měl dva snake skiny takový velký dobytky asi 20cm.Na těch se mi vozil gibouš cca 10cm dlouhý v té době.Terčovcům to nijak moc nevadilo ale měli potom něco jako cucfleky na těch místech kde se přisál a ti dva měli taky výrazně víc ochranného slizu na těle a byli dost zbarvení tmavě.Extra jim to nějak neškodilo ale ve vedlejší nádrži jim bylo líp.Zajímavý je že se přisávali jen na ty dva.Asi že byli tak velcí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 18:17 Muž muťa [554] - Rostliny – terče vs. otíci
Dneska jsem byl u kolegy. Má terče (dva - velké jak dlaň chlapa) a pak několik otíků. Koukám na ty placky a na nich se vozí přisatí otíci! Ještě jsem to neviděl. Evidentně to ale nikomu z těch dvou nevadilo.
Bylo to jako když vidíte v dokumentech žraloky vozit na sobě ty parazity. Je to OK? Co si o tom myslíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 17:18 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Falco
Není Kulich jako Kulich,ale to není ten co jsi u něj ryby kupoval ,to je nick člena ČCK.I tady se občas pod tímto nickem objevoval hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 16:33 Falco Re: rriki
Já jsem u pana Kulicha kupoval ryby minulý rok na podzim, ale nebylo to v Praze. To ji zrušil nedávno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 15:01 Muž rriki [818] - CichlidyRe: RAP
Měl,pěstírnu zrušil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 13:38 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Filip980
V tom nebude sebemenší problém.Já u jedněch svých pigeonů co už nemám dával potěr k druhé tyrkys samici.Neměla problém sama vyvést 100prcků byla sice postarší ale perfektně se vždy ujala cyzích mimin.Tak odchovu zdar ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 13:36 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: smidakkuba
Díky moc, jo je to přesně tak jak píšeš, samec blue a samice pigeon. Těch mladých je asi něco kolem třiceti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 13:34 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Filip980
Ahoj problém to není.Předpokládám že samec je nějaká tmavá forma (tyrkys,cobalt,diamond) a samice je světlá (pigeon,marlboro atd.) U těch je normální že nemají sekret, ale samec to v pohodě zvládne.Pokud není mladých nějak moc 150 a víc tak je utáhne sám. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [39] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=1901