Terčovec - chov
Aspoň týden, raději však dva.
Jak dlouho mám,dle Vašeho názoru máchat nově dovezené terčáky v karanténě.Pohledově-to znamená hlava,oči,ploutve,břicho,hovínka jsou OK.Jsou zřejmě zvyklé na pohyb kolem akva,protože se nebojí,nešokují.Hned druhý den se nacpali koretrama,dneska zblajzli komáří larvy.Zkrátka,podle mě jsou zcela
.Jedná se o rok a půl staré ryby.
1 14.11.2007 21:23 nigule nop, rikali sme si, ze priste to takhle taky udelame, poridime cely hejno najednou...ale bohuze, jak sem psala - u nas uz zadny priste s tercakama nebude .-(((
tak drzim palce s rozhodovanim! no a kazdopadne by mi ale bylo lito dat pryc ty stary mazaky
1 13.11.2007 11:15 nigule z vlastni zkusenosti - terci v akva malokdy prijali novyho, vetsinu se nasel 1-2, kteri ho (nebo je, pokud jich bylo vic) terorizovali a vetsinou to nedopadlo dobre...novy kus se nedostal k zradlu a pmalu chradl...jen asi 2x se stalo, ze novacek byl zrejme velice dravy jedinec a vybojoval si sve...ale miro03 tercum rozumi, ja jen rikam nasi zkusenost...
bohuzel terce uz nemame, prestehovali sme se nemame pro ne vhodnou vodu...moc me to mrzi, byla sem an ty krasavce zvykla...
Starší reakce
Tak to vypadá,že budu nucen doplnit stavy terčovců.Zbyli mi tam dva červení melouni a jeden red tyrkys.Jsou to staré ryby velikosti asi 15 cm.Plavou v nádrži o velikosti 150 -60 - 60 cm.V akva je několik giganteí a 2 amazonikusy,nemám v oblibě příliš zarostlé nádrže,dávam přednost prostoru.Mám obavy,že když k těmto starým pardálům přihodím mládé,tak to nedopadne dobře.Budou je odhánět od krmemí a vůbec se na ně vytahovat?V minulosti se mi to už stalo.Tenkrát jsem musel dát staré pryč a nechat si pouze mladé.Dopadne to tentokrát stejně,nebo to tehdy byla vyjímka?
Starší reakce
1 03.11.2007 13:08 xara Doporučuji spíš navštívit přímo chovatele a od toho si vzít mladé ryby. U něj máš možnost vidět jak vypadají rodiče a podle toho pak budeš vědět co můžeš očekávat od ryb co si koupíš. Pokud je chceš jen na okrasu, tak si můžeš ¨koupit kde co podle toho co se ti líbí. Ale stejně se nic nevyrovná tomu když vidíš jak mladé rybky rychle a krásně rostou a stávají se z nich dospělí jedinci co se každou chvílí začnou párovat a pak bude na tobě co dál zda je množit či nikoli. Tvrdost vody pokud zatím neuvažuješ o odchovu může být od 2 - 17 stupňu něm. tvrdosti. Na odchov je vše jiné. Teplotu ryby skousnou bez problémů od 27 do 33, pokud nebudeš krmit srdcem tak teplota může být po celou dobu jejich života okolo 28 C, pokud krmíš masem je důležité mít teplotu okolo 30 C, terčovci mají pomalé trávení při nižších teplotách a hrozí napadení parazity. Přímých chovatelů je spousta stačí si vybrat ale určitě doporučuji nvštívit alespon dva chovatele aby byl vidět rozdíl v tom co nabízí. Ten kdo se tomu věnuje opravdu bude mít hlavně pěstírnu, kde najdeš jak rodiče tak jejich potomky v různých velikostech a to vše maximálně od pěti barevných kombinací. Znám jednoho chovatele který má pěstírnu přes 20000 litrů a věnuje se jen jedné barevné kombinaci, ale také podle toho ty ryby vypadají a určitě kdyby se mi líbili tak bych je koupil od něj, jen pro zajímavost ceny jsou zhruba takové za 10-12 cm v těle 800,- za 6-8 cm 400,- samozřejmě u blue diamond a malboro, nebo red melon se pohybují ceny zhruba 100 víš. Také záleží na kvalitě za 5-ti centimetrového malboráka 1 třídy zaplatíš 300 a za 4 třídy 80 až 200,- Kč.
