Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 16:07 Muž Diego [72] – Re: Hanyking
To chápu,čím větší kvalita,tím větší i cena,ale mě jde o to,že to budou moji 1.terčovci,takže by ta větší kvalita byla zbytečná...Apon si to tak myslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 15:56 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: prikpa
Za 400kč už koupíš kvalitního tyrkysáka ve velikosti 10-13cm X-) Takže si to spočítej sám ;-) Já bych to za tu cenu nekoupil X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.09.2009 15:43 Hanyking – Re: prikpa
Tam záleží na kvalitě ryb. Za odchov od kvalitních rodičů je to dobrá cena. Pokud chovatel sleduje kvalitu po několik generací tak ta ryba tu hodnotu má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 15:35 Muž Diego [72] – Re: Bob66
A když mi jeden chovatel nabízí tyto ryby v té velikosti 5-8cm za 250-300,- Je to dost,že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 13:20 JuraS – Re: hanyking
Děkuji za odpovědi. konečně něco konkrétního na čem se dá stavět další diskuze.
Znamená to tedy, že ryby vyřazené z chovu prodáváte ? Kde ? Kolik si ceníte podmírovou, nechovnou rybu ? 5, 10 stovek ? 5,10 tisíc ? Hoďte do placu nabídku..btw..doufám, že se svámi neznám od vody..některé vaše odpovědi mi tónem odpovědí připadají známé. Poradíte nám nějakou méně známou směs kterou pro krmení terčovců Vy používáte ?
Já navrhuji :
hovězí srdce (odblanit, zmrazit, nastrouhat), mořský mražený koktejl (chobotnice, olihně, slávky, krevety atd.), krevetí maso, mražený mletý špenát, mražené larvy komára pískavého, mražené larvy komára bílé, mražené daphnie, mražené artemie, pangamin (na chuť k žrádlu), multivitamín, kousek spařené mrkve, kousek namačkaného česneku..všechno mražené (kromě masa) nechat rozmrznout v misce s minerálkou (bonaqua, dobrá voda..nasaje to minerály)..v té vodě promáchat a přecedit..srdce nastrouhat (např. strojek na strouhanku elektrický), smíchat s vykapanou směsí všeho ostatního..uhňácat v míse do koule velikosti pomeranče, zabalit do mikrotenu a nebo smrštitelné folie a dát na pár hodin do ledničky..propojí se chutě, minerální látky, česnek, a další se prováží s masem....pak rozbalit, znovu prohníst a rozdělit na krmné dávky..taky se dá vzít nízký tácek uválet na něj placku, tu nožem rozdělit na čtverečky a strčit to celé i s táckem do mrazáku..

tohle je moje směs...jakou doporučíte vy ?

v této směsi není nic neznámého co by kde kdo neměl doma...kdybych šperkoval tak přidám malou lžičku betainu (látka získávaná z kukuřice, jeden z atraktorů povzbuzujících žravost), kapku konopného oleje (pro lepší trávení..vyprazňování), lososovou moučku (lžíci..pro povzbuzení chuti k jídlu, pro její voňavost a stravitelnost), pro červené disky carophyll red (vitamin dodávaný do všech směsí okrasným ptákům s červeným peřím) a kapku aminosolu a kombisolu (směsi aminokyselin které tělo potřebuje a které dostává ve stopovém množství v přirozené potravě a které v náhradní mnohdy chybí)..
a to tam pořád nepřidávám růstové hormony..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 13:16 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Tenhle rozhovor by si zasloužil svoje téma :) s terčovcema to už má společnýho hodně málo.Jinak musím souhlasit s tím že kvalita výstav(minimálně ta v České Lípě) je mizerná.Ryby většinou těžce stresovaný s otrhanými ploutvemi v některých případech i zaplísněnými okraji.Místo bublifuků zbytečně výkonné honíče vody, takže ryby schovaný pod ním v zadní části akva, kde na ně nebylo moc dobře vidět.Zaslechl jsem že i voda nebyla co do kvality nic moc a pH překračovalo 7.5 ale nemusí to být pravda.Jako vystavující bych se asi desetkrát rozmyslel, než bych jim svěřil svoje výstavní kousky.
