Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 47 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 20:53 ivule
Pro Bob 66 Ja uz na to nevidim cetla jsem,ze ty delas smesy:-)Ten clanek je hodne dobry neco zkusim jim ukuchtit at teda nekrmim tim MASEM :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 20:47 ivule
Tak dekuji vsem za nazory:-)Bobe 66 ja ti jeste napisu co a jak ohledne zradla,ale diky za nabidku:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.06.2012 18:39 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Protože nynější "velevědci" najednou točí zeměkoulí na druhou stranu. Já vím o co vám jde, leta to fungovalo a najednou je všechno špatně smich

Nejsem žádný velevědec,ale řídím se radami rozumných a né "chytrých" ano Myslím,že to terčovci v prezentaci dokazují. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 18:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Protože nynější "velevědci" najednou točí zeměkoulí na druhou stranu. Já vím o co vám jde, leta to fungovalo a najednou je všechno špatně smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 18:25 Muž NIKO [527] Re: RAP
RAP napsal:
Nevím, co je to za módu v okrasných akváriích krmit terčovce masem. hmm


A proč ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 16:40 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: ivule
ivule napsal: Chtela bych zkusit mix krevet,musli krabiho masa a nejake zeleniny tak me zajima jaky na to mas popr.mate nazor?

H.srdce můžeš nahradit rybím masem, případně i tím co jsi napsala ;-) Dělá se spoustu směsí, záleží na co je naučíš. Zkus si přečíst i tenhle článek X-) www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 15:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: RAP
RAP napsal: Pokud by si zkrmovala hovězí maso, musela by si mít teplotu +-29°C. Pokud ho vynecháš stačí teplota 26-28°C. Bohatě stačí běžně dostupné mražené(opatrně s patentkou) doplněné o granule a vločky.
Nevím, co je to za módu v okrasných akváriích krmit terčovce masem. hmm

Víš jak jásají krunýřovci na dně? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 13:32 RAP Re: ivule
Pokud by si zkrmovala hovězí maso, musela by si mít teplotu +-29°C. Pokud ho vynecháš stačí teplota 26-28°C. Bohatě stačí běžně dostupné mražené(opatrně s patentkou) doplněné o granule a vločky.
Nevím, co je to za módu v okrasných akváriích krmit terčovce masem. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2012 21:23 ivule
teplomer mam nastaveny na 32,ale vyhriva to asi jen 28 cetla jsem,ze to trva ta adaptace zvlastve u vetsich,ale lepsi mit nazor nekoho kdo ma s tim praxi ja se jen obavam,zda tam nemam moc ryb na ne a mozna proto jsou zalezli dneska jsem zpozorovala,ze je ti mensi napadli a zase zahnali do rohu vetsinou agresivita ryb se pripisuje tomu,ze jich tam moc,ale vseobecne se o nich pise,ze jsou teritorialni ryby tak je mozne,ze si tam hajili sve misto no jsem zacatecnik,ale kazdopadne nechci u toho zustat dlouho:-)jinak bych se chtela zeptat co jsem cetla o strave zvlastne hovezi srdce chtela bych jim zkusit dat neco jineho,protoze jsem cetla,ze hodne chovatelu se muselo pak potykat s tasemnici nebo i s dalsimi problemy.Momentalne je ted tim krmim,ale to uz je dele nez 48 hod. zamrazene a navic je to z obchodu vlastni vyrobu bych asi s tim netroufla..Chtela bych zkusit mix krevet,musli krabiho masa a nejake zeleniny tak me zajima jaky na to mas popr.mate nazor?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2012 21:08 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: ivule
Je to celkem normální chování, čím větší (dospělejší) terči tím horší a delší adaptace na nové prostředí, někdy to trvá i několik týdnů X-) Z těch ryb co tam máš se k nim hodí jen ancistrusi a tetry ;-) Jakou máš u nich teplotu?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2012 20:31 Žena ivule [0]
Dobry vecer mam radu ohledne tercovu dostala jsem je jako darek 6 kusu velikosti od 4-10 cm mam je uz tyden ctyri jsou aktivni dva kupodivu ty vetsi jsou stale schovani obcas se vylezou ven kdyz je krmeni,ale bohuzel jsou nekdy odehnani od tech mensich.Jsem zacatecnice co se tyka techto prenadhernych zaroven ,ale velmi citlivych ryb,proto vas radim o jakoukoliv radu.Cetla jsem uz hodne clanku od tercovcich bohuzel nekdy v clancich ma nejaky problem s nimi dve vysvetleni popr.vice a clovek pokud opravdu nema zkusenosti s nimi tak ma akorat chaos:-(Navic mam tam i ostani ryb,ale asi koupim dalsi akvario,aby meli co nejvice prostoru ma prezentace jsou tri koreny.Kazdou radu mozna i fotky zdravych popr.i nemocnych ryb uvitam.Hodnoty akvaria premerene v norme.Dekuji predem za odpovedi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2012 19:26 halenar1984 – tercovce
Ahojte prosim mozte mi helfnut mam nove ryby uz nieco cez mesiac su ok papaju v pohode a aj nieco porastli za ten cas len su strasne plache ked sa nieco pohne hned su poplasene a lietaju kade tade nie su neake vitaminy alebo nieco podobne proti stresu ? dik

