Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ado19951
Aha už som si to prečítal.A mám dať radšej všetky ryby čo sú v akváriu preč a nechať tam iba Terčovce?Asi to tak urobím lebo práve včera mi dostal jeden Terčovec chorobu.On mi dycha hore a niečo mu trčí zo žiabri(žiabrohlist) tak som ho odlovil a dal som ho do druhého akvária a tam som zvíšil teplotu na 34 stupňov a dal som tam silné okisličovanie.Mám tam ešte dať niaky liek? sad
Tie ryby idem zajtra všetky predať ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dado – Terčaci sa biju
Ahoj,mam dva Pigeony a dva red tyrkysi a oni sa medzi sebou nieked& biju,niekedy su spolu pigeoni a biju tyrkysov a niekedy sa medzi sebou biju aj tyrkysi aj pigeoni,nevie niekto preco sa stale biju?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: Ado19951
Hovězí maso???To nestráví,mezní je to srdce.Se zbytkem bych souhlasil,ještě bych přidal trochu česneku.Přečti si můj článek,tam je i návod.
Práve včera som si urobil take žrádlo pre Terčovcov že som si tam dal:Hov. mäso,Hov.srdce,špenát,červenú kápiu,mrkvu.Malo by im to pomôcť. ;-) hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: dado
Spíše louhováním stravy v mrkvové šťávě,tím získáš do stravy betakaroten,ale o tom jsem už psal.Odkaz je níže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dado
Ahoj,môže sa krmit rybky aj nastruhanou mrkvou?by ma zaujimalo,díky
A proč je chceš vybarvovat?Podle fota v prezentaci to vypadá,že jsou rybky ještě malé.Vlastní dobarvování ryb dochází až při dospívání,tzn.kolem 1 roku života.
Na granule si je musíš naučit. ;-)
Práveže granule my nechcú vôbec žrať iba občas niake zhltnú.Tak preto ich krmím z mesom,zeleninou,koretrami,patentkami.hov.srdcom atď... :) ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: styv
Já měním 30% vody 1x za 14 dnů,neodstátou,přímo z kohoutku.Je sice pravda,že pražská voda je dost dobrá,a rybky si na to zvykly.Myslím,že při teritoriálních bojích,je zbytečné jim zvedat teplotu jako při léčbě.Není k tomu důvod,stačí jen rybky pozorovat,jak se chovají a jejich zdraví.
Naopak si myslím,že razantní výměna 70% vody(neberu nutnost),není pro rybky vhodná,protože chemizmus vody se rychle změní.Pokud je nádrž chovná,pak ano,ale ve společenské...?
Taky bych dával pozor na barvu a celkové chování ryb,pokud jsou to jen boje,buďto bych odlovil agresory,aby neměli pocit domácího prostředí(což je lepší),nebo odlovit napadené,aby zesílili a po přidání zpět do nádrže se mohli lépe bránit.
Jak jsem už psal,někdy se to nepovede a ryby jsou tak agresivní,že po sloučení je do několika dnů masakr(to je můj případ u dvou samic tyrkysáků),pak je opravdu lepší rybky vyměnit,nebo je mít zvlášť..