O skalárech se ani nebudu zmiňovat vypadalo to jako by jen vyhrábli někde ve zveráku z prodejního akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 13:16 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Jde o to,že terčovci mají krátký zařívací trakt,takže nejen že může dojít k poranění(krystaly ledu jsou ostré),ale stíží se jim i samotné zažívání.Krmení by se mělo proplachovat obecně vždy a u všech ryb,odplaví se hlavně krev,která pak velmi zatěžuje vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 13:09 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: prikpa
Ve velikosti 5cm se ceny pohybují od 5Okč u Red tyrkys ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:56 Muž Diego [72]
Zdravím,mohu se zeptat jaká je průměrná cena terčovce red tyrkys u chovatele?Ve velikosti kolem 5-8cm.Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:52 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Václav
Ryby si o zmražený kostky krmiva můžou poranit tlamku a v některých případech může dojít k zaplísnění a pro zažívací ústrojí asi taky není ideální, když to polykají polorozmrzlé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:52 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Václav
Zmraženým krmením máš spíš větší šanci na vnitřní parazity X-) Já nechávám srdce povolit a až potom jim ho dávám a ostatní zmraženou potravu(koretry, patentky) propláchnu a zkrmuji rozmražené ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:47 Václav – Re: Bob66
Ahoj, v tom případěbych se přikláněl k stresu. Dnes prčí a dítka tu doma skáčou. Zajimavý je, že takto šílí pouze jedna ryba. Co se týče krmení je pravda, že mraženou potravou si můžou ryby poškodit zažívací ustrojí? Nějaký popálení jícnu a podchlazení zažívacího traktu...???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:42 JuraS – Re: Bob66
doplním..mě se neschovávají..i když kdyby tak je v té džungli co tam mám snad ani nenajdu..mě mění barvu a stahují ploutve k sobě..po prohraném "boji " o žrádlo a nebo jen tak..přebarvují se jak chameleoni..z pruhovato modra po hodně tmavou barvu..černohnědou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:39 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Václav
Zrychlené dýchání nemusí hned znamenat nemoc X-) Zkontroluj hodnoty vody, NO2, NO3, Ph a proveď výměnu alespoň 30% vody. Může jít jen o zhoršenou kvalitu vody, případně stres ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 12:02 Václav – Re: JuraS
Ahoj, už jsi někdy spozoroval zvláštní chování terčovce? Mám na mysli, že jeden den je vytální a druhý den se stále schovává v rostlinách nebo pod kořenem a dýchá jako by měl hlísty v žábrech. Co bych měl v takovým případě udělat? Teplotu mám 30 stupňů, a po nějakých nemocech ani stopy, až na tenhle jev...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 16:51 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: Hanyking
Vám se na to asi i líp dívá, v nádrži Vás zajímá jen velikost ryby a ostatní Vás rozptiluje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 15:46 xx – Re: Hanyking
Proč není relevantní standard length (SL)?