1 02.11.2007 16:27 bulit Na zaciatok pre tercovce musis udrziavat teplotu vody cca 29st.c. a nemala by byt prilis tvrda ak toto splnas tak by si ich mohol chovat.
K cenam hh ako u vsetkeho platis za kvalitu tj na inzeratoch najdes od 60kc/ks az po tisice
1 02.11.2007 16:21 dan – Terčovci
ahoj,
Mám nové akva 400l už zaběhlé a nevím jestli si mám do něj koupit terčovky.V knížkách píšou že je těžký chov.Tak nevím.A ještě,kdybych si je kupoval kolik takoví terčovci stojí??Díky za odpovědi
Starší reakce
1 22.10.2007 16:51 miro03 Skvor bi som povedal že sa jedná o zvyšok terčovcov,ktorý kvalitou možu bit niekde nízko alebo ten kto ich dal do tej akvaristiky sa ich potreboval surne zbavit.Potom to je výborná cena.
V brzké době budou od chovatele k mání terčovci - red tyrkys. Z dospívajícího hejna si chce dotyčný nechat 3 páry, zbytek půjde pryč. Ryby jsou staré 16 měsíců, mají 15 cm a vypadají fakt dobře.
Vysoké, robustní, vitální, žádné špičaté hlavy. Otázka zní, kolik za ně může chtít? Nechci žádné chovné páry, stáčí mi 4 ryby - co zbude.
Starší reakce
1 15.10.2007 22:20 Kristina A ked krmime srdcom,mozu dostat nejake parazity. Pouzivate nieco proti nim?
1 15.10.2007 14:19 lavaso Já jsem granulema jen zřídka přikrmoval a do srdce jsem přimíchával potravinářský karoten. Pokud jsem měl možnost krmil jsem živými nitěnkami, ale pozor nechat odstát a zakrmit bramborou jinak hrozí problémy.
1 15.10.2007 14:11 miro03 Od sery a tetry mi tiež terče nechcu granule žrat,no niektorý svoje chovy na ne privyknu od mala a potom žeru i tieto granule.Opýtaj sa chovatela aké im granule dával ja to každému kto si u mna terčovce zakupi hovorím ušetrím tým čas sebe i novým majitelom terčovcov,takisto dostávaju u mna rady o nemociach atd...
1 15.10.2007 13:58 lavaso Ideální je zeptat se chovatele od kterého terče máš čím on krmil a na co jsou ryby zvyklé, přece jen po 2 - 3 měcících převádět ryby na nové krmení není vždy nejjednodušší. A to hovězí srdce je jak píše mira ideální připravit si sám, dá se tam přidat i barvivo (karoten) na dobarvení červené a při léčení se mohou do něj rozdrtit i léky.
1 15.10.2007 13:56 miro03 vec zvyku ked terčovce na to naučíš tak sa idu za grindalom potrhat i dospelé terčovce.
1 14.10.2007 20:49 Kristina – Srdce-tercovce
Vy tu radite,ze srdce len zmrazit,nastruhat a tolko? Som pocula,ze je dobre primiesat aj spenat,suche granule a este aj zelatinu. Vy mate ake recepty pre tercovcov
0 12.10.2007 17:49 007 0 12.10.2007 17:48 007 0 12.10.2007 17:44 Kristina V predajni mali 26,preto sme dali tolko aj mi.
0 12.10.2007 17:41 007 26 stupnů je málo,chtělo by to mininálně 28
0 12.10.2007 17:40 Kristina Akvarko mame 500l
Přidat reakci
1 ...... [150] 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x