Terčovec - chov
0 18.10.2009 08:44 Václav – Re: Bob66
Ahojky lidi, vracím se k fleku na hladině ( bílí povlak ). Záhada povlaku je viřešená pochází z tučný stravy, je to škraloup tuku na hladině. Když teda krmíte hov. srdcem máte po něm taky tento film na hladině? A když už tam je jak ho nejlíp odstraním?
Starší reakce
Samozřejmě že se to stavá a nic to není, ty se taky podrbeš když tě něco svědí a blechy mít nemusíš

0 12.10.2009 11:38 Jack Je pravda ze kdyz se tercovec otre o list nebo o dekoraci tak nemusi jit hned o zabrohlisty? Stava se vam ze se otre o dekoraci jenom tak?
To by stačilo v pohodě, formu si vyber sám jaká se ti líbí

Dej tam 6 max.8 ks ve velikosti do 8cm a časem jak porostou tak buď nějaké prodáš nebo pořídíš větší akva

Chtělo by to minimálně 200L a 4-6ks terčovců v menší velikosti

Do 150L jen jeden pár a ještě dospělý, malé terčovce bych do toho nedoporučoval je to hejnová ryba a třeba 4 prckové by tam byly chudáci a neprosperovali by v tom a moc by nevyrostli

0 11.10.2009 20:30 Roman-4 – Re: StrNd4
Asi maximalne jeden par tercu... ale doporucil bych vetsi
Tak já počítal s tím že začne častěji měnit vodu a dodržovat hygienu akvária, takže naše názory jsou rozporuplný..o objemu akva nic nevíme, takže 2*40W může bejt dost

a co se týče terčovce, tak bych se po něm pídil, třeba bych zjistil proč umřel a jestli někde neuvíznul, jinak v pohodě, ampulárie zbaští všechno a rychle

0 11.10.2009 17:08 trodat – Re: Miras
já netvrdil,že vyšší teplota škodí rostlinám,sám mám v aq 29-30 a rostou bez problémů (a bez hnojení).
0 11.10.2009 17:06 trodat – Re: pepis
ze své zkušenosti,vím že o 5 cm rybu se postarají mé ampulárie(předešelé aq se skalárama).Pokud jsem dobře četl,tak tam má jen 2 zářivky a jet třeba 1-2 týdny jen na jednu zářivku na rovnováze v aq nepřidá(ph,no3 atd).
0 11.10.2009 12:41 zeryk – Re: pepis
díky moc za názor. Teďk a byl u mě kamarad z Akvarka .cz(strejda diskus) a uklidnil mě. Ano došli jsme k závěru, že to může být také stres.
Dále jsme se bavili o tasemnicích a td. Jak třeba ryby od červuješ, nebo děláš to vůbec ? myslím si , že je to celkem i zajimavé téma pro diskuzi.
Měj se hezky a díky za názor,Petr
0 11.10.2009 09:30
pepis [15] - Cichlidy Zeryku, myslim že jde zase o stres, žábrohlísti podle mojí zkušenosti většinou napadnou všechny terčovce, musel bych je vidět, takhle to nejde říct s jistotou, stres se projeví zrychleným dýcháním a často jede jen jedna žábra, podívej se jestli nemají žábry napuchlejší a zarudlejší než ostatní, stres poznáš taky tak že ryba neplave normálně, ale stojí nakloněná na jednu stranu a divně dýchá, má vystrašený pohled (teda já to vždy poznám ), co se týče otírání tak to terčovec dělá když se mu něco nelíbí, rozčiluje se, sleduj je a sám poznáš o co se jedná a jak jim pomoct. Hodně štěstí a zdraví rybám

0 11.10.2009 07:22 zeryk – Re: pepis
Ahoj, zajimavý můj poznatek, pár týdnů starý. Kdýž jsem léčil parazity , tak jsem měl na závěr i 32 stupnů(mohl prý být i více) tak rostlinky nic neříkali. Ryby najednou jako by vstali zmrtvých.Začali žrát což je dobře. Pak jssem začal snižovat a snížil na 29,5 a připada mě že je zle. Jede se začal stranit, za týden šel za nim ještě jeden. Tak jsem to zvedl na 31 a je klid. Rostlinky ? jak píše pepis, žádný problém.
Strašně jsem byl rád, že tady někdo rozjel debatu maso verzus teplota. Já jsem to podělal a proto vznikly paraziti. Dělal jsem rekonstrukci domu a nebyl čas, tak jsem ženě řekl hoď tam nějakou kostku aby to měla lehčí, voda měla 28 stupňů. Ona za to nemohl. Byla to moje chyba , malá teplota a nebyl čas

