Terčovec - chov
K takovým prckům buď dáš malýho a nebo žádnýho.Tady jde hlavně o to aby nebylo zasraný sklo od šlemu atd a to hlavně když krmíš srdcem.Giboš u disku rychle roste můžeš dát pryč i dřív třeba 15cm to vyroste do půl roku i dřív podle teploty ,že by jim ublížil to ne ,ale kdo to má živit.
Hele a taková otázka nemohl by napadnout mladý terče?Třba v 1,5-2cm by to pro 20cm gibouše nebyl přece problém...
Ne jestli jsi je někdy měl ,tak ty potvory šmejdí pokud jsou malý a potom leží a čekají až co jim spadne.Mám to vyzkoušený .Giboše do 300l nemusíš se bát ,že Ti akvárko proroste řasou ,oni dokonale čistí a 20 cm sním pryč a novýho a nebo ho necháš a vyroste ti 30cm kráva ,ale úžasná.
No nevím a není lepší si koupit obyčejný ancistruse a nechat si je do 10cm vyrůst a vyjde ti to nastejno...
Proč on nevyroste a terčovce do 150l bych já nikdy nedal ,tedy ne větší nežli 2cm to ještě max polovinu výtěru.A Kubo giboše já kupuji 5cm.Tak nevím čemu se divíš
Oni ti prcci si na to už zvykli a už ani nezalejzaj a já musím dávat pozor abych nějakýho neodsál...
denně hrabat do akvárka a stresovat ryby ? to já ani náhodou..to mám raději předimenzovanou filtraci..hmotou..ne sílou motoru...
Já to fakt moc nechápu jak víš tak akvárko čistím denně ale takhle čistý ho až nemám...Ty máš taky nějaký čističe u prcků?
Co na tom nechápete já mám všechny akvárka takový
TO je vtip že?Gibouše do nějakých 150L....
Stačí gibiceps a stahuješ jen hovna skla jako křišťál.
MYslíš na tom obrázku že?Tak to mi taky hlava nebere až ted vím jací jsou mladí terči prasata takže to nechápu...
jak se ti daří mít takhle čisté akva ? prostě mi to hlava nebere...
Je to myšleno tak že si bud uděláš výluh rašeliny nebo si koupíš lisované od sery nebo listy mandlovníku například....
Pokud máš akva holé a vodu s knk do 5 st tak Ti Ph padá ,čím knk nižší tím rychleji.Třeba ve 100 l vytíračce s diskama a s vodivostí 150 mikro Ti dokáže padnou Ph na 4 třeba 10 dní.Zjednodušeně regaguje co2 vydechované rybami s uhl.vápenatým a vzniká slabá kyselina uhličitá.Najdi si na netu povídání o vodě od pana Kůtka vše dokonale popsáno.
Celkem úspěšně, na fotce pár posledních kousků než jsem se jich zbavil
Postupně se vytíraly i jiné formy ale jen ve společenském a po rozplavání bylo po nich, nebyl čas ani místo dávat je zvlášť
Pripojuji se, take jsem zvedavy.
Tak to abych zacal pro tu nejvetsi potvoru shanet druhou vanu...
Mimochodem, to je furt ze ma byt Tercovec kulaty, ale kdyz on ma proti vsem obrazkum k telu nejak moc vysoke ploutve. Zavojovy Tercovec se asi moc nenosi, ze?
Terčovci rostou do dvou let, nejvíc a nejrychleji cca do roku a půl, potom už jen spíš mohutní
No snizit naklady nepotrebuju, a zkousel jsem totez, zerou to, to ano, diky za odpoved, jen jsem mel trosku strach... to uz jsem ale psal.
Co mam, i kdyz nejde o nic velkeho, davam jen tak, pro radost, naklady nenaklady, nezivi mne to. Nejak jsem ale pochopil, ze ryba roste nejvic v nejakem obdobi zivota, a kdyz v te dobe nevyroste, pak uz to nikdy nedozene. Jestli ryba vyroste za mesic ci tri, to by mne fakt netarpilo.
Snižování pH má význam u odchovu, ve společenském zase až tak ne pokud nemáš nějaký extrém
Ale pokud bys přeci jen chtěl snížit tak bych to řešil rašelinou
Prosim, jak je mysleno prirodni snizeni pH? Ona chemie je vlastne taky priroda, ale ono v tom bude vic, muzes to prosim malinko rozvest? Kdyz je to uspesne, rad bych take snizoval pH tak, jak uz to vedlo k dobrym vysledkum. Treba raselina?
Já krmím kupovanými koretrami, artémií, černé komáří larvy a patentky
Kupuji buď od Koblasy
www.koblasa.cz/… nebo od Aquamastru
www.aquamaster.cz/… Občas jsem dělal i směs z h.srdce, ale to jsem začal vynechávat, je to stejně jen pro rychlý růst a svůj význam to má především u chovatelů kteří je množí a potřebují co nejdřív prodat a snížit tím náklady
U každého páru se můžou hodnoty lišit, ten sekret se jim nemusel vytvořit v dostatečném množství
Jinak s odchovem zase až takové zkušenosti nemám, jen jsem si to zkoušel v běžné vodovodní vodě
Ony červené formy terčovců na ten sekret trpí...Mi bez problému odvodili red tyrkys při PH 6,4 které jsem snížil přírodně a 120mikro.
