Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 18:35 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: trodat
Tak já počítal s tím že začne častěji měnit vodu a dodržovat hygienu akvária, takže naše názory jsou rozporuplný..o objemu akva nic nevíme, takže 2*40W může bejt dost X-) a co se týče terčovce, tak bych se po něm pídil, třeba bych zjistil proč umřel a jestli někde neuvíznul, jinak v pohodě, ampulárie zbaští všechno a rychle :) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 17:08 trodat – Re: Miras
já netvrdil,že vyšší teplota škodí rostlinám,sám mám v aq 29-30 a rostou bez problémů (a bez hnojení).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 17:06 trodat – Re: pepis
ze své zkušenosti,vím že o 5 cm rybu se postarají mé ampulárie(předešelé aq se skalárama).Pokud jsem dobře četl,tak tam má jen 2 zářivky a jet třeba 1-2 týdny jen na jednu zářivku na rovnováze v aq nepřidá(ph,no3 atd).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 13:48 Muž pepis [15] - Cichlidy
Co se týče odčervení tak se tady probíralo mnohokrát, teď je na trhu poměrně nový lék - sera flagellol, jinak se dá odčervit entizolem - na předpis od veterináře (dávkování tu najdeš), pak se vyrábí směsi s flubenolem - krmivo( Koblasa, Hanzel (Miro03)..) Já to teď dostával z ryb směsí z patentek a granulí (nechci propagovat krmení terčovců patentkami-riziko nemocí zatažených s nimi) a pár kapek z česneku, je to i zdroj vitamínů. Ale v akutních případech bych na to šel přes chemii. Jinak se správně má po každém přenosu ryb preventivně odčervovat a i během chovu by se tak mělo dělat. Zrovna tak to dělám po přenosu proti žábrohlístům v koupeli z chloraminu-T. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 12:41 zeryk – Re: pepis
díky moc za názor. Teďk a byl u mě kamarad z Akvarka .cz(strejda diskus) a uklidnil mě. Ano došli jsme k závěru, že to může být také stres.
Dále jsme se bavili o tasemnicích a td. Jak třeba ryby od červuješ, nebo děláš to vůbec ? myslím si , že je to celkem i zajimavé téma pro diskuzi.

Měj se hezky a díky za názor,Petr

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 09:30 Muž pepis [15] - Cichlidy
Zeryku, myslim že jde zase o stres, žábrohlísti podle mojí zkušenosti většinou napadnou všechny terčovce, musel bych je vidět, takhle to nejde říct s jistotou, stres se projeví zrychleným dýcháním a často jede jen jedna žábra, podívej se jestli nemají žábry napuchlejší a zarudlejší než ostatní, stres poznáš taky tak že ryba neplave normálně, ale stojí nakloněná na jednu stranu a divně dýchá, má vystrašený pohled (teda já to vždy poznám ), co se týče otírání tak to terčovec dělá když se mu něco nelíbí, rozčiluje se, sleduj je a sám poznáš o co se jedná a jak jim pomoct. Hodně štěstí a zdraví rybám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2009 07:22 zeryk – Re: pepis
Ahoj, zajimavý můj poznatek, pár týdnů starý. Kdýž jsem léčil parazity , tak jsem měl na závěr i 32 stupnů(mohl prý být i více) tak rostlinky nic neříkali. Ryby najednou jako by vstali zmrtvých.Začali žrát což je dobře. Pak jssem začal snižovat a snížil na 29,5 a připada mě že je zle. Jede se začal stranit, za týden šel za nim ještě jeden. Tak jsem to zvedl na 31 a je klid. Rostlinky ? jak píše pepis, žádný problém.
Strašně jsem byl rád, že tady někdo rozjel debatu maso verzus teplota. Já jsem to podělal a proto vznikly paraziti. Dělal jsem rekonstrukci domu a nebyl čas, tak jsem ženě řekl hoď tam nějakou kostku aby to měla lehčí, voda měla 28 stupňů. Ona za to nemohl. Byla to moje chyba , malá teplota a nebyl čas :-( .
Ale zkusím se vás zeptat. Když někteří terčovci jsou O.K. a u některých se projevuje, že né vždy dýchají stejně obouma stranama, jedná se už o žábrohlisti ? pokud jo tak jak snima bojujete ?

