Terčovec - chov
1 11.01.2008 23:14 JARDA111 Bez problémů, s tvrdostí si nelam hlavu, ta je na chov- ne odchov v pohodě a PH drobet srazíš nějakým přípravkem nebo rašelinou. Jarda.
Ja myslim, ze mas vodu na ne prilis tvrdou. Ale chovat mozna ano, neni to tak strasne (ph trochu snizis), odchovavat asi ne. Ale nejsem na ne odbornik, nikdy jsem je nemel a ani nebudu, nelibi se mi
. Vychazim jen z toho, co jsem cetl. Urcite ti pak poradi nejaky odbornik. Demi kolona asi bude casem nutna.
1 11.01.2008 22:36 Chrostík – Dali by se chovat terčovci v mé vodě?
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda-li by se u mě dařilo terčákům. Voda v mém akváriu má tyto hodnoty:
Teplota 29 - 30st.C
Celková tvrdost 6,5 st.
Ph asi 7
Nitráty 10mg NO3/litr
Díky moc. Ch.
Dá.
Da se hypermangan koupit normalne v lekarne ?
Ano,mám to vyzkoušené,jde jen o to,aby roztok měl světlerůžovou barvu,jinak se patentky spálí.Takto se dezinfikují i rostliny.
Co se týče krmení patentkami,krmím takto už dlouho a nemám s vnitřními parazity nejmenší problém.Základ je,nekrmit jen jedním druhem,pak by nemělo nastat přemnožení.A samozřejmě jeden den v týdnu jim předepsat půst.
OK tak dej vedet jak ti to jde
kdyztak to taky zkusim.
A kdyby jsi mel pristup k zivejk koretram krmil by jsi s nima nebo ne.Me by zajimalo jestli je u nich stejne riziko jako u patentek.A co se tyce tech artemii neni to pro dospele tercovce moc drobne zradlo ?.
Koretry oproti patentkam nezijou v bahne takze snad moznost nakazy je tam mensi.Asi to zkusim.Co se tyce ty desinfekce hypermanganem mate to vyzkousene?.
1 10.01.2008 14:27 Romy [1839] - Cichlidy Je to jako s lidma,tomu chutná to a tomu zas něco jiného.Níže jsem dal odkaz na můj článek o krmení,je to sice piplačka,ale myslím,že se to vyplatí.Sám začínám ráno krmit granulemi,které rybkám nejméně chutnají.Vzhledem k tomu,že jsou nejhladovější,tak je sežerou.Ono si myslíte,že je nežerou,ale kdybyste měli nádrž bez substrátu(u mne je to karanténa),tak nakonec zjistíte,že jsou granule pryč.Některé rybky je slupnou hned,některé až se nasáknou a změknou.Odpoledne,nebo navečer krmím většinou směsí srdce,artemií,koreter,patentek,vlastních obohacených směsí apod.Každá rybka se dříve,nebo později přispůsobí hejnu a začne žrát to,co je.I když...měl jsem jednou kus,který opravdu nevzal nic,než srdce,nebo patentku,navíc to byl silně dominantní samec,který mi dělal v akva docela zle,tak musel jít.Takže se nebojte,musíte ale rybky na jiné krmení naučit.Někdy to trvá déle,jindy zase méně času,ale akvaristika je o trpělivosti,ne?
To,že jim chutná maso víc,než granule,je docela logické,co Vy?Biftek,nebo müsli?Mylím,že si každý odpoví sám.
To Kolco-Krmím i živými patentkami a bez problému.Ne moc a musí se desinfikovat,třeba roztokem hypermanganu.Nitěnky také nedávám.
1 09.01.2008 22:57 miro03 Romy to je pravda kvalitné krmenie,nepotrebuje žiadne farbenie a najkrajšie su terčovce ked sa vytieraju respektíve,pred výterom.
Nejlíp vybarvení terčovci jsou stejně jen při kvalitní stravě a před třením.Jednoduše řečeno,spokojená rybka-spokojený chovatel.
