Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 21:09 janko
250 g čisteho hov srdca (svalovina zbavená vnútorných a vonkajších šliach)
1/2 strúčika cesnaku 2x pretlačená cez lis
1 tableta multivitamínového doplnku CENTRUM rozdrvená na prášok
2 kocky o rozmere 1,5 x 1,5 centimetra z mrazeného špenátu.

Hovädzie srdce očistíme od šliach a nakrájame na väčšie kocky, dáme zmraziť.
Po zamrazení strúhame na veľkom struháku do hlb. taniera,potom necháme chvíľu postáť aby svalovina "neštípala"pri miešaní do rúk.
Pridáme roztlačenú 1/2 cesnaku a premiešame .
Na drev. doske rozdrvíme tabletu Centrum a pomaly prisypeme počas miešania do nastrúhanej svaloviny.Zvyšok prášku pozbierame samotnou zmesou krátkym pováľaním po doske.
Špenátové kocky necháme vopred rozmraziť do mäkka a pridáme do konečnej zmesi, zamiešame a necháme asi tri hodiny pod miskou odstáť.
potom formujeme na veľkosť porcií podľa potreby , ja zmes roztlačím do hrubšej placky na plytký tanier a nožom porozdeľujem na rovnaké kocky, dám zmraziť, poodlupujem z taniera a ukladám kocky do sáčiku v mrazáku.

cenový rozpočet:
hov srdce 1 kg -80,-Sk po zrezaní šliach asi 500gramov
1 tabl.CENTRUM -7,50Sk
2 kocky špenátu + 1/2 cesneku -cca 5,-Sk
čas a príprava spolu 1 hodina na nezaplatenie&!!

Moje terčovce sa po tom idú pozabíjať!!!!!!!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 15:21 Cyril
Mám podobnou zkušenost,po přesazení rostlin a dalších úpravách, mně začal jeden kus terorizovat ostatní a to nebyl rozhodně největší ve skupině.Byl umístěn na 14 dní do izolace - karanténí nádrž.Po vráceni zpět byla během dvou dní situace naprosto stejná - izolace nebyla k ničemu.Aspoň jsem začal krmit na dvou místech - v obou rozích nádrže a to ten blbec nestíhal.Časem se situace nějak samovolně vyřešila.Jiný pár se začal třít a zametal to tam zase on.To je holt příroda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 14:52 Kristina
Akva mame 240l a mame tam piatich diskusov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 13:35 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Je to zcela normální jev,dala jste je do nového prostředí,a teď začíná boj o vedoucí úlohu v hejnu a teritorium.V přírodě to funguje tak,že první žerou nejsilnější a až pak nechají nažrat ostatní.Pokud ne,dochází k bojům.Časem by se mělo vše uklidnit,rybky si svoji hierarchii sestaví samy.Pokud jsou rybky dospívající,boje jsou častější,ale bez větších zranění.Dejte jim čas.Občas se ale vyskytne v akváriu,,otloukánek",který nemá šanci se už ani nažrat,chřadne a nakonec i může zahynout,pak je třeba s rybami míchat,pomoci jim vytvořit rovnováhu.Platí ale,čím větší prostor pro rybky,tím méně teritoriálních bojů.Jak velké máte akva?Kolik ryb?Z toho je třeba vycházet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 12:29 Kristina – Agresivny diskusi
Zalozili sme nove akvarko,kam sme prelozili len par diskusov z druheho akva.V novom akvarku sa stale len biju,su agresivny. Hlavne je jeden medzi nimi,ktory ostatnych ani jest nenecha. V obidvoch akvariach mame rovnake hodnoty vody. Prosim o rady...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 21:54 fanda – srdce česnek
Přidávám do krmení jeden stroužek česneku na kilogram krmím stále,mám s chovem opravdu dobré výsledky mádata mi výborně rostou,ale voda se více kazí.Ryby nemám nikdy nemocné.Od chovatele,jehž rybičky mají bílé výkaly rybky nikdy nekupujte jelikož pak budete s nemoci stále a nekonečně bojovat. Vím o čem mluvím,diskusy pěstuji od roku 1969.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 21:27 Vitek
dobře dám na radu odborníku! hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 20:21 Muž Johns [30] - Cichlidy
já jsem to zkoušel a terčáci ani po třech dnech půstu se je nesnažily sežrat a jelikož nešly chytit tak tam vyrůstaly ale to s emi vůbec nelíbilo takže jsem na den nasadil 2 velké skaláry a paví oka byly vylovený skaláry šly zas jinam a mám pokoj víckrat je stím nebudu krmit na víc jak psal miro pak budou žrát sví ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 20:11 miro03
V tom žeby ich nechytili problém nevidím ale čo ked dospeju a budeš ich chciet množit.Neviem či vtedy nebudu požierat svoje mladé?Takže ja aj keby som ich mal na skrmenie tisíce tak bi som s nimi nekrmil. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 20:06 Vitek – Re: Nobody
uvidime ale jestli je to viživne
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 19:11 Nobody – Re: Vitek
Když jich máte dost,proč ne.Jen jestli je ti terčáci chytí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2008 17:09 Vitek
mužu krmit terčaky malym potěrem pavich oček?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 23:46 miro03 – Re: Dahak