díky moc Petr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 22:41 Muž Miras [111] – Re: trodat
ze své zkušenosti můžu jen potvrdit Pepčovo názor, pokud je vyšší teplota tak to rostlinkám opravdu nevadí, spíše naopak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 19:58 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: trodat
Píšete že máte zarostlou nádrž a tak jste se nepídil po 6 cm terčovci. A co kvalita vody, taková ryba ji může pěkně pokazit hmm , s tou zářivkou to není žádný nesmysl, aby jste radil opak, není to dlouhodobý řešení v nádrži s rostlinstvem, ale pokud je to tak jak psal, tak bych to vyzkoušel než by se ryby daly dohromady trochu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 19:54 Muž pepis [15] - Cichlidy
Akvaristé si často myslí že rostliny neustojí teplotu 30 C a výš, ale já mám zkušenost že rostliny (téměř všechny co jsem zkoušel) rostou při takhle vysokých teplotách i bez hnojení víc než při nižších. Šetřit na spotřebě topítka je nesmysl, jak teplota spadne pod 28 C je zle, začnou se oběvovat nemoci, ryby se necítí příjemně, je to jako kdyby jsme my lidé žili bez techniky a oblečení v mrazu, přežívali by jen nejsilnější a asi by jsme se necítily moc dobře, názory typu že jde o přešlechtěný ryby z dlouhodobého zajetí neuznávám, terčovec má stále požadavky na kvalitu vody a teplotu okolo 30 C. Jak píše Bob66, ryby nestráví maso v teplotě pod 30-29 C tak aby to pro ně bylo přínosné. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 16:50 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: jaa
Pokud nebudeš krmit srdcem tak 28°C, jinak 30°C X-)Terčovec má krátké nedokonalé trávení a při krmení srdcem mu vyšší teplota pomáhá strávit maso ;-) Při nižší teplotě si jen zaděláš na problémy s vnitřními parazity X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 16:32 trodat – Re: Jack
já koupil 8ks terčovců (5-6cm)před 3 měsícema,trvalo snad 3 týdny než se adaptovali a zbavili stresu,až na jednoho toho jsem po vpuštění 4 dny neviděl.Mám zarostlé aq,tak jsem po něm nepátral a myslel si ,že to neustál.Po týdnu se objevil,ale od té doby žere jen co 3 dny a je pořád zalezlý.Ostatní terči,už jsou o 3-4cm větší a pěkně se vybarvují jen on je pořád stejně velký.Když už vyplave tak žere jak o závod,div že my neurve prst,výkaly má normální,oko jasně červené a barva není tak jasná jako u ostatních,ale ani tmavá.Myslím ,že u tebe to chce jen čas na adaptaci,než si úplně zvyknou na nové prostředí,zářivku bych nevypínal nech tomu volný průběh,pokud žerou a s..bez problému je vše ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2009 13:29 Muž jaa [5]
zdravim! chcel by som sa spitat, s akou najnisou dlhodobou teplotou mate skusenost pri tercoch ze su v pohode a neskodi im to?
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 22:06 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jack
Myslím že to už parazitama nebude.Nechci to pročítat všechno, ale předpokládám že hodnoty odpadních látek ve vodě máš asi v pohodě, tak jim naordinuj co největší klid, kvalitní krmivo, pravidelně čerstvou vodu a myslím že se daj dohromady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 21:55 Jack – Re: Dahak
Po tom leceni jenom zrychlene dychaji. Otirani jsem si zatim nevsim, i kdyz je nesleduju cely den tak tezko rict...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 21:13 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jack
Můžou bejt vystresovaný z toho neustálého léčení a přelovování do karanténí nádrže.Nech je 10-15 dní vydechnout a uvidíš.Po tom všem léčení mají jen zrychlené dýchání nebo se i otírají ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 20:51 Muž pepis [15] - Cichlidy
Spíš zkus jednu vyšroubovat na dva dni abys viděl jestli se zklidní a mřenky daruj do akvaristiky nebo nabídni na netu...Uvidíš že se to spraví když budou mít kvalitní vodu bez chemie a klid a přítmí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 20:42 Jack – Re: pepis
No je pravda ze ty mrenky jsou divoke. Ale prohaneji se po akvarku jenom vyjmecne, jsou vetsinou zalezle u korenu. Ale je pravda ze aktivni jsou k veceru a rano takze by je to mohlo teoreticky rusit.