Není potřeba nic srovnávat,účinky betakarotenu,stejně jako astaxantinu jsou obecně známé.A je asi jedno,jestli se rybka barevně zesytí za 14 dní,nebo za měsíc.Otázka zní,proč a k čemu?
1 09.01.2008 18:41 Johns [30] - Cichlidy Jestli to nebude nasvícením,ve Tvém popisu jsou Aqua glo,ono se píše,že rybky vybarví,ale já si myslím,že to jejich barvu zkreslí.Já používám 840 a 860 a můj red tyrkys při krmení s betakarotenem,vypadá takto.
1 09.01.2008 14:58 Romy [1839] - Cichlidy K dobarvování se používá nejen betakaroten(ten dá rybkám alespoň vitamíny),ale i astaxantin,který jim nedá krom barvy vůbec nic,je to obyčejné barvivo.Já osobně krmím i granulemi s betakarotenem,a červená barva na rybkách se sice zvýrazní,ale nemyslím,že by to bylo na škodu.Pokud se krmí pestrou stravou a granule se nedávají třeba 3x denně,nebo se nekrmí jen granulemi,rybka se nemá šanci přebarvit,pouze se červená barva lehce zvýrazní a dle mého dochází k lepšímu kontrastu s modrou.
Snažím se krmit pestrou stravou,bez ohledu,zda je v krmení betakaroten,či nikoliv,krmení si dělám sám viz:http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-87.Vše používané s mírou je v pořádku.Svého času byly na výstavách terčovců vidět opravdu až svítivě červené rybky,kde barva byla docílena právě astaxantinem.
Ona barevnější rybka,se pak také lépe prodá,tak dost chovatelů takto dobarvuje.
To rolandmynar:zkus se týden cpát jen mrkví a budeš se divit,jak se Ti změní barva pokožky...
1 09.01.2008 14:05 miro03 Pokial ryby človek prifarbuje je to na nich vidiet dokonca na výstave idu za to dole body,je jedno či to je white diamond,blue diamond,red tyrkys,marlboro,pigeon.Pokial im dávate farbivo rozhodca to vidí,je to vidno aj ked prestanete krmit a vyblednu je to totižto v mase ryby vidno ako rástla a krmili ste s farbivom tak tam to zostane vidno,ja preto nedávam granule žiadne červené lebo aj tie obsahuju farbivo.Vela chovatelov dáva farbivá su po nom ryby červenšie najme pigeony lebo v menších velkostiach nie su také vyfarbené a preto im dávaju farbivo alebo červené granule,ja to nerobím aj stoho dvovodu že ludia ked si u mna zakupia terčovce a prestanu s farbivom krmit tak ryba vybledne a potom su sklamaný,už som videl nejednu rybu červenu a po čase vybledla čo má za následok spomínaný problém s farbivom.Takisto som jednu dobu začal dávat skalárom červené granule a po dvoch týždnoch krmenia začínali červeniet..Kamarát si kupil koi skaláre chovné páry a nekrmí červenými granulami,s tých rýb po mesiaci sa vykluli klasické mramorové skaláre.
Dokonce i u nekterych psu. Ono i u cloveka to funguje, jen to neni tak markantni diky tomu proc a jak je zbarvena kuze, a diky nasemu ochlupeni.
2rolandmynar - poradne jsem si to precetl. Spatne krmeny (teda ne spatne, ale nevhodne) plamenak je bilobily. Zadne pigmenty. A hle, prebarvi se na cerveno. To same ten terc, je modry, modra zustane, cervena se prida. Tak to napsal i h.ch.s. - ze se u modrych zacne vyskytovat cervena, ne ze se prebarvi a z tyrkyse bude red.
1 09.01.2008 11:33 rolandmynar – Re: filipsi
Přečti si pořádně co jsem psal. "Myslím, že to může pomoci k probarvení pigmentů, které má už rybka na sobě."