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.06.2012 11:10 kroner Re: LiborSprysl
Tak to jó, já tě asi nepochopil, když diskutuji na vlákně Terčovci-chov, tak mám za to, že se bavíme o problematice chovu právě tohoto druhu. Nezlob se, ale že máš 3O kubíků vody bez UV a nemáš ani jednoho terčovce, tak to je trošku mimo, ale nic ve zlém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 10:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: kroner
kroner napsal: Ty máš chovnu se 30 kubíky vody plnou terčovců? Kdy se mohu přijet podívat? ;-)
Na ty teda vodu nemám, ale ani když jsem je dřív měl, tak UV jsem neměl... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 09:16 kroner – LiborSprysl
Ty máš chovnu se 30 kubíky vody plnou terčovců? Kdy se mohu přijet podívat? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2012 05:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: kroner
kroner napsal: Nějak to tu zvadlo, tak se zeptám, jaký názor máte na průtočné nádrže přes jeden externí filr a UV lampu. Mám pocit, že při chovu je to výborná věc, UV lampa nám ničí ve vodě bakterie, řasy apod. a čištění externího filtru je mnohem jednodušší než čištění samostatných vnitřních filtrů v každé nádrži.
Nemám pocit, vím, že je to nesmysl smich UV lampu jsem ještě v chovu n e p o u ž i l. Pravda nemám průtočné nádrže (mám asi třicet kubíků), nemám centrální filtraci, ale o ryby se starám každý den. Zaklepu-li to, mám kliku, že se nekonalo "kdyby se něco stalo". A ryb mám zcela jistě více než 2-3 tisíce smich. Takže aniž bych někomu něco vnucoval, je UV v chovu toliko "hasič", jinak zcela zbytečná věc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 22:31 kroner Re: rriki
Určitě netvrdím, že to bez toho nejde. Je mi jasné, že u 10-15 ryb to mít nemusíš. Měl jsem na mysli větší chovnu. Jen jsem chtěl hodit do placu problematiku UV v akvaristice. Sám říkáš, že je to dobrý pomocník, kdyby se něco stalo. Myslím si, že právě u průtočných nádrží je to výhoda v tom, že když se ti něco rozjede v jedný nádrži, okamžitě to máš ve všech. Voda v rybníku, kde je používaná UV lampa sterilní určitě není,UV má funkci rozkládat řasu pohybující se ve vodě, kterou následně zachytává filtrace, jak si zmínil. Myslím si (nikomu svůj názor nevnucuji), že voda v akva vzhledem k výkalům ryb také sterilní moc nebude. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   31.05.2012 21:17 Muž rriki [818] - CichlidyRe: kroner
No a co ,že jí má na zdi.Já mám dvě a dva roky nemám důvod jí použít.Něco jinýho je ,ty ,který budeš mít akva s deseti ,patnácti rybama,nebo chovatel,který má dva ,tři ticíce ryb a pokud by něco stalo tak UV je dobrý pomocník,ale prevence určite ne.Nech se zavřít na dva měsíce do sterilního prostředí a žít sterilně a potom zajdi třeba do kina ,nebo mezi lidi.A to že máš rybníček s UVčkem to je tam jen proti tomu ,aby nezezelenala voda.A určite bych ryby od někoho kdo je má na uvečku nechtěl.Pokud si myslíš ,že to bez toho nejde dneska už to drahý není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 19:49 kroner Re: rriki
Proč ne UV lampa. když koukám na fotky např. p. Federiče, tak ten jí má na zdi. Na zahradě mám rybníček s filtrací, čerpadlem, úvéčkem, tak to trošku znám. Chci vybudovat rybník o objemu cca. 30.000 litrů, tak mám ty lampy okoukaný. Jedná se o řadu profi, odhaduji výkon tak 100-130w a tomu musí odpovídat i výkon čerpadla. Takže si myslím (nikdy jsem u něho nebyl, tak fakt jenom má dedukce), že má nádrže napojené na plný průtok s úvéčkem a výkonným čerpadlem cca 10.000-15.000 litrů za hodinu, nebo se pletu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   31.05.2012 15:20 Muž rriki [818] - CichlidyRe: kroner