To sviceni teda zkusim ubrat o par hodin, i kdyz nesvitim moc, 2x 40W.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 20:13 Muž pepis [15] - Cichlidy
Taky už jsem to o mřenkách slyšel, Jacku zkus jim omezit svícení pokud možno na pár dní, jestli máš možnost tak jim zapni třeba jednu zářivku místo třech když dám příklad. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 20:08 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jack
Také si myslím že se nejedná o žábrohlísty, pokud jsou jak píšeš u skla a žerou X-) Pokud by to byly žábrohlísty tak by byly u hladiny třeba u filtru nebo zalezlí a moc by nežraly ;-) Může to být jen stresem jak píše pepis, napsal jsi že máš mřenky nádherné, už jsem četl že je někdo měl s terčema a musel je dát pryč, plašily je a terči byly z nich nervózní X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 19:46 Muž metal [96] - Cichlidy – re.kniza
vyhodou je ze mas veliku nadrs,cim vacsia nadrs tym menej problemou sa vravi.zaklad uspechu je jedna hadica dnu druha von.casta vymena 1/3 vody je zakladom uspechu pri chove tercou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 19:42 Jack – Re: pepis
Tak jo, ok. Budu ti verit. Jenze nevim co udelat aby ten stres nemeli, podle me nemaji mit z ceho stres. Zatim je necham na pokoji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 19:23 Muž pepis [15] - Cichlidy
Už jsem ti psal že stres, co chceš slyšet? Že mají průjem? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 14:21 Jack
Takze napada nekoho co jineho krome zabrohlistu to muze byt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 11:31 Jack
Kdybych tu pricinu znal tak sem nepisu o radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 11:27 Muž pepis [15] - Cichlidy
Sám musíš najít příčinu problému, poradil jsem co jsem mohl ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:40 Jack – Re: pepis
U toho chloraminu jsem mel ph 8, a ut byla 15. Uz ho teda pouzivat nebudu, kdyz nepomohl 5x.
Tremazol jsem uz zkousel. Pomohl, ryby uz dychali pomalu jenze druhy den se to vratilo. Druhou davku jsem dal za 3 dny a opet se to opakovalo. Cili Tremazol za 400 kc mi od tohoto problemu nepomohl.
Kdyby to byl jak rikas stres, tak by to bylo dobre. Jenze, tyto ryby mam uz 5 mesicu a jsou v akva jenom s neonkama. Nevim z ceho by mely byt ve stresu. Normalne jsou u celniho skla a zerou.
Je to akva 250 l (vyska 50), 6 mladych tercovcu cca 8cm. S nima cca 15 neonek a 2 mrenky nadherne. Mam cerne pozadi i cerne dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:32 Muž Miras [111] – Re: Kniza
Ahojky,jsme začínající akvaristi(nikdy jsme akvárko neměli),ale skočily jsme do toho rovnýma nohama a pořídili hned 10 Terčovců.

tak takhle jsem so dlouho nezasmál, no snad Vám jen držet palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:25 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: Jack
Jde o to jestli léky používáš tak jak máš, třeba chloramin pomáhá, ale ph při koupeli musí být víc jak 8. Zaměřil bych se na prevenci, přerybnění, kvalita vody, filtrace, neaplikovat hnojiva a nepřekrmovat. Vitamíny bych taky neopomíjel. Je to stres, znám to moc dobře, snaž se rybám dopřát klid. Já léčím žábráky až když jsem si jistej že nejde o stres a vidím že se jinak udusí, jinak to řeším výměnou vody a vyčištěním filtru v akvarijní vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:22 Kniza – Re: Onďas
Ahojky,jsme začínající akvaristi(nikdy jsme akvárko neměli),ale skočily jsme do toho rovnýma nohama a pořídili hned 10 Terčovců.Jediné co hlídáme je teplota vody min.28 a PH. Rybkám se zatím vcelku daří žerou a plavou co víc si můžeme přát.Jak to snima dopadne to se uvidí. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:20 Muž pepis [15] - Cichlidy – Re: Miras
Nemáš za co Mirku ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:08 Muž pepis [15] - Cichlidy
Kup si Tremazol, až ty ryby zabiješ tak se budeš divit - 2,5g na 100l je teda fakt moc, nechci vědět kdo ti to radil ani tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 09:50 Jack – Re: Bob66
To me taky napadlo. Jenze symptomy sedi: rychle dychani, odchliple cervene zabry, a nekdy se otrou zabrama o list. Co jineho by to tedy mohlo byt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 09:47 Muž Miras [111] – Re: Jack
jj, jestli to opravdu není jiná nemoc, jelikož já dával 1,5g na 100l a vše v poho, opravdu již na poprvé bylo vše v poho, dám je tam v sobotu pro jistotu ještě jednou a fertig, tak držím palce ať se podaří problém vyřešit a vyléčit palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 09:38 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jack
Teď ještě jestli to opravdu žábrohlísty jsou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 09:09 Jack
Ja jsem dal davku 2,5g na 100 litru, a takhle uz jedu po PATE co dva dny!!! A porad se to na druhy den vraci. Ja uz nevim co s tim….