Prosim Te Bobe, cim mrazenym krmis? Ja jsem ted po tech lecenich trosku vyplaseny. Jen svou smesi a nebo i necim koupenym? Cemu veris, ze je O.K.?
Co se tyka mrazeneho, vzdycky jsem barbarsky hodil kostku primo do akvaria. Nikdy se nestalo, jak se popisuje, ze by se o ni neco poranilo. A kaleni vody, nevaham ji menit, toho se nebojim, staram se, klidne prekrmim a pak odsaju kam jsem krmil, jen odhanet ryby pri odkalovani je nekdy o odstrkovani prstem
.
Když je postupně aklimatizuješ tak v tom nebude problém
Jaký jsou dle tvých zkušeností ideální hodnoty pro odvodění potěru??Díky
nevím s tím sekretem.nějaký rybky na nich vysely tak těžko říct.Ale je pravdou že jsem nějak moc vodu neřešil.Dal jsem jim vodu studniční v hodnotách 160uS a ph jsem neměřil.Ale počítám že by se mohlo pohybovat někde okolo 6,8.Nevím no.Budu to zkoušet
Ph 7,5 u běžných forem terčovců nevadí, můžeš ho trochu snížit i řašelinovými výluhy
Co se týká krmení mraženým tak dají se použít oba způsoby, já osobně to nechávám povolit a poté zkrmuji
Co používáš na okyselení vody???Viděl bych to taky na to že neměli sekret..
Ja bych tomu dal cas, jsou to cichlidy, kratce po prineseni bych to neresil a pockal. Sice s mnozenim Tercovcu nemam zkusenosti, jiste ze mam malo co rikat, ale prvni neuspech tesne po preneseni cichlid, at uz jde o vodu, prostredi, cokoli, bych neresil.
Chovnému páru se nemusel vytvořit sekret
Nepopudil, ani nahodou, omluva neni na miste, velice dobre rozumim, jen jsem popisoval, kolik vody jsem mel kdy kolem sebe, ale nechci Vas kolegove nudit, vzpominky dedka... tak jsem to co jsem napsal rovnou umaz a neposlal, o to slo
.
A me 3 palce vzhuru (ani nevim jak jsem si je zde zaslouzil), Tva slova nejsou od veci ani nahodou, pises dobre.
dej tomu cas je mozne ze to je po prevozu ci novym prostredim uvidis u dalsiho vyteru jak se budou chovat
0 23.03.2011 21:21 kulich – nepovedený výtěr
Cci se zeptat,měl jsem výtěr u páru co jsem si přinesl.Původní majitel na nich udělal pět výtěrů a ok.Já měl první hned po donášce domů.potěr se všechen vylíhnul a rozplaval.Něco se nalepilo na rodiče ale větší část potěru se různě pohybovala po nádrži a zhlukovala v jednou místě u topnýho tělíska a vůbec si na rodiče nešli.Nicméně se mi nepodařilo odchovat nic.výtěr čítal cca asi 4é mladých.máte s tím někdo podobnou zkušenost.??
asi to nejak nechapu ale pokud sem te nejak popudil tak se omlouvam
Mazu co jsem napsal, kolik vody v zivote... staci mooooc...
ALE, VY JEDNI, hlavne KUBOOOO! Ten tlak, no Ty vic co pises, jsme nevydrzel, takze mam prave ted uz 6 Tercovcu, 3x Blue diamond (3 mali andele, neco dokonaleho), asi hodne slusne kousky, delal jsem co umim...
A ted se zeptam, az budu vedet, ze mam par, tedy at uz z neceho kristalove cisteho, nebo se mi da dohromady neco s necim, orisek s kristalem, kristlem ci oriskem, muzu si nechat jen ten par a vystaci si, ze bych zbytek rozdal, jak si ted myslim? Ja vlastne nevim, dospele tercovce jsem nikdy nemel, vystaci si par sam, jako u jinych cichlid?
ja mam momentalne doma 5 akvarek a s dalsim se prej stehuju na ulici takze vim o cem mluvis
je to pravda ale ja mel stesti ze kamos jezdi s tranzitem a mel tam cestu se zbozim a dovolil mi jet snim tudis jsme to cestou zpatky sme to nabrali
Ok, vyměním vodu, změřím hodnoty vody a dám ho tam
Já bych tedy dal ten bactopur...
Teď jsem se díval do skříně a našel jsem FMC a Sera bactopur direct, dá se to použít místo toho Acriflavinu ? Já se totiž dostanu do zverimexu až v pátek...
Půjdu to za chvilku všechno přeměřit, teď ale trochu nestíhám předělávám druhé akva....
Myslím že nejlepší je acriflavin...Jaký máš to NO3?
Ok, a který přípravek by jsi doporučil ? Ať nekoupím nějaký co stojí za prd...
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x