Barvu podle toho co jis mozna moc nezmenis ty, ale spousta zvirat jo. Viz treba plamenaci. Takze na me to duveryhodne pusobi, zvlast, kdyz to uvadeji zkuseni chovatele. Z modre nezcervena, ale uz to nebude tak ciste, chyti "nadech" do cervena, treba.
1 09.01.2008 10:39 rolandmynar – Re: H.CH.S.
Já teda nejsem kovanej v Terčovcích, ale pokud nebyly někdy předtím pokřížené třeba prarodiči druhy mezi sebou, tak mi to přijde divné. Nezměníš přece barvu podle toho co jíš? Myslím, že to může pomoci k probarvení pigmentů, které má už rybka na sobě. Že by ale byla z modré najednou červená kvůli mrkvi a beta karotenu? Samotného by mě to zajímalo. Vím, že to má vliv na intenzitu vybarvení rybek ale na přebarvení?
1 09.01.2008 10:04 H.CH.S. – BARVA TERČOVCŮ ?
Ahoj, na jednich webových stránkách jsem se setkal z dotazem, jestli krmení pro červené terčáky obsahující beta karoten může zapříčinit to, že se u terčáků modré barvy začne vyskytovat červená barva. Odpověď zněla že ano. Znamená to, že není vhodné chovat červené a modré terčovce pohromadě? Nebo je krmit jen krmením, které beta k. neobsahuje? Je to vůbec pravda?
Díky za odpověď. H.CH.S.
na Hvězdě jak je sazková kancelář
Neni problem
ja jsem zase premejslel v ktery hospode mas to velky akva
.
někdy bych se přišel mrknout na terče
1 07.01.2008 18:53 Dahak [425] - Cichlidy Kontakt na pana Ing. Blahovce.
Budovatelů 2925
434 01 Most
+420 775 177 065
+420 777 177 065
most@bb-reality.cz
Ty pearly co ma jsou taky od nej.Jinak i ja jsem z Teplic
.
kdy si byl u Šafáře v Dubí? on měl vždycky krásný terčáky, bral jsem od něj dorostový
1 07.01.2008 16:42 miro03 Jo máš pravdu Romy.Pomýlil som sa mám už hokej s tých všetkých čo ich poznám skade kto je, bol som tam a je to v Moste ale je to blízko Teplíc,iného chovatela tam v blízkosti nepoznám alebo teraz nemaju k predaju,nič.Bol som aj v Dubí u pána Šafára no on má teraz prestávku nič nemnoží má iba dva chovné páry.S Mostu som si bral pearl pigeone 30 kusov,vybral som si na premiešanie krvi šest kusov a ostatné som predal akvaristike.
Dík za opravu a ešte raz sa omluvam za popletenie.
Omyl Miro,Václav Blahovec je z Mostu.Byl jsem tam pro pearly,a jak jsem slyšel,tak Ty taky.
1 07.01.2008 12:02 H.CH.S. Jsem z Teplic. Terčovce budu kupovat tak za 3 měsíce.
1 06.01.2008 04:59 H.CH.S. – Kde sehnat kvalitu?
Ahoj, prosím o radu, kde se dají sehnat kvalitní terčáci (pigeon pearl, malboro red...). Několik inzerátů jsem našel, ale raději bych se zeptal na Vaše zkušenosti. Kde nakupovat a kde ne ???
Díky.
Starší reakce
0 01.01.2008 18:45 miro03 Ked dospeju v roku a pol,nie je to až tak zlé,ale pri kvalitnom chove dospievaju 9 až 12 mesačné do dvoch rokov však rastu.Víz príklad foto 2roky sarý terčovec blue zafír 17cm čisté telo terčovca.Vedla 2 a pol mesiaca staré marlboro yellow,v velikosti 6cm čisté telo terčovca.Na porovnanie.
Přidat reakci
1 ...... [148] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x