www.fishbase.org/…
standard length (SL)

www.fishbase.org/…
total length (TL)

obrázek
www.fao.org/…

Většina solidních zdrojů uvádí délky obě a v závorce se navíc upřesní písmeny SL a TL o jakou délku se jedná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 15:27 Hanyking – Re: Romy
Holé dno rybám nevadí a daleko lépe se odsává kal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:43 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky – Re: Romy
Jo byly by to moji první terčovci, a cena je celkem dobrá...(jak říkáš na naučení výborné, před větší investicí).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:42 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky – Re: JuraS
Mám tam známého z rodiny co by mi je dovezl zadarmo - je to 50,- (vlastně za celkem 3 kusy).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:36 JuraS – Re: Gabro
za tu cenu 50 kč za kus + 1 grátis bych je bral klidně, ale do trutnova či kam pro ně nepojedu....bejt to nabídky z prahy tak už pro ně jedu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:32 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Gabro
Já bych je nebral,jsou to podražené ryby,plně dospělé a myslím si,že do dekorační nádrže by měli jít tak roční terčovci,pěkně rostlí s velikostí alespoň 12 cm v těle,můžeš si je potom dodělat.Takové ryby ti radost dělat nebudou.Ale na druhou stranu,naučit se na nich,pokud jsou to tví první terčovci,tak stačí.Takoví terčovci se utrácí,nebo dávají zdarma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:20 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky
Zdravím, mám dotaz na zkušenější chovatele - mám nabídku - Terčovec hnědý - necelé 2 roky starý, Od začátku moc nerostli oproti ostatním, nyní 7 cm v těle jinak pěkní zdraví jedinci, minulý týden se poprvé vytřeli + 1 gratis (6cm v těle , špičatější hlava). Má cenu to brát nebo ne??? Díky za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:05 zeryk – Re: Miroslav Hanzel
diky Miro, že jsi nás uklidnil. Ať vám výstava dopadne jen a jen dobře, bohužel se nemohu dojet podívat. měj se hezky Petr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 13:22 Muž Miras [111] – Re: JuraS
tak to už opravdu není koníček, ale živnost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 13:21 Pitrs167 – Pěstírny
www.nadiscus.com/…
www.kittidiscus.com
www.jitls.com/…
Jirko to je jen mala cast je tam toho mraky hop koukam jsi rychlejsi :) coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 13:10 JuraS – Re: Miras
pokud to někdo bere jako živnost a ne jako koníček co se zvrhl v rozmnožování pak to není nic zvláštního..rozhodně to bude stát míň než slušně moderně zařízená zubní ordinace a nebo autodílna...to nemluvím např. o nahrávacím studiu...prostě fabrika..jaké jsou pak výrobky bych si nedokázal tvrdit..podle fotek dostávají vodu z čističky..to doma nahradíš RO a udělat průtokové akva není vůbec žádný problém..někde jsem tady plácnul nápad jak mě to v tu chvíli napadlo a už o tom začínám přemýšlet..
pár dalších pěstíren..
www.pydiscusfarm.com/…
www.kittidiscus.com
www.sunrisetropicals.com/…
www.somsakdiscusfarm.com/…
www.jitls.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 12:59 Muž Miras [111] – Re: JuraS
no tak to je pořádná pěstírna :-D řekl bych, že majitel bude tak trochu v balíku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 12:58 Muž pepis [15] - Cichlidy
Ale jo, pokud jsou terčovci malí tak akva nech holý než je vykrmíš, budeš to mít snadnější, ovšem to se ti asi nechce, sám jsem to nedělal, ale musíš počítat s tím že se rychleji kazí voda, krmení se dostane do kamínků a pod rostliny.. Já to řešim tak že deně vyměnim skoro třetinu vody za čerstvou a mezitím vypnu filtraci na hodinku, abych nezahubil užit. bakterie ve filtru, možná to není nutnost, ale pro jistotu to dělám, ovšem je to zápřah pro čerpadlo asi...Někdo si jí nechá odstát mimo na hodinku aspoň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 12:55 JuraS
podle fotek z této pěstírny www.idfdiscus.com.my/… o které asi superznalec hynyking ví usuzuji, že jsou diskové v malayzii na chováni ale vyráběni protože to není pěstírna ale normální fabrika...a jako taková se to dá udělat i u nás, záleží jen na počáteční investici a co ví m tak miro staví něco podobného kousek za prahou..takže de fakto bude dosahovat stejných výsledků..pic a máš po argumentech !