Až na tu uv lampu dobrý.Není dobré je mít ve sterilním prostředí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 14:12 kroner
Nějak to tu zvadlo, tak se zeptám, jaký názor máte na průtočné nádrže přes jeden externí filr a UV lampu. Mám pocit, že při chovu je to výborná věc, UV lampa nám ničí ve vodě bakterie, řasy apod. a čištění externího filtru je mnohem jednodušší než čištění samostatných vnitřních filtrů v každé nádrži.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2012 06:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Možná lze doplnit...je trochu třeba nastudovat informace o tření cichlid. Terčovec není výjimka od jiných velkých cichlid, není to sice vrahoun, ale někteří samci dovedou být velmi prostivní...Viz Párové chování velkých cichlid...Je to například i v čase, kdy ryby dáváme do třecí nádrže. Samice první, pak samec, navečer před zhasnutím...atd,atd....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 23:55 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: jossu
Na vině je změna prostředí,samice ztratila chuť ke tření.Samec jí ale bude stále nahánět a pokoušet se o výtěr.Pokud je nevrátíš zpět,může se jeho agresivita zvyšovat a samici ubít.Nádrž pro výtěr by měla mít rozměry 50 x50 x50 cm(125 l)
Samice není evidentně zvyklá na přelovování,je potřeba,pro její uklidnění,jí na to začít zvykat,a jednou za čas jí na pár dnů přelovit do vytírací nádrže,nebo jí nechat uklidnit ve vytíračce bez samce,a toho po nějakém čase přidat.
Svojí cestu si musíš najít sám,co funguje u jiného,nemusí zákonitě fungovat u tebe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2012 21:33 R Muž romant [27987] Re: nickous
Terčovec je hejnová ryba. Paví oka a ancík, to není moc dobrá rybí společnost, vzhledem k jejich bordelářským schopnostem. Tím srdcem bych při této teplotě nekrmil. Měnit, měnit a zase měnit vodu, to je jednoduchá a účinná rada, jak se starat o prostředí v němž jsou. Dej jim čas, moc jim nepodstrojuj. Můžeš zkusit nějaký huminy a třísloviny, rašelinovej výluh, z komerčních prostředků třeba Torben.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 21:21 Muž nickous [2] – plachý
čauves , pořídil 2 mladý terče na zkoušku vypadají dobře , jen se stále schovávají za rostliny a do rohů čím to je ? Jinak v nádrži mam neonky obecný , paví očka a ancistruse .. Nevím jestli je nějak paví očka stresujou nebo co .. jinak teplota vody kolísá mezi 27-28°C , krmím 2x denně ráno a večer . Střídavě vločky granule pro terče , mražený srdce , komáří larvy . Díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 14:29 jossu
Caute, Neviete prosim Vas cim to moze byt ,ked som odlovil parik tercovcov do samostatnej nadrze tak samec stale nahana samicu a bije ju . Pred tym sa v spolocnej nadrzi pravidelne vytierali ... dakujem za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.05.2012 21:26 RAP Re: Dalis
A proč vůbec ta léčba?
To, že se objeví dlouhé bílé výkaly neznamená hned nemoc, kór když krmíte žábrou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2012 21:09 Dalis – Bile vykaly
Cau, v nadrzi mam 30 discu, vodu menim 1x za 5dni 1/2nardze, vodivost i ph dobra (jsem z beskyd) asi pred mesicem se mi obevily u 5 kusu bile dlouhe vykaly krmim mrazenou artemii, srdcem, granulemi sak energy, tetra discus a sem tam vlockami, ryby jsou jinak uplne v pohodě nestrani se, jdou ihned za žradlem a velice dobre rostou, lečil jsem entizolem 1tabletu na 30l a po tydnu polovinu tablety na 30l, tento proces jsem opakoval již dvakrat s tydenni prodlevou a bohuzel nezabral, tentokrat to zkouším z vyssim davkovanim tabletu na 25l. Bojim se ze nepomuze, nechce se mi porad zatezovat ryby, poradte dik

