Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: JuraS
Ale jo já to beru, ale zase nemůžeš tvrdit že je to tak jednoduché ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: JuraS
Jinak zdravý terčovec nepadne ze dne na den pokud to není otrava, naopak jsou to ryby které nemocné žijou třeba i měsíc a vydrží i to co ostatní ryby nevydrží X-) Proto je důležité při chovu terčovců naučit se je pozorovat a poznat případný problém hned na začátku, jsou to ryby které chováním i zabarvením dají vědět případný problém hned ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: Bob66
ale jo zajímají..ten co umřel měl rok a něco..takže žádný prcek...co mám ale vyřešit na mrtvole ryby co smrdí ? akvaristika není můj hlavní koníček tak se do něj až tak jako mnozí z vás nezaobírám...to spíš proč sedím 4 dny u vody v dešti a nezabere mi ani šupina i když tam hážu krmení za tisíce...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: JuraS
Šneky i krevetky mám také s terčovci.. Tím to možná nebude...Spíš to bude asi tím,že přeci jenom chovat terčovce není až tak jednoduché...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: JuraS
Tak hlavně že je to tak jednoduchý ;-) Neříkám že mě nikdy nic neumřelo, ale abych prohlásil neřešim, doplním stavy aniž bych věděl proč nebo jestli to bude pokračovat, to určitě ne X-) Je vidět že tě ty ryby moc nezajímají, prostě chcípne no a co koupí se jiná hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: JuraS
Infarkt to zcela jistě nebyl :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: metal
přiznám se...měl jsem při psaní zaťukat na dřevo..včera a dnes..rána..dva terčovci ko..zčista jasna jako by infarkt či co...ostatní živočiši v akva naprosto ok..a že by šneci, nebo krevetky nebyli zrovna kvalitní indikátor problému ??? nevím, neřeším..bud již jim wc trubky lehké...časem doplním stavy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: riso
To je jednoduchý, harpuna :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso – Re: metal
jednou jsem se bavil s jednim chovatelem ohledne choulostivosti tercu a chlapik mi rika: "fakt nevim co by se muselo stat abyste zabil zdraveho dospeleho tercovce..." hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – re.juras
nam sa to vravy ze bezproblemova ryba,ked nam nic neskapalo.ale su aj taky chovatelia,co im vykapalo cele akva a ty by mali podat informacie, ze to neni prechadzka ruzovou zahradou ,chovat terce.ale malo kto sa prizna ked mu nieco skape.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso
jdi do toho, ale nebude to nic jednoducheho. Ja jsem terce prdnul do akva asi 2 mesice po zalozeni, bez predchozich zkusenosti s jejich chovem. Koupil jsem je od chovatele, 8 kusu, 150 Kc za jednoho, ted je mam uz asi 4 mesice. Za tu dobu jsem uz dve placky podrazil kdyz jsem nedal na rady zdejsich odborniku a ryby jsem neprelecil na vnitrni parazity tone . Sice to prezily, vypadaji OK, ale jsou tak polovicni velikosti nez ostatni. Troufam si vsak tvrdit, ze zbytek osadky prospiva vyborne potlesk. Chce to spravnou teplotu a kvalitu vody, pestre krmeni a hlavne neflakat udrzbu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JuraS – Re: vladislav
s tím moc nesouhlasím...já kupoval prcky za rozumné peníze..byly nějaké úbytky ale to je normální..komárů je taky víc než žab...a při troše "neblbnutí" a hlavně klidu vývoje akva (ne tolik zásahů a strachu o prcky) plavou v akvu nějaké 11 ky..stav jsem před nedávnem doplnil o prcky a vzájemně se dohodli..dokonce ti noví naučili ty původní sbírat z hladiny...chce to dle mě...jen odpovídající vodu..jsou to jen ryby..nic víc..jen mají nároky jiné než gupky..je to jako s kytkama..někdo tvrdí jak jsou orchidee složité..mě pravidelně jedna kvete a ani nevím proč...ale kktus mi třeba nevykvetl ani jednou a banánovník mi vždycky odejde...teď mi zrovna na balkoně nejde majoránka a nevím proč...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