.
Ale zkusím se vás zeptat. Když někteří terčovci jsou O.K. a u některých se projevuje, že né vždy dýchají stejně obouma stranama, jedná se už o žábrohlisti ? pokud jo tak jak snima bojujete ?
díky moc Petr
ze své zkušenosti můžu jen potvrdit Pepčovo názor, pokud je vyšší teplota tak to rostlinkám opravdu nevadí, spíše naopak
Píšete že máte zarostlou nádrž a tak jste se nepídil po 6 cm terčovci. A co kvalita vody, taková ryba ji může pěkně pokazit

, s tou zářivkou to není žádný nesmysl, aby jste radil opak, není to dlouhodobý řešení v nádrži s rostlinstvem, ale pokud je to tak jak psal, tak bych to vyzkoušel než by se ryby daly dohromady trochu

Pokud nebudeš krmit srdcem tak 28°C, jinak 30°C

Terčovec má krátké nedokonalé trávení a při krmení srdcem mu vyšší teplota pomáhá strávit maso

Při nižší teplotě si jen zaděláš na problémy s vnitřními parazity

0 10.10.2009 16:32 trodat – Re: Jack
já koupil 8ks terčovců (5-6cm)před 3 měsícema,trvalo snad 3 týdny než se adaptovali a zbavili stresu,až na jednoho toho jsem po vpuštění 4 dny neviděl.Mám zarostlé aq,tak jsem po něm nepátral a myslel si ,že to neustál.Po týdnu se objevil,ale od té doby žere jen co 3 dny a je pořád zalezlý.Ostatní terči,už jsou o 3-4cm větší a pěkně se vybarvují jen on je pořád stejně velký.Když už vyplave tak žere jak o závod,div že my neurve prst,výkaly má normální,oko jasně červené a barva není tak jasná jako u ostatních,ale ani tmavá.Myslím ,že u tebe to chce jen čas na adaptaci,než si úplně zvyknou na nové prostředí,zářivku bych nevypínal nech tomu volný průběh,pokud žerou a s..bez problému je vše ok.
Myslím že to už parazitama nebude.Nechci to pročítat všechno, ale předpokládám že hodnoty odpadních látek ve vodě máš asi v pohodě, tak jim naordinuj co největší klid, kvalitní krmivo, pravidelně čerstvou vodu a myslím že se daj dohromady.
0 07.10.2009 21:55 Jack – Re: Dahak
Po tom leceni jenom zrychlene dychaji. Otirani jsem si zatim nevsim, i kdyz je nesleduju cely den tak tezko rict...
Můžou bejt vystresovaný z toho neustálého léčení a přelovování do karanténí nádrže.Nech je 10-15 dní vydechnout a uvidíš.Po tom všem léčení mají jen zrychlené dýchání nebo se i otírají ?
0 07.10.2009 20:42 Jack – Re: pepis
No je pravda ze ty mrenky jsou divoke. Ale prohaneji se po akvarku jenom vyjmecne, jsou vetsinou zalezle u korenu. Ale je pravda ze aktivni jsou k veceru a rano takze by je to mohlo teoreticky rusit.
To sviceni teda zkusim ubrat o par hodin, i kdyz nesvitim moc, 2x 40W.
Také si myslím že se nejedná o žábrohlísty, pokud jsou jak píšeš u skla a žerou

Pokud by to byly žábrohlísty tak by byly u hladiny třeba u filtru nebo zalezlí a moc by nežraly

Může to být jen stresem jak píše pepis, napsal jsi že máš mřenky nádherné, už jsem četl že je někdo měl s terčema a musel je dát pryč, plašily je a terči byly z nich nervózní