Každopádně hlídat chování,barvu a celkový zdravotní stav ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - James
také mě napadlo prestavet trochu akvarium a zacit krmit jinde, ryby by se podle me meli citit jako v jine nadrzi a zacne novy souboj o postaveni ve skupine. K te vymene vody ja menim 1/3 a staci napoustim vodu z demi a nemam problem kdyz tedy neudelam nejakou blbost, ale to se stava i zkusenejsim
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - styv
Mne sa zdá, že výmena 10% vody týždne je málo, občas obmením aj 50-70% vody a potom sú vitálnejšie prípadne zdvihnem teplotu o 2-3 stupne. Tých 70% mením tak,že dopustím do trištvrte a na druhý deň zvyšok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03
Pridaj aktuálnu fotku tých dvoch terčovcov.Nemusí to bit len tým stresom s bitiek.Aku maju farbu?Nestmavli?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak
Zvlastni ja jsem v tomhle ohledu nastesti nemel nikdy problem.Mozna by pomohlo krmit na vic mistech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: martin
To by nebyl risk ale totalni vrazda tercaku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin
chci se zeptat a pozadat o radu,mam 400litrove akvarko ,plne rostlin a jeskyni,mam tam smes rybek,tlamovce,kerickovce,cichlidy,zivorodky je mozne tam dat i tercovce nebo radeji nemam ryskovat.dekuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Re: Romy
Dik ,jasne no ja si to myslel ale vic hlav vic vi :-D X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: Polux
Ahoj,myslím,že je to obyčejný boj o koryto,někteří to vydrží,někteří ne.Občas,při velké agresivitě pomůže je,,rozsadit".Mám dvě samice tyrkysů a ty nemohou být spolu,jinak je to boj opravdu drsný.Máš pravdu v tom,že je asi budeš muset dát mimo a řádně vykrmit,jinak pomalu zajdou hlady.Silná ryba se brání lépe.Nebo pak vyměnit a zkoušet,které ryby se spolu snesou.Hodně štěstí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux
Sera discus color red
Ono asi neni moc co radit ja si myslim nejlip je odlovit a krmit je v jine nadrzi nez se daji dohromady
Řekl bych,že tady jsem toho napsal dost. ;-) www.akvarista.cz/…
Keď ich napriklad budem krmiť z mrkvou a je tam karoten tak by sa mi mali s farbiť?
Nepouštěj se do experimentů s barvivy.Raději kvalitně krm,krmivem s betakarotenem,pak se vybarví nejlépe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ado19951 – Vyfarbenie Terčovcov
Neviete niekto aká prísada sa používa na vyfarbneie Terčovca do červena? vopred ďakujem ano ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Re: adas
Pestrejsi stravu to davam pouzivam Tetra discus rano pak artemie a hov. srdce :-) Ale jedine cosi obcas polknou je to srdce :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - adas
Plně souhlasím s Jamesem,pozorovat,pozorovat a možná pestřejší stravu po maličkých dávkách.Snad si vyberou.Hodně zdaru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Re: James
No to ja je pozoruju uz mesic vybledli nejsou ale zasekli se uplne v rustu nevim predtim zrali uplne normalne a dokonce jeden modrej byl udernik jako bejk se poustel u zradla i do vetsich tercaku nez je on a ted najednou jako kdyz utne a maj nakou depku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - James
mel jsme obdobny problem skupinka ryb nezrala a nevykazovala jine potize, diky bohu se srovnali sami, jestli totiz nevykazuji zadny zdravotni problemy / hubnuti, zrychlene dychani, bile vykaly nebo vyblednuti ci zcernani/ tak se o papani prihlasi chce je to pozorovat a oni reknou co s nimi je
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Tercaci problem :-(
Mam v akva 7 tercaku 3 hnede 2 prave a 2 modre.Vsichni zerou jako o zavod az na ty 2 modre.Oni se mezi sebou mlatej asi o postaveni a pripada me ze tim stresujou ty 2 modre protoze uz mesic jsou zalezli porad nekde mezi kytkama.Zerou obcas jenom srdce a v male mire co papada na dno.Uplne se zastavil jejich rust.Ostatni me zerou srdce z ruky uplne bez problemu modry pozorujou jeno z dalky a prijde me jak kdyz maji z tech bitek strach.Tak nevim co snima jestli je mam odlovit a krmit je v jine nadrzi aby se srovnali?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: gose
Pokud jsou to opravdu pekne chovne pary schopne odvodit mlade neni to cena nijak zavratna.Dobremu chovateli se investice brzy vrati.Drzim palce ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: aaa
300 cistejch litru by se dalo povazovat za minimalni idealni litraz pro 2 dospele pary tercovcu.Vsechno min je uz spis dostatecny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aaa