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 14:57 Muž riso [129] - CichlidyRe: Dahak
hnusnej. Vypada jak nejaka mapa pevniny a svetoveho oceanu:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2012 14:28 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Dahak
Tuhle fotku jsem viděl na facebooku a je to nádhera. Ne každýmu se takovýto terčovec musí líbit ale musíme uznat že to je něco nového co tu ještě nebylo potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 12:01 Muž Hanzy [31] Re: LiborSprysl
Tak tak. Tak to bylo i myšleno. A nejen u rybiček. potlesk :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 11:52 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Bob66
Kdepak u nějakýho Turka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 11:49 Muž LiborSprysl [9015] Re: Hanzy
A navíc to platí u všech ryb a nejen terčovců, když už doplňujeme... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 11:44 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Dahak
Vypadá zajímavě ;-) Ten plave u tebe? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 11:20 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Co vy na to ? :) mramorovej diamond ?? :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 09:25 Muž Hanzy [31] Re: LiborSprysl
Jen si jeste dovolim doplnit, ze to muze zpusobit rezistenci proti danemu druhu leciva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 05:26 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Romane tvá slova do zlata zafasovat a všem dávat odkaz -
a)Bývávalo zvykem přeléčit nádrž jednou za rok,až dva,ale i od této praxe se ustupuje. ....Protože kdo neustoupil, ten způsobuje -
b)Každou nesprávnou a zbytečnou léčbou se oslabuje imunita ryb,a to je ta nejlepší živná půda pro bujení jakýkoliv nemocí.
Jak jednoduché a vše řešící smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2012 22:53 kroner
U mě to bylo asi zapříčiněné počátečními problémy se žábrohlísty. Ve dvou měsících, když jsem měl asi 80 mladejch mi začali padat, dokonce jeden den i 10. Začal jsem je léčit argudolem od JBL, voda byla taková mékovatá, ale asi po 4 dnech jsem stále nebyl přesvědčen o účinnosti tohoto přípravku. Nakonec jsem si nechal odvážit v lékárně chloramin T a ještě jsem to přeléčil. Ryby mi přestaly padat a začaly růst. Výsledek je, že mám v 6 měsích 30 ryb 5-7cm, ale asi 10 ks cca. 3cm. Vodu měním denně od pětiny až někdy po třetinu. Krmím 1x granule, 1 x tetrarubin, 2 x směs, 2x grindal, někdy koretra. Tak asi tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2012 22:24 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: riso
Kromě toho,co napsal Bob,kdy genetické dispozice jsou spolu s životními podmínkami,kvalitním krmením a kondicí základním stavebním kamenem,bych ještě podotkl nezodpovědné množení a prznění variet,kdy jsou lidé schopni množit cokoliv,jen proto,že se ryby vybraly samy ve společenském akváriu.Bohužel tyto zmetky i dále prodávají v ceně čistých variet.
Selekce je vždy důležitá,tím se předběžně vybírají ryby velké,s nejhezčí kresbou,tvarem těla a oploutvení.......,další věcí je nová krev,po několikerém kolenu,se dostavují degenerativní změny,kratší,nebo nedokončené ploutve,vada skřelí atd.

