Terčovec - chov
1 01.01.2008 08:44 Honza Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak rychle (pomalu) terčovci rostou a za jak dlouho pohlavně dospívají.
Díky moc H.
Starší reakce
1 13.12.2007 20:35 Frigo112 pomoze cervena kapia aj inym rybam alebo iba tercakom?
1 13.12.2007 11:32 Pipi 1 13.12.2007 11:10 Zdenek – Re: martin
ahoj stačí když přidáš červenou kapii dej ji do mixeru a na jemno jí rošlehej pak to zamichej ze hov. srcem a bude to fajn změna do mesíce ahoj.
Starší reakce
1 02.12.2007 20:02 Dahak [425] - Cichlidy Z časopisu das Aquarium 2005.
0 02.12.2007 11:24 rolandmynar Objemově to pro 2 terče stačí, ale 2 je málo. Je to hejnová rybka. 2 není hejno.
0 02.12.2007 11:23 oldkiwinka to je na dospěláky málo
0 02.12.2007 11:22 Macek111 40cm
0 02.12.2007 11:21 oldkiwinka Jak je to akva vysoký?
0 02.12.2007 11:20 Macek111 Akdyby pak vyrostli a mechal bych tam jen 2 a to akva by bylo jenj pro ne??
0 02.12.2007 11:14 Macek111 – Mali tercovci pls poradte
Ahoj chtel bych se zeptat mohl bych si poridit male 4 tercovce do 112 litroveho akvarka??Maji tak 5-7 cm??
Řekl bych,že je to jasné.
Symphysodon discus Heckel-Terčovec Heckelův,zřejmě starší název-Terčovec pravý(červený).
Myslím,že jste vyhrál při.
Heckel
Heckel
Toto je Heckel,červený,je zřejmě starší název.On se také psal rok 1984
.Jestli došlo k přejmenování,to opravdu nevím.Toto jsou nynější platné rody,i když se mluví o tom,že rody by po revizi byly tři,S.discus,S.aequifasciatus a S.tarzoo,ale nic bližšího nevím.
Osobně pouze vím,co jsem napsal na začátku-terčovec červený-chovná forma.Jestli tím S.Frank nemyslel pouze zabarvení.
Symphysodon discus Heckel,je přírodní forma terčovce,pozná se podle silného pruhu uprostřed těla(celkem 9 pruhů).
Terčovec červený,je vyšlechtěná chovná forma z terčovce modrého- Symphysodon aequifasciatus haraldi.Pomocí těchto terčovců byly vyšlechtěny variety Pigeon,Marlboro,Royal blue discus,ale i Cobalt blue discus...(variety bez pruhů,nebo také s 9-ti pruhy).
Známe:
Symphysodon aequifasciatus aequifasciatus - Terčovec zelený
Symphysodon aequifasciatus axelrodi - Terčovec hnědý
Symphysodon aequifasciatus haraldi – Terčovec modrý
Symphysodon discus Heckel-Terčovec Heckelův
Ostatní jsou pouze vyšlechtěné variety.
1 30.11.2007 21:58 Hony hackeluv a peaví je stejný
Včera jsem se u piva dokrve pohádal s kámošem.Já jsem tvrdil,že terčovec pravý či červený a Heckel je jeden a týž druh.On byl názoru,že se jedná o rozdílné druhy ryb.Máme tady problém Houstne,čekáme na vaše názory.
1 27.11.2007 19:22 delis – Re: miro03
Vo všetkom suhlasim ale aj začiatočnik ktorý sa truchu pripraví nemusi mať až take problemi s chovom.Každy neako začinal ty si tiež učeny z neba nepadol.Ked posluchne tvoje rady tak by sa tym terčovcom malo dariť.Ale aj upozornujem na dobre zvaženie veľkosti akvaria
1 27.11.2007 19:05 miro03 – to-B.L
Je pekné že si to niekde opísal s knihy ale to čo si sem napísal nie je až tak pravda.Na dospelého terčovca sa má počítat 50 litrov vody,teplota musí mat 29 až 30 stupnov,pri krmení hovedzím srdcom nevyhnutne potrebná.Pre chov terčovcov voda nemusí mat zloženie ako ty píšeš,može bit tvrdá voda ba je dokázané že v tvrdej vode sa im lepšie darí lepšie rastu,i mne.Dvoležité je ph rozmezí 5,5 až 7,5 takisto nízke no2 a no3,uhličitanová tvrdost.Celková ako som už písal može bit vyššia.Výmena vody minimálne raz do týždna.Odchov je už zložitý.Ten ale písat nejdem jednak bi som toho napísal celý sloh a za druhé to nebudem zverejnovat.No rozhodne to nie je ryba pre začínajuceho akvaristu.Ešte jedna vec skalár je nevhodný ako spoločník k terčovcom,ich výkaly su škodlivé terčovcom,ked ich je v nádrži pri terčovcoch viacej robia sa terčovcom zákaly na očiach,skalár velakrát odhána terčovce od krmenia je to dravší druh cichlíd.No Tvoj umysel vymluvit mu terčovce schvalujem,nie pre cenu ale škoda je tak krásnych rýb ktoré bi mohli u iného žit 8 až 10 rokov.
Starší reakce
1 18.11.2007 12:41 Kolco [57] U jednoho chovatale jsem viděl terčovce "Hekly",zase nevím,jak se to píše.To byly ryby,jak lopaty.Odhadl bych to ke dvaceti číslům.Na moji otázku,čím to vykrmil,odpověděl,že jim dává žížaly.Do kelímku od másla nalije trochu mléka,dá do nich žížaly,ty do sebe to mléko natáhnou,dostanou průjem a do druhého se vyčistí.Zbude růžové masíčko.S odstupem času jsem pak v nějakém časopisu četl,že v některých světových,gurmánských restauracích vám nabídnou polévku z žížal.Tak dobrou chuť.
1 17.11.2007 23:40 Romy [1839] - Cichlidy Hikari je opravdu velmi kvalitní krmení,po Algae wafers,se můžou utlouct sumci a to samé neonky po Micro pellets.Myslím,že v tomto krmení má prsty sám velký Amano.U terčovců používám Sera discus granulat a bez nejmenších problémů,jen je na to musíte zvyknout a někdy to trvá déle,někdy se to nepodaří vůbec.Když jsou ryby nejhladovější(ráno),dávám jim to,co jim nejméně chutná.Pokud to nechtějí přijímat vůbec,míchám s tím,co jim jede,tak se pomalu naučí i na jinou chuť.Ale byly i ryby,které se očůrat nepodařilo,tam jsem krmil patentkami,koretrami a sem tam mi sežraly krill.Také si raději dáte kachnu nebo vepřovou,než čínskou polévku z pytlíku,ne?
Přidat reakci
1 ...... [149] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x