jednoduche je to len do vtedy,jak sa nevyskytnu ziadne problemi.pri problemoch us to neni hra na piesocku.vladislav ma pravdu,nie je to lacna zalezitost,aj casta vymena vody a teplota 30.c ,nieco stoji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav
No ,že to je zase úplně jednoduché to bych ani neřekl..Člověk musí být neustále ve střehu..Stačí něco zanedbat a celé akvárko s terčovci jde do zkázy..Není to opravdu ryba pro začátečníky to v žádném případě..Pokud mohu doporučit tak kupovat rybu okolo 8 cm ...V žádném případě to není ani levná záležitost..Každý by si měl pořízení terčovců rozmyslet...Pohled na mrtvolky a chřadnoucí ryby v akváriu není hezký.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – Re: Dahak
jj ,já jen reagoval na to co napsal lachon. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: trodat
To potkalo pravděpodobně každýho začínajícího chovatele placek :).Může mít nastudovanou celou knihovnu a stejně se nejvíc naučí praxí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – Re: lachon
Terčovce chovat není problém,zajistíte vodu,teplotu,stravu a hotovo.To jenom do té doby než se něco po...,potom sem začnete psát můj terčovec dýchá jen jednou žábrou pomoooc,můj je zase nějaký tmavý,no vidíš a můj se otírá o rostliny ,můj miláček má nějaké chýří na ploutvičkách ,ten můj přestal žrát a schvává se v rostlinách,hoši to nic není to ten můj má bílé výkaly a co teprve ten můj ten se nějak podezřele klepe , nevíte někdo co s tím?Tak vidíte,že chovat terčovce není tak složité... :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lachon
koupil jsem akvárko,napustil ho vodou a šoupnul jsem do něj terčouny.Jsou to dva roky a z deseti torčounů dva umřeli.Tim chci říc,že chov torčounů neni těžký.Hlavně aby měli teplo a ňákou rozumnou hodnotu vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mamina
chov terčovcu neni těžky,musiš jen dodržovat to co ty ryby potrebuji,čistou vodu,teplo,pestre jidlo,adt.po me zkušenosti kup ryby od chovatele- vetsi než 5cm.hodne štesti,, X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Labyrintka
Také si myslím. Hlavně o tom hodně načíst a měli by jít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Opteron – Re: Trabant
Myslím že pokud ti doma teče pro ně vhodná voda z kohoutku, máš zdravé ostatní ryby, krmíš pestrým krmivem tak by se dařit mohlo.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Johan – Re: Trabant
Neřeknu vám, jestli můžete, ale spíš: "Nejde o to jak dlouho ste akvarista, ale jaký ste akvarista." Třeba mě prvních deset let akvaristiky zase tolik nedalo....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Trabant – Muzu si troufnout ?
Myslíte, že si můžu po 5tiletých zkušenostech s akvaristikou troufnot chovat terčovce? Chtěl bych tak 3-4 do 200-300l akvarka. Žádné jiné ryby by tam nebyly. Možna tak 10-20 nějakých odolných pancíků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: Bob66
Mě se osvědčil taky Atvitol od JBL..Multivitamín pro akvarijní ryby.. ;-)
www.akva-tera.myeshop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - csnoro – Re: Bob66
Fakticky dobrý článok o vitamínoch. Dakujem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: csnoro
Dobrý článek o vitamínech napsal Romy palec www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: csnoro
Do 300l bych dal 6ks terčovců ;-) O krmení je toho tady napsáno dost stačí hledat, granule, vbločky, mražené (koretry, patentky, artémie, černé pakomáří larvy), h.srdce atd. X-) Vitamíny buď Sera fishtamin nebo si můžeš udělat různé směsi a namíchat do srdce např. špenát, česnek, kapie a další :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - csnoro
Dobrý večer, chcem sa opýtať koľko terčov sa vojde do 300l akvária a akou potravou krmite, či dávate im aj nejaké vitamíny.