Pokud neroste celý chov,je to průšvih,pokud jen nějaké procento ryb,je to v pořádku.A i malá samice dokáže krásně vodit...

Základ chovu všech ryb je jen v tom,že se musí maximálně futrovat,a maximálně měnit voda.Toť vše... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.05.2012 22:10 Muž rriki [818] - Cichlidy
Pokud ryby nerostou ,je to většinou v nedostatečné výměně vody a ostatní průsery se nabalí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2012 21:33 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: riso
Může a nemusí to tak být. Podražená ryba je většinou důsledek nevhodných podmínek, kvality vody, krmení, atd. Vůbec nemusí být zanedbaná léčba, každá léčba i když je úspěšná tak ryby v růstu dost zbrzdí X-) A i když jsou ryby v optimálních podmínkách, tak nevyrostou všechny stejně, je to stejné jako u lidí, vždy jich bude několik prvotřídních, potom střed a nakonec několik zmetků ;-) Proto by se měly ryby během dospívání postupně třídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2012 21:16 Muž riso [129] - CichlidyRe: kroner
kroner napsal: Některé ryby mi vůbec nechtějí růst, ale žerou normálně.

Kdyz ryba zere a neroste tak je (nebo bylo) neco spatne. Pravdepodobne je ryba uz podrazena a dost casto to byva v dusledku zanedbane lecby. Mluvim z vlastni zkusenosti, taky mam v nadrzi jeden takovy kousek tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.05.2012 19:04 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: kroner
To,co jsem napsal platí pro všechna léčiva.Ony totiž zničí nejen vnitřní parazity,ale i užitečné bakterie,a to stojí rybu úsilí si je obnovit.Než si je obnoví,není chráněna,a jsme zase u oslabení imunity.Léčit ano,ale až když je to nezbytně nutné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2012 18:47 kroner
Co používání flubenolu, jako prevence. Abych pravdu řekl, tak jsem si oddělil část směsky a do ní flubenol zapracoval. Občas tuto směsku /jednou za 3 měsíce/ rybám dám-krmím tak po 4 dny, ale abych pravdu řekl, tak nevím jestli to nějak učinkuje. /dávkování jsem sehnal na internetu/A to je podle mne průser, nevím jestli to dávat pravidelně nebo ne. Člověk vždycky zkusí něco, co se od druhého dozví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.05.2012 18:21 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: kroner
Bývávalo zvykem přeléčit nádrž jednou za rok,až dva,ale i od této praxe se ustupuje.
Změna barvy ryby nemusí vždy značit nemoc,je to dáno i náladou,nebo postavením ryby v hejnu.Změna barvy výkalů,pokud je krátkodobá,může být zapříčiněna třeba momentální chutí ryb.Pokud to přiblížím,někdy se mi můžou ryby utlouct po patentkách,jindy si vybírají mysis,nebo grindal,podle toho vypadá i barva výkalů.
Je ale možné i přemnožení vnitřními parazity,ale pokud je ryba v kondici,za krátký čas si s tím poradí,to bych viděl asi tak na ten týden,až deset dnů,pokud ne,začne se stranit úplně,přestává žrát,začne hubnout,a tady už je potřeba zakročit.
Je to jen o pozorování ryb a zkušenosti chovatele,kdy,a jak dokáže najít to správné rozhraní kdy už léčit,a kdy ne.
Každou nesprávnou a zbytečnou léčbou se oslabuje imunita ryb,a to je ta nejlepší živná půda pro bujení jakýkoliv nemocí.
Nejhezčí a nejsilnější ryba je zdravá,chovaná v dobrých podmínkách,krmená tak,aby strava byla co nejpestřejší s přísunem čerstvé vody.
Dobrá imunita je tisíckrát lepší,než tuna chemických léčiv...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2012 16:43 R Muž romant [27987] Re: kroner
Preventivní přeléčení akvária, ať už se jedná o jakoukoliv rybí osádku považuji za hloupost. Nejlepší prevence je dobrý prostředí pro daný ryby a když už se nějaká ta nemoc vyskytne, tak po správném diagnostikování léčit buď konkrétního jedince a nebo akvárium jako celek, to dle potřeby v závislosti na případnou nemoc. Ono výkaly ryb ovlivňuje taktéž podávaná strava, čímž neříkám, že tvým rybám nic není, je to o té diagnostice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2012 16:36 kroner
Nějak to tu vázne, tak se zeptám, zda preventivně např. po 3 měsících přeléčíte celé akva. Nebo pozorujete jednotlivce a toho při potížích (např. změna barvy, bílý výkal) vyselktujete do samostatné nádrže a tam aplikujete léčivo. Mě se zdá, že mi občas nějaká ryba přestane žrát, má bílý výkal, ale např. po 4 dnech už se zase vesele cpe, tak nevím, jestli jí mám vylovit a začít léčit, nebo nechat ať se s tím popere. Vitamíny přidávám, jak do jídla, tak cca každých 14 dní až 3 neděle přímo do nádrže. Některé ryby mi vůbec nechtějí růst, ale žerou normálně.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2012 00:20 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Když jsme u tý směsky, tak mě se tentokrát vůbec nepovedla.Použil jsem agar místo želatiny a nějak mi nedrží u sebe :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2012 21:24 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Pralinka
Obojí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.04.2012 21:23 Pralinka
Díky za tip, už to studuju a myslím, že si vyberu zlatou střední cestu :-) .Jen s tím špenátem mám malou nejasnost. Můžu použít mražený co je k dostání v obchodě nebo listy špenátu?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [47] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146349x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=2301