Vetšinu potravy tvorí prevažne grindal takže ryby musia mat biele výkaly.Pokial nie su priehladné tak bi sa nemal robit poplach.Grindal su biele červíky a ked ho žeru celý den iné výkaly mat nebudu.Daj terčovcom pár dní červené granule a uvidíš že výkaly budu červené. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 20:03 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: kuba
Entizol pri castejsim pouzivani vede k neplodnosti takze jako prevece se asi neda pouzit.Ja mam prakticky jediny problemy s parazitem u mladejch ryb.Dospelej kus si s parazitem pravdepodobne v dobrejch podminkach a kvalitnim krmeni poradi sam ale ty prckove to snasej spatne.Ted mam od Miry asi 3 nedele doma briliant tyrkysaky a do dvou dnu se u nich ukazaly bile vykaly.Prelecil jsem to Flagellolem ale i kdyz celkem zerou a vykaly maj normalni tak jsou porad schovany a celkove vypadaj nezdrave.Asi rok starej vejrostek(blue diamond) kteryho jsem si od nej privezl taky je uplne v poradku a dokonce se zacina parovat s jednim blue tyrkysem.Me se to s tema prckama stava casto.Pravdepodobne je to zmenou vody...prece jen v Praze je jina voda nez u nas v Teplicich i kdyz pro terce by mela bejt idealni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 19:29 kadernik
Ano,také jsem snížil dávku na 1 stroužek na 1Kg srdce a přijímají to daleko s větším nadšením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 19:25 miro03
Správne ako nápísal Kaderník.Cesnak nie je liek na odčervovanie ale ako prevencia a zdroj vitamínov ale krmit ako som už písal vyššie 1stručik na kilogram srdca a raz za dva týždne. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 19:10 kuba
Voda smrdí po nadávkování do všech nádrží mi yatouchá celej sklep.ale komu česnek nevadí tak to není problém.A k tomu odčervovacímu efektu lepší jak entizol a šetrnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 18:56 kuba
Ta dávka co jsem napsal je tak na 200 kusů.CHovným kde jich je tak po deseti dávám na špičku nože a neměj strach ,že se toho přežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 18:54 kadernik
Dával jsem dva stroužky na 1kg srdce.Ryby to celkem přijímaly nikdo my však neporadil jak dlouho můžu krmit takto upraveným krmivem, proto jsem volal celkem známému chovatelovi do německa a ten se o rady neupejpal.Primární funkce česneku je dodání vitamínů a odčervovací efekt mi nepotvrdil, řekl že to určitě funguje na psa a kočku,ale neviděl nikdy žádný odčervovací efekt u terčovců.Tímto krmivem by se mělo krmit jen jedem den v týdnu a nejlépe den po hladovce.....jo a čeho jsem si všimnul určitě je to že pak pěkně smrdí voda:))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2008 09:42 Muž Johns [30] - Cichlidy
já se bojím abych jim nedal moc protože třeba je tam jeden dominantní a ten nejdřív žere takže by se mohl pořádně nadlábnout tim česnekem
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 23:02 kuba
Preventivně dávám česnek všemu co v odchovně plave.Rozmačkám lisem apodávám asi tak vlikost kostky cukru na 300l.Ancistrusům krájím na plátky.Není žádný problém živorodky skaláry vše se to naučí přijmat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 22:08 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Johns
A jak to do nich chces jen tak dostat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 22:00 Muž Johns [30] - Cichlidy
dyš já mám po srdci které kvalitně odblaním vyčistím propláchnu zamrazím než podám propláchnu střevní parazity nešlo by ten česnek podávat samotnej? jenom kousíček myslím a třeba na to jim dát granule aby neměly v žaludku jenom česnek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 21:55 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vašek
ROzmixovany maso kali vodu snad jeste vic nez strouhany ale taky to delam.Opet to chce proplachnout pred zmrazenim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 21:53 vašek
a ještě jeden dotaz nekteři to rozmixuji na jemnou kaši mate stim skušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 21:13 vašek
takže odblanit-zamrazit-nastrouhat-proplachnout
vitaminy a podávat! hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 20:56 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Johns
Kapii myslim pridava do krmeni lolek.Ja to jeste nezkousel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 20:55 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vašek
Ja ty vitaminy pridavam az pred krmenim.Taky maso proplachuju v sitku na caj aby se nekalilla voda v akva.Nejsem si jistej jestli to mrazeni vitaminy neznici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 20:45 vašek
koupim si hovězi srdce odblanim ho necham ho zamrazit a až bude zrmrzle tak hi nastrouham přidam vitaminy pro diskusy a zamrazim a potom mužu podavat? :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 20:26 Muž Johns [30] - Cichlidy
a co paprika také jsem četl že jse tam dává ale nejni těžká na strávení? ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 20:13 kuschall – Re: Dahak