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 12:46 Muž pepis [15] - Cichlidy
Já zmražený srdce strouhám na jemno, když jsem měl větší ryby tak i na hrubo, musí být zmrzlý, jinak to moc nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 12:45 JuraS – Re: Pitrs167
hoď sem nějaký linky na pěstírny v honkongu..docela by mě to zajímalo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 10:09 JuraS
Mě by zajímalo jak lze dosáhnout ryb takových uváděných rozměrů při krmení larvami komára pískavého - jak hanyking uvedl..nevím co přesně konkrétně terčovci v místě přirozeného výskytu mají k dispozici a žerou přirozeně ale dovedu dovodit ze znalosti potravní skladby českého kapra jehož apetit se od malého prcka po bigkapra diametrálně liší že vykrmit terčovce do dospělé maximální velikosti nepůjde jen larvami komára a že hanyking jakožto zastánce "čistého chovu" by se nikdy nesnížil ke krmení hovězím srdcem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.09.2009 09:09 Miroslav Hanzel – Terčovci
Kedže som bol upozornený na toto téma veci súvisiace okolo diskusií p.Reháčka a poniektorý sa ma pýtali na p.Reháčka tak som u kolegov zistoval kto to je a všetci mi dali len jedinú odpoved žiadny známi-špičkový chovatel to nie je.K Malajským chovatelom dodám len to že aj oni uvádzajú mieru terčovca od hlavy po koren chvosta.Na niektorých Malajských stránkach to majú dokonca zobrazené.Sám spolupracujem s dvoma Malajskými farmami a obe posielajú a uvádzajú mieru od hlavy po koren chvosta.V minulosti to bolo iné kedže však svoje obchodné aktivity v súčasnej dobe hodne namierili na Europsky trh je možné že práve preto uvádzajú mieru terčovca od hlavy po koren chvosta.Inak na Šampionáte terčovcov 2009 v Prahe sú už všetky výstavné exponáty a ani jeden nemerá od hlavy po koren chvosta 20cm pritom sú tam terčovci kvalitou ktorá sa nevidí každý den zastúpená špičkovými chovatelmi s Českej republiky,Slovenska,Nemecka,Itálie,Vietnemu.Tak isto v Dusisburgu a iné výstavy terčovcov ktoré som mal možnost navštívit nemali v expozícii terčovce 20cm bez chvosta až na pár výnimiek(3až10kusov) o ktorých bi sa dalo polemizovat a určite keby došlo k pytve a skúmaniu našli bi sa stopy po použití hormonov sám som dával jedného terčovca na pýtvu do výskumného ústavu pritom nie za týmto účelom mal len 14cm v tele no kedže tam mám známeho tak som sa dopracoval aj k zisteniu že pytvanému terčovcovi boli podávané hormony ale toto je už mimo téma.Pre pána Řeháka,BTV prídite k nám na šampionát do Prahy a povedzte do očí každému chovatelovi že jeho exponáty sú podrazáci a genetický zmetci,prípadne doneste Vaše terčovce určite sa radi pozrieme ako má poriadny terčovec vyzerat,verte mi každý výstavný exponát som osobne preberal a ako nevystavujúci chovatel som si každý exponát prezrel takže píšem veci z osbnej vedomosti a nie ako Vy s toho čo ste si kdesi prečítal.Pokial Vám ide o druh zábavy(Vaše príspevky)tak určite v očiach tunajších akvaristov nestúpnete a ani nikde inde,tieto riadky neberte že som Vás chcel urazit,len som napísal svoj postoj k veci.Prajem pekný den.Miroslav Hanzel,Jednatel ČSKCHT o.s.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 07:59 JuraS