vyhodou je ze mas veliku nadrs,cim vacsia nadrs tym menej problemou sa vravi.zaklad uspechu je jedna hadica dnu druha von.casta vymena 1/3 vody je zakladom uspechu pri chove tercou.
0 07.10.2009 19:42 Jack – Re: pepis
Tak jo, ok. Budu ti verit. Jenze nevim co udelat aby ten stres nemeli, podle me nemaji mit z ceho stres. Zatim je necham na pokoji...
0 07.10.2009 14:21 Jack Takze napada nekoho co jineho krome zabrohlistu to muze byt?
0 07.10.2009 11:31 Jack Kdybych tu pricinu znal tak sem nepisu o radu.
0 07.10.2009 10:40 Jack – Re: pepis
U toho chloraminu jsem mel ph 8, a ut byla 15. Uz ho teda pouzivat nebudu, kdyz nepomohl 5x.
Tremazol jsem uz zkousel. Pomohl, ryby uz dychali pomalu jenze druhy den se to vratilo. Druhou davku jsem dal za 3 dny a opet se to opakovalo. Cili Tremazol za 400 kc mi od tohoto problemu nepomohl.
Kdyby to byl jak rikas stres, tak by to bylo dobre. Jenze, tyto ryby mam uz 5 mesicu a jsou v akva jenom s neonkama. Nevim z ceho by mely byt ve stresu. Normalne jsou u celniho skla a zerou.
Je to akva 250 l (vyska 50), 6 mladych tercovcu cca 8cm. S nima cca 15 neonek a 2 mrenky nadherne. Mam cerne pozadi i cerne dno.
Ahojky,jsme začínající akvaristi(nikdy jsme akvárko neměli),ale skočily jsme do toho rovnýma nohama a pořídili hned 10 Terčovců.
tak takhle jsem so dlouho nezasmál, no snad Vám jen držet palce.
Jde o to jestli léky používáš tak jak máš, třeba chloramin pomáhá, ale ph při koupeli musí být víc jak 8. Zaměřil bych se na prevenci, přerybnění, kvalita vody, filtrace, neaplikovat hnojiva a nepřekrmovat. Vitamíny bych taky neopomíjel. Je to stres, znám to moc dobře, snaž se rybám dopřát klid. Já léčím žábráky až když jsem si jistej že nejde o stres a vidím že se jinak udusí, jinak to řeším výměnou vody a vyčištěním filtru v akvarijní vodě.
0 07.10.2009 10:22 Kniza – Re: Onďas
Ahojky,jsme začínající akvaristi(nikdy jsme akvárko neměli),ale skočily jsme do toho rovnýma nohama a pořídili hned 10 Terčovců.Jediné co hlídáme je teplota vody min.28 a PH. Rybkám se zatím vcelku daří žerou a plavou co víc si můžeme přát.Jak to snima dopadne to se uvidí.

Nemáš za co Mirku

0 07.10.2009 09:50 Jack – Re: Bob66
To me taky napadlo. Jenze symptomy sedi: rychle dychani, odchliple cervene zabry, a nekdy se otrou zabrama o list. Co jineho by to tedy mohlo byt?
jj, jestli to opravdu není jiná nemoc, jelikož já dával 1,5g na 100l a vše v poho, opravdu již na poprvé bylo vše v poho, dám je tam v sobotu pro jistotu ještě jednou a fertig, tak držím palce ať se podaří problém vyřešit a vyléčit

Teď ještě jestli to opravdu žábrohlísty jsou

0 07.10.2009 09:09 Jack Ja jsem dal davku 2,5g na 100 litru, a takhle uz jedu po PATE co dva dny!!! A porad se to na druhy den vraci. Ja uz nevim co s tim….
no já je momentálně léčímm taky a už v sobotu po prvním přeléčení se zdály v poho, ted jsem je tam měl po 4 dnech znova a spíše už jen pro jistotu. Takže u mě chloramin pomohl. Taky asi díky dobrým radám od Pepči

0 07.10.2009 08:32 Jack Lecim zabrohlisty chloraminem po dvou dnech uz 5x !!!!!!! presne podle navodu a porad zadny vysledek, frekvence dychani se zlepsi ale hned druhy den terci dychaji zase rychle. A porad dokola, zase a znovu. Zkousel jsem i zazracny lek SERA Tremazol, ten pomohl, ale opet druhy den ryby rychle dychali, to same po opakovani lecby. Fakt uz nevim co mam delat………(voda je v poradku, teplota taky,vzduchuji,zadne CO2 ani hnojivo, pri lecbe chloraminem jsem zvedal ph i ut)
Starší reakce
Grindal velmi ochotně žerou i dospělí terčovci, je to kvalitní živé a hlavně bezpečné krmivo
Václav- přesně jak psal Romy do směsi můžeš přidávat cokoliv a pokaždé jim uděláš jinou, jednou s česnekem, špenátem nebo paprikou a takhle můžeš pokračovat dál, záleží jak jsi ochotný si s tím vyhrát

Grindalem jsem krmila potěr jinéhu druhu ryb.

Terčovcům jsem ho zatím nedávala.
Ale čím krmit ti už radí zkušenější.

Přidat reakci
1 ...... [125] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146551x