tak jsem jim taky dopřál trochu toho česneku v srdci,ale nebyly tak žravý jak obvykle jsou,dost to flusaly mlsouni :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 17:10 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Pridal jsem jemne nastrouhanej cesnek do krocaniho srdce a po pocatecni neduvere to zacali zrat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 15:36 kuschall – Re: miro03
no přesně tak prevenci proti střevním parazitům jsem měl na mysli a díky vyzkouším ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 15:02 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: miro03
Tak ja to zkusim taky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 14:53 miro03 – Re: Dahak
Nielen kvoli vitamínom ale hlavne ako prevencia voči střevným parazitom. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 14:50 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: miro03
Predpokladam ze je to kvuli vitaminum ale ma ti nejakej vliv na strevni parazity?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 12:26 miro03
Cesnak je dobrý dat do srdca ale len raz za čas a malé množstvo.Ja dám malí stučik na 1kg srdca a raz za dva týždne takéto srdce dám terčovcom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2008 09:58 kuschall – srdce a česnek
mě by zajímalo jestli je tu někdo kdo přidává do srdce nebo i do jinýho jídla česnek diskům,chtěl bych to taky zkusit a nikde jsem nenarazil na nějakej odskoušenej recept má někdo?nejlépe vlastní zkušenosti ;-) díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2008 18:54 Muž Johns [30] - Cichlidy
chtěl jsme se zeptat jaké je složení jetsly někdo víte discusu speciál ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2008 17:34 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Nejde ani tak o výkaly,ale o vnitřní parazity,které v nich jsou.Skalára se s nimi lépe vypořádá,než terčovec,pak se budete divit,proč Vám terčovci chřadnou,ale znám i nádrže,kde to funguje.Vyjímka potvrzuje pravidlo.Pravdu má i Dahak,v dospělosti jsou skaláry stále stejně žravé a terčovci mnohem klidnější,to pak dělá problémy.Nehledě na to,když si skaláry tvoří teritorium,jsou mnohem agresivnější.Teplota také hraje roli.Ideální pro disky je 30°C,kdežto pro skaláry je mezní 28°C,to je pro disky minimální teplota a věřte,že není dobré je při této teplotě chovat.Snad jen terčovce hnědé.
Co se týče pražské vody,je dost dobrá.Při posledním měření(asi před týdnem)měla voda tyto hodnoty:
pH-7,kH-3,gH-7.Hodnota pH se dá snížit,se zbytkem bych nehýbal.
Jinak na chov terčovců,byste měl mít již slušné zkušenosti,není to rybka jednoduchá a potřebuje svůj prostor.Také nepatří mezi nejlevněší,a vychovat jí do slušné velikosti alespoň 12-13 cm v těle není sranda.Je velmi jednoduché ji podrazit,pak přijde jen zklamání.Zkuste napsat do jak velké nádrže je chcete umístit,kolik,jaká filtrace,atd,atd,atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2008 16:43 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: š
Mladej tercak se osidit nenecha ale starsi ryba je mnohem klidnejsi kdezto skalar zustane porad takovej cilej dravec :).Chovat je v jednom akva rozhodne neni dobry uz jen treba diky teplote nebo vykalum skalara ktery tercovec spatne snasi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2008 16:00 š
Ahoj mam dospělé skaláry a mezi nima mladý terčovce. Když krmim tak se terčovci nenechaji ošidit.Nažerou se všichni akorat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2008 18:49 hilsner urquell – petulinka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2008 18:28 miro03
Záleží to na druhu,velikosti a kvalite terčovcov.Najlepšie si je napísat nejakému chovatelovi o ceny,na www.discus.cz ich najdeš zopár u ktorých sa daju terčovce zakupit,stačí im napísat mail a poprosit o cenu,velikost a druh terčovcov. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2008 18:24 Petulinka – Terčovci
Kolik stojí terčovec? Neví někdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2008 14:30 Muž Kolco [57]
Čekal bych,že ceny budou v Praze vyšší,než u nás na Moravě.Ve Franštátu se dá taky koupit mladý pár - red tyrkys ve velikosti 15 cm za 4000 Kč.Praxe je i tady stejná.Chovatel na přání ukáže,jak rodiče vodí mladé.Jinak běžná cena dospělé ryby kolem 12 cm a více, je kolem 1000 Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2008 05:51 miro03 – Re: tercovec5
Ne nejedná sa o p. Ze....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 21:41 tercovec5 – Re: Kolco
Máte foto těch terčovců?O jakého chovatele se jedná?On sám neřekl,kolik za ně chce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 21:40 tercovec5 – Re: miro03
Že by to byl Ze.......r?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 21:17 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Ta cena,je i na okolní státy dost přemrštěná,snad jen,kdyby to byly kusy oceněné na výstavách,a shodou okolností se spárovaly.Ale...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=7287