Dakujem. hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Marta – Re: Dahak
No krásné kousky :-) Bral bych všechny :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johns
Zdravím,jde o normální hierarchii někdy se stane že ten silnej jedinec toho druhého utlačuje tolik že se musí odlovit.Já to v okrasném akváriu řeším tak že mám jednoho starého harcovníka terče ten je klidnej a v akváriu je klid.Ty menší pošuci mladý si nic nedovolí. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - basa1313
no ked oni su fakt hlupi pretoze to krmivo na nich cakat nebude oni dvaja sa pobiju a ostane ryby sa nazeru... no tak mozno kupim este jedneho, dvoch... uvidim ako na tom budem financne a hlavne ako sa bude tym trom darit mam ich oba dva tyzden, tych dvoch iba jeden tak sa uvidi ale dik za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: basa1313
Do té 200l bych dokoupil ještě jednoho nebo dva kusy a jak napsal Miras krmit na více místech, je to naprosto normální jev, vytváří hierarchii ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Miras – Re: basa1313
Diskuze si vytváří hierarchii a vždy se najde slabší a silnější jedinec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: basa1313
to nevím, řekl bych že ne, ale na to určitě odpoví zkušenější Diskuzáři :-)
nepomohlo by mu keby este dokupim jedneho? ale z ineho chvovu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: basa1313
já bych řekl, že ho utiskuje silnější jedinec, zkus dát žřádlo na více místech ať se dostane na všechny :-)
caute vsetci mam opat taky problem s diskusmi... ma 3 kusy... jeden z akvaristiky a zvysne dva od chovatela... ten jeden je o dost vätsi ale s tym nie je problem skor ma trapi to ze ten jeden z tych mensich utlaca toho druheho ´ktory sa ma problem dostat k potrave... neviete co s tym mozem urobit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Kacoo napsal:...a rostou jako z vody jsou maji cca 10-12cm v tele a je jim pul roku proste bombardaci smich

Mno,taková velikost v takovém věku???To se dnes nedaří ani ostřílenějším chovatelům.Mohu znát původ ryb?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - osiris
Nejlepší je voda deštova používám ji dva roky a bez problému....
no ved sa snazim..ale zatial sa mi nedari... ale budu minimalne traja urcite
Je to hejnová ryba, doporučil bych alespoň 4ks, bude jim líp a nebudou ve stresu ;-)
tak fajn hura na diskusi :-)
Pokud to není extra tvrdá voda tak v tom nebude problém, spoustu chovatelů je mají v tvrdší vodě a ryby prosperují jedna radost :)
dakujem velmi pekne :-) dufam ze to bude v poriadku... ale asi sa mu v tvrdej vode nepaci ze?
Pokud ho budeš mít ve vodě s jinými hodnotami než byl u chovatele, tak ho musíš pomalu přivyknout na tu tvoji, to znamená že do pytlíku ve kterém ho doneseš budeš každých třeba 10min. pomalu přilévat malé množství vody z tvého akva a po půl až jedné hodině až tam bude dvojnásobné nebo i více množství tvé vody je vypustíš do akva X-) Pokud je vypustíš hned a bude větší rozdíl v PH nebo tvrdosti tak ho můžeš i zabít ;-)
no ale myslim ze ked kupim este jedneho od chovatela ktory bude mat mozno osmozu... ci to prezije citala som nieco o osmotickom soku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – Re: basa1313
kdeže ti ho prodali? to musel být odborník prodavač(ka)...
nestane se mu nic kdyz ho prendas do akva jako kazdou nově příchozí rybku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - basa1313 – voda pre diskusa
dobry mam taky problem, kupila som si jedneho diskusa ( viac ich nemali) a povedali mi ze ho maju v tvrdej vode s tocky este aj s chlorom tak som si povedala ze teda super nemusim upravovat, ale kedze je tam sam tak mu hladam spolocnost a chcem sa spytat co sa stane ak dam diskusa s makkej vody do tvrdej... bude to velky sok?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo – Re: osiris
Ja muzu rict ze nemam moc kytek par anubiasu (2x barteli - 14x mensi ale pujdou z AQ a prijde vallisneria,4x affzelt) dva velke koreny, cca 30 stupnu C, 6,5-6,8, tvrdost cca 8 ...

krmim mrazenym a zivim (patentky,artemia,nitenky,koretry a obcas hov. srdce) a jako doplnek sera granulat a rostou jako z vody jsou maji cca 10-12cm v tele a je jim pul roku proste bombardaci smich

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147423x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=5707