v pondělí jsem namíchal jednu směs..jen jednoduchou..hovězí srdce (odblaněné), špenát (mražená, mletý), kousek mrkve (syrové), pangamin, multivitamín..míchal jsem to v mixeru co má rotující ostré nože...zkusmo nezamražené jim chutnalo, ale nebavilo..mražené dopadlo ještě hůř..nebaví je ty malé kousky vyzobávat..půlku srdce mám zamraženou na kusy vhodné na mletí..namelu to zmražené na mlýnku na strouhanku a po rozmrznutí to uhnětu rukama..ty ostré nože z toho masa udělali kaši...no nic..přidám do toho gluten a pár ingrediencí, uvařím a použiju na kapry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 07:14 zeryk – Re: vladislav
přidávám se k chlapům předemnou a můžeš začít:
1, střevní paraziti a léčba, proč to vzniká
2, žabrohlísti a léčba, proč to vzniká
3, čim krmit
4, půst 1 den ano nebo ne
5, chemismus vody
6, proč ne hovězí atd

Tak jsem ti napsal pár temat tak se rozepis. asi ti to bude trvat než si to našprtáš co ? nechám se překvapit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 06:10 tercovec5 – Re: Hanyking
Třeba asiati opravdu uvádí délku terčů tak,jak píšeš,nicméně u nás,a po celé Evropě se prostě a jednoduše uvádí délka bez ocasu.Ber to jako fakt.Pokud jsi někdy třeba pár terčovců rozmnožil,a prodával jsi je,v žádném výkupu se podle tvých pravidel neřídí,ani v Evropě.Pokud jen píšeš na základě nějaké objednávky z importu,uveď to na pravou míru.Nicméně s tím ostatním se dá souhlasit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 06:02 Muž Miras [111] – Re: Hanyking
jen by mě zajímalo, jestli mluvíš z vlastních zkušeností a poznatků o chovu terčáků, nebo máš jen nabiflovanou nějakou naučnou literaturu, kterou zde prezentuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 02:44 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Hanyking
Tak jsem si říkal ,že tady na rybičkách se o terčovcích píše minimálné....No vida stači jeden anonym a je to téma celého fora..Za to ti patří můj dík.. ;-) Říkám si ,že budu radši krmit hladkou svalovinou teplokrevných zvířat,kterou mám pod kontrolou ..Nežli kupovat různé směsi,kterě v mrazácích prodejců a překupníků vesele zamrzají a rozmrzají..Já jsem v chovu terčovců v samotném začatku...To srdce ,ale dostávají jen jako přilepšení 2-3 týdně..Když už sem nechceš umístit žádné foto tvých bezesporu nádherných ryb..Tak bych tě aspon požádal o to samé jako Romy v příspěvku nade mnou...Rád bych se poučil o krmení a skladbě složek v krmivu,ale také o celkovém chovu,přírůstcích v cm/měsíc,léčení nemocí atd..Aspon to budu mít z první ruky a nebudu to muset vyhledávat po internetu a různých jiných zdrojích.. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2009 02:31 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Hanyking
Ano,tak to funguje u říčních ryb,ale jak bys měřil jakoukoliv šlechtěnou rybu s prodlouženými ploutvemi,tzv Long fin?Proto se u akvarijních ryb měří pouze k začátku ocasní plotve(násadci).Předpokládám,že jsi četl práce Kullandera,nebo Blehera.Tak to možná platí jen u původního fenotypu,nikoliv u šlechtěných mutací.
Pokud ovšem bereš míru terčovce od tlamky po konec ocasní ploutve 20 cm,je to v těle zhruba 16 cm,to by pak odpovídalo.Možná mluvíš o koze a já o voze,nebo naopak,ale nakonec je shoda docela možná.
Jen bych poprosil,bavíme se tady docela odborně...příbuzenské křížení není imbreding,ale inbreeding.