ahoj chtěl bych se zeptat na optimální velikost nádrže pro 1 nebo 2 páry terčovců?Vím že čím vetší nádrž tím líp pro b.rovnováhu atd.Ale nemam takové prostorové možnosti.http://rybicky.net/obr/s/13.gif
:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: gose
Držím palce, aby ti dělali radost. K ceně se mohou vyjádřit terčovcoví odborníci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gose
tak ja nevim asi jsem blazen, ale za peknej chovnej par,blue neon jsem dal 4500 kč a za marlbora 3500 kč

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Rostlinky KO
netuším ale žabinec že z nich je tak nahle ze dne na den to asi nebude emerzníma listama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: Polux
Nejsou to emerzni listy ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Náhlé zchřadnutí kytek
Fotka k příspěvku Prosím o radu nahle rostlinky v popředí viz obrazek doslova uhnívají před očima zesklovatili celé je z nich žabinec.Prosím poradte co se to s nima děje kvalita vody je stale stejna nechapu to.Dík za každou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Re: Fantom
koupil jsem nakej Micro prasek tak jim to zkusim sipat a uvidim :-) ale diky za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Polux
Chce to jednobuněčné řasy , to jsou ty , jenž barví vodu do zelena . Takovou je možné najít i v polních loužích ; ( a snad by se dali použít ke krmení i mikroskopičtí růžoví vířníci ). Voda z přírody obohacena o živiny při dostatku světla a bez přítomnosti zooplanktonu se takto zabarví rychle . Přidává se po částech , když lupenonožci potravu odfiltrují ; v slané vodě může živé krmivo i brzy zhynout. Musí se i občerstvovat voda s přiměřenou salinitou . U žábronožek pocházejících ze slaných vod je nutno počítat se specifickými požadavky na jiné do červena vybarvené řasy , které se v takových jezerech s koncentrovanými solemi vyskytují . Já kdysi vajíčka od druhu Artemia salina líhnul pouze pro krmné účely. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux – Re: Fantom
Vodu mam stejnou.Zkousel jsem krmit kvasnicema s tim jsem neuspel.Ted jsem zkousel zloudek a taky nic uz to tam zas lezi a dne.Asi by to chtelo nejake krmivo pro poter.mozna je to tim nevim.Mam presne 5l nadobu od destilovane vody.A za 2 dny to vsechno pochcipe. sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Polux
Fotka k příspěvku Po přelovení je máš ve vodě stejné kvality ? Čím krmíš ? V omezeném prostoru jich nelze mít příliš mnoho pohromadě a k chovu se víc hodí sladkovodní druhy . Vložená , z netu stáhnutá fotka zachycuje žábronožky sněžné plus komáří larvy. Lokality s výskytem těchto živočichů jsem v minulosti měl možnost zhlédnout. Jsou i jiné sladkovodní jarní a letní druhy , ale většinou s ojedinělým výskytem v periodických vodách. Ještě před deseti lety jsem je v malém počtu choval .

Zkousel nekdo nekdy davat tercakum poter paviho oka ? Premejslel jsem nad tim ze bych si odchovaval pavi oko jen jako potravu.Co myslite budou to tercovci zrat ? :-)

Starší reakce

Nevite jak dosahnout toho abych odchoval aspon 80% zabronozky do dospelosti ? Lihnivost mam super !!! Ale jak je dam do jine nadrze vzduchuju jemne svitim krmim tak me za 3 dni vsechny chcipnou !! Nevite jak na to ? cerstve vylihle zerou jen Neonky pro tercaky je to moc male.Male maji sice vic zivin nez dospele ale i presto bych je chtel krmit misto mrazenou artemii tak zivou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: Dahak
Dahak toho čo poznám ja poznáš aj Ty a tam určite už nepojedeš. :) smich Zistím ako je na tom p.Šafár s Dubí. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak
Kdyz uz jsme u toho co nejaky chovatele v Usteckym kraji ? :).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: dado
Nie s Čadce a to je kusok.
On je z Prievidze?nema to v profile napisane
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: dado
Napíš si Delisovi. ahoj
Ahoj,nechcel som zakladat nove tema tak sa opytam tu.Poznate niekto nejakeho chovatela Terčovcov v Prievidzkom okrese?dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - smik – Re: Polux
ja jsem svoje tercaky naucil na tetra discus a ted se po nem muzou utlouct. chce to je vyhladovět. ja jsem několik dnů nekrmil pak jsem po troškách začal přihazovat granule a jinym krmenim jsem zacal az kdyz se tema granulema cpali. trvalo to ani ne tyden
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: Polux
Vadí,i svalovina je tučná.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147423x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=7179