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 09:02 Muž Miras [111] – Re: Jack
no já je momentálně léčímm taky a už v sobotu po prvním přeléčení se zdály v poho, ted jsem je tam měl po 4 dnech znova a spíše už jen pro jistotu. Takže u mě chloramin pomohl. Taky asi díky dobrým radám od Pepči palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 08:32 Jack
Lecim zabrohlisty chloraminem po dvou dnech uz 5x !!!!!!! presne podle navodu a porad zadny vysledek, frekvence dychani se zlepsi ale hned druhy den terci dychaji zase rychle. A porad dokola, zase a znovu. Zkousel jsem i zazracny lek SERA Tremazol, ten pomohl, ale opet druhy den ryby rychle dychali, to same po opakovani lecby. Fakt uz nevim co mam delat………(voda je v poradku, teplota taky,vzduchuji,zadne CO2 ani hnojivo, pri lecbe chloraminem jsem zvedal ph i ut)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 21:42 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Alena.sv
Grindal velmi ochotně žerou i dospělí terčovci, je to kvalitní živé a hlavně bezpečné krmivo X-)

Václav- přesně jak psal Romy do směsi můžeš přidávat cokoliv a pokaždé jim uděláš jinou, jednou s česnekem, špenátem nebo paprikou a takhle můžeš pokračovat dál, záleží jak jsi ochotný si s tím vyhrát ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 21:14 Žena Alena.sv [89] – Re: Václav
Grindalem jsem krmila potěr jinéhu druhu ryb. ;-) Terčovcům jsem ho zatím nedávala.
Ale čím krmit ti už radí zkušenější. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2009 20:58 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Václav
Tři druhy krmení je opravdu málo,Bob66 tu dával odkaz na můj článek,míchat můžeš spoustu surovin včetně zeleniny atd.Vločky,nebo granule je pro mne spíše doplňkové krmivo a pro případ dovolených. ;-)
Po tvé skladbě jídelníšku by sis tak akorát zadělal na děrovku. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:50 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Taky si myslím,že ten grindal není úplně pravé ořechové..( www.aquapage.cz/… )...Já zkusím v nejbližší době si udělat směs.Jako Bob66..Hlavně bych asi nekoupil nějakou směs v obchodě..Tam je na nějaké nemoci zaděláno určitě více než si koupit čerstvé srdce přímo u řezníka.. ;-)Já to tak praktikuji a zatím bez problémů.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:46 Václav – Re: Romy
No já doufal, že když ráno hodím vločky, odpoledne granule a večer ten grindal nebo koretry... Myslel jsem, že je to vypilovaný jídelniček...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:42 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Václav
Grindalem můžeš krmit jak potěr(když už ho pozřou),tak i dospělé ryby.Nejlepší je stejně si udělat směsi,aby krmivo bylo co nejkomplexnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:38 Václav – Re: Alena.sv
Díky za odkaz, jak je všem už jasný s těží že na netu jsem našel toto forum... Prosimtě tím gryndalem krmíš potěr nebo i dospělí ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:29 Žena Alena.sv [89] – Re: Václav
Já jsem objednávala tady: www.dendrobena.cz/…
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:19 Václav – Re: metal
No těch moc není, většinou pěstují gupky či Tangiku. ... Ale kdo vý špatný nápad to není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:09 Muž metal [96] - Cichlidy – re vaclav
skus to pozhanat od nejakeho akvaristu co byva v tvojom okoli.daj inzerat na net.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:08 Václav – Re: Romy
A jak ten grindal je vůbec veliký? Myslím samotný červ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2009 20:06 Václav – Re: Romy
Kde teda sežonu zárodky, či první kusy k tomu chovu, když to ve zverimexu nemají?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146776x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=6215