Jinak s koncem Tvého příspěvku souhlasím,proto se příbuzenské křížení doporučuje do max.třetího,,kolena",pak se musí obnovit tzv.,,novou krví".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 01:55 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Hanyking
S tím musím souhlasit,ale jak se říká účel světí prostředky...,je lepší kontrolovaně krmit srdcem,než podat nítěnky,kde je jakákoliv kontrola zbytečná.Jako odborník by ses mohl rozepsat nejen o krmení a skladbě složek v krmivu,ale také o celkovém chovu,přírůstcích v cm/měsíc,léčení nemocí atp.Co Ty na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 01:47 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Hanyking
Ježišikriste,to není chovná,ale dekorační...,podle tebe je nejideálnější nádrž bez dna,skoro bez dekorací,minimum rostlin a 400 l na pár.To už je fakt demagogie. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 01:39 Hanyking – Re: vladislav
Hladká svalovina teplokrevných zvířat asi nebude přirozená potrava vyskytující se v Amazonce smich

Ale v samotných začátcích jsem i já z nerozumu po těchto náhražkách sáhl. Jako doplněk snad ale pravidelně s tím krmit? To ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2009 01:18 Hanyking – Re: tercovec5
Při vědeckém popisu druhu se u všech ryb uvádí míra od čumáku po konec ocasní ploutve. Neopisujte prosím nesmysly. Za chvíli všichni uvěříte, že se terčovec měří od oka po řitní otvor. Ne! Za míru se bere přímka od začátku tlamy po konec ocasní ploutve! U chovné generační ryby by se naměřená hodnota měla pohybovat na hodnotě 20 cm. Měl by to být standard a ne vyjímka. Důvody proč to tak není jsem už uvedl. Imbredingová deprese (neustálé páření příbuzných zvířat mezi sebou). Pak ještě je zde otázka podmínek chovu na které je terčovec citlivý ale imbreding je dominantní faktor. Uvedu jeden virtuální model. Od páru velkých kvalitních ryb (20 cm) vezmu mláďata. Tyto mláďata spářím mezi sebou. Jejich mladé zase spářím spolu a tak pořád dokola. Za několik generací mi ryby dorostou jen 18cm, pak 15 a tam se sestup začne zastavovat. Začnou se ale projevovat další znaky degenerace ale nechci to rozebírat. Ryby budou ale barevné a lidem budou stačit. Ale to nemá s kvalitním a zdravým terčovcem mnoho společného. A pak nepomůžou sebelepší podmínky a vyvážená potrava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 23:49 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: Gabro
To záleží na tom jaký rostliny tam chceš pěstovat. Náročnějším rostlinám bych dopřál 2*80W alespoň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 23:08 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Já si kupuji srdce sám celé a nechávám si ho po upravě zamrazit..Aspon člověk ví co těm rybám dává.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 23:02 Václav – Re: JuraS
Zdravím
Stojící hladinu pochopitelně nemám, ale i tak ten povlak tam je. Někdy se roztrhá jindy se chová olejovitě. Bádám nad tím jestli to není nějaký výluh z krytu akvária.
Pravděpodobně to bude ale opravdu z mraženýho srdce a vytamíny. Udajně do něj dávají b- karoten.
Celkově mě zaráží, že na obalech s krmivem není napsaný jejich složení. Kdo ví co všechno do něj dávají. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 22:10 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Gabro
Mám v akváriu 150x50x60 osvětlení 2x54W T5 plus reflektory...Bohatě ti stačí.... Koukni se na mojí prezentaci.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2009 20:46 tercovec5 – Re: zeryk
Přesně jak píšeš,nemá se cenu rozčilovat,natož s anonymem:-).Dvacet cm s ocasem myslím není rarita,ale jak už někde napsal Roman-ROMY,terčovec se neměří i s ocasní ploutví,ale pouze od tlamky ke kořenu ocasu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2009 20:39 Muž metal [96] - Cichlidy
pan federic vyhral suverejne v nemecku,a ked pozeram jeho fotky tak nase terce su 5.cenova skupina.ale stejne kazdemu su najmilsie tie jeho vo vlastnom akvarku. potlesk

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=6437